Basilhs23___ Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 35 λεπτά πριν, mathimatikos196 είπε Δεν με πειραζει η προσαυξηση Βασίλη , πιο πολύ με προβληματιζει αυτό που έγραψε ο Χρήστος παραπάνω για κλειδωμα ΑΦΜ Για τις προσαυξήσεις πληροφοριακά το έγραψα . Ναι, τώρα το πρόσεξα αυτό που γράφει για το ΑΦΜ. Άρα οι δημοι μεν δεν στέλνουν την οφειλή στην ΔΟΥ και στο taxis αλλα ενημερώνουν το σύστημα του υπουργείου οικονομικών και άμα θελήσεις φορολογική ενημερότητα σε στέλνουν από την ΔΟΥ στην εκάστοτε δημόσια υπηρεσία για να μάθεις τι γίνεται. Τι να πω ρε φίλε... Απευθυνσου στον δήμο σου να μάθεις τι γίνεται. Σκεψου αν και πότε χονδρικά μπορείς να χρειαστείς ποτέ σου φορολογική ενημερότητα, χρειάζεσαι σίγουρα για πώληση ή γονική παροχή ακινήτου από εσένα προς άλλους καθώς κάτι αλλά που τα γνωρίζει λογιστής η δικηγόρος. Τέλος, πράξε όπως νομίζεις και τι σε συμφέρει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Black Demis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 13 ώρες πριν, Kthulhou είπε εμένα που πριν χρόνια μου ήρθε από το δήμο για χρέος 1,2€ χαμένα δημοτικά τέλη λόγω λάθους υπολογισμού όταν άλλαξα πάροχο ρεύματος ! μου ήρθε με acs !! όχι χύμα κ ανεξέλεγκτα. (το αν φυσικά κέρδισαν αφού πλήρωσαν χαρτί, τόνερ, ώρα κ ρεύμα κ κούριερ δεν το συζητάω) και τους τα πήγα σε μικρά χάλκινα κέρματα... σε εχω!!! 0,42 λεπτα σε μενα!!! 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ObeyWario! Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Δεν θα έπρεπε να ειδοποιήσουν ότι υπάρχει μία ανεξόφλητη κλήση και αν δεν πληρωθεί πχ σε ένα μήνα να αρχίσουν να υπολογίζουν προσαυξήσεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MacGyverLarisa Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Από προσωπική εμπειρία. Άφησα επίτηδες μια κλήση της τροχαίας που ο τροχονόμος έγραψε λάθος τα στοιχεία μου. Πατέρας:Αναστασία Μητέρα:Ιωάννης (κλπ) από περιέργεια να δω τι θα γίνει. Ακριβώς στον χρόνο έρχεται ειδοποίηση να πάω στον Δήμο να την πληρώσω και ότι αν δεν πάω θα πάει στην εφορία. Πάω την πληρώνω. Όταν έβγαινε η απόδειξη επειδή χτύπησε το ΑΦΜ ο υπάλληλος του δήμου είδε παλιές κλήσεις μέσα στο σύστημα από δημοτική αστυνομία για παρκάρισμα. Και μου είπε να μην ασχοληθώ καθόλου μαζί τους γτ έχουν περάσει τα 5 έτη που μπορεί να σε κυνηγήσει ο Δήμος ή κάτι τέτοιο. Από εκείνη την μέρα πέρασαν αλλά 8-9 χρόνια και δεν έχει μεταφερθεί τπτ στην εφορία. 7 ώρες πριν, georgebou21 είπε Λοιπον για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. 1. Σε ότι αφορά την κλήση πάς στο δημο που σου έστειλε αυτο το χαρτι και ζητάς αντίγραφο της κλήσης για να ελέγξεις αν ειναι σωστη η μάρκα του αυτοκινήτου και η πινακίδα. Το χρωμα δεν ειναι λόγος ακύρωσης κλήσης. 2. Εάν ειναι σωστά τα στοιχεία κλπ τότε εχεις τρεις επιλογές. α. Περιμένεις να πάει η κλήση στην εφορία και να περάσει η εφορία το πρόστιμο στην φορολογικη σου δήλωση. Ωστόσο για μικροποσα των 40 ευρω συνηθως η εφορία δεν ασχολείται. β. Δεν πληρώνεις καθόλου την κλήση, αλλα να έχεις στο μυαλό σου ότι εαν ποτε χρειαστείς κάποιο χαρτι απο τον δήμο αυτο ότι δεν εχεις οφειλή στον δήμο τότε θα αναγκαστεις να την πληρώσεις (Συνηθως τέτοιο χαρτί χρειάζεται σε καμια κληρονομια από ακίνητο στον δημο κλπ) γ. Πληρώνεις την κλήση. Ωστοσο επειδη το συγκεκριμενο χαρτι μου φαινεται κωλόχαρτο, πήγαινε πρώτα στον δήμο να σιγουρευτείς ότι ειναι γνήσιο. Η προσαύξηση που εβαλαν ειναι υπέρογκη. Ο ταμείας έπρεπε να εχει βάλει το ονοματεπωνυμό του και να έχει υπογράψει το χαρτί με στρογγυλή σφραγίδα ή με ψηφιακή υπογραφή. Το συγκεκριμένο χαρτί ειναι κωλόχαρτο όπως εχει συνταχθεί. Για αυτο αν τελικα σκοπεύεις να πληρώσεις την κλήση να πάς στον συγκεκριμενο δήμο και να ζητησεις να δείς ποιος το συνέταξε, να το υπογράψει και να το σφραγίσει εκει και μετα εσυ πληρώνεις αν θέλεις. Ο πεθερός μου έχει σβήσει 2 φορές κλήση από δημοτική αστυνομία λόγο χρώματος. Αν έχει αλλάξει κάτι τελευταία ή αν του έκαναν χάρη τότε που πήγαμε δεν το ξέρω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 50 λεπτά πριν, MacGyverLarisa είπε Από προσωπική εμπειρία. Άφησα επίτηδες μια κλήση της τροχαίας που ο τροχονόμος έγραψε λάθος τα στοιχεία μου. Πατέρας:Αναστασία Μητέρα:Ιωάννης (κλπ) από περιέργεια να δω τι θα γίνει. Ακριβώς στον χρόνο έρχεται ειδοποίηση να πάω στον Δήμο να την πληρώσω και ότι αν δεν πάω θα πάει στην εφορία. Πάω την πληρώνω. Όταν έβγαινε η απόδειξη επειδή χτύπησε το ΑΦΜ ο υπάλληλος του δήμου είδε παλιές κλήσεις μέσα στο σύστημα από δημοτική αστυνομία για παρκάρισμα. Και μου είπε να μην ασχοληθώ καθόλου μαζί τους γτ έχουν περάσει τα 5 έτη που μπορεί να σε κυνηγήσει ο Δήμος ή κάτι τέτοιο. Από εκείνη την μέρα πέρασαν αλλά 8-9 χρόνια και δεν έχει μεταφερθεί τπτ στην εφορία. Ο πεθερός μου έχει σβήσει 2 φορές κλήση από δημοτική αστυνομία λόγο χρώματος. Αν έχει αλλάξει κάτι τελευταία ή αν του έκαναν χάρη τότε που πήγαμε δεν το ξέρω .Υπάρχει πιθανότητα να σβήσεις κλήση λόγω χρώματος αλλά εξαρτάται την κρίση του οργάνου. Αν πχ σου γράφει άσπρο αμάξι και εσύ έχεις μαύρο ή κόκκινο θα στην σβήσουν. Αν τώρα έχουμε μαύρο με σκούρο μπλε ή άσπρο με μπεζ, χρώματα που μπερδεύονται και υπάρχει πάντα μια υποκειμενικότητα στο τι τα θεωρεί ο καθένας, εκεί πιο δύσκολα πετυχαίνεις διαγραφή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@pnea1973 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Εγώ περιμένω μια κλήση 20€ από τροχαία να πάει στην εφορία γιατί έχασα το χαρτί!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vactirio Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Υπάρχει email στην επιστολή? Δοκίμασε να τους γραψεις εκει. Εχουν υποχρεωση να απαντησουν. Κρατα αντιγραφο του email σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mathimatikos196 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 όχι δεν υπάρχει email Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, georgebou21 είπε ταμΙας έπρεπε να εχει βάλει το ονοματεπωνυμό του και να έχει υπογράψει το χαρτί με στρογγυλή σφραγίδα ή με ψηφιακή υπογραφή. Τέταρτη ερώτηση από το τέλος. Υπάρχει μεγάλη παρανόηση αναφορικά με αυτό το ζήτημα. Συνεπώς, αποκλειστικά και μόνον, στρογγυλή. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2023 από MauroPaltoudias Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MacGyverLarisa Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 8 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε .Υπάρχει πιθανότητα να σβήσεις κλήση λόγω χρώματος αλλά εξαρτάται την κρίση του οργάνου. Αν πχ σου γράφει άσπρο αμάξι και εσύ έχεις μαύρο ή κόκκινο θα στην σβήσουν. Αν τώρα έχουμε μαύρο με σκούρο μπλε ή άσπρο με μπεζ, χρώματα που μπερδεύονται και υπάρχει πάντα μια υποκειμενικότητα στο τι τα θεωρεί ο καθένας, εκεί πιο δύσκολα πετυχαίνεις διαγραφή. Καλημέρα Έχεις απόλυτο δίκιο από το 2019 έχουν περάσει νέο νομοσχέδιο επειδή πλέον πολλά αυτοκίνητα ο χρωματισμός τους είναι ιδιαίτερος και κάθε άνθρωπος το βλέπει διαφορετικό χρώμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 14/1/2023 στις 12:02 ΠΜ, mathimatikos196 είπε Για την παράβαση δεν αναφέρει είδος. Απλώς στην περιγραφή αναφέρει : Κλήσεις ΚΟΚ 2015 . Επίσης αναφέρει οτι η πληρωμή γίνεται στα ταμεία του δημου με pos Τώρα το είδος της παράβασης δεν το γράφει Ο δικός μου Δήμος εδώ και 2 χρόνια έχει κωδικό πληρωμής με RF στα ειδοποιητήρια. Κι αν θέλω να πληρώσω με μεταφορά τότε μου δίνουν κωδικούς IBAN για όποια τράπεζα θέλω, όχι για μία συγκεκριμένη. Μου φαίνεται λίγο ύποπτο το χαρτί που έλαβες αλλά για να επιβεβαιώσεις την αυθεντικότητα του... πάρε τηλέφωνο αύριο στο ταμείο του Δήμου, δώσε το ΑΦΜ σου και ρώτα αν φαίνονται οφειλές στο σύστημα. Εν συνεχεία πρέπει να πας στο Προσόδων για να βρούνε το 78/2016 έγγραφο που τους διαβίβασε η Τροχαία ή η Δημοτική Αστυνομία, και σ'αυτό το έγγραφο αναγράφεται ο αριθμός κλήσης... οπότε πας μετά στη Τροχαία ή τη Δημοτική Αστυνομία για να δεις το αντίγραφο της κλήσης. Υπόψιν, για να διαγραφεί η κλήση και η οφειλή πρέπει: - Να κάνεις ένσταση στη τροχαία - Η τροχαία να στείλει απόφαση διαγραφής στο Προσόδων - Το προσόδων να ενημερώσει το ταμείο και μετά να τη διαγράψουν. Εγώ έφαγα κάνα 2 χρόνια να ξεμπερδέψω. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2023 από ekrepali Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis-K Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Με το χρωμα δεν βγαζεις ακρη συνηθως. Οταν ζητησα διαγραφη λογω λαθους ασπρο αντι βυσινι η απαντηση ηταν οτι ο υπαλληλος μπορει να μην ειδε καλα ή να το εγραψε λαθος. Αρα μονο ο αριθμος μετρουσε γι αυτους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, manolis-K είπε Με το χρωμα δεν βγαζεις ακρη συνηθως. Οταν ζητησα διαγραφη λογω λαθους ασπρο αντι βυσινι η απαντηση ηταν οτι ο υπαλληλος μπορει να μην ειδε καλα ή να το εγραψε λαθος. Αρα μονο ο αριθμος μετρουσε γι αυτους Στο μιλητό δε γίνεται... με γραπτή ένσταση γίνεται. Γράφεις ότι ο αστυνομικός μάλλον ήθελε να γράψει κλήση σε κάποιο βυσσινί παρκαρισμένο όχημα ίδιας μάρκας και στη πορεία μπερδεύτηκε κι έγραψε τη δική σου πινακίδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 14 λεπτά πριν, manolis-K είπε Με το χρωμα δεν βγαζεις ακρη συνηθως. Οταν ζητησα διαγραφη λογω λαθους ασπρο αντι βυσινι η απαντηση ηταν οτι ο υπαλληλος μπορει να μην ειδε καλα ή να το εγραψε λαθος. Αρα μονο ο αριθμος μετρουσε γι αυτους Δεν ειναι λογικη αυτη, αμα το παμε ετσι μπορει να εκανε και λαθος στην πινακιδα η στη μαρκα, ή μπορει να εκανε και λαθος και ο πατερας του που δεν τραβηχτηκε εγκαιρως. Αμα καποιος μπερδευει το ασπρο με το βυσσινι επειδη δε βλεπει καλα, θα επρεπε να επιληφθει το εσωτερικων για το πως βρεθηκε σε αυτη τη θεση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jtkar Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Παντως στην περιοχη των Τρικαλων ο Δημος λιγο πριν την παραγραφη των χρεων προχωρησε σε δεσμευσεις τραπεζικων λογαριασμων και τραβηξε απευθειας χρηματα. Η μη εισπραξη χρηματων και η παραγραφη ειναι ποινικο αδικημα για τον Δημο και διωκεται ποινικα ο Δημαρχος και ο Ταμιας. Εχω γνωστους που επειδη δεν ειχαν χρηματα σε στον λογαριασμο που εχουν δηλωμενο στην εφορια μπλοκαρισαν ολοι οι τραπεζικοι λογ/σμοι. Αυτο εγινε Παρασκευη και πολυ περασαν ΣΚ χωρις να εχουν δυνατότητα να βγαλουν χρηματα ουτε καν να μεταφερουν χρηματα στον λογαριασμο που εχουν δηλωμενο στην Εφορια. Ειχε γινει μεγαλο σουσουρο και δεν ειναι φημες αλλα πραγματικοτητα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις