makevius Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Έχω μια αποθήκη χωρίς παράθυρα περίπου 30 τετραγωνικά , όχι υπόγεια με μια μόνο πόρτα να μπαινοβγαίνω. Θέλω να βάλω ένα ανεμιστηράκι εξαερισμού για να μειώσω την υγρασία του χώρου και τις οσμές . Το ερώτημα είναι να το βάλω να φέρνει φρέσκο αέρα από έξω ή να βγάζει έξω τον εσωτερικό αέρα , ποιό θα έχει καλύτερη απόδοση
lary7 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 O εξαερισμός πρέπει να βγάζει αέρα, τώρα θα πρέπει να υπάρχει τρόπος να μπαίνει παράλληλα αέρας στον χώρο 1
satsok2 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Αφυγραντηρας με air purifier (1 συσκευή). Καίει πάντως. 1
makevius Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 8 ώρες πριν, lary7 είπε O εξαερισμός πρέπει να βγάζει αέρα, τώρα θα πρέπει να υπάρχει τρόπος να μπαίνει παράλληλα αέρας στον χώρο Θα έχω ανοιχτή τη πόρτα . Θα ψάξω μήπως με αντιστροφή της τάσης να βάζει αέρα μέσα για κάποια ώρα και μετά να βγάζει για κάποια 'ωρα. Αλλιώς να βγάζει μόνο 39 λεπτά πριν, satsok2 είπε Αφυγραντηρας με air purifier (1 συσκευή). Καίει πάντως. Μπά έχω ήδη έναν στο σπίτι που καίει 250 watt την ώρα , δε με παιρνει για άλλον χώρια πρέπει να βγάζω τα νερά όλη την ώρα
hp8 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 13 ώρες πριν, makevius είπε Θέλω να βάλω ένα ανεμιστηράκι εξαερισμού για να μειώσω την υγρασία του χώρου και τις οσμές . Το ερώτημα είναι να το βάλω να φέρνει φρέσκο αέρα από έξω ή να βγάζει έξω τον εσωτερικό αέρα , ποιό θα έχει καλύτερη απόδοσ Αν δεν θέλεις να κάνεις 2 τρύπες δες δυο σε ένα με σωλήνα πχ φ 100 που μπαίνει το φαν για να βγάζει αερα εξω και φ 125 -150 που μπαίνει ο αερας μέσα Οι δυο σωλήνες μεταξύ τους πηχακια για να στεριωθούν Η σωλήνα που βγάζει είναι μακρύτερη για να τραβά από το κέντρο Μπορείς να το κάνεις πάνω στην πορτα η να τρυπήσεις τοίχο
Allan-Wake Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, hp8 είπε Αν δεν θέλεις να κάνεις 2 τρύπες δες δυο σε ένα με σωλήνα πχ φ 100 που μπαίνει το φαν για να βγάζει αερα εξω και φ 125 -150 που μπαίνει ο αερας μέσα Οι δυο σωλήνες μεταξύ τους πηχακια για να στεριωθούν Η σωλήνα που βγάζει είναι μακρύτερη για να τραβά από το κέντρο Μπορείς να το κάνεις πάνω στην πορτα η να τρυπήσεις τοίχο επειδη εχω ενα μαγαζι με τζαμαρια γυαλοτουβλα, εχεις κατι να προτεινεις ωστε να βγαλω 2 γυαλοτουβλα, απο το ενα να μπαινει αερας και απο το αλλο να βγαινει? καταλαβες τι εννοω, σε μεγεθος πλατος μηκος και βαθος γυαλοτουβλου
Skywalker333 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Για αυτο που ψαχνεις, η καλυτερη και οικονομικοτερη λυση ειναι ενας μικρος μηχανικος εξαεριστηρας τοιχου/οροφης (αναλογα του που ειναι και πως βολευει καλυτερα). Αφου ο χωρος δεν εχει πλυντηρια, μπανιο, κουζινα κλπ τοτε ενα air vent με δυνατοτητα να βγαζει 15λιτρα αερα το δευτερολεπτο (15l/sec θα το βρεις στα specs). Aν ο χωρος εχει υγρασια μπολικη (πχ μπανιο), τοτε το minimum ειναι 30l/sec. Αυτα ειναι τα επισημα minimum requirements του πολεοδομικου κανονισμου στην Αγγλια οπου εκει και αν ξερουν απο υγρασίες Και αυτα μπορεις να τα βαλεις να δουλευουν με διαφορους τροπους: α. να πατας διακοπτη και να δουλευει, να ξαναπατας και να το κλεινεις. β. να εχει το μηχανιμα humidstat sensor ο οποιος ανιχνευει την υγρασια στον χωρο και αναβει μονο του οποτε περναει συγκεκριμενο επιπεδο (το θετεις εσυ αυτο) γ. βαζεις ενα απλο timer στο δικτυο του διακοπτη και το βαζεις να αναβει Χ ωρα καθε τοσο καθε μερα. 1
hp8 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Allan-Wake είπε επειδη εχω ενα μαγαζι με τζαμαρια γυαλοτουβλα, εχεις κατι να προτεινεις ωστε να βγαλω 2 γυαλοτουβλα, απο το ενα να μπαινει αερας και απο το αλλο να βγαινει? καταλαβες τι εννοω, σε μεγεθος πλατος μηκος και βαθος γυαλοτουβλου τα υαλοτουβλα είναι γύρω στο 20χ20 cm Αν βγαίνουν εύκολα βάζεις έναν εξαεριστήρα μπάνιου Φ125 να βαζει και σενα άλλο να βγάζει αερα Να μην είναι κοντά το ένα στο άλλο
lary7 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 5 ώρες πριν, makevius είπε Θα έχω ανοιχτή τη πόρτα . Θα ψάξω μήπως με αντιστροφή της τάσης να βάζει αέρα μέσα για κάποια ώρα και μετά να βγάζει για κάποια 'ωρα. Αλλιώς να βγάζει μόνο Μπά έχω ήδη έναν στο σπίτι που καίει 250 watt την ώρα , δε με παιρνει για άλλον χώρια πρέπει να βγάζω τα νερά όλη την ώρα Μπορείς χαμηλά στην πόρτα να κάνεις μερικές τρύπες με τρυπάνι και να τις καλύψεις με σχαράκι, απο ψηλά θα τραβαει το ανεμιστηρακι και απο χαμηλα θα μπαινει αέρας. Το έχω κάνει και δούλευε μια χαρα
makevius Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 6 ώρες πριν, hp8 είπε Αν δεν θέλεις να κάνεις 2 τρύπες δες δυο σε ένα με σωλήνα πχ φ 100 που μπαίνει το φαν για να βγάζει αερα εξω και φ 125 -150 που μπαίνει ο αερας μέσα Οι δυο σωλήνες μεταξύ τους πηχακια για να στεριωθούν Η σωλήνα που βγάζει είναι μακρύτερη για να τραβά από το κέντρο Μπορείς να το κάνεις πάνω στην πορτα η να τρυπήσεις τοίχο Αν κατάλαβα καλά από το σχήμα ο αέρας που θα μπαίνει μέσα θα είναι με φυσική ροή και ο ανεμιστήρας θα βγάζει , σωστά; Βρήκα και αυτό , με αισθητήρα υγρασίας https://shop.dec-orama.gr/shop-2/εξαεριστήρες/εξαεριστήρες-μπάνιου/εξαεριστήρας-μπάνιου-o100-με-αισθητήρα-υ-2/
hp8 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, makevius είπε Αν κατάλαβα καλά από το σχήμα ο αέρας που θα μπαίνει μέσα θα είναι με φυσική ροή και ο ανεμιστήρας θα βγάζει , σωστά; σωστα 50 λεπτά πριν, makevius είπε Βρήκα και αυτό , με αισθητήρα υγρασίας εχει νοημα ? 60 € Εγω θα έβαζα μια πρίζα με χρονοδιακόπτη να δουλεύει 3 - 4 ωρες σύνολο κατά διαστήματα με κατι οικονομικότερο Εσυ αποφασίζεις Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2023 από hp8
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα