orpheas2 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα σε όλους. Μια ερώτηση παρακαλώ. Τα βράδια κλείνω την τηλεόραση αρχικά από το τηλεκοντρόλ. Πριν κοιμηθώ την κλείνω και από το πολυπριζο καθως δε θέλω να έχω ανοικτές συσκευές κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ξέρουμε αν αυτό βλάπτει τη συγκεκριμένη τηλεόραση, μιας και είναι μια ιδιαίτερη τεχνολογία του Oled ? Ευχαριστώ πολύ !!
Ntinaras Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 14 λεπτά πριν, orpheas2 είπε Καλησπέρα σε όλους. Μια ερώτηση παρακαλώ. Τα βράδια κλείνω την τηλεόραση αρχικά από το τηλεκοντρόλ. Πριν κοιμηθώ την κλείνω και από το πολυπριζο καθως δε θέλω να έχω ανοικτές συσκευές κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ξέρουμε αν αυτό βλάπτει τη συγκεκριμένη τηλεόραση, μιας και είναι μια ιδιαίτερη τεχνολογία του Oled ? Ευχαριστώ πολύ !! Δεν βλαπτει, αλλα γιατι την κλεινεις? για οικονομια ρευματος? 1-2 watt γλιτωνεις το πολυ
orpheas2 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Όχι για το ρεύμα φίλε μου. Όντως δεν κερδίζω κατι. Την κλείνω καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα Απενεργοποίησης του Bluetooth, εν αντιθέσει με τo wi fi που υπάρχει κανονικά. Δε θέλω να εκπέμπει όλο το βράδυ χωρίς λόγο.
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 12 ώρες πριν, orpheas2 είπε Καλησπέρα σε όλους. Μια ερώτηση παρακαλώ. Τα βράδια κλείνω την τηλεόραση αρχικά από το τηλεκοντρόλ. Πριν κοιμηθώ την κλείνω και από το πολυπριζο καθως δε θέλω να έχω ανοικτές συσκευές κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ξέρουμε αν αυτό βλάπτει τη συγκεκριμένη τηλεόραση, μιας και είναι μια ιδιαίτερη τεχνολογία του Oled ? Ευχαριστώ πολύ !! Αν εισαι σιγουρος οτι δε διακοπτεις την ανανέωση πιξελ καθε 4 ωρες που κανει σε καθε κλεισιμο τοτε δε νομιζω να εχεις καποιο θεμα. 1 1
infin1tyGR Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 12 hours ago, orpheas2 said: Όχι για το ρεύμα φίλε μου. Όντως δεν κερδίζω κατι. Την κλείνω καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα Απενεργοποίησης του Bluetooth, εν αντιθέσει με τo wi fi που υπάρχει κανονικά. Δε θέλω να εκπέμπει όλο το βράδυ χωρίς λόγο. Και τα οποίο Bluetooth προκαλεί τι ακριβώς;
listener Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Τις OLED μην τις βγάζετε από το ρεύμα καθημερινά,πρέπει να εκτελούν την προστασία,το compensation cycle. Αν είναι να λείψετε για μεγαλό χρονικό διάστημα (ημέρες), τότε ναι βγάλτε την πρίζα από το ρεύμα. 2
athkatla78 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Όταν κλείνεις την τηλεόραση με το τηλεχειριστήριο το bluetooth κλείνει, το wifi μένει Δεν τη βγάζουμε από την πρίζα ώστε να μπορέσει να κάνει pixel refreshing και να αποφύγουμε το burn-in μακροπρόθεσμα.
orpheas2 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, athkatla78 είπε Όταν κλείνεις την τηλεόραση με το τηλεχειριστήριο το bluetooth κλείνει, το wifi μένει Δεν τη βγάζουμε από την πρίζα ώστε να μπορέσει να κάνει pixel refreshing και να αποφύγουμε το burn-in μακροπρόθεσμα. Είμαστε βέβαιοι για αυτό ? 3 ώρες πριν, infin1tyGR είπε Και τα οποίο Bluetooth προκαλεί τι ακριβώς; Όσο λιγότερη ακτινοβολία τόσο το καλύτερο. Γνώμη μου...
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, FromDusk_TillDawn είπε Αν εισαι σιγουρος οτι δε διακοπτεις την ανανέωση πιξελ καθε 4 ωρες που κανει σε καθε κλεισιμο τοτε δε νομιζω να εχεις καποιο θεμα. Γιατι μου κανεις φατσούλα,δε γνωριζεις οτι καθε 4 ωρες η τηλεοραση κανει auto refresh pixel για αποφυγη burn in? Οταν εσυ τη βγαζεις απο τη πριζα μετα το βραδυνο κλεισιμο δεν προλαβαινει να το κανει αυτο. Δεν μπορω να ξερω αν εσυ την κλεινεις και καπακια τη βγαζεις απο τη πριζα η αν εσυ την κλεινεις και την βγαζεις απο τη πριζα μετα απο μια ωρα.
orpheas2 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 11 λεπτά πριν, FromDusk_TillDawn είπε Γιατι μου κανεις φατσούλα,δε γνωριζεις οτι καθε 4 ωρες η τηλεοραση κανει auto refresh pixel για αποφυγη burn in? Οταν εσυ τη βγαζεις απο τη πριζα μετα το βραδυνο κλεισιμο δεν προλαβαινει να το κανει αυτο. Δεν μπορω να ξερω αν εσυ την κλεινεις και καπακια τη βγαζεις απο τη πριζα η αν εσυ την κλεινεις και την βγαζεις απο τη πριζα μετα απο μια ωρα. Δηλαδή με το που την κλείνω , θεωρητικά το σωστό θα ήταν να περιμένω 4 ώρες και ύστερα να τη βγάζω από τη πρίζα ?
athkatla78 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 30 λεπτά πριν, orpheas2 είπε Είμαστε βέβαιοι για αυτό ? Όσο λιγότερη ακτινοβολία τόσο το καλύτερο. Γνώμη μου... Οχι. Φιλε εγω κλεινω τον γενικο για να είμαι 100% σιγουρος, μόνο το ψυγείο αφηνω στο ρευμα για να μην χαλάσουν τα τρόφιμα. Εχω φροντίσει να το εχω τοποθετήσει και αντιδιαμετρικα απο το υπνοδωμάτιο μου, στο υπόγειο. Επίσης, εχω βάλει ταμπελίτσες εξω απο το σπιτι ότι απαγορεύεται η χρηση κινητών τηλεφωνων. Αν δω κάποιον να χρησιμοποιεί κινητο αμολάω τα λυκόσκυλα. Τα εχω εκπαιδεύσει να ανιχνεύουν τo φάσμα ραδιοσυχνοτήτων. Γνώμη μου.
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, orpheas2 είπε Δηλαδή με το που την κλείνω , θεωρητικά το σωστό θα ήταν να περιμένω 4 ώρες και ύστερα να τη βγάζω από τη πρίζα ? Οταν η τηλεόραση κλεισει 4 ωρες λειτουργιας απο το τελευταίο pixel refresh τοτε στο επομενο κλεισιμο κανει ξανα αυτοματο refresh το οποιο διαρκεί κανα 5 λεπτο περιπου και ξανα τα ίδια μετά. 4 ωρες λειτουργίας όχι συνεχόμενης ας εχει κλεισιματα ενδιαμεσα. Μπορει να κανει pixel refresh και στο μεσημεριανο κλεισιμο αν εχει απο την προηγούμενη μερα ωρες λειτουργίας. Οποτε γι αυτο ειπα πιο πανω επειδη δεν ξερεις ποτε θα κανει αυτο το refresh καλο ειναι να την αφηνεις εστω στη πρίζα καποια λεπτα για να ολοκληρωσει τουλαχιστον αυτο το πραγμα. Οταν την κλεινεις και ακους αμεσως το κλικ του ρελε τοτε δεν το κανει το auto refresh οταν την κλεινεις και δεν ακους αμεσως το κλικ τοτε σημαινει οτι κανει αυτη τη διαδικασια και θα ριξει το ρελε οταν τελειωσει.
orpheas2 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 35 λεπτά πριν, FromDusk_TillDawn είπε Οταν η τηλεόραση κλεισει 4 ωρες λειτουργιας απο το τελευταίο pixel refresh τοτε στο επομενο κλεισιμο κανει ξανα αυτοματο refresh το οποιο διαρκεί κανα 5 λεπτο περιπου και ξανα τα ίδια μετά. 4 ωρες λειτουργίας όχι συνεχόμενης ας εχει κλεισιματα ενδιαμεσα. Μπορει να κανει pixel refresh και στο μεσημεριανο κλεισιμο αν εχει απο την προηγούμενη μερα ωρες λειτουργίας. Οποτε γι αυτο ειπα πιο πανω επειδη δεν ξερεις ποτε θα κανει αυτο το refresh καλο ειναι να την αφηνεις εστω στη πρίζα καποια λεπτα για να ολοκληρωσει τουλαχιστον αυτο το πραγμα. Οταν την κλεινεις και ακους αμεσως το κλικ του ρελε τοτε δεν το κανει το auto refresh οταν την κλεινεις και δεν ακους αμεσως το κλικ τοτε σημαινει οτι κανει αυτη τη διαδικασια και θα ριξει το ρελε οταν τελειωσει. Ωραία, το κατάλαβα νομίζω ! Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου !!!! Να είσαι καλά !!! 42 λεπτά πριν, athkatla78 είπε Οχι. Φιλε εγω κλεινω τον γενικο για να είμαι 100% σιγουρος, μόνο το ψυγείο αφηνω στο ρευμα για να μην χαλάσουν τα τρόφιμα. Εχω φροντίσει να το εχω τοποθετήσει και αντιδιαμετρικα απο το υπνοδωμάτιο μου, στο υπόγειο. Επίσης, εχω βάλει ταμπελίτσες εξω απο το σπιτι ότι απαγορεύεται η χρηση κινητών τηλεφωνων. Αν δω κάποιον να χρησιμοποιεί κινητο αμολάω τα λυκόσκυλα. Τα εχω εκπαιδεύσει να ανιχνεύουν τo φάσμα ραδιοσυχνοτήτων. Γνώμη μου. Εξαιρετικά αστείο ! 1
ilias78 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Αν το pixel refresh το κάνει ανά 4 ωρες, όταν τα σαββατοκύριακο μένει ανοιχτεί για κανα 10ωρο κ βάλε, τι γίνεται?
athkatla78 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 https://www.lg.com/eg_en/tvs/oled-tvs/oled-reliability 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα