Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 hours ago, StamTheMan said:

Αν με "ξεγελασουν" επειδη περιμενω τηλεφωνο,ή απαντησω απο το hands free πανω στο παπι,τους λεω οτι δεν εχω τιποτα απο λογαριασμους στο ονομα μου,οποτε δεν ασχολουνται να με πεισουν να αλλαξω εταιρια.
Δεν εχει τυχει ακομα,αλλα αν επιμεινει καποιος,θα του πω οτι δεν πληρωνω ποτε τους λογαριασμους μου γιατι ειμαι ανευθυνος,να δω πως θα αντιδρασει.Μετα θα σας ενημερωσω και εσας εδω.

ειναι και αυτο μια απαντηση.γενικως καποιοι θα καταλαβουν και καποιοι θα επιμεινουν. εχει να κανει με τον ανθρωπο και κατα ποσο τους πριζουν και οι απο πανω.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/1/2023 στις 12:21 ΠΜ, teot είπε

Δεν κρατάνε λίστα εισερχομένων κλήσεων οι πάροχοι οπότε ούτε με εισαγγελέα γίνεται.

Οι κλήσεις εισερχόμενες / εξερχόμενες / προωθημένες καταγράφονται όλες στα αντίστοιχα συστήματα του εκάστοτε παρόχου που εξυπηρετούν / χρεώνουν την κλήση του συνδρομητή. Αυτές τις καταγραφές χρησιμοποιούν στην "Δικαστική Άρση Απορρήτου" για να βρεθούν οι κλήσεις. Επίσης όλες οι κλήσεις υποχρεωτικά στέλνονται σε Backup συστήματα για μια minimum περίοδο 2 χρόνων από την ημέρα της κλήσης. Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ περιλαμβάνουν το περιεχόμενο (π.χ περιεχόμενο SMS, MMS, φωνή, τα αρχεία που κατεβάσαμε από το NET).

Επεξ/σία από skapodis
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, skapodis είπε

Οι κλήσεις εισερχόμενες / εξερχόμενες / προωθημένες καταγράφονται όλες στα αντίστοιχα συστήματα του εκάστοτε παρόχου που εξυπηρετούν / χρεώνουν την κλήση του συνδρομητή. Αυτές τις καταγραφές χρησιμοποιούν στην "Δικαστική Άρση Απορρήτου" για να βρεθούν οι κλήσεις. Επίσης όλες οι κλήσεις υποχρεωτικά στέλνονται σε Backup συστήματα για μια minimum περίοδο 2 χρόνων από την ημέρα της κλήσης. Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ περιλαμβάνουν το περιεχόμενο (π.χ περιεχόμενο SMS, MMS, φωνή, τα αρχεία που κατεβάσαμε από το NET).

Οι εισερχόμενες δεν έχουν χρέωση και δεν υπάρχει η ανάγκη καταγραφής

Για τα υπόλοιπα συμφωνώ εκτός από την χρονική διάρκεια διατήρησης των δεδομένων που είναι 12 μήνες.

Δύο χρόνια είναι αυτό που ζητήθηκε αρχικά αλλά μετά από αντίδραση των  παρόχων  οι είναι πολύ μεγάλος ο όγκος τω δεδομένων έγινε 12 μήνες

"Άρθρο 6
Τόπος και διάρκεια διατήρησης
(Άρθρο 6 και 7 στοιχείο δ' της Οδηγίας 2006/24/ΕΚ)

Τα δεδομένα του άρθρου 5 παράγονται και αποθηκεύονται σε φυσικά μέσα, τα οποία βρίσκονται μέσα στα όρια της Ελληνικής Επικράτειας, εντός της οποίας και διατηρούνται για τους σκοπούς του παρόντος κεφαλαίου επί 12 μήνες από την ημερομηνία της επικοινωνίας, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στα άρθρα 7 και 8. "

https://www.e-nomothesia.gr/kat-dedomena-prosopikou-kharaktera/n-3917-2011.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/2/2023 στις 3:22 ΜΜ, teot είπε

Οι εισερχόμενες δεν έχουν χρέωση και δεν υπάρχει η ανάγκη καταγραφής

Για τα υπόλοιπα συμφωνώ εκτός από την χρονική διάρκεια διατήρησης των δεδομένων που είναι 12 μήνες.

Δύο χρόνια είναι αυτό που ζητήθηκε αρχικά αλλά μετά από αντίδραση των  παρόχων  οι είναι πολύ μεγάλος ο όγκος τω δεδομένων έγινε 12 μήνες

"Άρθρο 6
Τόπος και διάρκεια διατήρησης
(Άρθρο 6 και 7 στοιχείο δ' της Οδηγίας 2006/24/ΕΚ)

Τα δεδομένα του άρθρου 5 παράγονται και αποθηκεύονται σε φυσικά μέσα, τα οποία βρίσκονται μέσα στα όρια της Ελληνικής Επικράτειας, εντός της οποίας και διατηρούνται για τους σκοπούς του παρόντος κεφαλαίου επί 12 μήνες από την ημερομηνία της επικοινωνίας, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στα άρθρα 7 και 8. "

https://www.e-nomothesia.gr/kat-dedomena-prosopikou-kharaktera/n-3917-2011.html

Οι εισερχόμενες υπό προϋποθέσεις είναι χρεώσιμες. Π.χ Αν ο χρήστης είναι στο εξωτερικό μια εισερχόμενη μπορεί να είναι χρεώσιμη (Έλληνας στο εξωτερικό ή Ξένος στην Ελλάδα). Εκτός όμως από τον τελικό χρήστη όλες οι Εταιρίες Κινητής στο τέλος κάθε μήνα ελέγχουν τις εξερχόμενες / εισερχόμενες από το δίκτυό προς τα άλλα δίκτυα. Όπου οι εξερχόμενες υπερέχουν αριθμητικά από αυτές που δειχτήκανε από ένα συγκεκριμένο πάροχο δίκτυο, η διαφορά αυτή (εισερχόμενες - εξερχόμενες) καταβάλετε ως κόμιστρο χρήσης δικτύου (interconnetion fee ανά κλήση) στο αντίστοιχο πάροχο του δικτύου αυτού. Δεν θυμάμε πόσο είναι αυτό το fee.

Εκτός αυτού οι εισερχόμενες πρέπει να φυλάσσονται γιατί στην άρση απορρήτου για έναν αριθμό κινητού μπορούν να ζητηθούν όλες οι εξερχόμενες ΚΑΙ εισερχόμενες κλήσεις (όλων των υπηρεσιών)!

Επεξ/σία από skapodis
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, skapodis είπε

Οι εισερχόμενες υπό προϋποθέσεις είναι χρεώσιμες. Π.χ Αν ο χρήστης είναι στο εξωτερικό μια εισερχόμενη μπορεί να είναι χρεώσιμη (Έλληνας στο εξωτερικό ή Ξένος στην Ελλάδα). Εκτός όμως από τον τελικό χρήστη όλες οι Εταιρίες Κινητής στο τέλος κάθε μήνα ελέγχουν τις εξερχόμενες / εισερχόμενες από το δίκτυό προς τα άλλα δίκτυα. Όπου οι εξερχόμενες υπερέχουν αριθμητικά από αυτές που δειχτήκανε από ένα συγκεκριμένο πάροχο δίκτυο, η διαφορά αυτή (εισερχόμενες - εξερχόμενες) καταβάλετε ως κόμιστρο χρήσης δικτύου (interconnetion fee ανά κλήση) στο αντίστοιχο πάροχο του δικτύου αυτού. Δεν θυμάμε πόσο είναι αυτό το fee.

Εκτός αυτού οι εισερχόμενες πρέπει να φυλάσσονται γιατί στην άρση απορρήτου για έναν αριθμό κινητού μπορούν να ζητηθούν όλες οι εξερχόμενες ΚΑΙ εισερχόμενες κλήσεις (όλων των υπηρεσιών)!

Οι χρεώσιμες εισερχόμενες είναι ένας πολύ μικρός αριθμός σε σχέση με το σύνολο των εισερχομένων κλήσεων και φυσικά   για αυτές και μόνο για αυτές τηρούνται τα δεδομένα. 

Αλοίμονο αν χρειάζεται το αρχείο κλήσεων για να κάνουν λογαριασμό μεταξύ τους δυο πάροχοι λες και δεν υπάρχουν άλλα εργαλεία.

Αν διαβάσεις το link που παρέθεσα λέει αναλυτικά τι στοιχεία είναι υποχρεωμένοι να κρατάνε οι πάροχοι και δεν μιλάει πουθενά για εισερχόμενες ... μόνο για εξερχόμενες.

Και ξαναλέω για τελευταία φορά και δεν θα ξανασχοληθώ  ότι (αν δεν έχει αλλάξει κάτι την τελευταία πενταετία) αρχείο εισερχομένων κλήσεων δεν τηρείται.

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, teot είπε

Οι χρεώσιμες εισερχόμενες είναι ένας πολύ μικρός αριθμός σε σχέση με το σύνολο των εισερχομένων κλήσεων και φυσικά   για αυτές και μόνο για αυτές τηρούνται τα δεδομένα. 

Αλοίμονο αν χρειάζεται το αρχείο κλήσεων για να κάνουν λογαριασμό μεταξύ τους δυο πάροχοι λες και δεν υπάρχουν άλλα εργαλεία.

Αν διαβάσεις το link που παρέθεσα λέει αναλυτικά τι στοιχεία είναι υποχρεωμένοι να κρατάνε οι πάροχοι και δεν μιλάει πουθενά για εισερχόμενες ... μόνο για εξερχόμενες.

Και ξαναλέω για τελευταία φορά και δεν θα ξανασχοληθώ  ότι (αν δεν έχει αλλάξει κάτι την τελευταία πενταετία) αρχείο εισερχομένων κλήσεων δεν τηρείται.

Δεν τηρείται συγκεκριμένα αρχείο για τις εισερχόμενες... ΟΛΕΣ οι κλήσεις καταγράφονται από τα αντίστοιχα συστήματα που εξυπηρετούν τον συγκεκριμένο τύπο κίνησης. Βέβαια εκεί που έλεγες ότι οι εισερχόμενες δεν είναι χρεώσιμες τώρα λες "Οι χρεώσιμες εισερχόμενες είναι ένας πολύ μικρός αριθμός". Οι εισερχόμενες κλήσεις στην Ελλάδα, που είναι κατεξοχήν τουριστική χώρα είναι πάρα πολλές όταν το 2019 είχαμε 31 εκατομμύρια επισκέπτες.

Για εξήγησε μου... αν εγώ είμαι πελάτης Cosmote και γίνει Άρση Απορρήτου για τον αριθμό μου, θα θέλουν φυσικά ΟΛΕΣ τις κλήσεις που έγιναν από και προς το κινητό μου. Αν έχω δεχτεί κλήσεις από αριθμούς της Vodafone (αφού η Cosmote κατά τα λεγόμενα σου δεν φυλάσσει τις εισερχόμενες κλήσεις που έχω δεχτεί) θα πρέπει να γίνει άρση απορρήτου και στην Vodafone για έναν αριθμό που δεν τους ανοίκει; Και αν έχω δεχτεί κλήσεις από το εξωτερικό; Θα πρέπει να πάνε σε έναν έναν από τους operators του εξωτερικού;

To "Interconnection Fee" οι εταιρίες κινητής πως το ξεκαθαρίζουν μεταξύ τους... ; Εδώ δεν είδα να λες κάτι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...