mech35 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα παιδιά. Κληρονόμησα το λάπτοπ της δουλειάς μου μιας και το πήγαιναν για απόσυρση. Τώρα θέλω να του αλλάξω τον σκληρό και να του βάλω windows. Συγκεκριμένα να αγοράσω ένα φθηνό key και να το εγκαταστήσω ο ίδιος. Η ερώτηση είναι, δεδομένου ότι η microsoft έχει αποθηκεύσει το hash του υπολογιστή και το έχει συνδέσει με την εταιρική άδεια που έτρεχε τόσο καιρό, παίζει να έχω θέμα αν εγκαταστήσω εγώ αλλά windows. Ιδιαίτερα αν ειναι απο key το οποίο κατα πάσα πιθανότητα αγοράστηκε μαζικά για χρήση σε άλλη εταιρεία; Υπάρχει δηλαδή πιθανότητα η microsoft να επικοινωνήσει με την εταιρεία μου και να πέσουν μηνύσεις? Όσο τραβηγμένο και αν ακούγεται μας έχει τυχει κάτι αντίστοιχο για χρήση πειρατικού software στο δίκτυο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Μάλλον θα έχει την pro έκδοση αφού ήταν σε επιχείρηση. Αν λειτουργεί κανονικά και μπαίνεις στα windows πήγαινε Ρυθμίσεις->Ενημέρωση->Ενεργοποίηση (τέρμα κάτω αριστερά). Θα σου γράψει τι είδους ενεργοποίηση έχει γίνει. Αν είναι με ψηφιακή άδεια δεν έχεις πρόβλημα να κρατήσεις την υπάρχουσα άδεια. 10 λεπτά πριν, mech35 είπε Υπάρχει δηλαδή πιθανότητα η microsoft να επικοινωνήσει με την εταιρεία μου και να πέσουν μηνύσεις? Σε καμία περίπτωση. Το μόνο που ίσως θα μπορούσε να γίνει είναι, αν η άδεια είναι από πακέτο vlk να την ακυρώσει η εταιρεία και να σε βγάλει χωρίς ενεργοποίηση στα windows (και αυτή η πιθανότητα είναι εξαιρετικά μικρή), τίποτε άλλο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mech35 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, micos000 είπε Μάλλον θα έχει την pro έκδοση αφού ήταν σε επιχείρηση. Αν λειτουργεί κανονικά και μπαίνεις στα windows πήγαινε Ρυθμίσεις->Ενημέρωση->Ενεργοποίηση (τέρμα κάτω αριστερά). Θα σου γράψει τι είδους ενεργοποίηση έχει γίνει. Αν είναι με ψηφιακή άδεια δεν έχεις πρόβλημα να κρατήσεις την υπάρχουσα άδεια. Σε καμία περίπτωση. Το μόνο που ίσως θα μπορούσε να γίνει είναι, αν η άδεια είναι από πακέτο vlk να την ακυρώσει η εταιρεία και να σε βγάλει χωρίς ενεργοποίηση στα windows (και αυτή η πιθανότητα είναι εξαιρετικά μικρή), τίποτε άλλο. Δεν λειτουργεί τώρα αλλά είχε Windows 10 enterprise. Θα δοκιμασω μήπως αν του τα βάλω με iso παρει αυτόματα το κλειδί όπως λες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αν είχε enterprise δεν θα βγάλεις εύκολα άκρη. Κάνε καθαρή εγκατάσταση τα 10άρια και στην αρχή που θα σου ζητήσουν κλειδί πάτα ότι δεν έχεις κλειδί. Ολοκλήρωσε την εγκατάσταση και αποφάσισε μετά τι θα κάνεις για ενεργοποίηση. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2023 από micos000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Καλο ειναι να γραψεις ποιο φορητο ακριβως εχεις να δουμε αν εχει ψηφιακο κλειδι. Αν εχει ψηφιακο κλειδι κατα την εγκατασταση δεν θα σε ρωτησει ποια εκδοση να επιλεξεις θα βαλει αυτη που ειναι το κλειδι. Αν ομως σε ρωτησει επειδη τα enterprise δεν τα κατεβαζεις επισημα επελεξε τα pro Τα pro μετα μπορεις ευκολα με με προγραμμα να τα κανεις enterprise δηλαδη να ξεκλειδωσεις τις δυνατοτητες του και αφου το φορητο εχει δηλωθει στην MS με αυτο το λειτουργικο θα στο ενεργοποιησει αυτοματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kormos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Στις 15/1/2023 στις 11:41 ΜΜ, mech35 είπε Καλησπέρα παιδιά. Κληρονόμησα το λάπτοπ της δουλειάς μου μιας και το πήγαιναν για απόσυρση. Τώρα θέλω να του αλλάξω τον σκληρό και να του βάλω windows. Συγκεκριμένα να αγοράσω ένα φθηνό key και να το εγκαταστήσω ο ίδιος. Η ερώτηση είναι, δεδομένου ότι η microsoft έχει αποθηκεύσει το hash του υπολογιστή και το έχει συνδέσει με την εταιρική άδεια που έτρεχε τόσο καιρό, παίζει να έχω θέμα αν εγκαταστήσω εγώ αλλά windows. Ιδιαίτερα αν ειναι απο key το οποίο κατα πάσα πιθανότητα αγοράστηκε μαζικά για χρήση σε άλλη εταιρεία; Υπάρχει δηλαδή πιθανότητα η microsoft να επικοινωνήσει με την εταιρεία μου και να πέσουν μηνύσεις? Όσο τραβηγμένο και αν ακούγεται μας έχει τυχει κάτι αντίστοιχο για χρήση πειρατικού software στο δίκτυο. Τη διαδικασία που αναφέρεις/σκέφτεσαι την κάνει ο διαχειριστής της επιχείρησης που έχετε όχι η Microsoft. Στην παρούσα φάση λόγο της έκδοσης που είχε, θεωρείτε δεδομένο ότι έχει αποδεσμεύσει την άδεια. Μπορείς να το χειριστείς όπως θέλεις εφόσον το έχουν αποσύρει. Μφχ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα