Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Το τελευταίο διάστημα βρίσκομαι σε ένα αρκετά μεγάλο δίλλημα. Σπουδάζω ΤΕΦΑΑ (1ο έτος) και προβληματίζομαι σχετικά με το αν η σχόλη μου, μου  ταιριάζει και αν μου παρέχει τις επαγγελματικές διεξόδους που αποζητώ. Γενικά να πω ότι με ενδιαφέρει κυρίως η ενασχόληση με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες , τοξικοεξαρτημένους , ενδεχομένως με φυλακισμένους κτλ. Επέλεξα να προσεγγίσω τις συγκεκριμένες ομάδες μέσα απο το ΤΕΦΑΑ γιατί θεώρησα ότι η φύση της δουλείας δεν θα με φθείρει τόσο ψυχικά (σε σχέση με το αν ήμουν κοινωνική λειτουργός ή ψυχολόγος ας πούμε) Επίσης ασχολούμαι με τις τέχνες (χορό ,θέατρο)  οπότε σκέφτηκα και το ενδεχόμενο της χοροθεραπείας ή το σωματικό θέατρο και γιατί όχι και την ενασχόληση μου με άτομα με αναπηρίες που ασχολούνται με τον χορό. Η ειδικότητα ειδική αγωγή του ΤΕΦΑΑ μου δίνει την δυνατότητα να πλησιάσω επαγγελματικά όλες αυτές τις ομάδες ανθρώπων. Ωστόσο πιστεύω ότι τα μαθήματα του ΤΕΦΑΑ δεν έχουν αυτό το κοινωνικό-ανθρωπολογικό ενδιαφέρον που εγώ θέλω. Δίνεται έμφαση στον αθλητισμό ,στην ευεξία, στην διατροφή κτλ. Πιστεύετε ότι τα τμήματα κοινωνικής εργασίας ή ψυχολογίας θα με βοηθούσαν να ασχοληθώ πιο άμεσα με αυτές τις ομάδες ? Επίσης με προβληματίζει η αποκατάσταση που παρέχει το τμήμα κοινωνικής εργασίας και αυτός ήταν και ο λόγος που δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του μηχανογραφικού μου. Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα :\

Δημοσ.
16 ώρες πριν, elliiiiiii είπε

Σπουδάζω ΤΕΦΑΑ (1ο έτος)

Δηλαδή έβγαλες συμπέρασμα για τη σχολή σου ύστερα απο 2,5 μήνες μαθημάτων; Ούτε καν την πρώτη σου εξεταστική δεν έζησες.

Υ.Γ. Μέτρια προσπάθεια.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, elliiiiiii είπε

Καλησπέρα σε όλους. Το τελευταίο διάστημα βρίσκομαι σε ένα αρκετά μεγάλο δίλλημα. Σπουδάζω ΤΕΦΑΑ (1ο έτος) και προβληματίζομαι σχετικά με το αν η σχόλη μου, μου  ταιριάζει και αν μου παρέχει τις επαγγελματικές διεξόδους που αποζητώ. Γενικά να πω ότι με ενδιαφέρει κυρίως η ενασχόληση με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες , τοξικοεξαρτημένους , ενδεχομένως με φυλακισμένους κτλ. Επέλεξα να προσεγγίσω τις συγκεκριμένες ομάδες μέσα απο το ΤΕΦΑΑ γιατί θεώρησα ότι η φύση της δουλείας δεν θα με φθείρει τόσο ψυχικά (σε σχέση με το αν ήμουν κοινωνική λειτουργός ή ψυχολόγος ας πούμε) Επίσης ασχολούμαι με τις τέχνες (χορό ,θέατρο)  οπότε σκέφτηκα και το ενδεχόμενο της χοροθεραπείας ή το σωματικό θέατρο και γιατί όχι και την ενασχόληση μου με άτομα με αναπηρίες που ασχολούνται με τον χορό. Η ειδικότητα ειδική αγωγή του ΤΕΦΑΑ μου δίνει την δυνατότητα να πλησιάσω επαγγελματικά όλες αυτές τις ομάδες ανθρώπων. Ωστόσο πιστεύω ότι τα μαθήματα του ΤΕΦΑΑ δεν έχουν αυτό το κοινωνικό-ανθρωπολογικό ενδιαφέρον που εγώ θέλω. Δίνεται έμφαση στον αθλητισμό ,στην ευεξία, στην διατροφή κτλ. Πιστεύετε ότι τα τμήματα κοινωνικής εργασίας ή ψυχολογίας θα με βοηθούσαν να ασχοληθώ πιο άμεσα με αυτές τις ομάδες ? Επίσης με προβληματίζει η αποκατάσταση που παρέχει το τμήμα κοινωνικής εργασίας και αυτός ήταν και ο λόγος που δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του μηχανογραφικού μου. Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα 😕

Το ΤΕΦΑΑ εκπαιδεύει γυμναστές. Αν θες να ασχοληθείς με το χώρο της ψυχικής υγείας (που είναι εξαιρετικά δύσκολος κι ευαίσθητος) θα το κάνεις είτε με 2ο πτυχίο είτε με μεταπτυχιακό.

Μέχρι τότε, μπορείς να απευθυνθείς σε κάποια δομή και να προσφέρεις υπηρεσίες εθελοντικά (και να πάρεις μια πρώτη εικόνα του χώρου). Επίσης μπορείς να πηγαίνεις στα μαθήματα άλλων σχολών (πχ ψυχολογία) και να παρακολουθείς διαλέξεις.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 16/1/2023 στις 12:32 ΜΜ, -Dimitris- είπε

Δηλαδή έβγαλες συμπέρασμα για τη σχολή σου ύστερα απο 2,5 μήνες μαθημάτων; Ούτε καν την πρώτη σου εξεταστική δεν έζησες.

Υ.Γ. Μέτρια προσπάθεια.

Γνωρίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα , ωστόσο έχω δει και τα μαθήματα των επόμενων ετών. Μπορώ να πω ότι τα βρίσκω ενδιαφέροντα αλλά μέχρι εκεί. Επίσης σκέφτομαι ότι αυτή η εμμονή μου να ασχοληθώ με ευάλωτες ομάδες ανθρώπων ίσως να μου λέει ότι πρέπει να ασχοληθώ με κάτι που αφορά είτε την ψυχική υγεία είτε την κοινωνική προσφορά εν γένει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...