Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας ανοιξουμε και ενα τοπικ για τους καθαριστες αερα.

Ψαχνω για δωματιο 8-10 τμ, κυριως να μαζευει σκονη/τριχες (εχω γατες που οταν ειμαι στο δωματιο, ειναι μαζι μου, οπως και στον υπνο), να βοηθαει με φιλτρα για καθαρισμο αερα/γυρη (εχω καποιες αλλεργιες) και να εχει και μια αθορυβη λειτουργια.

Επειδη εχω και ac inventor, ειπα να ψαξω ιδια μαρκα για να εχω μια εφαρμογη, αλλα βλεπω 2 αξιολογησεις σχετικα με την μυρωδια, οποτε μαλλον οχι.

Μετα ειδα ισως τα xiaomi mi air purifier, αλλα ελεγα μηπως υπαρχει γενικα και πιο φθηνη λυση. Το wifi θα ηταν μπονους, αλλα και με τηλεκοντρολ πχ βολευομαι.

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα xiaomi είναι αρκετά καλά έχω το 3c και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Μετά αν θες κορυφή μόνο winix.

Επεξ/σία από jimis_vts
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, jimis_vts είπε

Τα xiaomi είναι αρκετά καλά έχω το 3c και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Μετά αν θες κορυφή μόνο winix.

Απο σκόνη τι κάνει? Κάθε πόσο πχ καθαρίζεις? 

Είχες παρόμοια θέματα με αλλεργίες, μπούκωμα κτλ και το πήρες? 

Για τα φίλτρα του τι παίζει? Θέλει κάποιο αντικατάσταση? Έχει πχ με άνθρακα? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.ikea.gr/proioda/exupno-spiti/katharistes-aera/

Βλεπω εχει και το ΙΚΕΑ (και ομορφα imo), και απο λιγα review, φαινεται να κανει δουλεια ως προς τον αερα (θελει και το ξεχωριστο φιλτρο ανθρακα). Θετικο οτι θα βρισκω σιγουρα ανταλλακτικα, και οικονομικα.

Θα ψαξω τι κανει περι σκονη κτλ

Βλεπω ομως αρνητικα για την αποδοση του, στο CADR.

Οποτε ισως παω σε αυτο

https://www.skroutz.gr/s/27856215/Winix-Zero-Compact-Καθαριστής-Αέρα-55W-για-Χώρους-50m.html#reviews

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Απο σκόνη τι κάνει? Κάθε πόσο πχ καθαρίζεις? 

Είχες παρόμοια θέματα με αλλεργίες, μπούκωμα κτλ και το πήρες? 

Για τα φίλτρα του τι παίζει? Θέλει κάποιο αντικατάσταση? Έχει πχ με άνθρακα? 

Έχει τριών ειδών φίλτρα αυτό που φοράει είναι το καλύτερο 3 στρωμάτων με hepa, προς το παρόν δεν το έχω αλλάξει είναι στο 80%. Έχει άλλα δύο πιο φτηνά φίλτρα άμα μπεις στο σάιτ θα δεις ένα μωβ κι ένα πράσινο πιο φτηνά. Το πήρα βασικά λόγω του μωρού να το έχω στο δωμάτιο του. Έχει μια τάση σε αλλεργίες και γενικά με τα κρυολογήματα από τον παιδικό πλέον. Μια φορά στο μήνα που το έκανα με σκούπα όπως λέει δεν είχε ιδιαίτερα μαζέψει. Καμιά φορά ανεβαίνει το ποσοστό σωματιδίων άμα καίνε τζάκια έξω κι επειδή έχουμε συρόμενα όλο και κάτι μπαίνει. Εγώ πιστεύω ότι άμα πλέον έχεις μωρό επιβάλεται και άμα σε παίρνει οικονομικά κι ένα δεύτερο για εκεί που κάθεται κάποιος 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

@The_Judas @HERTHANτώρα έπεσα σε ένα παλιότερο thread. Πήρες τελικά καθαριστή?

Γνώμη για το compact? Θα μπει κάτω από το γραφείο, συνήθως από δίπλα κοιμάται και η γάτα μου :P

Nαι εχω παρει εδω και χρονια τον Winix u300 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Επειδη το ειχα ψαξει πολυ τοτε πριν παρω οι Winix ειναι απο τους καλυτερους στον τομεα των καθαριστων αερα.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Nαι εχω παρει εδω και χρονια τον Winix u300 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Επειδη το ειχα ψαξει πολυ τοτε πριν παρω οι Winix ειναι απο τους καλυτερους στον τομεα των καθαριστων αερα.

Γενικά για άποψη για τον compact με βάση Specs, για δωμάτιο 10-12 τμ. 

Ο winix που έχεις, μαζεύει και σκόνη, τρίχες κτλ? 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Γενικά για άποψη για τον compact με βάση Specs, για δωμάτιο 10-12 τμ. 

Nαι ιδανικος για τετοιο χωρο.

Σκεφτομαι εδω και καιρο να τον παρω κι εγω για μικρο χωρο(γραφειο).

8 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Ο winix που έχεις, μαζεύει και σκόνη, τρίχες κτλ? 

Ναι μαζευει φουλ και σκονη και τριχες.

Ο compact μιας και ειναι μικροτερος δεν ξερω να σου πω ειδικα για τριχες αλλα σκονη εννοειται οτι θα μαζευει.

• Like 1
Δημοσ.

δεν μας ειπες budget, αλλα γενικώς μιλώντας στα 150-180 θες καλά φίλτρα (πλενομενο προφιλτρο οπως στα ac, hepa και ενεργου ανθρακα), χαμηλό θόρυβο ( κατω απο 30db) και night mode για να δουλευει αθορυβα και σκοτεινα. Οσο πιο επωνυμο, τοσο πιο ευκολα βρισκεις τα φιλτρα που θα πρεπει να αλλαξεις γιατι θα βγαζει error.

τα υπόλοιπα εξτρα οπως wifi, ιονοστης κ λαμπα uv ανεβαζουν το budget πανω απο 200 ισως χωρις ουσια, αν δεν τα χρειαζεσαι...

ενδεικτικα απο κωτσο θα σου προτεινα να δεις philco ή rohnson δες κ αξιολογησεις, η inventor για φτηνοτερα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, pp6210 είπε

δεν μας ειπες budget, αλλα γενικώς μιλώντας στα 150-180 θες καλά φίλτρα (πλενομενο προφιλτρο οπως στα ac, hepa και ενεργου ανθρακα), χαμηλό θόρυβο ( κατω απο 30db) και night mode για να δουλευει αθορυβα και σκοτεινα. Οσο πιο επωνυμο, τοσο πιο ευκολα βρισκεις τα φιλτρα που θα πρεπει να αλλαξεις γιατι θα βγαζει error.

τα υπόλοιπα εξτρα οπως wifi, ιονοστης κ λαμπα uv ανεβαζουν το budget πανω απο 200 ισως χωρις ουσια, αν δεν τα χρειαζεσαι...

ενδεικτικα απο κωτσο θα σου προτεινα να δεις philco ή rohnson δες κ αξιολογησεις, η inventor για φτηνοτερα

Γενικα δεν εχω θεμα με budget. Του ΙΚΕΑ το ειδα και σαν εμφανιση, αλλα μετα ψαχτηκα με την κλιμακα cadr, οποτε για αυτο το εχω απορριψει για την ωρα. ΟΜΩΣ, αν οι καθαριστες των 160+ δεν μαζευουν σκονη οπως ειχα την εντυπωση, ισως παω στου ικεα για τον καθαρισμο του αερα, που λογικα σε αυτο θα κανει δουλεια, με οκ πιο πολλες ωρες χρηση στην σκαλα 1-2.

Η αληθεια ειναι οτι θελω να δοκιμασω καθαριστη μηπως βελτιωθει και το θεμα με βηχα και αλλεργιες που εχω, οποτε το να σκασω 170 χωρις να ειμαι σιγουρος, ειναι καπως.

Ισως ρωτησω τον ωριλα μου μηπως γνωριζει παραπανω βεβαια. Bonus επισης αν το εβρισκα Βορεια, για την περιπτωση εγγυησης. Τον winix compact μονο απο Αθηνα παραγγελια, ή στις 18 απο e-shop

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.

εννοειται οτι μαζευουν σκονη φιλε μου, εδω καθαριζε σκονη και τσιγαριλα ενας ντελονγκι 15ετιας που ειχα με 1 φιλτρο! και ο ιονισμος αυτο κανει, κανει τα μορια σκονης νακολανε μεταξυ τους και να συγκρατωνται πιο ευκολα στα φιλτρα. θεωρω οτι σιγουρα θα σε βοηθησει στις αλλεργιες, αλλα ρωτα και το γιατρο σου οπως λες, και θα μας πουν και παιδια που εχουν ιδίαν εμπειρια

ο ογκος αερα ειναι ενα σχετικο μεγεθος, αν το 1 μοντελο λεει 350 κυβικα την ωρα και 60 τετραγωνικα πχ, κ το αλλο 250 κυβικα για 45 τετραγωνικα απλως το 2ο θελει περισσοτερη ωρα λειτουργιας για να καλυψει τον ιδιο χωρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/1/2023 στις 1:21 ΜΜ, HERTHAN είπε

Nαι ιδανικος για τετοιο χωρο.

Σκεφτομαι εδω και καιρο να τον παρω κι εγω για μικρο χωρο(γραφειο).

Ναι μαζευει φουλ και σκονη και τριχες.

Ο compact μιας και ειναι μικροτερος δεν ξερω να σου πω ειδικα για τριχες αλλα σκονη εννοειται οτι θα μαζευει.

Υπαρχει λογος να μην παω στον rohnson που ειναι σε προσφορα?

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/ionistes-ygranthres/katharistis-aera/175482-rohnson-r9600-pure-air-ιονιστής-καθαριστής-αέρα

Διαθεσιμο 300+ χλμ 😕 

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.

Εγώ έχω 3 winix , 1 zero 1 pro στο σπίτι και ένα zero στο γραφείο. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. 

Το πήρα κυρίως για τις αλλεργίες και γενικά για την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε. Αυτό που κάνουν είναι αντικειμενικό , αφαιρούν τα αιρούμενα σωματίδια. Θα μειώσει τη σκόνη στα έπιπλα αλλά αν το παίρνεις γι αυτό νομίζω θα απογοητευτείς. 

Winix όλη μέρα στο αυτόματο, ρομποτική σκούπα roborock s7 κάθε 3 μέρες την βάζω, και έχω και ένα μετρητή co2 για να μη ξεχνάω κάθε πότε να αερίζω το σπίτι ! 😁

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...