IoannisSM Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Καλησπερα. Θα πουλησω το αυτοκινητο και εχω 2 ερωτησεις: 1) Τα τελη του 2023 δεν ειναι πληρωμενα, λογω της παρατασης που εχει δωθει. Πρεπει να πληρωθουν για να γινει η μεταβιβαση? Εαν ναι, τα πληρωνει ο αγοραστης? 2) Το ποσο που θα εισπραξω φορολογειται? Κι αν ναι, με τι φορο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 13 λεπτά πριν, IoannisSM είπε Καλησπερα. Θα πουλησω το αυτοκινητο και εχω 2 ερωτησεις: 1) Τα τελη του 2023 δεν ειναι πληρωμενα, λογω της παρατασης που εχει δωθει. Πρεπει να πληρωθουν για να γινει η μεταβιβαση? Εαν ναι, τα πληρωνει ο αγοραστης? 2) Το ποσο που θα εισπραξω φορολογειται? Κι αν ναι, με τι φορο? 1) Ναι, για να γίνει η μεταβίβαση θα πρέπει πρώτα να πληρωθούν ολόκληρα τα τέλη του 2023. Επίσης θεωρητικά τα πληρώνει ο ιδιοκτήτης, στην πράξη όμως μπορεί να συμφωνηθεί κάτι διαφορετικό. 2) Πρόκειται για ΙΧ που το είχες αγοράσει σαν ιδιώτης? Αν ναι, τότε δεν φορολογείται. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Εφόσον ειναι στην κατοχή σου και το 23 εσυ τα πληρωνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Soulis_Maritsas Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 5 ώρες πριν, IoannisSM είπε Καλησπερα. Θα πουλησω το αυτοκινητο και εχω 2 ερωτησεις: 1) Τα τελη του 2023 δεν ειναι πληρωμενα, λογω της παρατασης που εχει δωθει. Πρεπει να πληρωθουν για να γινει η μεταβιβαση? Εαν ναι, τα πληρωνει ο αγοραστης? 2) Το ποσο που θα εισπραξω φορολογειται? Κι αν ναι, με τι φορο? Καλησπερα. 1) Για να γινει η μεταβιβαση πρεπει να εχεις βεβαιωση "περι μη οφειλης τελων κυκλοφοριας" (βγαινει ηλεκτρονικα πλεον). Εφοσον τα τελη δεν εχουν πληρωθει, λογικα το συστημα δεν θα σου τη βγαλει. Οποτε πρεπει να πληρωθουν πρωτα πιστευω. 2) Το τιμημα που θα λαβεις το δηλωνεις στην φορολογικη σου δηλωση στα ποσα που προερχονται απο εκποιηση περιουσιακων στοιχειων και δεν φορολογειται. Ετσι εχει κανει ο λογιστης μου σε 3 μεταβιβασεις που εχω κανει και δεν εχω πληρωσει καποιο φορο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IoannisSM Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Με τον αγοραστη συμφωνησαμε την τιμη πωλησης, αλλα δεν ειπαμε για τα τελη. Εγω τελη δεν μπορω να πληρωσω για κατι που δε θα χρησιμοποιησω. Νομιζω ειναι και το δικαιο. Δεν ξερω πως να του το πω τωρα γιατι ειναι και 240 ευρω τα τελη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dtk-386 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Τα τέλη εννοείται είναι δικά σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GodzillaCover Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 35 λεπτά πριν, IoannisSM είπε Με τον αγοραστη συμφωνησαμε την τιμη πωλησης, αλλα δεν ειπαμε για τα τελη. Εγω τελη δεν μπορω να πληρωσω για κατι που δε θα χρησιμοποιησω. Νομιζω ειναι και το δικαιο. Δεν ξερω πως να του το πω τωρα γιατι ειναι και 240 ευρω τα τελη. Αφού συμφώνησες τιμή και δεν του είπες ότι χρωστάει τέλη, κανονικά τα πληρωνεις. Ή του λες να τα πληρώσει αυτός και να του κόψεις λίγο στην τιμή. Ό,τι νομίζεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kalmik Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Αφού δεν το ξεκαθαρίσατε καλό είναι να το διευκρινίσετε τώρα πριν την υπογραφή. Αν αυτός εννοούσε ότι θα έιναι πληρωμένα πριν την μεταβίβαση και εσύ θεωρείς πρέπον το αντίθετο, βρείτε τα. Αν δεν έχεις πάρει προκαταβολή δεν θα έχεις θέμα, το λες και αν ο αγοραστής διαφωνεί απλά άκυρο. Το πρόβλημα είναι αν όντως έχεις πάρει προκαταβολή. ΥΓ Με την ευκαιρία για τί ποσόν αγοραπωλησίας μιλάμε. Άλλο να διαφωνείς για τα τέλη σε τιμημα 3.000 ευρώ και άλλο στα 15.000 ευρώ όπου πιο έυκολα μπορείς να το απορροφήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 47 λεπτά πριν, IoannisSM είπε Με τον αγοραστη συμφωνησαμε την τιμη πωλησης, αλλα δεν ειπαμε για τα τελη. Εγω τελη δεν μπορω να πληρωσω για κατι που δε θα χρησιμοποιησω. Νομιζω ειναι και το δικαιο. Δεν ξερω πως να του το πω τωρα γιατι ειναι και 240 ευρω τα τελη. Μην ξεχάσεις να αδειάσεις το τεπόζιτο του καυσίμου.Γιατί να πληρώσεις για κάτι που δεν θα χρησιμοποιήσεις; Αυτά τα ξεκαθαρίζουν απο την αρχή.Οπως και το κόστος της μεταβίβασης. 6 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Εντάξει ρε συ, δεν είναι το ίδιο τα τέλη κυκλοφορίας με τη βενζίνη. Που να σου πω και την αλήθεια, ποιος πουλάει το αυτοκίνητό του με γεμάτο ντεπόζιτο, ήτοι κανά κατοστάρικο στις μέρες που ζούμε; Έχουμε Γενάρη, αν το αυτοκίνητο πουληθεί, το λογικό είναι να πληρώσει τα τέλη εκείνος που θα το χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια του έτους. Απλά πάντα ο πωλητής είτε τα βάζει στην τιμή πώλησης αν τα έχει ήδη πληρώσει, είτε είναι δεκτικός σε παζάρι αν δεν. Τώρα πώς ξεχάστηκε ο TS, είναι περίεργο, αλλά να που συμβαίνει κι αυτό. Ο υποψήφιος αγοραστής κάνει την πάπια και δεν έχει ρωτήσει για τα τέλη, τώρα λογικά ο TS δύσκολα θα τα γλιτώσει, πιο λογικό να τα βρουν στη μέση, εκτός κι αν ο υποψήφιος αγοραστής κρίνει ότι πρόκειται για μεγάλη ευκαιρία. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agnostos13 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 12 ώρες πριν, IoannisSM είπε Με τον αγοραστη συμφωνησαμε την τιμη πωλησης, αλλα δεν ειπαμε για τα τελη. Εγω τελη δεν μπορω να πληρωσω για κατι που δε θα χρησιμοποιησω. Νομιζω ειναι και το δικαιο. Δεν ξερω πως να του το πω τωρα γιατι ειναι και 240 ευρω τα τελη. Συνήθως τα τέλη κυκλοφορίας τα πληρώνει ο πωλητής (καθώς είναι απαρραίτητα για να έχει τη δυνατότητα να μεταβιβάσει) και τα τέλη μεταβίβασης ο αγοραστής (καθώς είναι ο δικαιούχος της μεταβίβασης). Αλλά από εκεί και πέρα είναι τι θα συμφωνηθεί. Δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IoannisSM Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Μιλάμε για 3.000 ευρώ. Συνυπολογιζοντας ότι πριν 1 μήνα έγινε κτεο με αλλαγή δεξαμενής υγραερίου (300 ευρώ), αλλαγή ελαστικών (300 ευρώ), σέρβις με προληπτική αλλαγή ψυγείου (400 ευρώ). Αν του πληρώσω και τα τέλη ή και τα έξοδα μεταβίβασης, τότε καλύτερα να το δωρίσω. Μία ερώτηση αν τελικά προχωρήσω στην πώληση: καλύτερα λέτε μετρητά στο χέρι ή μεταφορά σε τράπεζα; μου έδωσε αυτή την επιλογή. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο από φορολογική ή άλλη άποψη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dtk-386 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Κανονικά άνω των 500 ευρώ είναι υποχρεωτικό με κατάθεση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τα τέλη ξεκάθαρα είναι δικά σου. Εφόσον πωλείται μετά την 1/1 το αυτοκίνητο, εννοείται πως είναι πληρωμένα. Το ότι εσύ δεν τα πλήρωσες, δεν φταίει αυτός. Αυτός αγοράζει αυτοκίνητο χωρίς χρέη και έκανε συμφωνία βάσει αυτής της βάσης. Εσύ τώρα θες να δικαιολογήσεις τα 250€ επιπλέον και ότι δεν πρέπει να τα πληρώσεις εσύ. Φυσικά κ πρέπει να τα πληρώσεις εσύ. Αν δεν σε συμφέρει κανέναν δεν τον απασχολεί. Την τιμή πώλησης εσύ την όρισες. Δεν σου έβαλε κάποιος άλλος το μαχαίρι στο λαιμό να το πουλήσεις σε συγκεκριμένη τιμή. Αποκλειστικά δική σου ευθύνη ειναι. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2023 από sphinxgr 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IoannisSM Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 22 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Κανονικά άνω των 500 ευρώ είναι υποχρεωτικό με κατάθεση. Από που προκύπτει αυτό; δεν το γνωρίζω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα