Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Τα τέλη ξεκάθαρα είναι δικά σου.

Εφόσον πωλείται μετά την 1/1 το αυτοκίνητο, εννοείται πως είναι πληρωμένα. Το ότι εσύ δεν τα πλήρωσες, δεν φταίει αυτός. Αυτός αγοράζει αυτοκίνητο χωρίς χρέη και έκανε συμφωνία βάσει αυτής της βάσης. Εσύ τώρα θες να δικαιολογήσεις τα 250€ επιπλέον και ότι δεν πρέπει να τα πληρώσεις εσύ. Φυσικά κ πρέπει να τα πληρώσεις εσύ. 

Αν δεν σε συμφέρει κανέναν δεν τον απασχολεί. Την τιμή πώλησης εσύ την όρισες. Δεν σου έβαλε κάποιος άλλος το μαχαίρι στο λαιμό να το πουλήσεις σε συγκεκριμένη τιμή. Αποκλειστικά δική σου ευθύνη ειναι.

Καλά, ηρεμία. Ούτε προκαταβολη έχει δώσει, ούτε υπογράψαμε κάτι. Μπορεί κι αυτός να μη με ξαναπάρει τηλέφωνο, μπορεί κι εγώ να το κρατήσω τελικά. Δεν είμαι έμπορος, σε περίπτωση που δεν διευκρινίστηκε. Άποψή σου είναι αυτά που λες και δεν συμφωνώ. 

4 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Δεν είμαι έμπορος. 

Δημοσ.

Τα τέλη εφόσον παρήλθε το έτος, "εννοείται" ότι θεωρούνται πληρωμένα. Αν δεν ισχύει όφειλες να το γράψεις στην αγγελία ή/και να το πείς στον υποψήφιο αγοραστή. Ένας λόγος που αρκετοί παίρνουν όχημα τέτοια εποχή είναι για να το βρούνε και με πληρωμένα τέλη. Το σωστό εκ μέρους σου, είναι είτε να του κόψεις από την τιμή είτε να πληρώσεις τα τέλη και να το πουλήσεις στην συμφωνηθείσα τιμή. Οτιδήποτε άλλο είναι το λιγότερο "λάθος". 

Καταλαβαίνω ότι έσκασες ένα κάρο χρήματα για να το μαζέψεις και να το δώσεις, αλλά θα έπρεπε να το δηλώσεις εξ αρχής.

Δημοσ.

Απ 'ότι καταλαβαίνω μια κουβέντα έκαναν. Δεν έκλεισαν συμφωνία.

Στην επόμενη επικοινωνία αν και εφόσον υπάρξει θα του αναφέρεις και για τα τέλη.

Μην ξεχνάς οτι το αμάξι είναι δικό σου και το κάνεις ότι θέλεις.

Δημοσ.

Όλα τα έξοδα είναι ξεκάθαρα θέμα συνεννόησης 

Υπάρχει λογική εάν κάποιος πάρει αμάξι αρχές του Ιανουαρίου να τα πληρώσει ο ίδιος τα τέλη αφού αυτός θα το χρησιμοποιήσει όλη την χρόνια 

Οι περισσότεροι πονηροί σκέφτονται όμως διαφορετικά. Λένε ας περιμένω μην το πάρω τον Δεκέμβριο, να το πάρω Ιανουάριο να έχει πληρώσει ο πωλητής τα τέλη 

Πονηραδες 

Γι αυτό είτε το ξεκαθαρίζεις από την αρχή, είτε τα πληρώνεις και ανεβάζεις λίγο την τιμή 

Είτε τα πληρώνεις και τα κανείς δώρο 

Η μεταβίβαση είναι 100% του αγοραστή αλλά κι αυτή πάλι μπορεί να γίνει με συννενόηση 

Ολα με συννενόηση γίνονται 

• Like 1
Δημοσ.
5 hours ago, IoannisSM said:

Μιλάμε για 3.000 ευρώ. Συνυπολογιζοντας ότι πριν 1 μήνα έγινε κτεο με αλλαγή δεξαμενής υγραερίου (300 ευρώ), αλλαγή ελαστικών (300 ευρώ), σέρβις με προληπτική αλλαγή ψυγείου (400 ευρώ). Αν του πληρώσω και τα τέλη ή και τα έξοδα μεταβίβασης, τότε καλύτερα να το δωρίσω. 

Μία ερώτηση αν τελικά προχωρήσω στην πώληση: καλύτερα λέτε μετρητά στο χέρι ή μεταφορά σε τράπεζα; μου έδωσε αυτή την επιλογή. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο από φορολογική ή άλλη άποψη. 

Πω πω.... κελεπουρι αγορασε ο τυπος....... ρε πληρωσε τα τελη μηπως τον χάσεις!

• Like 2
Δημοσ.

Πληρωσε τα τελη φιλε μου, και εγω τωρα πουλαω και αγοραζω το αμαξι, το δινω με πληρωμενα τελη χωρις να αλλαξει η τιμη και παιρνω ενα με πληρωμενα τελη χωρις να αλλαξει η τιμη

ετσι ειναι το σωστο

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Η μεταβίβαση πόσο κοστίζει;

30€ για οχήματα 51-400 κ.ε. 

45€ για οχήματα 401-800 κ.ε. 

60€ για οχήματα 801-1.300 κ.ε. 

90€ για οχήματα 1.301-1.600 κ.ε. 

120€ για οχήματα 1.601-1.900 κ.ε. 

145€ για οχήματα 1.901-2.500 κ.ε. 

205€ για οχήματα 2.501 και άνω κ.ε. 

Παράδειγμα 

Αν ο κινητήρας του αυτοκινήτου σου είναι 1.600 κυβικά εκατοστά, τότε συνολικά θα πληρώσεις: 

Τέλος Μεταβίβασης + Τέλος Άδειας = 90 + 75 = 165 ευρώ. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, UncleKim είπε

Τα τέλη εφόσον παρήλθε το έτος, "εννοείται" ότι θεωρούνται πληρωμένα. Αν δεν ισχύει όφειλες να το γράψεις στην αγγελία ή/και να το πείς στον υποψήφιο αγοραστή. Ένας λόγος που αρκετοί παίρνουν όχημα τέτοια εποχή είναι για να το βρούνε και με πληρωμένα τέλη. Το σωστό εκ μέρους σου, είναι είτε να του κόψεις από την τιμή είτε να πληρώσεις τα τέλη και να το πουλήσεις στην συμφωνηθείσα τιμή. Οτιδήποτε άλλο είναι το λιγότερο "λάθος". 

Καταλαβαίνω ότι έσκασες ένα κάρο χρήματα για να το μαζέψεις και να το δώσεις, αλλά θα έπρεπε να το δηλώσεις εξ αρχής.

Να μην έδιναν παράταση τότε.

Που και πάλι, δεν καταλαβαίνω τη λογική "πουλάω αυτοκίνητο την 1/1, πρέπει να πληρώσω τα τέλη για κάτι που δε θα μου ανήκει τις υπόλοιπες 364 μέρες". 

Που και πάλι, απ' τη στιγμή που ο πωλητής βάζει όποια τιμή γουστάρει, τι σημασία έχουν όλα αυτά; Δεν ξέρω πολλούς που πουλάνε αυτοκίνητο το  Γενάρη και κάνουν δώρο τα τέλη.

Στις περισσότερες αγγελίες Δεκέμβρη/Γενάρη γράφουν τιμή με τέλη πληρωμένα τάδε, χωρίς τέλη πληρωμένα τάδε.

Πού ζορίζεστε ακριβώς;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, IoannisSM είπε

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ας κλειδωθεί το θέμα. 

Αυτό.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, phanispal είπε

Να μην έδιναν παράταση τότε.

Που και πάλι, δεν καταλαβαίνω τη λογική "πουλάω αυτοκίνητο την 1/1, πρέπει να πληρώσω τα τέλη για κάτι που δε θα μου ανήκει τις υπόλοιπες 364 μέρες". 

Που και πάλι, απ' τη στιγμή που ο πωλητής βάζει όποια τιμή γουστάρει, τι σημασία έχουν όλα αυτά; Δεν ξέρω πολλούς που πουλάνε αυτοκίνητο το  Γενάρη και κάνουν δώρο τα τέλη.

Στις περισσότερες αγγελίες Δεκέμβρη/Γενάρη γράφουν τιμή με τέλη πληρωμένα τάδε, χωρίς τέλη πληρωμένα τάδε.

Πού ζορίζεστε ακριβώς;

Απο τη στιγμη που για την πωληση του αυτοκινητου χρειαζεται και το τελευταιο σημα, τοτε πρεπει να ειναι πληρωμενο.

Και στην τελικη σημερα ειναι 16/1 που σημαινει οτι το εχεις κυκλοφορησει το αυτοκινητο.

Και αντιστοιχα, απανταω οτι δεν ξερω κανενα που να εχει πουλησει το αυτοκινητο του τον Ιουνιο και να ζητα + τα μισα λεφτα των τελων κυκλοφοριας.

• Like 1
Δημοσ.

Αφού η τιμή πώλησης είναι εντελώς ρευστή, δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό. 

Ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι τον βολεύει και να διεκδικεί πάλι ό,τι θέλει.

5 λεπτά πριν, tsaltinho είπε

Και στην τελικη σημερα ειναι 16/1 που σημαινει οτι το εχεις κυκλοφορησει το αυτοκινητο.

Κι αν το κυκλοφόρησε για 16 μέρες τι έγινε δηλαδή, να πληρώσει για τις υπόλοιπες 349; Και ο αγοραστής να τη βγάλει λάδι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...