Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, avacan23 είπε

Επειδή έχεις την παλιά μανίφικα σε καταλαβαίνω, που επιμενεις ότι ειναι ίδιες

δυστυχώς όμως διαφωνώ,τις δοκιμασα μαζί και η νέα κάνει καλύτερο καφέ. Δες και το review που ανέβασα.

Σε κάθε περίπτωση επειδή έχει φίλος την παλιά και εχω και γω προσωπική εμπειρία, και ο ίδιος παραδέχτηκε ότι πέρα απο καλύτερο καφέ,

κάνει λιγοτερο θόρυβο, καλύτερη ποιοτητα κατασκευής και ότι η οθόνη αφής βολεύει περισσότερο. Επισης ειναι πιο γρηγορη από την παλια, από τη στιημή που πατάς μέχρι τη στιγμή που πίνεις καφέ.

Τα λέω όλα αυτά  γιατί δε θέλω να πάρει κανεις το παλιό μοντέλο με πανω κάτω τα ίδια λεφτά. Έχεις την αποψη σου οτι κάνει ιδιο καφέ και τη σέβομαι. Άλλωστε υποκειμενική άποψη είναι η γεύση και μπορουμε να διαφωνούμε,

τα αλλα κριτήρια όμως θόρυβος, ποιοτητα κατασκευης, ευκολία χρήσης δεν είναι.

Επίσης θα θελα να επιβεβαιωσεις αν είσαι κάτοχος της παλιας μανιφικα, πόσο σκυλί είναι και γενικά για την αξιοπιστία της σε βάθος χρόνου. τέλος οσοι την πάρετε πρέπει να πειραματιστητε με το μύλο γιατι εχει τεράστια σημασια το κόψιμο του καφέ. δλδ εγω προτείνω από 3-εως 5 να ρυθμίσετε τη ροδα του μύλου για το καλύτερο αποτέλεσμα. Για να καταλήξετε παρτε ενα διαφανο φλιτζανάκι και πειραματιστείτε με το κόψιμο, η σκαλα 1-13 δλδ ο αριθμός οπου η κρεμα-καιμακι του εσπρεσο ειναι πιο παχιά και με ωραιο χρώμα ειναι η καλύτερη λύση όπωσ δείνει το βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=_YoYvgGukGE

Κάθε καφές θελει αλλο κοψιμο..και δεν ειναι ολοι οι καφέδες ίδιοι, δυστυχώς.

https://www.youtube.com/watch?v=xV3U57ma2c8

https://www.youtube.com/watch?v=OXzaThYJzw4

Δεν έχω την παλιά. Έχω ΚΑΙ την παλιά. 
Χρησιμοποιούσα την παλιά στο σπίτι αλλά εδώ και 2 χρόνια επειδη έχει χαλάσει μύλος της από δικό μου σφάλμα σε συντήρηση του, την έχω παροπλίσει επειδή το κόστος επισκευής ήταν ασύμφορο. Ας πούμε τα έβγαλε τα λεφτά της αφού ήταν έχω  6 χρόνια 

Πλέον εχω στο σπίτι την evo και σε χώρο εργασίας την start. Συνεπώς έχοντας πλήρη και ολοκληρωμένη αποψη και για τις τρεις βασικές μηχανές delonghi magnifica την διατύπωσα.

Τώρα εφόσον συνεχίζεις να επιμένεις. Δεν έχω σκοπό να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου.  Ο κύριος λόγος που διατυπώνω την γνωση και αποψη μου είναι σε τυχόν υποψήφιους αγοραστές, στους οποίους συστήνω ανεπιφύλακτα να αγοράσουν εφόσον επιθυμούν οποιαδήποτε από τις μηχανές magnifica βρουν σε καλή προσφορά. Αυτή τη στιγμή υπάρχει η start σε πολύ καλή προσφορά και προφανέστατα αυτή αξίζει τώρα. 
Όλες φτιάχνουν ομως τον ίδιο καφέ αλλά την καλύτερη εργονομία διαθέτει η evo και αμέσως μετά η start. Η ecam έχει κάποια θέματα συναρμογής.

Κατά τ αλλά όμως θα επισημάνω για πολλοστή και τελευταία όμως φορα ότι όλες κάνουν τον ίδιο καφέ. Όχι για να πάρουν την παλαιότερη αλλά για όσους έχουν τυχόν την παλιά ότι δεν χρειάζεται να αναβαθμίσουν σε νεότερη καθώς δεν θα δουν καμία διαφορά. Παρά μόνο αν χαλάσει η παλιά τους. 

Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
οσο για τον βαθμό άλεσης συστήνω σε όλες τις μηχανές να κάνουν δοκίμασες ανάλογα τον καφέ. Όσο πιο κοντά στο 1 τόσο ψηλότερος καφές τοσο μεγαλύτερη οξύτητα. Όσο ανεβαίνουν τοσο πιο πικρός γίνεται. Άρα δοκιμές. Προσωπικά τους φρέσκους τους κόβω στο 3-4 και τους τυποποιημένους στο 2-3

Φιλικά. Ελπίζω να μην παρεξηγηθήκαμε μεταξύ μας. Δεν είχα αυτό το σκοπό. 😊

Επεξ/σία από kva21
  • Like 3
  • Thanks 3
  • Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
16 ώρες πριν, paramedic είπε

Ξεφευγω λίγο απο το θέμα αλλά αν θέλετε καλό καφέ για κάθε μέρα σε σπυρί και σε κάψουλα σε πολύ καλές τιμές κοιτάχτε απο Ιταλία σε καφεκοπτεία κυρίως. Εγω παίρνω απο La Caspuleria σπυρί με 12 και 14 € το κιλό αναλογα την ποικιλία που θές και είναι εφάμιλλος και λίγο καλύτερος των κλασσικών βραζιλιάνικων του Mokka ή Dudu ή άλλων καφεκοπτείων Ελλάδα και 100άδα nespesso συμβατές με 20-23€ οι 100 κάψουλες για την γυναίκα μου που δεν θέλει να μπλέξει με κοψιμο καφέ κλπ και με δωρεάν έξοδα αποστολής απο 35€ και πάνω αν θυμαμαι καλά και σε μια εβδομάδα στο σπίτι σας. Για πιο ψαγμένους κάφεδες επιλεγω απο Ελλάδα αλλά βγαίνει διπλάσια λεφτά και βάλε πια και το έχω παρατήσει λίγο.

https://lacapsuleria.com/en/coffee-in-grains-coffee-machine-quality-29

Ευχαριστώ. Πήρα 3 κιλά για δοκιμή μιας και εδώ πληρώνω 30το κιλό. Ελπίζω να μου κάτσει. 

Μπορεί να βοηθήσει κάποιος για ποτήρια (καπουτσίνο - λατε). Ψάχνω για τα διπλά διάφανα αλλά κάπου κολλάω να δώσω 15ε για 2 ποτήρια. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kastoria74 είπε

Σε καμιά περίπτωση. Αν παίρνεις καφέ που έχει μια ποιότητα θα σου κοστίζει 40-50 λεπτά ο καφές. Δεν είναι πιο οικονομικός από τις κάψουλες. Θα πίνεις, όμως, λίγο καλύτερο καφέ.

Οι κάψουλες έχουν 5 με 5.2γρ. καφέ.Με τις αυτόματες φτιάχνεις καφε 14γρ. Πιο κοντά δηλαδή σε 3 κάψουλες. Ακόμα και μονό να κάνεις είσαι κάπου στα 9γρ. κοντά δηλαδή στις 2 κάψουλες. Δεν υπάρχει καν συγκριση στο κόστος. Ο lavaza rosa έχει συχνά 11-12€ το κιλό, κάνει πολύ τίμιο καφέ για το κόστος του, σαφώς ανώτερο από κάψουλες Ο Habit της Kudu που προαναφέρθηκε, τον οποίο θεωρώ έναν από τους κορυφαίους, μπαίνει κατά καιρούς σε προσφορά 24-25€ το κιλό. Οι nespresso κοστίζουν πολλαπλάσια, ενώ οι συμβατές όταν είναι σε προσφορά περίπου τα διπλά. Απόσβεση κάνεις ανάλογα πόσο πίνεις.

Το φίλτρο δεν είναι απαραίτητο αν είσαι Αθήνα ή αν το νερό γενικά είναι σχετικά μαλακο, όπως της Αθήνας. Το κιτ αφαλάτωσης της delonghi κοστίζει περίπου 13ευρώ για 5 καθαρισμούς, βγάζει σίγουρα 1 χρόνο ίσως και παραπάνω ανάλογα την χρήση, το υπολογίζει η μηχανή μόνη της ανάλογα την σκληρότητα του νερού που έχει μετρηθεί.

• Like 2
Δημοσ.

Παιδια ζαχαρωνω εδω και καιρο μια καλη εσπρεσιερα. Μιας και αυτη που εχω τωρα της delonghi η κλασικη με το μπρικι μαζεψε αλατα και μετα απο αφαλατωση με ξινο και στη συνεχεια με φαρμακο απο σουπερ μαρκετ νιωθω αλλοιωμενη την γευση του καφε καθως πιστευω οτι το νερο που βαζω κανει ολη τη δουλεια... Μενω κεντρο Θεσσαλονικη και το νερο εινασι γεματο αλατα... Εχω ενα απλο φιλτρο στην βρυση και οταν το πινω δεν φαινεται κατι αλλα στον καφε φαινεται η διαφορα καθως δοκιμασα εμφιαλωμενο και βγηκε μια χαρα... Με νερο απο την βρυση η γευση του καφε εχει μια γευση σαν "κλεισουρα" δεν ξερω πως γινεται αυτο και μηπως οφειλεται στο οτι ειναι παλια η μηχανη κτλ... Θα ηθελα παρακαλω λοιπον περισσοτερες πληροφοριες για το φιλτρο και αν αυτο μου δωσει την λυση.

19 λεπτά πριν, liverpoolman είπε

Παιδια ζαχαρωνω εδω και καιρο μια καλη εσπρεσιερα. Μιας και αυτη που εχω τωρα της delonghi η κλασικη με το μπρικι μαζεψε αλατα και μετα απο αφαλατωση με ξινο και στη συνεχεια με φαρμακο απο σουπερ μαρκετ νιωθω αλλοιωμενη την γευση του καφε καθως πιστευω οτι το νερο που βαζω κανει ολη τη δουλεια... Μενω κεντρο Θεσσαλονικη και το νερο εινασι γεματο αλατα... Εχω ενα απλο φιλτρο στην βρυση και οταν το πινω δεν φαινεται κατι αλλα στον καφε φαινεται η διαφορα καθως δοκιμασα εμφιαλωμενο και βγηκε μια χαρα... Με νερο απο την βρυση η γευση του καφε εχει μια γευση σαν "κλεισουρα" δεν ξερω πως γινεται αυτο και μηπως οφειλεται στο οτι ειναι παλια η μηχανη κτλ... Θα ηθελα παρακαλω λοιπον περισσοτερες πληροφοριες για το φιλτρο και αν αυτο μου δωσει την λυση.

SOS δεν αναφερα οτι ημουν σπασμενος με το οτι δεν χωρουσε ψηλη κουπα κατα την εκχυλιση ειχαν μικρη αποσταση... αυτο πιστευω να το ελυσαν ετσι?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, kva21 είπε

Δεν έχω την παλιά. Έχω ΚΑΙ την παλιά. 
Χρησιμοποιούσα την παλιά στο σπίτι αλλά εδώ και 2 χρόνια επειδη έχει χαλάσει μύλος της από δικό μου σφάλμα σε συντήρηση του, την έχω παροπλίσει επειδή το κόστος επισκευής ήταν ασύμφορο. Ας πούμε τα έβγαλε τα λεφτά της αφού ήταν έχω  6 χρόνια 

Πλέον εχω στο σπίτι την evo και σε χώρο εργασίας την start. Συνεπώς έχοντας πλήρη και ολοκληρωμένη αποψη και για τις τρεις βασικές μηχανές delonghi magnifica την διατύπωσα.

Τώρα εφόσον συνεχίζεις να επιμένεις. Δεν έχω σκοπό να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου.  Ο κύριος λόγος που διατυπώνω την γνωση και αποψη μου είναι σε τυχόν υποψήφιους αγοραστές, στους οποίους συστήνω ανεπιφύλακτα να αγοράσουν εφόσον επιθυμούν οποιαδήποτε από τις μηχανές magnifica βρουν σε καλή προσφορά. Αυτή τη στιγμή υπάρχει η start σε πολύ καλή προσφορά και προφανέστατα αυτή αξίζει τώρα. 
Όλες φτιάχνουν ομως τον ίδιο καφέ αλλά την καλύτερη εργονομία διαθέτει η evo και αμέσως μετά η start. Η ecam έχει κάποια θέματα συναρμογής.

Κατά τ αλλά όμως θα επισημάνω για πολλοστή και τελευταία όμως φορα ότι όλες κάνουν τον ίδιο καφέ. Όχι για να πάρουν την παλαιότερη αλλά για όσους έχουν τυχόν την παλιά ότι δεν χρειάζεται να αναβαθμίσουν σε νεότερη καθώς δεν θα δουν καμία διαφορά. Παρά μόνο αν χαλάσει η παλιά τους. 

Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
οσο για τον βαθμό άλεσης συστήνω σε όλες τις μηχανές να κάνουν δοκίμασες ανάλογα τον καφέ. Όσο πιο κοντά στο 1 τόσο ψηλότερος καφές τοσο μεγαλύτερη οξύτητα. Όσο ανεβαίνουν τοσο πιο πικρός γίνεται. Άρα δοκιμές. Προσωπικά τους φρέσκους τους κόβω στο 3-4 και τους τυποποιημένους στο 2-3

Φιλικά. Ελπίζω να μην παρεξηγηθήκαμε μεταξύ μας. Δεν είχα αυτό το σκοπό. 😊

Eπειδη μπηκα και εγω στην διαδικασια της ερευνας αγορας και θελοντας να βαλω λιγο λαδι στη φωτια στην μεταξυ σας αντιπαραθεση θελω να αναφερω οτι τεινω προς την evo αν και ειναι παλιοτερο μοντελο... Με λιγα λογια οι διαφορες ειναισ τα features... "που τις περισσοτερες φορες ειναι σαν το χιουμορ και αλλα τοσα περιττα που λεει το ασμα"...  Με αλλα λογια αυτα που με καινε οπως και τους περισσοτερους ειναι η ποιοτητα, ο θορυβος, ο μυλος σιγουρα... αλλα εμενα συγκεκριμενα η μπαρα εκχυλισης να ανεβαινει για να χωραει ψηλο ποτηρι (το εχω αποθημενο απο την παλια), να ειναι ανοξειδωτο το ακροφυσιο για αφρογαλα (αυτα δεν ξερω αν τα εχει αυτη της προσφορας) και τελος και ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ γιατι εχω κακο νερο

Μόλις τώρα, liverpoolman είπε

Eπειδη μπηκα και εγω στην διαδικασια της ερευνας αγορας και θελοντας να βαλω λιγο λαδι στη φωτια στην μεταξυ σας αντιπαραθεση θελω να αναφερω οτι τεινω προς την evo αν και ειναι παλιοτερο μοντελο... Με λιγα λογια οι διαφορες ειναισ τα features... "που τις περισσοτερες φορες ειναι σαν το χιουμορ και αλλα τοσα περιττα που λεει το ασμα"...  Με αλλα λογια αυτα που με καινε οπως και τους περισσοτερους ειναι η ποιοτητα, ο θορυβος, ο μυλος σιγουρα... αλλα εμενα συγκεκριμενα η μπαρα εκχυλισης να ανεβαινει για να χωραει ψηλο ποτηρι (το εχω αποθημενο απο την παλια), να ειναι ανοξειδωτο το ακροφυσιο για αφρογαλα (αυτα δεν ξερω αν τα εχει αυτη της προσφορας) και τελος και ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ γιατι εχω κακο νερο (αν εχει επιλογη για αμερικανο για την κυρα ακομα καλυτερα)

1 λεπτό πριν, liverpoolman είπε

Δημοσ.

Είχαμε πάρει τη magnifica ecam 4200 s.ex. το μακρινο 2010. Αγοράζαμε καφέδες από διάφορα eshop στην Ελλαδα με τιμές από 17 το κιλο έως και 35-40 (σπάνια μιας και πίναμε 10 δόσεις τη μέρα στάνταρ και θέλαμε κοντά 2 κιλά το μήνα).

Παρεδωσε πνεύμα το 20 και πήραμε την ecam 20.21 λιγότερα από 300. Φυσικά κάνει πολύ ωραίο καφέ, αναλόγως τι καφε θα πάρεις. Έχουμε πάρει και 2 κουτιά αποθήκευσης καφε της Delonghi που αφαιρούν τον αερα ώστε να διατηρουνται καλύτερα οι κόκκοι μετά το άνοιγμα του πακέτου και είμαστε κομπλέ. 

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω εξαντλήθηκε το θέμα..ο καθένας μπορει να πιστεύει οτι θέλει...μπορει να αγοράσει την παλιά με 300 ευρώ να γλιτώσει και 60 ευρώ αν πιστευει οτι κάνει ιδιο καφέ... Αυτο έιναι και το ωραίο με το διάλογο οι αντίθετες απόψεις κι ο καθένας που διαβάζει ας βγάζει τα συμπεράσματα του. Δεν θα ποστάρω αλλο για αυτό. Ο μόνος λόγος που μπήκα ειναι οτι ειδα ότι έχει σε προσφορά το ανώτερο μοντέλο της ίδιας εταιρείας στα 370 ευρώ, η οποία  Dinamica είναι καλύτερη καφετιερα από την MAgnifica και κάνει ακριβώς τον ίδιο καφέ με τη Dinamica plus των 700 ευρώ που διαφημιζει η εταιρεία με τον Brand Pit στην καμπάνια της. Οποτε οποιος μπορεί ας πάρει τη Dinamica που είναι σε ίδια τιμή με το εισαγωγικό μοντέλο και σε αυτή την τιμή ειναι καλύτερο VFM.

https://www.skroutz.gr/s/17800319/Delonghi-Dinamica-ECAM-350-15-B-Αυτόματη-Μηχανή-Espresso-1450W-Πίεσης-15bar-με-Μύλο-Άλεσης-Μαύρη.html

https://craftcoffeespot.com/espresso/delonghi-dinamica-review/

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Ashaman είπε

Έχουμε πάρει και 2 κουτιά αποθήκευσης καφε της Delonghi που αφαιρούν τον αερα ώστε να διατηρουνται καλύτερα οι κόκκοι μετά το άνοιγμα του πακέτου και είμαστε κομπλέ. 

Σωστό. Οποιοδήποτε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, κάνει δουλειά και με το παραπάνω.

Ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι σε αυτού του είδους τις μηχανές, είναι ότι γεμίζουν μέχρι τέρμα τους κόκκους, με τη λογική "για να μην βάζω - βγάζω συνεχώς μωρέ". Ο καφές ως πολυ ευαίσθητο προϊόν σε υγρασία, ήλιο και ατμοσφαιρικό αέρα, οξειδώνεται πολυ εύκολα. Συνεπώς, βάζουμε όσο χρειαζεται (και λιγο παραπάνω) για την παρασκευή του/ων καφέδων.

(Κάτοχος της delonghi magnifica s ecam 22.1 10Β, εδώ και δύο χρόνια και πολύ ευχαριστημένος)

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα,έχω την delonghi dedica ec180 μαζί με έναν μήλο ascaso. Ο καφές που φτιάχνω (Kudu taresso) μου αρέσει πολύ. Θα με ενδιέφερε για την ευκολία (ταχύτητα,καθάριοτητα) να πάρω αυτή του θέματος, αλλά συγκριτικά, πόσο χειρότερο /ίδιο /καλύτερο καφέ θα έχω; 

Δημοσ.

Καλησπέρα,

ψάχνω κι εγώ εδώ και λίγο καιρό αυτόματη μηχανή εσπρέσο (με ενδιαφέρει να κάνει και καπουτσίνο κτλ βέβαια) και θα ήθελα γνώμες μεταξύ gaggia και delonghi πχ Gaggia magenta milk και deloghni dinamica που αναφέρθηκε και πιο πάνω. 

Από αυτά που είδα και διάβασα μου έχει διαμορφωθεί, ίσως και λανθασμένα, η άποψη πως οι gaggia είναι ανώτερες στο θέμα καφέ..

Δημοσ.

Έχω την gaggia brera κοντά στα 2.5 χρόνια.δυστυχως δεν έχω δοκιμάσει καφέ από άλλες εταιρείες αλλά θα με ενδιέφερε να αναβαθισω την καφετέρια σε κάποια φάση.δοκιμασα κ της απλές νεσπρεσο δεν τρελάθηκα αλλά δεν με χάλασαν κιόλας.αξιζει να μεταβώ στη delonghi? επίσης έχω κ γκρίνια ότι πιάνει χώρο στον πάγκο.αφροφαλα δεν με ενδιαφέρει καθόλου έχω κ αφρογαλιερα για κρύο κ ζεστό.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, gusteg είπε

Οι κάψουλες έχουν 5 με 5.2γρ. καφέ.Με τις αυτόματες φτιάχνεις καφε 14γρ. Πιο κοντά δηλαδή σε 3 κάψουλες. Ακόμα και μονό να κάνεις είσαι κάπου στα 9γρ. κοντά δηλαδή στις 2 κάψουλες. Δεν υπάρχει καν συγκριση στο κόστος. Ο lavaza rosa έχει συχνά 11-12€ το κιλό, κάνει πολύ τίμιο καφέ για το κόστος του, σαφώς ανώτερο από κάψουλες Ο Habit της Kudu που προαναφέρθηκε, τον οποίο θεωρώ έναν από τους κορυφαίους, μπαίνει κατά καιρούς σε προσφορά 24-25€ το κιλό. Οι nespresso κοστίζουν πολλαπλάσια, ενώ οι συμβατές όταν είναι σε προσφορά περίπου τα διπλά. Απόσβεση κάνεις ανάλογα πόσο πίνεις.

Το φίλτρο δεν είναι απαραίτητο αν είσαι Αθήνα ή αν το νερό γενικά είναι σχετικά μαλακο, όπως της Αθήνας. Το κιτ αφαλάτωσης της delonghi κοστίζει περίπου 13ευρώ για 5 καθαρισμούς, βγάζει σίγουρα 1 χρόνο ίσως και παραπάνω ανάλογα την χρήση, το υπολογίζει η μηχανή μόνη της ανάλογα την σκληρότητα του νερού που έχει μετρηθεί.

Δεν κατάλαβα πού ακριβώς θέλεις να καταλήξεις. 

Έχω και τις 2 μηχανές. Στην Delonghi ΔΕΝ πίνεις πιο οικονομικό καφέ. 

Τον  lavaza rosa τον έχω δοκιμάσει και μου είχα φανεί άθλιος καφές. Δεν τον ήπια καν. Πέταξα το κουτί γεμάτο καφέ !

Αν δεν δώσεις 30-40 ευρώ το κιλό δεν θα βρεις αξιοπρεπή καφέ. Εγώ τουλάχιστον δεν βρήκα.

Βασικά θα πρέπει ο καφές να είναι φρεσκοψημένος και καλά συντηρημένος. Οι συσκευασίες πρέπει να είναι μικρές και κλεισμένες αεροστεγώς.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, charlie_GR είπε

Έχω την gaggia brera κοντά στα 2.5 χρόνια.δυστυχως δεν έχω δοκιμάσει καφέ από άλλες εταιρείες αλλά θα με ενδιέφερε να αναβαθισω την καφετέρια σε κάποια φάση.δοκιμασα κ της απλές νεσπρεσο δεν τρελάθηκα αλλά δεν με χάλασαν κιόλας.αξιζει να μεταβώ στη delonghi? επίσης έχω κ γκρίνια ότι πιάνει χώρο στον πάγκο.αφροφαλα δεν με ενδιαφέρει καθόλου έχω κ αφρογαλιερα για κρύο κ ζεστό.

Όχι δεν αξίζει να δώσεις 300-500€ για να πας σε delonghi εφόσον έχεις ήδη παρόμοια μηχανή όπως η brera που βγάζει καλό καφε κι αυτή 

ουτε σπουδαίο χώρο θα γλιτώσεις 

με αν δεν είσαι ευχαριστημένος με την μηχανή σου, κάνε πειραματισμους σε ποικιλίες, βαθμους άλεσης ακόμη και σε ποιότητα νερού. 

6 ώρες πριν, chriskourou είπε

Καλησπέρα,

ψάχνω κι εγώ εδώ και λίγο καιρό αυτόματη μηχανή εσπρέσο (με ενδιαφέρει να κάνει και καπουτσίνο κτλ βέβαια) και θα ήθελα γνώμες μεταξύ gaggia και delonghi πχ Gaggia magenta milk και deloghni dinamica που αναφέρθηκε και πιο πάνω. 

Από αυτά που είδα και διάβασα μου έχει διαμορφωθεί, ίσως και λανθασμένα, η άποψη πως οι gaggia είναι ανώτερες στο θέμα καφέ..

Λανθασμένα σου έχει δημιουργηθεί αυτή η άποψη. Υπάρχουν μηχανές gaggia καλύτερες από ορισμένες delonghi, υπάρχουν όμως και μηχανές delonghi που είναι καλύτερες από ορισμένες gaggia. 
τελος για όσους δεν το γνωρίζουν ήδη, η μάρκα gaggia κυκλοφορεί πλέον υπό την ομπρέλα της Philips. Με ότι αυτό συνεπάγεται…. 
χαρακτγριστιξο παράδειγμα η χειροκίνητη μηχανή Philips Saeco poemia που πλέον κυκλοφορεί αυτούσια υπό την επωνυμία gaggia viva style.

Αλλά επειδή φεύγουμε από το θέμα δεν πρέπει να επεκταθούμε άλλο.

84D9C1C7-A89F-48B0-9B62-78B6B21F7A90.webp

2666C16E-02D5-4AD0-BB5C-D70D2FE81E17.webp

Επεξ/σία από kva21
  • Like 1
Δημοσ.

Έχοντας διαβάσει όλο το θέμα και αναζητώντας μια καλή μηχανή για καθημερινό καφέ η αλήθεια είναι πως με μπερδέψατε . Εν τελεί ποια θα προτείνατε να αγοράσουμε έως 400€; Με ενδιαφέρει να προσφέρει εσπρέσο , καπουτσίνο/λατέ αλλά και φίλτρου . 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...