Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilias78 είπε

Αν το pixel refresh το κάνει ανά 4 ωρες, όταν τα σαββατοκύριακο μένει ανοιχτεί για κανα 10ωρο κ βάλε, τι γίνεται?

Το κανει με το που τη κλεισεις.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dantε είπε

Το κανει με το που τη κλεισεις.

Ναι λογικό αλλά όταν μένει τόσες ώρες ανοιχτή κ δουλεύει, μήπως έτσι δεν έχει κ πολύ όφελος?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/1/2023 στις 9:27 ΜΜ, orpheas2 είπε

Καλησπέρα σε όλους. 

Μια ερώτηση παρακαλώ. 

Τα βράδια κλείνω την τηλεόραση αρχικά από το τηλεκοντρόλ. Πριν κοιμηθώ την κλείνω και από το πολυπριζο καθως δε θέλω να έχω ανοικτές συσκευές κατά τη διάρκεια του ύπνου. 

Ξέρουμε αν αυτό βλάπτει τη συγκεκριμένη τηλεόραση, μιας και είναι μια ιδιαίτερη τεχνολογία του Oled ? 

Ευχαριστώ πολύ !! 

Αν έχεις δει πάνω απο 4 ώρες συνολικά και μετά κλείνεις την TV απο την παροχή ενέργειας, βλάπτει γιατί διακόπτεις τον αλγόριθμο της λειτουργίας ανανέωσης πίξελ ο οποίος ενεργοποιείται για καθε 4 ωρες που έχει μείνει η TV ανοιχτή (συνεχομενα ή συνολικά).  

Στις 16/1/2023 στις 1:48 ΜΜ, orpheas2 είπε

Είμαστε βέβαιοι για αυτό ? 

Είμαστε βέβαιοι ! 

https://voonze.com/for-this-reason-you-should-not-unplug-your-oled-tv-from-the-mains/

https://www.nextpit.com/oled-tvs-pixel-refresh-how-to-avoid-permanent-damage

Επεξ/σία από nekrik
Δημοσ.

Οκ κατανοητό !! Πλέον κάνω αυτό που είχε πει ο φίλος πιο πάνω. Κλείνω την τηλεόραση, περιμένω 5-6 δευτερόλεπτα, ακούω πάντα το μικρό Τσικ που κάνει, και ύστερα την κλείνω από τον γενικό. 

Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες τις βοήθειες !!!! 

Δημοσ.

Να φανταστώ φίλε μου τα κινητά στο σπίτι τα έχεις κλειστά και τουλάχιστον 500 μέτρα μακριά σου, καλά δεν μιλάμε για modem και wifi εκεί πάντα κλειστά... μα καλά που ζούμε στον μεσαίωνα? 

• Thanks 1
Δημοσ.
11 hours ago, elessar86 said:

Να φανταστώ φίλε μου τα κινητά στο σπίτι τα έχεις κλειστά και τουλάχιστον 500 μέτρα μακριά σου, καλά δεν μιλάμε για modem και wifi εκεί πάντα κλειστά... μα καλά που ζούμε στον μεσαίωνα? 

Το επομενο post θα ειναι. LG OLED εχει κανει Burn In και δεν το δεχονται στην εγγυηση…

Δημοσ.
Στις 19/1/2023 στις 3:05 ΜΜ, orpheas2 είπε

Οκ κατανοητό !! Πλέον κάνω αυτό που είχε πει ο φίλος πιο πάνω. Κλείνω την τηλεόραση, περιμένω 5-6 δευτερόλεπτα, ακούω πάντα το μικρό Τσικ που κάνει, και ύστερα την κλείνω από τον γενικό. 

Χωρίς καμία δόση ειρωνείας νομίζω ότι υπερβάλεις χωρίς λόγο…

Να υποθέσω ότι ζεις σε μονοκατοικία, σε απομακρυσμένο σημείο, χωρίς άλλο σπίτι σε κοντινή απόσταση…

Μόνο τότε θα είχε ουσία αυτό που κάνεις…

Γιατί αν φτάνεις στο σημείο να απενεργοποιείς την τηλεόραση για την ελάχιστη ακτινοβολία του bth (που δεν λειτουργεί όταν κλείνει η συσκευή αλλά δεν το σχολιάζουμε), τότε έχεις λάβει όλα τα υπόλοιπα μέτρα ώστε να «ασφαλίσεις» το διαμέρισμα σου από τα γειτονικά wifi, τα γειτονικά bth, τα γειτονικά κύματα φούρνων μικροκυμάτων κλπ κλπ

Για να μην μιλήσω και για την ολική προστασία του διαμερίσματος από της συνεχόμενη ακτινοβολία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ή της επίγειας τηλεόρασης ή από τις ακτινοβολίες των κινητών τηλεφώνων από τα γειτονικά διαμερίσματα…

Κλείνοντας, καλά είναι να μειώνουμε όσο μπορούμε την ακτινοβολία που δεχόμαστε (πχ απενεργοποίηση του wifi για όσο δεν το χρησιμοποιούμε), αλλά με ένα μέτρο και φυσικά να μην μας γίνει «εμμονή» ή αυτοσκοπός…

• Like 2
Δημοσ.

Καθόλου ειρωνία φίλε μου και σέβομαι όσα μου λες. Εν αντιθέσει με ορισμένους προηγούμενους, γεμάτοι ειρωνία. 

Λοιπόν, ναι αναφορικά με μια πόλη έχεις απόλυτο δίκιο... Ανοίγεις το κινητό σου και βλέπεις καμιά 20 ρια διαθέσιμα wifi... Οπότε δεν έχει νόημα εκεί να κάνεις πολλά πράγματα. 

Εγώ ναι, το πέτυχες, ζω σε νησί και με το ζόρι να έχω σήμα του ενός γείτονα μου και αυτό με το ζόρι και όχι στο σημείο που ουσιαστικά περνώ τον χρόνο μου στο σπίτι. Βοηθά και το πέτρινο σπίτι. 

Βράδυ πάντα σβήνω wi fi , αναφορικά με το Bluetooth, ναι ίσως να υπερβάλλω, ξέρω πως έχει την ελάχιστη ακτινοβολία... Βέβαια έπειτα από πολλή έρευνα το Bluetooth δεν ανήκει όταν απενεργοποιησεις την τηλεόραση. Μάλιστα υπάρχει και σε διάφορα διεθνή φόρουμ αυτή η συζήτηση, πώς γίνεται μια τηλεόραση τόσο ακριβή, να μην έχει αυτήν την απλούστατη επιλογή. Αν βέβαια το έχεις βρει κάπου επίσημα εννοείται το ακούω ! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...