Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Manthos79 είπε

Φίλε μου, μην ακούς κανέναν. Να ακούς το ένστικτο σου και μόνο αυτό και αφού παίζεις ηλεκτρική κιθάρα εδώ και χρόνια όπως λες, έχεις μουσική αντίληψη οπότε μην ρωτάς τους άλλους για την hip hop η την τραπ. Δεν ακούς μόνο αυτό το είδος σωστά; Φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις στα τραγούδια της Τραπ. όμως είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας θα λέγαμε.

Δεν σημαίνει άντε και καλά ότι είσαι αλήτης αν ακούς ένα είδος μουσικής. Στην δεκαετία 60 - 70 την εποχή των λουλουδιών τους θεωρούσαν μαλλιάδες γιεγιέδες τεντιμπόιδες αλήτες. ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ. ΑΚΟΥ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ και θα δεις κάτι στίχους διαμάντια, κάτι στίχους με κοινωνικό περιεχόμενο, κάτι στίχους που έγραψαν ιστορία, στίχοι ερωτικοί χωρίς ηλικία. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ φίλε μου. 

Σου έγραψα πιο πάνω ότι σκέτη η μουσική είναι από μόνη της ωραία οι στίχοι καθορίζουν τα πράγματα και αν είναι στίχοι μίσους αηδίας βρισιές ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ γιατί τα ζούμε στην καθημερινότητά μας. Τι έχουν να μας πουν; θα μας φτιάξουν τη ζωή οι στίχοι παίρνω την σκύλα (την λέει  Π--να μου) και την πετάω στο αμάξι; ή ο μαλ@κας της γειτονιάς θέλει σφαλιάρες; παράδειγμα σου φέρνω. Υπάρχουν και τραγούδια της τραπ με στίχους προβληματισμού και άλλα πολλά εεε γι αυτά ζήσε λοιπόν.

Άκου τη μουσική σου πέρνα όμορφα εσύ και οι φίλοι σου και όλα καλά 

Το αυτό!!

και την καραγκούνα να άκουγες ή τραγούδια του Χατζιδάκι ή τραγούδια με τον Μάλαμα ή την Χάρης Αλεξίου και δεν ξέρω και εγώ ποιον άλλο τραγουδιστή νομίζεις δεν θα υπήρχε ένας ''ασβός'' να αφήσει την μπόχα του για να σε μειώσει; 

Να είσαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι αντί να βγάζουν το άχτι τους στον καθρέπτη τους το βγάζουν στους άλλους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Θα σου γράψω κάτι και θα σου φανεί περίεργο 

Αν ζούσε η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΩΓΟΥ θα ήταν Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ στιχουργός ΡΑΠΕΡ-ΤΡΑΠΕΡ της ΕΛΛΑΔΑΣ θα υπήρχε η έντεχνη και η άτεχνη ραπ χιπ χοπ τραπ χαχα 

Αν θές άκου μελοποιημένα της ποιήματα ένα θα τολμήσω να σου παραθέσω εδώ. 

άκου το Καμιά φορά ( στο μυαλό είναι ο στόχος ) και η μοναξιά το μη λογοκριμένο βάλε μουσική τραπ στο μυαλό σου και θα καταλάβεις τι εννοώ

Ναι ακούω και άλλα είδη μουσικής, βέβαια από Ελληνική μουσική μόνο ραπ μέχρι στιγμής και 2-3 τραγούδια του Ιωαννίδη, η ένα άλλο του Παπάζογλου που λέει εγώ δεν είμαι ποιητής, βέβαια αυτά είναι εξαιρέσεις όπως είπα. Ακούω ροκ μέταλ (κανονικό μέταλ όχι τα πολύ άγρια) αμερικανική χιπ χοπ πάρα πολύ, ποπ επίσης ακούω αρκετά, ηλεκτρονική μουσική όπως ο Avicii. Αυτά ακούω περίπου από μουσική

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, MissArrow είπε

Ισχύει, ουδεμία σχέση η τραπ με την χιπ χοπ. Ωστόσο, ας ακούει ο καθένας ότι θέλει αρκεί να κατανοούμε τι ακούμε. Ότι κι αν έχω ακούσει σε τραπ - για να έχω μια σφαιρική αποψη- τις γυναίκες μόνο σαν π**τάνες τις παρουσιάζουν. Τι φάση;

PS: Τι θα γίνει Λέκτορ με τη φάση σου ακόμα και εδώ σε πετυχαίνω?! Άμα βρεις ποια είμαι σε παραδέχομαι. 

Ναι γιατι ειναι πολυ αντριλα και ματσιλα να εισαι αγριος και να αποκαλεις π*τανες τις γυναικες, αμα τις αγαπας και τις σεβεσαι εισαι τουλαχιστον gay.

Αυτο βεβαια υπηρχε (σε ελαφρως πιο ηπια μορφη βεβαια απο τη σημερινη) και σε παλιους χιπχοπαδες που διαφοροι φαινεται να ξεχνουν το παρελθον τους και τους αναδεικνυουν σε βετερανους.

ΥΓ. Καπου παει το μυαλο μου, το ονομα σου μηπως ξεκιναει οπως το nickname σου;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, BayernMunich είπε

Ναι ακούω και άλλα είδη μουσικής, βέβαια από Ελληνική μουσική μόνο ραπ μέχρι στιγμής και 2-3 τραγούδια του Ιωαννίδη, η ένα άλλο του Παπάζογλου που λέει εγώ δεν είμαι ποιητής, βέβαια αυτά είναι εξαιρέσεις όπως είπα. Ακούω ροκ μέταλ (κανονικό μέταλ όχι τα πολύ άγρια) αμερικανική χιπ χοπ πάρα πολύ, ποπ επίσης ακούω αρκετά, ηλεκτρονική μουσική όπως ο Avicii. Αυτά ακούω περίπου από μουσική

Aρκετά πραγματάκια για την ηλικία σου. Να σαι σίγουρος ότι δεν θα χρειαστεί να ψάξεις πολύ. Η μουσική θα έρθει σε σένα, θα το δεις, θα έρθει σε ανύποπτο χρόνο.

Φαντάσου να περπατάς σε έναν μεγάλο δρόμο και να έρχονται δίπλα σου συνοδοιπόροι από το πουθενά και να χάνονται και μετά άλλοι άλλοι.

Θα έχεις μαζέψει την εμπειρία του δρόμου αλλά και της μουσικής συνύπαρξης ανά εποχή. Και αυτό θέλει χρόνο του.

Και αν λέω αν κάποιοι σου πουν το οτιδήποτε άκου το παρακάτω (δεν είναι ραπ ή τραπ ή χιπ χοπ όμως δώστου λίγο χρόνο διάβασε τους στίχους), δες πόσοι συντελεστές χρειάστηκαν για το μουσικό ηχητικό αποτέλεσμα και απλά συνέχισε. Θα ήθελα ένα γιο στην ηλικία σου με τις ανησυχίες αυτές. Έχω χρόνο θέλω να πιστεύω.

It Takes a Lot to Know a Man

30 λεπτά πριν, MissArrow είπε

Τι θα γίνει Λέκτορ με τη φάση σου ακόμα και εδώ σε πετυχαίνω?! Άμα βρεις ποια είμαι σε παραδέχομαι. 

Πωςςς; Υπάρχει περίπτωση να γνωρίζει ο Λέκτορ και όχι εγώ; Δεν το δέχεται αυτό ένας Μάνθος 

Επεξ/σία από Manthos79
Δημοσ.

Στον μικρό της παρέας @BayernMunich το μόνο που θέλω να σου πω είναι να συνεχίσεις να ψάχνεσαι μουσικά και πως προσωπικά ποτέ δε θα σε έκρινα μέσα από τις μουσικές σου επιλογές γιατί το ίδιο έκαναν και σε εμένα όταν βρισκόμουν στην εφηβεία. Με αποκαλούσαν σατανίστρια λόγω της μέταλ (χαμογέλασα όταν το ανέφερε  η @Mrs. Hyde πιο πάνω) και πίστευαν ότι χαπακωνόμουν επειδή άκουγα Trance. Το μόνο χαπάκωμα που έχω κάνει  στη ζωή μου είναι καραμελάκια Tic tac και τα tutti frutti. 😂 Ξέφυγα sorry ...ελπίζω να κατάλαβες τι θέλω να πω.

@Manthos79 Τον γνώρισα σε ένδοξες εποχές , χρόνια πριν, σε ένα άλλο φόρουμ.

@lector αν εννοείς το 2ο όνομα του nickname, ναι. 😋

Δημοσ.

Εγω παλι δεν πολυελεγα παραεξω τις (ποπ) μουσικες μου επιλογες στην εφηβεια γιατι το πιο πιθανο θα ηταν να ειναι αντικειμενο κοροϊδιας, αλλα η πλακα ειναι οτι τις ιδιες μουσικες επιλογες απο τοτε, πλεον ολοι της ηλικιας μας μια χαρα τις γουσταρουν και τις χορευουν οταν πεσουν σε κανα μαγαζι 😅

Λουλουδικο το ονομα; Αντε πια με τους γριφους γεροντα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@lector Θα σου πω μόνο αυτο. Πριν λίγα χρόνια είχα βρεθεί Θεσσαλονίκη και έπαιζε ο Μπιγαλης στο eightball.  Sold out το live και κάτι 40ρηδες ψηνόντουσαν για moshpit αλλά δε τους βγήκε λόγω έλλειψης χώρου. 😂  Εννοείται ότι πλέον τα γουστάρουν και τα χορεύουν (ανοιχτά), γίνονται μεγάλα πάρτυ με 90s ελληνικά! 

Τώρα για το όνομα άστο δε πειράζει άλλη φορά. Δε μπορώ να σταματήσω να γελάω πάντως, γιατί δε βρίσκω τι όνομα μπορεί να γνωρίζεις από Α και να φέρνει σε λουλουδικό. Εκτός αν έχεις γνωρίσει καμια Ακακία ή Ανεμώνα 😂

PS: Μάνθο θα σκάσω αν δεν στο γράψω αλλά με τέτοιο όνομα και φωτό προφίλ...το μόνο που λείπει είναι να αρχίσεις τα "Λίλα μοναδική μου αγάπη" 😜 θα εσκαγα αν δε το έλεγα 🤐

Καληνύχτες παιδιά!

Επεξ/σία από MissArrow
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ηλικιακα πηγαινει δν θα ακους για παντα τραπ. Αργοτερα θα ακους ελληνικα η εντεχνα και παει λεγοντας. Το θεμα ειναι τραπ προσφερει μονο ψυχαγωγια ειναι σαν ναρκωτικο για εκεινη την στιγμη αλλα αργοτερα θα σου φαινεται οτι ακουσες μια μλκια. Δεν θα το πεις για κανενα αλλο ειδος μουσικης. 

Επεξ/σία από Vigilante1319
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, BayernMunich είπε

Πιστευετε οτι ολα αυτα τα γεγονοτα που περιγραφονται μεσα απ'τα τραγουδια αυτα αντιπροσωπευουν ενα μερος της ελληνικης πραγματικοτητας, πολλα τραγουδια μιλανε τη παρανομια το κοσμο της νυχτας ,τις επικινδυνες γειτονιες, το περιθωριο, πιστευετε ολα αυτα ειναι αληθινα και πρεπει να αναφερονται μεσω της μουσικης?

Κοίτα να δεις φίλε, όσοι πραγματικά ζουν ή έζησαν σαν καθάρματα ή στο περιθώριο ή τέλος πάντων περίεργες καταστάσεις δεν βγαίνουν να περηφανευτούν για αυτό στην μουσική τους. 

Αυτούς που περιγράφουν την ζωή στην πόλη και την γειτονιά μπορείς να τους δεις σαν ρεπόρτερ του δρόμου. (Μιας και το είπα και αφού ακούς το είδος ψάξε street reportas)

Για τους ατάλαντους αντιγραφείς κάθε αμερικάνικης βλακείας, με καλύπτει ο Γιάννης Μηλιώκας σχεδόν 30 χρόνια πριν. 

Μόδα καβάλα ντόλτσε βίτα
Τρόμπα φιγούρα σαχλαμάρα κι άρπα κόλλα

Επεξ/σία από gianniz_k
  • Like 1
Δημοσ.

Μου φαίνεται αστεία γιατί μιλάει για οργανωμένο έγκλημα όταν στο πραγματικό οργανωμένο έγκλημα στην Ιταλία, Αλβανία, Τουρκία αλλά και στην ελληνική μαφία όποιον μιλάει για το τι κάνουν τον καθαρίζουν με συνοπτικές διαδικασίες γιατί duh, δεν βγαίνεις να πεις πόσο μάλλον να τραγουδήσεις ότι κάνεις εμπόριο ναρκωτικών και όπλων αν όντως το κάνεις.

Και είναι και λογικό, αυτές οι δραστηριότητες γίνονται από διεφθαρμένους λιμενικούς, αστυνομικούς, συνοριοφύλακες, ιδιοκτήτες καραβιών και μεταφορικών, κτλ, όχι από 20-30χρονους τραγουδιστές. Στην καλύτερη τέτοιες ηλικίες είναι χαμηλής κλίμακας αναλώσιμα πιόνια και τίποτα παραπάνω, το να υμνούνται κάποιοι αγανακτισμένοι ή χαμηλής νοητικής ικανότητας που γίνονται τέτοια πιόνια είναι ψιλοαστείο, χαραμίζουν τη ζωή τους (πολλές φορές κυριολεκτικά) για να πλουτίσει ένας από τους παραπάνω διεφθαρμένους...

Για τους άλλους στίχους "σας ..μαμε, εμείς ελέγχουμε τη φάση, θα πέσουν μάπες" νταξ για 20χρονα μιλάμε, νοοτροπία σχολείου θα έχουν

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε

Για τους άλλους στίχους "σας ..μαμε, εμείς ελέγχουμε τη φάση, θα πέσουν μάπες" νταξ για 20χρονα μιλάμε, νοοτροπία σχολείου θα έχουν

Κανείς από αυτούς δεν γα.... να ξέρεις. Τους λες και κρίμα γιατί κάποιοι τις έχουν φάει κιόλας 

Δημοσ.

Εγώ είχα την πρώτη μου επαφή με Hip Hop το '99 (αν πλέον θυμάμαι καλά) στην Πάτρα, με TXC. Αργότερα μπήκαν και άλλα ακούσματα, αλλά κάπου το '18 - '19 σταμάτησα την ουσιαστική ενασχόλησή μου με το χώρο, ενώ είχα καταλήξει ν' ακούω κατά κύριο λόγο Active Member, ΑΕ, Flowjob, ΡΦ, κ.λπ. Θεωρώ πως ότι είχε να δώσει η Hip Hop σαν κουλτούρα (όχι μόνο το μουσικό κομμάτι), το έδωσε. Ναι, υπάρχουν νέοι καλλιτέχνες, νέα κομμάτια & album, αλλά το όλο σκηνικό έχει "κουράσει" και "ξέβαψε" (γι' αυτό και ασχολείται πολύ λιγότερος κόσμος σε σχέση με παλιότερα).

Trap τώρα. Ένα περίεργο στιχουργικά κι ενδιαφέρον ηχητικά "παρακλάδι" της rap, αλλά για τις στιγμές που το σηκώνουν. Ακούω στο αμάξι σε φάση βόλτας κάναν FY, ή οτιδήποτε, διότι είναι αρκετά light (no pun intended) και "ανεβαστικό" σαν ήχος. Όταν βγεις μία βόλτα να ξεσκάσεις, δε θ' ακούσεις ούτε κοινωνικοπολιτικό ραπ, ούτε... "Μία Πίστα από Φώσφορο". Και σ' ένα club πιο εύκολα "σηκώνει" ν' ακούσεις Madame, παρά οτιδήποτε άλλο, μόνο ήχου και μόνο.

Πάντα όμως άκουγα (κυριολεκτικά) τα πάντα και θεωρώ ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ταυτόχρονα με Active Member, την ίδια εποχή άκουγα και Children of Bodom (deathιές foreva!), Epica, αλλά και Μητροπάνο. Και πολλά ακόμα, αλλά να μην πλατειάζω.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Haldol είπε

Εγώ είχα την πρώτη μου επαφή με Hip Hop το '99 (αν πλέον θυμάμαι καλά) στην Πάτρα, με TXC. Αργότερα μπήκαν και άλλα ακούσματα, αλλά κάπου το '18 - '19 σταμάτησα την ουσιαστική ενασχόλησή μου με το χώρο, ενώ είχα καταλήξει ν' ακούω κατά κύριο λόγο Active Member, ΑΕ, Flowjob, ΡΦ, κ.λπ. Θεωρώ πως ότι είχε να δώσει η Hip Hop σαν κουλτούρα (όχι μόνο το μουσικό κομμάτι), το έδωσε. Ναι, υπάρχουν νέοι καλλιτέχνες, νέα κομμάτια & album, αλλά το όλο σκηνικό έχει "κουράσει" και "ξέβαψε" (γι' αυτό και ασχολείται πολύ λιγότερος κόσμος σε σχέση με παλιότερα).

Trap τώρα. Ένα περίεργο στιχουργικά κι ενδιαφέρον ηχητικά "παρακλάδι" της rap, αλλά για τις στιγμές που το σηκώνουν. Ακούω στο αμάξι σε φάση βόλτας κάναν FY, ή οτιδήποτε, διότι είναι αρκετά light (no pun intended) και "ανεβαστικό" σαν ήχος. Όταν βγεις μία βόλτα να ξεσκάσεις, δε θ' ακούσεις ούτε κοινωνικοπολιτικό ραπ, ούτε... "Μία Πίστα από Φώσφορο". Και σ' ένα club πιο εύκολα "σηκώνει" ν' ακούσεις Madame, παρά οτιδήποτε άλλο, μόνο ήχου και μόνο.

Πάντα όμως άκουγα (κυριολεκτικά) τα πάντα και θεωρώ ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ταυτόχρονα με Active Member, την ίδια εποχή άκουγα και Children of Bodom (deathιές foreva!), Epica, αλλά και Μητροπάνο. Και πολλά ακόμα, αλλά να μην πλατειάζω.

Βασικά νομίζω ότι πάρα πολλοί ακόμα ακούνε old school hip hop φανατικά, καλλιτέχνες όπως ο ΛΕΞ μαζεύουν 20 και 30 χιλιάδες κόσμο. Γενικά εγώ βλέπω ότι η ραπ εξελίσσεται δεν έχει ξεθωριάσει, νομίζω ότι στην Ελλάδα είναι το νούμερο 1 είδος αυτή τη στιγμή, αναφέρομαι συνολικά στη ραπ με όλα τα παρακλάδια της

9 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε

Μου φαίνεται αστεία γιατί μιλάει για οργανωμένο έγκλημα όταν στο πραγματικό οργανωμένο έγκλημα στην Ιταλία, Αλβανία, Τουρκία αλλά και στην ελληνική μαφία όποιον μιλάει για το τι κάνουν τον καθαρίζουν με συνοπτικές διαδικασίες γιατί duh, δεν βγαίνεις να πεις πόσο μάλλον να τραγουδήσεις ότι κάνεις εμπόριο ναρκωτικών και όπλων αν όντως το κάνεις.

Και είναι και λογικό, αυτές οι δραστηριότητες γίνονται από διεφθαρμένους λιμενικούς, αστυνομικούς, συνοριοφύλακες, ιδιοκτήτες καραβιών και μεταφορικών, κτλ, όχι από 20-30χρονους τραγουδιστές. Στην καλύτερη τέτοιες ηλικίες είναι χαμηλής κλίμακας αναλώσιμα πιόνια και τίποτα παραπάνω, το να υμνούνται κάποιοι αγανακτισμένοι ή χαμηλής νοητικής ικανότητας που γίνονται τέτοια πιόνια είναι ψιλοαστείο, χαραμίζουν τη ζωή τους (πολλές φορές κυριολεκτικά) για να πλουτίσει ένας από τους παραπάνω διεφθαρμένους...

Ακόμα και χαμηλής κλίμακας να είναι ήταν μπλεγμένοι όμως , αυτο έχει σημασία, ότι αναφέρουν μια αθέατη πλευρά που πολλοί απλοί άνθρωποι όπως εγώ κι εσύ δεν την γνωρίζουμε η νομίζουμε ότι επειδή δεν είμαστε Αμερική αυτά τα περιστατικά είναι σπάνια

10 ώρες πριν, gianniz_k είπε

Κοίτα να δεις φίλε, όσοι πραγματικά ζουν ή έζησαν σαν καθάρματα ή στο περιθώριο ή τέλος πάντων περίεργες καταστάσεις δεν βγαίνουν να περηφανευτούν για αυτό στην μουσική τους. 

Αυτούς που περιγράφουν την ζωή στην πόλη και την γειτονιά μπορείς να τους δεις σαν ρεπόρτερ του δρόμου. (Μιας και το είπα και αφού ακούς το είδος ψάξε street reportas)

Για τους ατάλαντους αντιγραφείς κάθε αμερικάνικης βλακείας, με καλύπτει ο Γιάννης Μηλιώκας σχεδόν 30 χρόνια πριν. 

Μόδα καβάλα ντόλτσε βίτα
Τρόμπα φιγούρα σαχλαμάρα κι άρπα κόλλα

Αναφέρεσαι γενικά στο ελληνικό ραπ? Γιατί πέρα απ'τους τραπερς, υπάρχουν πάρα πολλοί που τα έχουν ζήσει όντως και δεν υπερηφανεύονται, απλά τα αναφέρουν στα τραγούδια τους, δηλαδή πιστεύεις όλη η ελληνική ραπ σκηνή είναι μια αμερικανική αντιγραφή και δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα αυτών των ανθρώπων?

Δημοσ.

Μόνο old school rap/hip hop. Τα σημερινά τραπ τα ακούνε τα παιδάκια. Βάζει ο γιος μου τεσσάρων ετών και τραγουδάει tranno madame κλπ γιατί του αρέσει. Όταν βάζω στο αμάξι όμως FFC, Λόγος τιμής, χαρμάνης, μηδενιστη, ΥΠΟ, Τάκη τσαν, ΤΧC, LEX κλπ ούτε που θέλει να τα ακούει. Μπαμπά βάλε το άλλο που μου αρέσει λέει. Και θέλει τραπ να χορεύει. Τα παλιά κομμάτια είχαν νόημα, στην τραπ αντε ένα δύο να έχουν νόημα. Ίσως ο mente fuerte να τραγουδάει πιο σωστά και πιο κοντά στο παλιό καλό rap, κανείς άλλος... Πολύ εμπορικοί όλοι πλέον. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...