agnostos13 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 19 λεπτά πριν, Tasos19s είπε Όχι απλά δεν το παίρνει ο πονηρός που περίμενε να γίνει Ιανουάριος για να γλιτώσει 300€ με πονηριά Και σου μένει για άλλους 5 μήνες... Και αν το χρησιμοποιείς ή δεν χρειάζεσαι τα χρήματα της πώλησης έχει καλώς, αν δεν το χρησιμοποιείς ή έχεις ανάγκη τα χρήματα τι γίνεται; Χώρια οτι μπορεί να προκύψουν ασφάλειες, ΚΤΕΟ και service στο μεσοδιάστημα που θα κοστίσουν περισσότερο από τα 320 €. Προφανώς τα ζυγίζεις όλα αυτά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tasos19s Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, agnostos13 είπε Και σου μένει για άλλους 5 μήνες... Και αν το χρησιμοποιείς ή δεν χρειάζεσαι τα χρήματα της πώλησης έχει καλώς, αν δεν το χρησιμοποιείς ή έχεις ανάγκη τα χρήματα τι γίνεται; Χώρια οτι μπορεί να προκύψουν ασφάλειες, ΚΤΕΟ και service στο μεσοδιάστημα που θα κοστίσουν περισσότερο από τα 320 €. Προφανώς τα ζυγίζεις όλα αυτά! Τα έχω ζυγίσει φυσικά Την ασφάλεια την κόβεις όποτε θέλεις και παίρνεις πίσω το αντίστοιχο ποσό Προσωπικά για εμένα μιλάω δεν είπα ότι όλοι πρέπει να κάνουν αυτό Προτιμώ να πληρώσω ΚΤΕΟ παρά να το δώσω σε έναν πονηρό που δεν το πήρε Δεκέμβριο και περιμένει να το πάρει Ιανουάριο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agnostos13 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, Tasos19s είπε Τα έχω ζυγίσει φυσικά Την ασφάλεια την κόβεις όποτε θέλεις και παίρνεις πίσω το αντίστοιχο ποσό Προσωπικά για εμένα μιλάω δεν είπα ότι όλοι πρέπει να κάνουν αυτό Προτιμώ να πληρώσω ΚΤΕΟ παρά να το δώσω σε έναν πονηρό που δεν το πήρε Δεκέμβριο και περιμένει να το πάρει Ιανουάριο Ναι αλλά μέχρι να το δώσεις θα την πληρώνεις την ασφάλεια. Πάντως λέγοντας για πονηρούς αυτό που έχω δει είναι οτι οι αγοραστές κατατάσονται σε 4 βασικές κατηγορίες: -τους απατεώνες -τους πονηρούς -τους πονηρεμένους -τους χαζούς Και (μεταξύ μας) το να περιμένεις οτι θα αγοράσει κάποιος Δεκέμβρη ενώ μπορεί να πάει για Ιανουάριο, δίνοντας τα ίδια χρήματα, μόνο σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες τον κατατάσει! Αν έχεις υπομονή βέβαια κάποιος θα βρεθεί (οι πιθανότητες δεν είναι τόσο κατά σου, όσο φαίνονται με την πρώτη ματιά)... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
casaniva Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Είχα βάλει το αυτοκίνητο για πώληση τον Δεκέμβρη, για όλο τον μήνα είχα ελάχιστα τηλέφωνα, με το που μπήκε 1/1 δεν σταματούσε να χτυπά το τηλέφωνο! Σε όλους ανέφερα οτι επιπλέον της τιμής πώλησης, υπάρχει και η επιβάρυνση των τελών κυκλοφορίας, απλά και ξεκάθαρα. Αν είχαν και τη δυνατότητα να δουν πότε το γέμιζα στο βενζινάδικο, σίγουρα θα επέλεγαν να με πάρουν εκείνη τη στιγμή. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BTL Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, casaniva είπε Είχα βάλει το αυτοκίνητο για πώληση τον Δεκέμβρη, για όλο τον μήνα είχα ελάχιστα τηλέφωνα, με το που μπήκε 1/1 δεν σταματούσε να χτυπά το τηλέφωνο! Σε όλους ανέφερα οτι επιπλέον της τιμής πώλησης, υπάρχει και η επιβάρυνση των τελών κυκλοφορίας, απλά και ξεκάθαρα. Αν είχαν και τη δυνατότητα να δουν πότε το γέμιζα στο βενζινάδικο, σίγουρα θα επέλεγαν να με πάρουν εκείνη τη στιγμή. Αύξησε απλά την τιμή και δεν ασχολείσαι συμπεριλαμβάνοντας οτι έχεις δώσει πρόσφατα (service, ΚΤΕΟ, τέλη, λάστιχα και ότι άλλο έχεις κάνει) και αν βρεθεί κάποιος ΟΚ... αλλιώς ας απευθυνθεί σε κάποιον που έχει το όχημα σε ακινησία. Στη δική μου περιπτωση, έχω ένα παλιό όχημα 20ετίας που το συντηρώ διεξοδικά και ανά τακτά χρονικα διαστήματα κυρίως για τη δική μου ασφάλεια. Ενδεικτικά, πριν λίγες εβδομάδες άλλαξα ελαστικά 400€, αμορτισέρ 300€, λάδια, βαλβολίνες, υγρά 200€, τακάκια 200€, μπαταρία, πλήρωσα τέλη 2023 240€, στο σύνολο περίπου 1500€. Η μέση εμπορική αξία ενός τέτοιου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου ειναι 2000€. Προφανώς και δε θα το πούλαγα 2Κ (θα προτιμούσα να το χαρίσω) αλλά θα ζητούσα τουλάχιστον 3Κ. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2023 από BTL 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 22 λεπτά πριν, BTL είπε Αύξησε απλά την τιμή και δεν ασχολείσαι συμπεριλαμβάνοντας οτι έχεις δώσει πρόσφατα (service, ΚΤΕΟ, τέλη, λάστιχα και ότι άλλο έχεις κάνει) και αν βρεθεί κάποιος ΟΚ... αλλιώς ας απευθυνθεί σε κάποιον που έχει το όχημα σε ακινησία. Βάλε και το παζάρι στην τιμή γιατί χωρίς αυτό δεν πωλείται τίποτα στην Ελλάδα (και όχι μόνο), και στο τέλος δε θα χτυπήσει ποτέ το τηλέφωνο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bezan Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Νομιζω οτι το φιλο πιο πολυ τον εχει πειραξει ο καθε παπαρας που παιρνει τηλεφωνο και κανει παζαρια/ηλιθιες ερωτησεις/δικαιολογειται οτι το θελει για την κορη/γιο/θεια του να μαθουν να οδηγουν ωστε να ριξουν την τιμη , ο καθε περιεργος με τις χαζες ερωτησεις του κ.ο.κ...... το οτι ο αλλος θελει να εχει πληρωμενα τελη δεν συμαινει οτι ειναι πονηρος τωρα μολις πουλησα το αυτοκινητο μου και πηρα ενα αλλο, το εδωσα με πληρωμενα τελη χωρις να αυξισω την τιμη και πηρα με πληρωμενα τελη στην τιμη που ειχε και πριν αλλαξει η χρονια. ουτε θεωρω οτι επιασα καποιον κοτσο, και ουτε πιαστικα. ο καθενας επιλεγει το πως θα προσεγγησει τον πελατη, ετσι βρισκει και τον αναλογο πελατη. να πεις οτι ηταν και πολλα τα χρηματα, δεν ηταν. με 3 εδωσα και με 4 πηρα αλλαξε απλα την αγγελια οτι τα τελη ειναι εξτρα η σηκωσε την τιμη παραπανω απο την διαφορα του αυτοκινητου μαζι με τα τελη ωστε να εχεις και το περιθωριο του παζαριου οπως ειπαν και παραπανω ολο και κανας Vin Benzin θα βρεθει να σ πει για την τριχα που λειπει στο λαστιχο 🙃 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, bezan είπε τωρα μολις πουλησα το αυτοκινητο μου και πηρα ενα αλλο, το εδωσα με πληρωμενα τελη χωρις να αυξισω την τιμη Ναι, απλά αυτό το ξέρεις μόνο εσύ. Απ' τη στιγμή που δεν υπάρχει συγκεκριμένη τιμή που κοστολογείται το αυτοκίνητό σου (παρά μόνο μια μέση τιμή στο car που δε λέει και πολλά από μόνη της), ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να υποθέσει ό,τι θέλει και προφανώς να προσπαθήσει να κόψει απ' όπου μπορεί. Πάντως κι εσύ πολύ κουβαρντάς, ειδικά στις μέρες μας λίγοι σκέφτονται να πετάξουν 100-200€. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Πληρωσε τα τελη και δώστο εκει να τελειώνεις γιατι σε βλεπω να πληρωνεις και τα τελη του 2024 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bezan Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 27 λεπτά πριν, phanispal είπε Ναι, απλά αυτό το ξέρεις μόνο εσύ. Απ' τη στιγμή που δεν υπάρχει συγκεκριμένη τιμή που κοστολογείται το αυτοκίνητό σου (παρά μόνο μια μέση τιμή στο car που δε λέει και πολλά από μόνη της), ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να υποθέσει ό,τι θέλει και προφανώς να προσπαθήσει να κόψει απ' όπου μπορεί. Πάντως κι εσύ πολύ κουβαρντάς, ειδικά στις μέρες μας λίγοι σκέφτονται να πετάξουν 100-200€. καθολου κουβαρντας, αφου το χρησιμοποιω καθε μερα, ειδαλλως μπαινω στο τρυπακι του να βγαλω αυτα τα 300 ευρω αναγκαζοντας να χαμηλωσω τιμη, να δεχτω παζαρια, να ακουσω τον καθε οικονομολογο ξαδερφο του βαρουφακη ξερολα της κοσμοθεωριας και πολιτικοοικονομικης καταστασης στην ελλαδα. ενα εξαμηνο ηταν για πουλημα, το τι ακουσα απο τον καθενα και ποσους παρακαλεσα ευγενικα να κλεισουν το τηλεφωνο μονο εγω ξερω)))) + να μην βρεθω να πληρωνω και τα του 24 οπως γραφει και ο NikosKallithea Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IoannisSM Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Για την ιστορία, το αυτοκίνητο πουλήθηκε. Τα τέλη κυκλοφορίας ήταν του αγοραστή. Ούτε χαζός είναι ούτε πονηρος. Ούτε κοβομουν εγώ να το δώσω. Μου έκανε ανάλυση σε πράγματα τα οποία δεν είχα σκεφτεί και για ποιο λόγο το αγοράζει. Όλα θέμα συμφωνίας και αναγκών είναι. Ας κλειδωθεί το θέμα, αφού δεν έχει νόημα η κουβέντα πια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, Tasos19s είπε Τα έχω ζυγίσει φυσικά Την ασφάλεια την κόβεις όποτε θέλεις και παίρνεις πίσω το αντίστοιχο ποσό Προσωπικά για εμένα μιλάω δεν είπα ότι όλοι πρέπει να κάνουν αυτό Προτιμώ να πληρώσω ΚΤΕΟ παρά να το δώσω σε έναν πονηρό που δεν το πήρε Δεκέμβριο και περιμένει να το πάρει Ιανουάριο Καλώς ή κακώς καθημερινά στη ζωή μας υπάρχουν προθεσμίες με αντικρουόμενες επιθυμίες μεταξύ των δύο πλευρών. Για την αγοραπωλησία ιχ είναι αυτό που αναφέρεται στο νήμα. Ο αγοραστής το θέλει μετά την 1/1 ενώ ο πωλητής μέχρι 31/12. Όταν μία εταιρία κάνει απόλυση το κάνει έως 31/12 προκειμένου να γλυτώσει την άδεια του νέου έτους. Αντίθετα ο εργαζόμενος θα προτιμούσε αυτό να γίνει μετά την 1/1 έτσι ώστε τουλάχιστον να πάρει και την άδεια. Στην λαϊκή οι μανάβηδες προτιμάνε να πουλάνε το πρωί στην Χ τιμή. Οι αγοραστές που πάνε όμως κατά τις 14:00 πετυχαίνουν πολύ καλύτερες τιμές (πιθανότατα με λιγότερη ποικιλία) αφού οι έμποροι προτιμούν να τα "σκοτώσουν" παρά να τα κουβαλάνε πίσω. Για την ίδιο λόγο θα αγόραζες ένα 2μετρο χριστουγεννιάτικο δέντρο γύρω στα 150-200€ στα τέλη Νοέμβρη μέχρι μέσα Δεκέμβρη αλλά θα το πάρεις -50%-70% τις τελευταίες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Είναι θέμα εμπορίου. Και οπτικής. Εκεί που εσύ βλέπεις "πονηρό" ένας άλλος θα έβλεπε απλά "αγοραστή". Και θα προσπαθούσε να το χειριστεί με βάση αυτό το δεδομένο προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του. Την πώληση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Στην τελευταία μου πώληση ΙΧ πάντως, το 'γραψα στην αγγελία απλά και ξεκάθαρα. Έως 31/12 στα Χ ευρώ. Από 01/01 στα Χ+265 (συν τα τέλη δηλαδή). Συζήτηση 0, παζάρι 0, δίνεται όπως είναι και αν το θέλετε. Όποιος θέλει να παζαρεύει να πάει στο kapalıçarşı στη γείτονα χώρα. Αλλιώς αρχίζουν τα "θέλει λάστιχα, να μου κόψεις, θέλω να μου κάνεις service, κ.λπ". Όχι κουμπάρε μου, το πουλάω, δε πρόκειται να μπω στη διαδικασία να στο κάνω καινούριο, ούτε να φάω τη ζωή μου για την κάθε σου απαίτηση. Πάρ' το άμα σ' αρέσει όπως είναι και κάντο ό,τι θες. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, Haldol είπε Στην τελευταία μου πώληση ΙΧ πάντως, το 'γραψα στην αγγελία απλά και ξεκάθαρα. Έως 31/12 στα Χ ευρώ. Από 01/01 στα Χ+265 (συν τα τέλη δηλαδή). Συζήτηση 0, παζάρι 0, δίνεται όπως είναι και αν το θέλετε. Όποιος θέλει να παζαρεύει να πάει στο kapalıçarşı στη γείτονα χώρα. Αλλιώς αρχίζουν τα "θέλει λάστιχα, να μου κόψεις, θέλω να μου κάνεις service, κ.λπ". Όχι κουμπάρε μου, το πουλάω, δε πρόκειται να μπω στη διαδικασία να στο κάνω καινούριο, ούτε να φάω τη ζωή μου για την κάθε σου απαίτηση. Πάρ' το άμα σ' αρέσει όπως είναι και κάντο ό,τι θες. Σε όλες τις αγοραπωλησίες, ιδιωτικές ή καταστημάτων (εξαίρεση τα supermarket, βενζινάδικα και περίπτερα) για κάποιο ακατανόητο για μένα λόγο, ο κόσμος γουστάρει το παζάρι. Ή "μία καλύτερη τιμούλα". Και όσο περνάνε τα χρόνια αυτό είναι πιο έντονο (έχω εργαστεί σε χώρους λιανικής πώλησης). Άρα όταν πουλάς κάτι, ειδικά σαν ιδιώτης, τα options που έχεις είναι δύο. Το ένα το δικό σου. "Αυτό είναι και άμα γουστάρεις". Έχεις ήσυχο το κεφάλι σου, απλά ίσως καθυστερήσεις να το σπρώξεις. Το δεύτερο είναι να συμπεριλάβεις στην αρχική τιμή το παζάρι (τιμή που θέλεις + το ποσό της "ευελιξίας" σου ) κι έτσι να το διώξεις στα λεφτά που θέλεις ενώ ο αγοραστής θα είναι οκ αφού κατάφερε να σου "κόψει". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, haris_216 είπε Το δεύτερο είναι να συμπεριλάβεις στην αρχική τιμή το παζάρι (τιμή που θέλεις + το ποσό της "ευελιξίας" σου ) κι έτσι να το διώξεις στα λεφτά που θέλεις ενώ ο αγοραστής θα είναι οκ αφού κατάφερε να σου "κόψει". Το έχω κάνει και αυτό, αλλά δε το προτιμώ. Απλά και μόνο διότι το παζάρι μ' εκνευρίζει σαν διαδικασία. Οπότε κατέληξα στο option 1 με σαφή ενημέρωση ότι στην πρώτη απόπειρα παζαριού, απλά διακόπτω την επικοινωνία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα