galanta Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Απλώς να προσθέσω, σε περίπτωση που κάποιος το ψάχνει, ότι ο winix zero pro επανεκκινεί από την τελευταία κατάσταση λειτουργίας. Αυτό σημαίνει ότι με μια έξυπνη πρίζα zigbee ή wifi μπορεί κάποιος να του δώσει έξυπνα χαρακτηριστικά, πχ να τον ανοίγει από μακριά ή να τον ανοίγει υπό την εφαρμογή κάποιου σεναρίου μέσα από το google assistant ή Alexa κλπ κλπ. Ήθελα να το αναφέρω γιατί προσωπικά το έψαχνα πριν την αγορά και δεν το έβρισκα πουθενά. 1
Nikos3648 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Καλησπέρα σε όλους, είμαστε σ’ ένα γραφείο με αρκετούς καπνιστές, είναι αρκετά μικρό γύρω στα 30 τετραγωνικά και θα ήθελα να αγοράσω κάποιον καθαριστή αέρα για να απομακρύνει τις οσμές του τσιγάρου κυρίως. έχουμε επίσης ένα σπίτι στο χωριό στο οποίο ανάβουμε το τζάκι αλλά μερικές φορές μυρίζει Καμμένο ξύλο και ίσως νιώθω ότι ξηραίνεται η ατμόσφαιρα. Θα κάνει δουλειά και για εκεί αν πάρουμε ένα ακόμα; ποιους απο τους 2 και γιατί θα μου προτείνατε; ευχαριστώ https://www.skroutz.gr/s/27405600/Tesla-Air-Purifier-Air3-Ionistis-Katharistis-Aera-95W-gia-CHorous-22m2.html https://www.skroutz.gr/s/38282305/Xiaomi-Smart-Air-Purifier-4-Compact-BHR5860EU-Katharistis-Aera-27W-gia-CHorous-27m2.html
Nikos3648 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 7 minutes ago, zio10 said: Δες και winix. Είδα λίγα πράγματα αλλά μου φάνηκαν πολύ ακριβά. 9 minutes ago, zio10 said: Δες και winix. https://www.skroutz.gr/s/27856215/Winix-Zero-Compact-Katharistis-Aera-55W-gia-CHorous-50m2.html κάτι τέτοιο; Πώς συγκρίνεται με τα αλλά; 9 minutes ago, zio10 said: Δες και winix. Μετά δεν πάω σε ακριβότερα πχ Xiaomi? Πώς συγκρίνεται με εκείνα;
zio10 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δεν έχω μετρό σύγκρισης, είναι καλοί πάντως. Έχω δύο. Αλλά δεν τους έχω δοκιμάσει σε περιβάλλον με καπνό τσιγάρου.
Nikos3648 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 6 minutes ago, zio10 said: Δεν έχω μετρό σύγκρισης, είναι καλοί πάντως. Έχω δύο. Αλλά δεν τους έχω δοκιμάσει σε περιβάλλον με καπνό τσιγάρου. Σ´ ευχαριστώ παρόλα αυτά ! On 24/03/2023 at 14:33, SabotazNic said: Ναι, εχει μειωθει κατα πολυ ο βηχας μου. Υποψιν, στο σπιτι μου καπνιζουν, οποτε παιζει απλα να με ενοχλουσε το τσιγαρο. Οπως και να εχει, εκανε την δουλεια του, αλλα θα παω και σε αλλεργιολογο καποια στιγμη. Αν το θες ΚΑΙ για την σκονη, ε πρεπει να πας σε καποιο winix ή καποιο αλλο με υψηλο cadr. Θες να τραβαει αερα και αρα να πηγαινει η σκονη προς τον καθαριστη. Γενικα στον 1 μηνα που το ειχα σε λειτουργια, 2 φορες το καθαρισα εξωτερικα απο τριχες (εχω γατες), ενω το φιλτρο 1 φορα και ειχε σκονη. Σιγουρα θα βοηθησει στο να τραβαει προς το μερος του την σκονη, και οχι να πηγαινει παντου (για 1 μπαλκονοπορτα ανοιχτη, γιατι αν αφηνεις 2 και εχει δυνατο ρευμα, ε δεν θα το τραβηξει). Επειδη εχω παντως και δωματιο που το βλεπει ο ηλιος, πλεον δεν βλεπω αυτο να τιναζω ρουχο, ή οτιδηποτε, και να βλεπω σκονη στον αερα (οχι στον ιδιο βαθμο τουλαχιστον) Τον καπνό τσιγάρου τον απορροφάει;
takis94 Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου Καλησπέρα! Μένω πάνω σε κεντρικό δρόμο (λεωφόρο) στον δευτερο όροφο με αυτοκινητα και λεωφορεία να περνάνε κάτω απο το μπαλκόνι μου. Έχω τεράστιο θέμα με σκόνη σε βαθμό που βαζω στικ καθε μέρα και έχει πάντα σκόνη τούφες. Θα με βοηθούσε ενας καθαριστης αέρα στο θέμα μου είναι τζάμπα χρήματα;
Bigi444444 Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Όχι, οι καθαριστες αέρα δεν είναι πανιά σουίφερ. Επεξ/σία 30 Ιουλίου από Bigi444444
mindreader Δημοσ. 19 Αυγούστου Δημοσ. 19 Αυγούστου Υπαρχουν καθαριστες αερα, οι οποιοι: - ή να μην θελουν αγορα αναλωσιμων φίλτρων για να λειτουργησουν (πχ πως λεμε, ηλεκτρικη σκουπα χωρις σακουλα) - ή να μπορουν να δεχτουν, 'γενικα' φιλτρα διαθεσιμα παντου, κι οχι μονο της μαρκας τους (πως λεμε, κοινο 'γκαζακι', ταιριαζει με ολα τα καμινετα ανεξαρτητως μαρκας) ---- Βρηκα υπαρχουν τεχνολογιες καθαρισμου χωρις φιλτρο, αλλα ακριβες: https://www.amazon.com/Airfree-Iris-3000-Purifier-Small/dp/B014UPR24M/ref=sr_1_9?dib=eyJ2IjoiMSJ9.yYgJLLzTYRCT122b1AS4vgGtTPLJt76dy1THAl0NQ8YKPFqYoHPFRI2vuGlVO6YRyYqELtgzajQr4y3gh0fF9ogh0B-5iPcFeBDQDUx13qF1uCfh3aUP5Z7DnQ_GgWaMYVrJtEjvZwfrv_H1lFGBA-RUU4zBvMgvFTzF1wIklUborR2YjzKAaIj0XDWuBkBDtXE_gkgRpdrm10NLjmbx_6VKfDmnXQKCG4yvADdBlbc.8YFkCXAhKAEPuz9RD3GWwUaU3tbyhPxqvZZPmXrHphg&dib_tag=se&keywords=filterless%2Bair%2Bpurifier&qid=1724062545&sr=8-9&th=1
SabotazNic Δημοσ. 19 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 7 ώρες πριν, mindreader είπε Υπαρχουν καθαριστες αερα, οι οποιοι: - ή να μην θελουν αγορα αναλωσιμων φίλτρων για να λειτουργησουν (πχ πως λεμε, ηλεκτρικη σκουπα χωρις σακουλα) - ή να μπορουν να δεχτουν, 'γενικα' φιλτρα διαθεσιμα παντου, κι οχι μονο της μαρκας τους (πως λεμε, κοινο 'γκαζακι', ταιριαζει με ολα τα καμινετα ανεξαρτητως μαρκας) ---- Βρηκα υπαρχουν τεχνολογιες καθαρισμου χωρις φιλτρο, αλλα ακριβες: https://www.amazon.com/Airfree-Iris-3000-Purifier-Small/dp/B014UPR24M/ref=sr_1_9?dib=eyJ2IjoiMSJ9.yYgJLLzTYRCT122b1AS4vgGtTPLJt76dy1THAl0NQ8YKPFqYoHPFRI2vuGlVO6YRyYqELtgzajQr4y3gh0fF9ogh0B-5iPcFeBDQDUx13qF1uCfh3aUP5Z7DnQ_GgWaMYVrJtEjvZwfrv_H1lFGBA-RUU4zBvMgvFTzF1wIklUborR2YjzKAaIj0XDWuBkBDtXE_gkgRpdrm10NLjmbx_6VKfDmnXQKCG4yvADdBlbc.8YFkCXAhKAEPuz9RD3GWwUaU3tbyhPxqvZZPmXrHphg&dib_tag=se&keywords=filterless%2Bair%2Bpurifier&qid=1724062545&sr=8-9&th=1 Μιας και εψαχνα το τοπικ για το διπλα που εχει ανοιξει λογω πυρκαγιων, απο οτι θα δεις ακομα και στην περιγραφη δεν αναφερει τιποτα περι pμ σωματιδιων, οπως επισης και μυρωδιες. Και τα 2 θελουν φιλτρα. Και, ποιος σου ειπε οτι οι σκουπες χωρις σακουλες δεν εχουν φιλτρα που θελουν επισης ξεπλυμα ή ακομα και αλλαγη? Στις κλασικες (με σακουλα) βρισκεται μεσα στον ιδιο θαλαμο, ενω στις υπολοιπες αναλογως. Πχ στις στικ βρισκεται μετα το δοχειο απο εκει που εξερχεται ο αερας Το συγκεκριμενο που βρηκες πλεον δεν το θεωρω καν ακριβο, οταν για τον winix zero εδωσα 250 και ειμαι σιγουρος οτι δεν θα γινοταν το ιδιο καλη δουλεια με καποιον φθηνοτερο. 1
mindreader Δημοσ. 23 Αυγούστου Δημοσ. 23 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Καθαριστες αερα = φιλτρο Hepa και μονο; Τι ξερουμε για τους καθαριστες αερα, που δεν εχουν φιλτρο hepa, αλλα εφαρμοζουν το φιλτραρισμα με χρηση UV sterilization; Διαβαζω ομως πολλα αρνητικα, ψαχνοντας: Do negative ion air purifiers work? What Are Ionizer Air Purifiers and Do They Work? | Smart Air Bottom Line: What Are Ionizers and Do They Work? Ionizers shoot out negative ions which cause the particles to stick to surfaces. They are not good purifiers because (1) most ionizers are too weak to have an effect, (2) they produce harmful ozone and PM2. Should I turn on the ionizer on my air purifier? Should you use an ionizer? Given their general lack of effectiveness and the potential hazards of generating ozone in your house, we do not recommend using an ionizing air purifier if someone in your house has asthma or other respiratory problems. The EPA also cautions against generating ozone in your house. Is it healthy to breathe ionized air? This happens when negative ions electrically charge airborne particles. Although ozone may work against microorganisms like viruses, it's also a lung irritant. Inhaling small amounts of ozone may cause short-term effects like: throat irritation. Επεξ/σία 23 Αυγούστου από mindreader
MiJ16 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα. Ανάμεσα σε Levoit Core 400s και Levoit Vital 200S ποιόν θα επιλέγατε; Δεν μπορώ να βρω κάποια ουσιαστική διαφορά, πέρα ίσως απ' το οτι ο 200S θα καθαρίζεται ευκολότερα. Η χρήση είναι κυρίως για δωμάτιο. Υ.Γ. Έχω ήδη Winix Zero pro. Δεν επιλέγω πάλι Winix γιατί π.χ. o Zero ή ο Compact έχουν τσόχινο φίλτρο άνθρακα, το οποίο σημαίνει μικρότερη ποσότητα ενεργού άνθρακα και άρα μικρότερη απορρόφηση καυσαερίων.
efib Δημοσ. 1 Οκτωβρίου Δημοσ. 1 Οκτωβρίου @MiJ16 κοιτούσα και εγώ αυτά τα μοντέλα και είδα ότι ο vital είναι καλύτερος για τις μυρωδιές. Εάν δεις reviews στο YouTube και στο rtings θα σε βοηθήσει να καταλήξεις. Έχω δει και μάρκες όπως blue air και coway που αξίζουν να ρίξεις μια ματιά.
MiJ16 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 9 hours ago, efib said: @MiJ16 κοιτούσα και εγώ αυτά τα μοντέλα και είδα ότι ο vital είναι καλύτερος για τις μυρωδιές. Εάν δεις reviews στο YouTube και στο rtings θα σε βοηθήσει να καταλήξεις. Έχω δει και μάρκες όπως blue air και coway που αξίζουν να ρίξεις μια ματιά. Καλημέρα. Κατέληξα στον vital 200s λόγω του έυκολα καθαριζόμενου προ-φίλτρου και ίσως της μεγαλύτερης ποσότητα ενεργού άνθρακα που έχει στο φίλτρο της. Ήταν και αυτό σε προσφορά στο amazon. Οπότε ίδωμεν...
efib Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Δημοσ. 2 Οκτωβρίου @MiJ16 και εγω προς αυτό προσανατολίζονται. Πόσο το πήρες; Από το γερμανικό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα