Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επέστρεψα κι εγώ . Διάβασα αρκετά σχόλια. Εγώ έχω να πω και οι old school ράπερ αναφέρονται στα ναρκωτικά τις γυναίκες και όλα αυτά, απλά αυτοί δε τα φλεξαρανε, πιστεύω πως καλό είναι να αναφέρονται τέτοια θέματα γιατί τέτοιοι άνθρωποι που πουλάνε ναρκωτικά για να ζήσουν η που για κάποιο λόγο κατέληξαν να γίνουν χρήστες μπορεί να συνδέονται άμεσα με ιστορίες που ακούμε μέσα από ραπ τραγούδια. Όσο για τον blood hawk, έχω να πω ότι δεν ακούω τη μουσική του επειδή τα έχω ζήσει αυτά που αναφέρει αλλά επειδή νιώθω ότι μέσα απ' τα τραγούδια του κου μαθαίνει πράγματα για τη ζωή, πράγματα που μπορεί να επηρεάσουν θετικά τις αρχές και τα ιδανικά μου και τους προβληματισμούς μου. Παρόλα αυτά πολλοί μπορεί να έχουν ζήσει και παρόμοιες καταστάσεις με τον bloody hawk και σίγουρα αυτοί τον καταλαβαίνουν ακόμα περισσότερο

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, SalemsLot είπε

Εκεί με τους Pink Floyd σε έχασα. Είναι απ' τις πολύ αγαπημένες μου μπάντες. Είπα απλά ότι μου φαίνεται απίθανο να ακούει κάποιος και να εκτιμάει τους Pink Floyd και παράλληλα την τραπ. Ίσως δεν το διατύπωσα ξεκάθαρα.

Μπορεί κάλλιστα όμως να ακούει Slayer κ Dimmu Borgir πχ. Που μπορούν άνετα από "άσχετους" να χαρακτηριστούν καφριλες.

Ποιος το κρίνει; Και προπαντός γιατί;

Δημοσ.

Μαζί σου.

Αυτό που λέω είναι ότι αν κάποιος έχει την καλή αισθητική να ακούει κάτι καλό έχει και την καλή αισθητική (κατά πάσα πιθανότητα ελπίζω) να μην ακούει τη μάπα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, spyros.s είπε

;)   Το μόνο που αλλάζει είναι τα χρόνια...

Ε ναι γι αυτό έγραψα παραπάνω η ιστορία μπορεί να επαναληφθεί σαν φάρσα χαχα και βέβαια πολύ καλλιτέχνες πλέον πληρώνουν και κάνουν ανεξάρτητες παραγωγές.

Καλά τα λέει ο Ζαμπέτας για τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ και χωρίς αυτή την παρακαταθήκη δεν προχωράει η Τέχνη στην Ελλάδα, μπράβο φίλε μου έβαλες ιστορικό βίντεο!!

Να σημειωθεί πλέον στα νυχτερινά μαγαζιά έχει σχεδόν εκλείψει και έχει αντικατασταθεί από ηλεκτρική κιθάρα και όπου υπάρχει μπουζούκι σε ελάχιστα μαγαζιά παίζεται το σολάρισμα ταξίμι του μουσικού. 

Με μια λέξη χαμός  

1 ώρα πριν, SalemsLot είπε

Μαζί σου.

Αυτό που λέω είναι ότι αν κάποιος έχει την καλή αισθητική να ακούει κάτι καλό έχει και την καλή αισθητική (κατά πάσα πιθανότητα ελπίζω) να μην ακούει τη μάπα. 

Εντάξει αυτό είναι στην διακριτική ευχέρεια του καθένα. Αν θέλει να φάει καλό φαγητό και θρεπτικό ή σαβουρίτσα θα πάει από αβιταμίνωση χαχα

Βρε Manthos79,

Σε καταλαβαίνω τι λες, πραγματικά. Είσαι ρομαντικός και αισιόδοξος. Κι εγώ είμαι. Μη χαρίζεσαι όμως. Μην προσπαθείς να βάλεις τον κόσμο σε παπούτσια που δεν του ταιριάζουν. Θέλει και ρεαλισμό και κυνισμό, να δούμε κατάματα αυτό που συμβαίνει. Την σαπίλα να κυβερνάει. Απ' τον κόσμο αναδύεται, όλοι φταίμε.

Εκεί με τους Pink Floyd σε έχασα. Είναι απ' τις πολύ αγαπημένες μου μπάντες. Είπα απλά ότι μου φαίνεται απίθανο να ακούει κάποιος και να εκτιμάει τους Pink Floyd και παράλληλα την τραπ. Ίσως δεν το διατύπωσα ξεκάθαρα.

Στην αντικειμενικότητα επί της ποιότητας μην επιμένεις. Κάτι άλλο θέλεις να πεις. Το ότι διδάσκεται η κλασική και όχι η τραπ είναι ακριβώς συνέπεια του ότι οι δυνάμενοι να κρίνουν, οι επαΐοντες, οι κατάλληλοι δηλαδή, κρίνουν ότι αυτό αξίζει.   Όμως δεν αποδεικνύεται. Μην κολλάμε τώρα σε αυτό. 

Για αυτό και έχει σημασία ποιος κρίνει. Άλλο να κρίνει κάποιος γνώστης, άλλο κάποιος άσχετος. Οι άσχετοι, ειδικά όταν δεν καταλαβαίνουν την ασχετιά τους, είναι επικίνδυνοι.

Δεν χαραμίζομαι είμαι παιδί της πιάτσας που λένε και δεν προσπαθώ να βάλω τον κόσμο σε παπούτσια ΜΠΑΙΝΩ εγώ σε αυτά και τα βρίσκω πολύ βαριά ή μικρά. 

Κάνω αυτό που λένε και έχει γίνει και της μόδας μπαίνω στον κόπο να έχω λίγη ενσυναίσθηση.

Εντάξει υπάρχει και θα υπάρχει και υπήρχε σαπίλα δεν χρειάζεται να την διαιωνίζουμε με σκέψεις και πρακτικές( ο αστυνόμος είναι όργανο το μπουζούκι είναι όργανο άρα ο αστυνόμος είναι μπουζούκι) δεν είναι λογική αυτή χαχα με πιάνεις;

Τώρα μπορώ να ακούσω τα πάντα ΤΑ ΠΑΝΤΑ (από αφρικάνικα έως και hip hop rap) ΌΧΙ ΤΡΑΠ  όμως, αλλά στη δισκοθήκη μου και στην καρδιά μου θα μπουν αυτά που κατ εμέ πρέπει και δεν θα είναι καφρίλες άσχετα για μερικούς που μπορεί να θεωρούνται. 

Για την αντικειμενικότητα της ποιότητας θα επιμένω. Η τραπ δεν μπορεί να διδαχθεί σαν μουσικό είδος γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. πολύ απλά. Την μουσική την διέπουν κανόνες από αρχαιοτάτων χρόνων που δεν τις ακολουθεί αυτό το είδος.

Οι ιδικοί που είναι μουσικολόγοι μουσικοί συνθέτες τραγουδιστές μαέστροι φυσικά έχουν τα φόντα να κρίνουν τη μουσική και τα τραγούδια.

Ό άσχετος όπως αναφέρεις μπορεί να κρίνει τι του κάνει ανάλογα με την φάση και την ηλικία που θα βρίσκεται. Σε μεγαλύτερη ηλικία θα έχει άλλους προσανατολισμούς οπότε όλα αλλάζουν

Για μένα επικίνδυνος είναι αυτός που αν και άσχετος δεν το παραδέχεται και έχει άποψη, έχω συναντήσει φίλε μου πολλούς τέτοιους. Άστα

ΥΓ. εντάξει ψιλορομαντικό με λες είναι και η ηλικία στη μέση χαχα

1 ώρα πριν, primeragt είπε

Μπορεί κάλλιστα όμως να ακούει Slayer κ Dimmu Borgir πχ. Που μπορούν άνετα από "άσχετους" να χαρακτηριστούν καφριλες.

Ποιος το κρίνει; Και προπαντός γιατί;

Ναι μπορώ έχεις δίκιο αυτό που δεν μπορώ είναι η θρας βρε παιδιά πωωω δεν την μπορώ καθόλου σαν να λέμε η τραπ του μέταλλου 

Επεξ/σία από Manthos79
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, BayernMunich said:

Επέστρεψα κι εγώ . Διάβασα αρκετά σχόλια. Εγώ έχω να πω και οι old school ράπερ αναφέρονται στα ναρκωτικά τις γυναίκες και όλα αυτά, απλά αυτοί δε τα φλεξαρανε, πιστεύω πως καλό είναι να αναφέρονται τέτοια θέματα γιατί τέτοιοι άνθρωποι που πουλάνε ναρκωτικά για να ζήσουν η που για κάποιο λόγο κατέληξαν να γίνουν χρήστες μπορεί να συνδέονται άμεσα με ιστορίες που ακούμε μέσα από ραπ τραγούδια.

Είναι και θα είναι γελοία η ηρωοποίηση του οργανωμένου εγκλήματος, ειδικά στην Ελλάδα που έχει να κάνει καθαρά με υπόκοσμο από την πτώση της ΕΣΣΔ που προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος όπλων και γυναικών και όχι όπως στην Αμερική που σχετίζεται με την αποτελεσματικότητα του civil rights movement, τον Ριγκανισμο και την γκετοποίηση στα 80s-90s που το εμπόριο ναρκωτικών ήταν ένας φαύλος κύκλος

Η Ελλάδα ούτε ήταν ούτε θα γίνει The Wire, έχει άλλου τύπου οργανωμένο έγκλημα

Επεξ/σία από Hacker?pcs
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε

Είναι και θα είναι γελοία η ηρωοποίηση του οργανωμένου εγκλήματος, ειδικά στην Ελλάδα που έχει να κάνει καθαρά με υπόκοσμο από την πτώση της ΕΣΣΔ που προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος όπλων και γυναικών και όχι όπως στην Αμερική που σχετίζεται με την αποτελεσματικότητα του civil rights movement, τον Ριγκανισμο και την γκετοποίηση στα 80s-90s που το εμπόριο ναρκωτικών ήταν ένας φαύλος κύκλος

Η Ελλάδα ούτε ήταν ούτε θα γίνει The Wire, έχει άλλου τύπου οργανωμένο έγκλημα

Τι εννοείς? Γιατί εγώ αναφέρομαι για υπόκοσμο γενικά, υπόκοσμος στις περισσότερες χώρες του κόσμου υπάρχει, όχι οργανωμένο όπως είναι στην Αμερικη προφανώς άλλο Αμερική άλλο Ελλάδα. Γκετοποιηση δεν υπάρχει ας πούμε αλλά επικίνδυνες γειτονιές υπάρχουν

19 ώρες πριν, MissArrow είπε

Καλημέρα! Δε ξέρω αν είναι πρωταρχικός του σκοπός. Ας πορευτεί με ταπεινότητα - η οποία είναι πολύπλευρη δύναμη- και δημιουργικότητα και όλα θα πάρουν το δρόμο τους.
Όμως εσύ που είσαι ο δημιουργός του θέματος, δε μας έβαλες ένα τραγούδι απο το χώρο της τραπ. Έτσι, ίσα για να πέσουν τα κοράκια να σε φάνε. 😂 Αστειάκι!

Καλημέρα Αλέξανδρε. Το βίντεο που πρότεινες το είδα. Εξηγεί πολλά ο τύπος - απο τη δικη του πάντα οπτική. Δε γνώριζα αυτό που αναφέρει για τον Καζαντζίδη και τη δισκογραφική του. Σοκ. Αν το σκεφτούμε βέβαια ρεαλιστικά, οι δισκογραφικές από πάντα εκμεταλλεύοντουσαν τους καλλιτέχνες. 

Εμπειρικά και μόνο θα πω ΝΑΙ!
Να προσθέσω πως σε κανένα τραγούδι του δεν περνάει σα διδακτικό μήνυμα τα ναρκωτικά, την υποτίμηση του γυναικείου φύλου, το χρήμα και γενικότερα δε φλεξάρει. Ο τρόπος που ραπάρει μου θυμίζει old school hip hop. Οι στίχου του τσακίζουν κόκαλα, μιλάνε για μια πραγματικότητα που αρκετοί συνάνθρωποί μας αγνοούν να δουν.

Με τον τρόπο που εκφραστήκατε -εμμέσως πλην σαφώς- είναι σα να μας χαρακτηρίζετε μετρίους, ότι ακούμε σκουπίδια και άλλα τόσα. Το αν καλλιεργούμε το πνεύμα μας το γνωρίζει και θα το κρίνει ο καθένας για τον ίδιο του τον εαυτό.  Με το πως εκφραστήκατε, μας δείξατε το υπόβαθρό σας και μας θυμίσατε γιατί ανοίχτηκε αυτό το thread.

Εγώ θα στείλω ένα τραπ που μ'αρεσει να καταλάβετε περίπου τι στυλ ακούω

https://youtu.be/gd9C-2Syqfs

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε, παρ' το αλλιώς.

Edit: Για να μην κράζω μόνο, βάζω και κάτι που θεωρώ λίγο καλύτερο από αυτό το πράγμα που έβαλες.

Edit2: Κι άλλο ένα

Επεξ/σία από SalemsLot
  • Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Manthos79 είπε

Ναι μπορώ έχεις δίκιο αυτό που δεν μπορώ είναι η θρας βρε παιδιά πωωω δεν την μπορώ καθόλου σαν να λέμε η τραπ του μέταλλου 

Δεν ξέρω τι θεωρείς thrash, αλλά παίζουν πολύ δυνατά κομμάτια. Καμία σχέση με την σύγκριση που κάνεις.

Thrash πχ θεωρούνται το Ride the Lightning ή το Master of Puppets των Metallica ή το Rust in Peace των Megadeth.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, BayernMunich είπε

Τι εννοείς? Γιατί εγώ αναφέρομαι για υπόκοσμο γενικά, υπόκοσμος στις περισσότερες χώρες του κόσμου υπάρχει, όχι οργανωμένο όπως είναι στην Αμερικη προφανώς άλλο Αμερική άλλο Ελλάδα. Γκετοποιηση δεν υπάρχει ας πούμε αλλά επικίνδυνες γειτονιές υπάρχουν

Καλησπέρα φίλε μου. 

Αφού της πιάνει μόνο τον κ@λο και αυτή το χέρι και λένε βρομόλογα κάτω από το πάπλωμα εδώ μιλάμε για πολύ light καταστάσεις χαχα έχει και ένα ωραίο σολάρισμα με κιθάρα. Πάντως πολύ καλύτερο από κάποια άλλα κομμάτια.

Ξέρεις μου θυμίζει κάτι ελληνικές σειρές που βάζουν λίγο ψιλοτσοντούλα light για να έχει θέαση, ε ένα και το αυτό

Τι μας νοιάζει τι κάνει στην ερωτική του ζωή η φίλος μας όπως δεν με νοιάζει  τι έκανε μόνη της στο σαλόνι της η Βανδή αλλά για γέλιο καλό είναι.

Θέλω να σε ρωτήσω κάτι και θα μου απαντήσεις με ειλικρίνεια.  Τι γνώμη έχεις για τον snik Light, Trannos, Alitiz 

Δεν ξέρω τι θεωρείς thrash, αλλά παίζουν πολύ δυνατά κομμάτια. Καμία σχέση με την σύγκριση που κάνεις.

Thrash πχ θεωρούνται το Ride the Lightning ή το Master of Puppets των Metallica ή το Rust in Peace των Megadeth.

Εννοώ τα κομμάτια με πάρα πολύ γρήγορο ρυθμό που φτάνει στα όρια του θορύβου anthrax για παράδειγμα δεν μπορώ να ακούσω σε καμιά περίπτωση, αυτά που αναφέρεις είναι οκ

KAI BEBAIA Deathcore ME ΤΙΠΟΤΑ 

Επεξ/σία από Manthos79
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Manthos79 είπε

Καλησπέρα φίλε μου. 

Αφού της πιάνει μόνο τον κ@λο και αυτή το χέρι και λένε βρομόλογα κάτω από το πάπλωμα εδώ μιλάμε για πολύ light καταστάσεις χαχα έχει και ένα ωραίο σολάρισμα με κιθάρα. Πάντως πολύ καλύτερο από κάποια άλλα κομμάτια.

Ξέρεις μου θυμίζει κάτι ελληνικές σειρές που βάζουν λίγο ψιλοτσοντούλα light για να έχει θέαση, ε ένα και το αυτό

Τι μας νοιάζει τι κάνει στην ερωτική του ζωή η φίλος μας όπως δεν με νοιάζει  τι έκανε μόνη της στο σαλόνι της η Βανδή αλλά για γέλιο καλό είναι.

Θέλω να σε ρωτήσω κάτι και θα μου απαντήσεις με ειλικρίνεια.  Τι γνώμη έχεις για τον snik Light, Trannos, Alitiz 

Εννοώ τα κομμάτια με πάρα πολύ γρήγορο ρυθμό που φτάνει στα όρια του θορύβου anthrax για παράδειγμα δεν μπορώ να ακούσω σε καμιά περίπτωση, αυτά που αναφέρεις είναι οκ

Εμένα αυτό μ'αρεσει πολύ δηλαδή είναι το αγαπημένο μου τραπ κομμάτι, ούτε ναρκωτικά ούτε πόρνες ούτε τίποτα ένα χαλαρό ερωτικό τραγούδι. Για αυτούς που ανέφερες τον Alitiz δεν τον ξέρω καν, λάιτ ακούω λίγο, συγκεκριμένα αν θες άκου το primo του λάιτ να δεις τι έβγαλε παλιά , καμία σχέση μ'αυτα που βγάζει τώρα, σνικ αηδία δε μ'αρεσει καθόλου, Τρανό κι αυτόν λίγο άντε κάνα μαντάμ η τροπικανα που είναι εντελώς κλαμπιστικα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, BayernMunich είπε

Εμένα αυτό μ'αρεσει πολύ δηλαδή είναι το αγαπημένο μου τραπ κομμάτι, ούτε ναρκωτικά ούτε πόρνες ούτε τίποτα ένα χαλαρό ερωτικό τραγούδι. Για αυτούς που ανέφερες τον Alitiz δεν τον ξέρω καν, λάιτ ακούω λίγο, συγκεκριμένα αν θες άκου το primo του λάιτ να δεις τι έβγαλε παλιά , καμία σχέση μ'αυτα που βγάζει τώρα, σνικ αηδία δε μ'αρεσει καθόλου, Τρανό κι αυτόν λίγο άντε κάνα μαντάμ η τροπικανα που είναι εντελώς κλαμπιστικα

Eντάξει κατάλαβα δεν σου αρέσουν τα υβριστικά οπότε διαλέγεις τα πιο light, μια χαρά είναι αφού σου αρέσουν.

Ό,τι είχα να γράψω το έχω κάνει ήδη, και εσύ με τον καιρό θα εμπλουτίζεις τις γνώσεις και τις προτιμήσεις σου είναι  θέμα εμπειρίας, οπότε άκου τα και να περνάς ωραία και καλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/1/2023 στις 7:47 ΠΜ, BayernMunich είπε

Καλά έκανες που το μοιράστηκες. Δεν είναι του γούστου μου, αλλά στιχουργικά διαφέρει κάπως από τους άλλους τους μπαγλαμάδες. :P 
Μιας που αναφέρθηκες σε ερωτικό:

Spoiler

Επεξ/σία από MissArrow
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 19/1/2023 στις 1:10 ΜΜ, Manthos79 είπε

Δεν μπορείς κάτι τέτοιο δηλαδή? Οκ, σεβαστό. Αν και έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από αυτό που ανέβασε ο TS και του λες ότι είναι οκ (του οποίου το πρόβλημα δεν είναι απλά οι στίχοι. όχι από άποψη βρισιών ή κάτι. σιγά. θα μπορούσαν να βρίζουν και να είναι μια χαρά). 

Spoiler

Δημοσ.
6 ώρες πριν, SalemsLot είπε

Δεν μπορείς κάτι τέτοιο δηλαδή? Οκ, σεβαστό. Αν και έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από αυτό που ανέβασε ο TS και του λες ότι είναι οκ (του οποίου το πρόβλημα δεν είναι απλά οι στίχοι. όχι από άποψη βρισιών ή κάτι. σιγά. θα μπορούσαν να βρίζουν και να είναι μια χαρά). 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Με τίποτα όμως αυτό που έβαλες με τίποτα προτιμώ το τραςπ χαχα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...