kostasgr78 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Γειά χαρά στην παρέα! Ανοίγω το παρόν θέμα για να συζητάμε θέματα συμβατότητας και συμπεριφοράς δικτύου, σε ομαδοποίηση διαφορετικών Deco σε ένα ενιαίο δίκτυο. Η tp-link υποστηρίζει ότι όλα τα Deco συνεργάζονται κανονικά μεταξύ τους, προφανώς με την απώλεια κάποιων features που δεν υποστηρίζονται από όλα αυτά που ομαδοποιούνται. https://www.tp-link.com/us/support/faq/2248/ Περισσότερο ανοίγω το θέμα για να μεταφέρουμε εμπειρίες που έχουμε ήδη ή θα έχουμε από πραγματικές συνθήκες. Ξεκινάω με το δικό μου ερώτημα. Έχω ήδη δίκτυο 3 Deco Μ4 που παίζει εξαιρετικά εδώ και 1 χρόνο με ethernet backhaul, και θέλω να κάνω κάποιο εμπλουτισμό για να καλύψω κάποια σημεία που παρατηρώ μικρότερες ταχύτητες, χωρίς ethernet backhaul σύνδεση στα νέα σημεία και χωρίς την ανάγκη να είναι όλη μέρα αναμμένα, αλλά on-demand. Προσανατολίζομαι να βάλω κάποια παραπάνω χρήματα και να πάρω 2 Deco X20. Έχουμε τυχόν εμπειρίες από το πώς παίζουν τα M4 και Χ20 μεταξύ τους; Είναι καλύτερο να τοποθετήσω τα X20 στο "ethernet backbone" και να βάλω τα παλιά M4 στα νέα σημεία κάλυψης; Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
athkatla78 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Tα X20 επικοινωνούν ασύρματα γρηγορότερα μεταξύ τους αρα ή θα βαλεις αυτα τα 2 ασυρματα ή θα βαλεις ενα X20 ως τελευταιο κομβο του ethernet backhaul και το 2ο X20 ασυρματο να παιρνει απο αυτο τη συνδεση. Επίσης εχε υπόψη οτι τα Χ50 υποστηριζουν εύρος καναλιού 160Μhz ενω τα Χ20 οχι. Αρα εφοσον σε ενδιαφερει η ταχυτητα και οχι απλα η καλυψη να πας για τα X50. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasgr78 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Τυχόν συγκρίσεις από X50, X20, X10 και τυχόν προβλήματα συμβατότητας με M4, έχουμε εικόνα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aret1 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου στο δίκτυο μου έχω 3 Χ50 και ένα Μ4, μέχρι τώρα όλα άψογα, και τα updates από την εφαρμογή κανονικά. Αν έδινα μια συμβουλή μετά από περίπου ένα χρόνο χρήσης θα πρότεινα το εξής. Ένα από όλα τα DECO να ήταν κάποιο με ethernet τουλάχιστον 2.5Gbps, ουτως ώστε στο μέλλον να υπήρχε η δυνατότητα να συνδεθει πιο γρηγορη συσκευή. Γιατί λέω σε ένα αρκεί, διότι τα Deco επικοινωνούν μεταξύ τους με το δικό τους πρότυπο, έτσι θα ωφελούνταν όλα από τη γρήγορη θύρα ενός γρηγορότερου DECO, ας πούμε ένας δικτυακός δίσκος.🙂 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasgr78 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου Στις 1/11/2024 στις 9:04 ΜΜ, aret1 είπε στο δίκτυο μου έχω 3 Χ50 και ένα Μ4, μέχρι τώρα όλα άψογα, και τα updates από την εφαρμογή κανονικά. Αν έδινα μια συμβουλή μετά από περίπου ένα χρόνο χρήσης θα πρότεινα το εξής. Ένα από όλα τα DECO να ήταν κάποιο με ethernet τουλάχιστον 2.5Gbps, ουτως ώστε στο μέλλον να υπήρχε η δυνατότητα να συνδεθει πιο γρηγορη συσκευή. Γιατί λέω σε ένα αρκεί, διότι τα Deco επικοινωνούν μεταξύ τους με το δικό τους πρότυπο, έτσι θα ωφελούνταν όλα από τη γρήγορη θύρα ενός γρηγορότερου DECO, ας πούμε ένας δικτυακός δίσκος.🙂 Μπροστά, master, έχεις κάποιο από τα X50 ή το M4; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aret1 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου X50 για μάστερ, το m4 λόγω παλαιότητας το έχω βάλει σε μια τηλεόραση να δίνει μέσω Ethernet internet Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα