Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα και καλη χρονια! σαν 18χρονος που ακουει φανατικα τετοια μουσικη θα ηθελα να ρωτησω τη γνωμη σας(που οι περισσοτεροι ειστε μεγαλυτεροι οποτε μεγαλωσατε με αλλα ακουσματα πιθανον) για την ελληνικη χιπ χοπ σκηνη απο την εποχη του 90 μεχρι σημερα. Πιστευετε οτι ολα αυτα τα γεγονοτα που περιγραφονται μεσα απ'τα τραγουδια αυτα αντιπροσωπευουν ενα μερος της ελληνικης πραγματικοτητας, πολλα τραγουδια μιλανε τη παρανομια το κοσμο της νυχτας ,τις επικινδυνες γειτονιες, το περιθωριο, πιστευετε ολα αυτα ειναι αληθινα και πρεπει να αναφερονται μεσω της μουσικης? γενικα πιστευετε οτι το ελληνικο χιπ χοπ σαν συνολο, με ολα τα υποειδη του, εχει να δωσει πραγματα?

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, BayernMunich είπε

καλησπερα και καλη χρονια! σαν 18χρονος που ακουει φανατικα τετοια μουσικη θα ηθελα να ρωτησω τη γνωμη σας(που οι περισσοτεροι ειστε μεγαλυτεροι οποτε μεγαλωσατε με αλλα ακουσματα πιθανον) για την ελληνικη χιπ χοπ σκηνη απο την εποχη του 90 μεχρι σημερα. Πιστευετε οτι ολα αυτα τα γεγονοτα που περιγραφονται μεσα απ'τα τραγουδια αυτα αντιπροσωπευουν ενα μερος της ελληνικης πραγματικοτητας, πολλα τραγουδια μιλανε τη παρανομια το κοσμο της νυχτας ,τις επικινδυνες γειτονιες, το περιθωριο, πιστευετε ολα αυτα ειναι αληθινα και πρεπει να αναφερονται μεσω της μουσικης? γενικα πιστευετε οτι το ελληνικο χιπ χοπ σαν συνολο, με ολα τα υποειδη του, εχει να δωσει πραγματα?

Kαλησπέρα φίλε μου. Πριν σου γράψω το οτιδήποτε θα πρέπει να σου πω ότι η γενιά σου και η δική μου αν και κατά πολύ μεγαλύτερος δεν γνώρισαν τον πόλεμο όπως για παράδειγμα βιώνεται τώρα στην Ουκρανία. 

Όμως βιώνουμε έναν άλλον πόλεμο αυτό της δολοφονίας του πνεύματος μέσα από ΜΜΕ και το διαδίκτυο, και ξενόφερτα πρότυπα έρχονται να καλύψουν ανεπιτυχώς την ανάγκη του Ελληνικού Πνεύματος που έχει γεννηθεί για την Ελευθερία,  για την Τέχνη και όλες αυτές τις μουσικές και τα τραγούδια που μόνο καλό μπορούν να κάνουν και όχι να δημιουργούν οργή, εκδίκηση, και ευτελή πάθη.

Ναι τα πρότυπα της Αμερικάνικης γειτονίας, της φαβέλας, του παράνομου χρήματος της οπλοφορίας, οπλοχρησίας των ναρκωτικών, του εξευτελισμού του γυναικείου και αντρικού φύλου, έχουν μπει για τα καλά ΚΑΙ στην Ελληνική ας πούμε μουσική με απόγειο την Τραπ. 

Σαν άνθρωπος που γνωρίζει κάποια πράγματα για τη μουσική και παίζει κάποια όργανα το να κάνεις κολάζ διάφορα ριφάκια δεν θεωρείται υψηλή μουσική τέχνη δηλαδή μουσική σύνθεση, χωρίς αυτό φυσικά να το κάνει να ακούγεται κακόηχο. 

Η μουσική από μόνη της δεν είναι κακή, όμως ΑΝ την ακολουθούν λόγια στίχοι κλπ τα πράγματα αλλάζουν γιατί ο γραπτός λόγος είτε στίχοι είτε απαγγελία είτε ποίηση έχει ΣΤΟΧΟ ακριβώς ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΝΕΥΜΑ. 

Αυτό που χρειάζεται η νεολαία σας αυτή την στιγμή είναι ΣΤΟΧΟΣ είναι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ και ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣ. Το μόνο που σου μένει είναι να δεις αν αυτά σε ψυχαγωγούν σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο ή άνθρωπο του Νεάντερταλ και της φαβέλας. Δηλαδή ποιοτικά, συναισθηματικά πνευματικά και υλικά φτωχότερο ή πλουσιότερο.

Σαν Μάνθος θα σου πω ΓΙΑ ΑΡΧΗ να ακούσεις, να ψάξεις, να διαβάσεις, μουσική και τραγούδια από την δεκαετία του 60 έως τα τέλη του 70. όλα τα είδη της ξένης και ελληνικής μουσικής. Γιατί? ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ όπως λέμε στην Ελλάδα και δεν μπορεί να μεταφραστεί από καμιά ξένη γλώσσα.

Τότε έγιναν οι μεγαλύτερες επαναστάσεις του ανθρώπινου πνεύματος σε ό,τι έχει να κάνει με την μουσική ποπ, ροκ, σόουλ, τζαζ , λαϊκά, έντεχνα τραγούδια από συνθέτες μεταπολεμικούς είτε του δευτέρου είτε του ψυχρού πολέμου είτε του βιετνάμ είτε της μεταπολίτευσης. 

Μην κάθεσαι πουθενά φίλε μου ΨΑΞΕ αυτό σώζει και έσωζε την ανθρώπινη ύπαρξη, ΠΑΝΤΑ. Και αν θέλεις να κατανοήσεις καλύτερα τη  μουσική και τα τραγούδια και μπορείς οικονομικά να ανταπεξέλθεις , μάθε κάποιο μουσικό όργανο, ντραμς,κιθάρα ή πιάνο ή ο,τι αρέσει σε σένα. Πήγαινε σε συναυλίες για να αποκτήσεις ακούσματα διαφορετικά ακόμα κι αν αυτά τα βρίσκεις ξεπερασμένα ή περίεργα ή βαρετά. Θα αποκτήσεις σφαιρική αντίληψη.

ΥΓ δεν θα σου πω να ψάξεις την μουσική πιο πριν πχ κλασική μουσική γιατί είναι ένα τεράστιο κομμάτι οπότε σιγά σιγά χαχα

Επεξ/σία από Manthos79
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, BayernMunich είπε

Αυτό που λένε ότι η τραπ, ραπ, χιπ-χοπ κλπ, ωθούν την νεολαία στη βία μου θυμίζουν κάτι μπαρμπάδες που όταν βγήκε το mortal kombat, νόμιζαν ότι η νεολαία θα βγει στους δρόμους και θα αρχίσει να κάνει fatalities.

Τώρα, όσο αληθινό είναι το "να σε κάνω ένα βραδακι φάρο στη Φολέγανδρο", το "στο κελί 33" και το "στου παραδείσου τη πόρτα κάποιος φύτεψε δυο χόρτα", άλλο τόσο είναι και αυτά που αναφέρονται στη τραπ. 

Προκλητικά τραγούδια πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν.

Spoiler

Ωραίο θέμα για Παρασκευούλα αυτό. Τζάμπα το έκαψες σήμερα.

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, filip123go είπε

Αυτό που λένε ότι η τραπ, ραπ, χιπ-χοπ κλπ, ωθούν την νεολαία στη βία μου θυμίζουν κάτι μπαμπάδες που όταν βγήκε το mortal combat, νόμιζαν ότι η νεολαία θα βγει στους δρόμους και θα αρχίσει να κάνει fatalities.

Αυτό έχει και μια αλήθεια και ένα ψέμα. Μην ξεχνάς στην Αμερική πόσοι νέοι άνθρωποι έχουν μπει σε σχολείο και έκαναν ακριβώς αυτά που έβλεπαν σε βιντεοπαιχνίδια που έπαιζαν κιόλας και το παραδέχτηκαν. Εντάξει παντού υπάρχουν διαταραγμένοι άνθρωποι δεν σημαίνει ότι αυτό θα γίνει ο κανόνας το μόνο σίγουρο. 

Τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν το έχουμε δει και απεύχομαι.

το "στο κελί 33" και το "στου παραδείσου τη πόρτα κάποιος φύτεψε δύο χόρτα", άλλο τόσο είναι και αυτά που αναφέρονται στη τραπ. 

Με συγχωρείς αλλά εδώ θα διαφωνήσω, τα τραγούδια που αναφέρεις είναι ιστορικής σημασίας δεν θα σου γράψω ποιας, αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις μόνος σου ή (μόνη σου)και δεν έχουν καμια μα καμιά σχέση με την ΤΡΑΠ

Προκλητικά τραγούδια πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν.

Προκλητικά τραγούδια δεν είναι κακό να υπάρχουν και βέβαια υπάρχουν και έχουν και πλάκα. Στοχευμένα όμως για κάποιο άσχημο τις περισσότερες φορές λόγο; καλύτερα η νεολαία αλλά και εμείς η γερολαία να τα αποφεύγαμε ή να είχαμε τέτοιο ανεπτυγμένο κριτήριο που να μας περνούν ξυστά χαχα

Επεξ/σία από Manthos79
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Manthos79 είπε

Προκλητικά τραγούδια δεν είναι κακό να υπάρχουν και βέβαια υπάρχουν και έχουν και πλάκα. Στοχευμένα όμως για κάποιο άσχημο τις περισσότερες φορές λόγο; καλύτερα η νεολαία αλλά και εμείς η γερολαία να τα αποφεύγαμε ή να είχαμε τέτοιο ανεπτυγμένο κριτήριο που να μας περνούν ξυστά χαχα

Αυτό. Είναι απλά ένα τραγούδι. Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε βαθιά νοήματα παντού. Κατά 99% ο τραπερ που το έγραψε, το έκανε για τα λεφτά.

Επίσης, πόσο χρονών νομίζεις ότι είμαι. 😝😝

• Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, filip123go είπε

Αυτό. Είναι απλά ένα τραγούδι. Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε βαθιά νοήματα παντού. Κατά 99% ο τραπερ που το έγραψε, το έκανε για τα λεφτά.

Επίσης, πόσο χρονών νομίζεις ότι είμαι. 😝😝

Να σου πω κάτι; Δεν αντιλέγω ότι το έγραψε το εκτέλεσε για τα λεφτά, όλοι οι τραγουδιστές να ζήσουν θέλουν να βλάλουν κανά ευρουδάκι, αλλά να προσφέρουν και το κάτι τις τους στην ανθρωπότητα δε νομίζεις; 

Υπάρχουν πολλά τραγούδια με ρηχά νοήματα για να μας διασκεδάσουν ουυυ έχω ακούσει ένα σωρό από δαύτα. 

Όμως υπάρχουν και τα άλλα, αυτά που με κουρδίζουν και με κάνουν να τρέχω με τα 1000, να με κάνουν να σκέφτομαι ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ δε λέω, όμως για αυτά τα ΑΛΛΑ θέλω να πιστεύω ότι ζούμε φίλε μου.

Πόσο χρονών είσαι; όσο θέλεις χαχα

Δημοσ.

ευχαριστω για τις απαντησεις σας! απλα πολλοι νομιζουν οτι επειδη ακους τραπ ας πουμε εισαι καγκουρας η αξεστος η μπαφιαρης κλπ, εμενα μ'αρεσουν ΜΕΡΙΚΑ τραπ τραγουδια, δεν ειναι ολα τα τραπ τραγουδια τοσο ασχημα, που τα ακουω κυριως οταν βγαινω εξω με την παρεα η σε καποιο κλαμπακι οταν πηγαινω, και δεν ειμαι καν αλητης ξερω γω η κατι τετοιο ενα απλο παιδι ειμαι με μια απλη ζωη, ουτε μπλεγμενος ειμαι ουτε τιποτα, σπουδαζω, γυμναζομαι, διασκεδαζω, εχω μια φυσιολογικη ζωη, δεν καταλαβαινω γιατι καποιοι μας μειωνουν τοσο πολυ λογω μουσικου γουστου :( 

52 λεπτά πριν, Manthos79 είπε

Kαλησπέρα φίλε μου. Πριν σου γράψω το οτιδήποτε θα πρέπει να σου πω ότι η γενιά σου και η δική μου αν και κατά πολύ μεγαλύτερος δεν γνώρισαν τον πόλεμο όπως για παράδειγμα βιώνεται τώρα στην Ουκρανία. 

Όμως βιώνουμε έναν άλλον πόλεμο αυτό της δολοφονίας του πνεύματος μέσα από ΜΜΕ και το διαδίκτυο, και ξενόφερτα πρότυπα έρχονται να καλύψουν ανεπιτυχώς την ανάγκη του Ελληνικού Πνεύματος που έχει γεννηθεί για την Ελευθερία,  για την Τέχνη και όλες αυτές τις μουσικές και τα τραγούδια που μόνο καλό μπορούν να κάνουν και όχι να δημιουργούν οργή, εκδίκηση, και ευτελή πάθη.

Ναι τα πρότυπα της Αμερικάνικης γειτονίας, της φαβέλας, του παράνομου χρήματος της οπλοφορίας, οπλοχρησίας των ναρκωτικών, του εξευτελισμού του γυναικείου και αντρικού φύλου, έχουν μπει για τα καλά ΚΑΙ στην Ελληνική ας πούμε μουσική με απόγειο την Τραπ. 

Σαν άνθρωπος που γνωρίζει κάποια πράγματα για τη μουσική και παίζει κάποια όργανα το να κάνεις κολάζ διάφορα ριφάκια δεν θεωρείται υψηλή μουσική τέχνη δηλαδή μουσική σύνθεση, χωρίς αυτό φυσικά να το κάνει να ακούγεται κακόηχο. 

Η μουσική από μόνη της δεν είναι κακή, όμως ΑΝ την ακολουθούν λόγια στίχοι κλπ τα πράγματα αλλάζουν γιατί ο γραπτός λόγος είτε στίχοι είτε απαγγελία είτε ποίηση έχει ΣΤΟΧΟ ακριβώς ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΝΕΥΜΑ. 

Αυτό που χρειάζεται η νεολαία σας αυτή την στιγμή είναι ΣΤΟΧΟΣ είναι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ και ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣ. Το μόνο που σου μένει είναι να δεις αν αυτά σε ψυχαγωγούν σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο ή άνθρωπο του Νεάντερταλ και της φαβέλας. Δηλαδή ποιοτικά, συναισθηματικά πνευματικά και υλικά φτωχότερο ή πλουσιότερο.

Σαν Μάνθος θα σου πω ΓΙΑ ΑΡΧΗ να ακούσεις, να ψάξεις, να διαβάσεις, μουσική και τραγούδια από την δεκαετία του 60 έως τα τέλη του 70. όλα τα είδη της ξένης και ελληνικής μουσικής. Γιατί? ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ όπως λέμε στην Ελλάδα και δεν μπορεί να μεταφραστεί από καμιά ξένη γλώσσα.

Τότε έγιναν οι μεγαλύτερες επαναστάσεις του ανθρώπινου πνεύματος σε ό,τι έχει να κάνει με την μουσική ποπ, ροκ, σόουλ, τζαζ , λαϊκά, έντεχνα τραγούδια από συνθέτες μεταπολεμικούς είτε του δευτέρου είτε του ψυχρού πολέμου είτε του βιετνάμ είτε της μεταπολίτευσης. 

Μην κάθεσαι πουθενά φίλε μου ΨΑΞΕ αυτό σώζει και έσωζε την ανθρώπινη ύπαρξη, ΠΑΝΤΑ. Και αν θέλεις να κατανοήσεις καλύτερα τη  μουσική και τα τραγούδια και μπορείς οικονομικά να ανταπεξέλθεις , μάθε κάποιο μουσικό όργανο, ντραμς,κιθάρα ή πιάνο ή ο,τι αρέσει σε σένα. Πήγαινε σε συναυλίες για να αποκτήσεις ακούσματα διαφορετικά ακόμα κι αν αυτά τα βρίσκεις ξεπερασμένα ή περίεργα ή βαρετά. Θα αποκτήσεις σφαιρική αντίληψη.

ΥΓ δεν θα σου πω να ψάξεις την μουσική πιο πριν πχ κλασική μουσική γιατί είναι ένα τεράστιο κομμάτι οπότε σιγά σιγά χαχα

παιζω ηλεκτρικη κιθαρα εδω και χρονια

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Manthos79 είπε

Να σου πω κάτι; Δεν αντιλέγω ότι το έγραψε το εκτέλεσε για τα λεφτά, όλοι οι τραγουδιστές να ζήσουν θέλουν να βλάλουν κανά ευρουδάκι, αλλά να προσφέρουν και το κάτι τις τους στην ανθρωπότητα δε νομίζεις; 

Υπάρχουν πολλά τραγούδια με ρηχά νοήματα για να μας διασκεδάσουν ουυυ έχω ακούσει ένα σωρό από δαύτα. 

Όμως υπάρχουν και τα άλλα, αυτά που με κουρδίζουν και με κάνουν να τρέχω με τα 1000, να με κάνουν να σκέφτομαι ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ δε λέω, όμως για αυτά τα ΑΛΛΑ θέλω να πιστεύω ότι ζούμε φίλε μου.

Πόσο χρονών είσαι; όσο θέλεις χαχα

Γι αυτό είπα πιο πάνω το 99% :P (εντάξει μπορει να είναι και λιγότερο το ποσοστό) . Είμαι κοντά στα 30. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, BayernMunich είπε

ευχαριστω για τις απαντησεις σας! απλα πολλοι νομιζουν οτι επειδη ακους τραπ ας πουμε εισαι καγκουρας η αξεστος η μπαφιαρης κλπ, εμενα μ'αρεσουν ΜΕΡΙΚΑ τραπ τραγουδια, δεν ειναι ολα τα τραπ τραγουδια τοσο ασχημα, που τα ακουω κυριως οταν βγαινω εξω με την παρεα η σε καποιο κλαμπακι οταν πηγαινω, και δεν ειμαι καν αλητης ξερω γω η κατι τετοιο ενα απλο παιδι ειμαι με μια απλη ζωη, ουτε μπλεγμενος ειμαι ουτε τιποτα, σπουδαζω, γυμναζομαι, διασκεδαζω, εχω μια φυσιολογικη ζωη, δεν καταλαβαινω γιατι καποιοι μας μειωνουν τοσο πολυ λογω μουσικου γουστου :( 

Όπως κι όσοι ακούν μέταλ είναι σατανιστές. lol

Μάθε από νωρίς πως ο κόσμος πάντα θα λέει, και συνήθως θα το κάνει κακοπροαίρετα. Τέτοια άτομα δεν σε αφορούν. Από μόνος σου δεν πρέπει ν' ασχολείσαι με άτομα που είναι κοντόφθαλμα και που δεν δίνουν χώρο και χρόνο στον άλλον για να δουν τι άνθρωπος είναι. Ωστόσο, ισχύει πως, κατά ένα μέρος, οτιδήποτε κάνουμε μας χαρακτηρίζει, γιατί κάποιο σημείο μέσα μας χτυπάει. Όπως με το τι γελάμε, και άλλα πολλά. Αυτό το λέω γενικότερα. Τροφή για σκέψη.

Disclaimer: Δεν τσουβαλιάζω. Στο οτιδήποτε υπάρχει ο διαχωρισμός τού "καλό" και "σκουπίδι". 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, BayernMunich είπε

παιζω ηλεκτρικη κιθαρα εδω και χρονια

Φίλε μου, μην ακούς κανέναν. Να ακούς το ένστικτο σου και μόνο αυτό και αφού παίζεις ηλεκτρική κιθάρα εδώ και χρόνια όπως λες, έχεις μουσική αντίληψη οπότε μην ρωτάς τους άλλους για την hip hop η την τραπ. Δεν ακούς μόνο αυτό το είδος σωστά; Φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις στα τραγούδια της Τραπ. όμως είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας θα λέγαμε.

Δεν σημαίνει άντε και καλά ότι είσαι αλήτης αν ακούς ένα είδος μουσικής. Στην δεκαετία 60 - 70 την εποχή των λουλουδιών τους θεωρούσαν μαλλιάδες γιεγιέδες τεντιμπόιδες αλήτες. ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ. ΑΚΟΥ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ και θα δεις κάτι στίχους διαμάντια, κάτι στίχους με κοινωνικό περιεχόμενο, κάτι στίχους που έγραψαν ιστορία, στίχοι ερωτικοί χωρίς ηλικία. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ φίλε μου. 

Σου έγραψα πιο πάνω ότι σκέτη η μουσική είναι από μόνη της ωραία οι στίχοι καθορίζουν τα πράγματα και αν είναι στίχοι μίσους αηδίας βρισιές ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ γιατί τα ζούμε στην καθημερινότητά μας. Τι έχουν να μας πουν; θα μας φτιάξουν τη ζωή οι στίχοι παίρνω την σκύλα (την λέει  Π--να μου) και την πετάω στο αμάξι; ή ο μαλ@κας της γειτονιάς θέλει σφαλιάρες; παράδειγμα σου φέρνω. Υπάρχουν και τραγούδια της τραπ με στίχους προβληματισμού και άλλα πολλά εεε γι αυτά ζήσε λοιπόν.

Άκου τη μουσική σου πέρνα όμορφα εσύ και οι φίλοι σου και όλα καλά 

27 λεπτά πριν, Mrs. Hyde είπε

Όπως κι όσοι ακούν μέταλ είναι σατανιστές. lol

Το αυτό!!

46 λεπτά πριν, BayernMunich είπε

δεν καταλαβαινω γιατι καποιοι μας μειωνουν τοσο πολυ λογω μουσικου γουστου

και την καραγκούνα να άκουγες ή τραγούδια του Χατζιδάκι ή τραγούδια με τον Μάλαμα ή την Χάρης Αλεξίου και δεν ξέρω και εγώ ποιον άλλο τραγουδιστή νομίζεις δεν θα υπήρχε ένας ''ασβός'' να αφήσει την μπόχα του για να σε μειώσει; 

Να είσαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι αντί να βγάζουν το άχτι τους στον καθρέπτη τους το βγάζουν στους άλλους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Θα σου γράψω κάτι και θα σου φανεί περίεργο 

Αν ζούσε η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΩΓΟΥ θα ήταν Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ στιχουργός ΡΑΠΕΡ-ΤΡΑΠΕΡ της ΕΛΛΑΔΑΣ θα υπήρχε η έντεχνη και η άτεχνη ραπ χιπ χοπ τραπ χαχα 

Αν θές άκου μελοποιημένα της ποιήματα ένα θα τολμήσω να σου παραθέσω εδώ. 

άκου το Καμιά φορά ( στο μυαλό είναι ο στόχος ) και η μοναξιά το μη λογοκριμένο βάλε μουσική τραπ στο μυαλό σου και θα καταλάβεις τι εννοώ

Επεξ/σία από Manthos79
Δημοσ.

Μια καλη αρχη θα ηταν να μη μπερδευεις την τραπ με τη χιπ χοπ. Η τραπ ειναι αποκλειστικα και μονο καγκουρια, π*τανες κοκες γκανια και λοιπες χυδαιες αηδιες, η χιπ χοπ μπορει να ειναι απο χιουμοριστικη εως κοινωνικη.

• Like 10
Δημοσ.

Δε

7 λεπτά πριν, lector είπε

Μια καλη αρχη θα ηταν να μη μπερδευεις την τραπ με τη χιπ χοπ. Η τραπ ειναι αποκλειστικα και μονο καγκουρια, π*τανες κοκες γκανια και λοιπες χυδαιες αηδιες, η χιπ χοπ μπορει να ειναι απο χιουμοριστικη εως κοινωνικη.

Αν εννοείς εμένα να σαι σίγουρος/η ότι δεν την μπερδεύω

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Manthos79 είπε

Δε

Αν εννοείς εμένα να σαι σίγουρος/η ότι δεν την μπερδεύω

Οχι φιλε μου αναφερομαι στον TS.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, lector είπε

Όχι δε τα μπερδεύω απλά λέω πως ακούω καμιά φορά για τη φάση ορισμένα Τραπ τραγούδια

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, lector είπε

Ισχύει, ουδεμία σχέση η τραπ με την χιπ χοπ. Ωστόσο, ας ακούει ο καθένας ότι θέλει αρκεί να κατανοούμε τι ακούμε. Ότι κι αν έχω ακούσει σε τραπ - για να έχω μια σφαιρική αποψη- τις γυναίκες μόνο σαν π**τάνες τις παρουσιάζουν. Τι φάση;

PS: Τι θα γίνει Λέκτορ με τη φάση σου ακόμα και εδώ σε πετυχαίνω?! Άμα βρεις ποια είμαι σε παραδέχομαι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...