Προς το περιεχόμενο

Dell S2721DGFA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στην κοινότητα. Μόλις προχώρησα στην αγορά του μόνιτορ και επειδή δεν έχω καθόλου εμπειρία από ips panel θα ήθελα να ρωτήσω αν θεωρείται φυσιολογικό το ips glow που έχει. Το κατάλαβα επειδη για πρώτη χρήση πονεσαν τα μάτια μ αλλα βλεπω ότι την δεύτερη μέρα είμαι πολύ καλύτερα. Οι 2 φωτο ειναι με σκοτεινό δωμάτιο ενώ η τρίτη με ανοιχτά φωτα!! 

received_1096495171745021.jpeg

received_1179799752906481.jpeg

received_714424990116872.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tυπικο πρόβλημα της συγκεκριμένης. Εγώ ζήτησα αλλαγή, μου έδωσαν καινούργια πριν κάποιους μήνες, στην αρχή ήταν οκ αλλά τώρα είναι ίδια με αυτή που μου άλλαξαν. 

Σκέφτομαι να ξαναζητήσω αλλαγή ή αν γίνεται να επιλέξω άλλο μοντέλο ακόμη και με χρηματική διαφορά. 

Το ότι πόνεσαν τα μάτια σου δεν θεωρώ ότι ευθύνεται το light bleeding αλλά το ανύπαρκτο calibration χρωμάτων που έχει out of the box. Ενώ τα χαρακτηριστικά της είναι εξαιρετικά, και μπορει να αποδώσει πολύ σωστά χρώματα, out of the box τα χρώματα δεν ειναι τόσο σωστά.  Κι εμένα με κουράζει και πιστευω ειναι αυτό, γιατι με ψευτορυθμίσεις την έκανα λιγότερο κουραστική αλλά χωρις όργανο. Το σωστό calibration πρέπει να γινει με όργανο.

Επεξ/σία από jodact
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως αυτό που έχει η οθόνη δεν είναι backlight bleeding αλλά ips glow καθώς όταν ευθυγραμμίζω το κεφάλι μ σε κάθε γωνία η "γυαλάδα" εξαφανίζεται! Μια πολύ καλή λύση που βρήκα είναι να σηκώσω την οθόνη αρκετά ψηλά ώστε να βλέπω ακριβώς στο κέντρο. Βοηθάει μεν αλλά δεν εξαφανίζει το πρόβλημα. Όσο για αλλαγή πραγματικά δεν έχω ιδέα σε ποιο άλλο μοντέλο θα μπορούσα να πάω.

Δημοσ.

Αν είναι στο 100% φωτεινότητα είναι εν μέρη φυσιολογικό,ρύθμισε την στο 60 νομίζω το glow δεν θα είναι τόσο εμφανές.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Michalhs30 είπε

Τελικά τι έκανες με το θέμα αυτό γιατί σκέφτομαι να την πάρω και εγώ 

Την οθόνη την παρέλαβα την Παρασκευή 13 ιανουαριου οποτε δεν έχω να σου πω πολλά ακόμα! Σίγουρα λογο ips panel νοιωθω ελάχιστα μια "γυαλάδα" στα μάτια μ η οποία απ ότι διάβασα στο ίντερνετ φευγει μετα απο 2 με 3 εβδομάδες... βέβαια αυτο το καταλαβαίνω μονο αμα βλεπω αρκετή ώρα κάποια ταινία. Από άποψη gaming ειναι απόλυτα απολαυστική καθώς ηρθα από 1080p tn panel. Δεν σκέφτομαι ουτε να την επιστρέψω εντελώς  αλλα ουτε και να την αλλάξω μπας και φέρουν καμια καλυτερη. Δυστυχώς δεν έχω καθόλου εμπειρία από va panel για να μπορώ να σ πω με σιγουριά ποια να προτιμήσεις. Απλώς επειδή ένας φίλος μ εχει θεματακια με το ghosting στο va panel προτιμησα αυτήν!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αγορα της συγκεκριμενης οθονης 25 Αυγουστου 2022 απο σκρουτζομαγαζο στα 417 ευρω. Αρχη λειτουργιας της στις 31 Αυγουστου . 12 Ιανουαριου παρεδωσε πνευμα. Συνεχεις επικοινωνιες με Dell service εδω(δεν υπαρχει επισημη αντιπροσωπεια στην Ελλαδα) προταση για αντικατασταση της αφου επρεπε να κανω μεταφορα της εγγυησης της μιας και η συγκεκριμενη ηταν απο Πολωνια και προοριζοταν για Πολωνια. Να μην τα πολυλογω ,μου ειπαν οτι θα την αντικαταστησουν με μια S2722DGM η οποια θα ερθει στις 19 Ιουνιου 2023 ,παρακαλω ! δηλαδη σχεδον 6 μηνες χωρις οθονη.  

Δημοσ.

Πως σου είπαν να στην αλλάξουν με μια αρκετά διαφορετική οθόνη ? H οποία μάλιστα είναι και χειρότερη σε χαρακτηριστικά ? 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, jodact είπε

Πως σου είπαν να στην αλλάξουν με μια αρκετά διαφορετική οθόνη ? H οποία μάλιστα είναι και χειρότερη σε χαρακτηριστικά ? 

Στο ερωτημα μου εαν συνεχιζεται η παραγωγη της S2721 δεν πηρα ποτε απαντηση. Η s2722 ειναι σχεδον τα ιδια χαρακτηριστικα αλλα ειναι καμπυλωτη ενω η δικη μου ειναι επιπεδη.Η τιμη της νεας ειναι συμφωνα με αυτους στα 277 ευρω. Εχω δηλαδη χασουρα 140 ευρω. Βεβαια εδω πωλειται πιο ακριβα οπως μπορει να δει ο καθενας. Στη πρωτη επαφη με το ελληνικο επισημο σερβις της Dell (αντιπροσωπεια επισημη δεν υπαρχει) μου προτειναν ειτε refurbished αμεσα εφοσον υπηρχε ,ειτε νεα σε 6-8 εβδομαδες. Μαλιστα μου ελεγαν οτι η refurbished ειναι ανασυσκευασμενη και οχι ανακατασκευασμενη. Σε ηλεκτρονικη επικοινωνια με Dell απο εξωτερικο ,μου προτειναν αρχικα μια νεα που ηταν απλα FHD kai oxi 2k οπως η 2721. Απορριφθηκε με συνοπτικες διαδικασιες. Επειτα μου προτειναν την 2722DGM που ειναι κοντα τα χαρακτηριστικα αλλα φθηνοτερη. Εγω ρωτουσα εαν συνεχιζεται η παραγωγη της 2721 αλλα δεν μου απαντησαν ποτε. Μου εγραψαν κιολας οτι αυτη ηταν η προταση τους και δεν μπορουσαν να κρατησουν ενεργο το αιτημα περα απο 3 ημερες. Θα το ακυρωναν και θα επρεπε να ξεκινησει η διαδικασια αντικαταστασης εκ νεου εαν αργουσα να απαντησω. Αφου ειδα οτι ακρη δεν βγαινει και η 2722 ειναι κοντα στα specifications ,δεχτηκα αλλα η ψυχρολουσια ηταν οταν μου εγραψαν οτι δρομολογειται η αντικατασταση με την 2722 και η ημερομηνια παραδοσης οριζεται για τις 19 ΙΟΥΝΗ !!! Η αποστολη δε, της προβληματικης σε δευτερο χρονο για τις 7 Ιουλιου. Αφου στολισα τη Dell οτι ειναι απαραδεκτοι, οτι μιλαμε για οθονη και οχι για παραγγελια αυτοκινητου, μου εγραψαν οτι εξαρταται απο τη διαθεσιμοτητα και τις πρωτες υλες και θα κανουν οτι γινεται για να παραλαβω νωριτερα. Βγαλε συμπερασμα για τη συγκεκριμενη εταιρεια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...