Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

https://www.public.gr/product/oikiakes-mikrosyskeyes/proino/kafetieres/kafetieres-espresso/mixani-espresso-delonghi-ecam22021bg-1450-w-15-bar-mauro/1734148

εκπληκτική αυτόματη μηχανή που αν πίνεις 2-3 καφέδες την ημέρα κανείς απόσβεση σε 2 χρόνια. Την έχω δοκιμάσει και είναι η καλύτερη σε αυτά τα λεφτά για τίμιο εσπρέσο. Στα συν το πολύ καλό σέρβις της εταιρείας .

https://www.skroutz.gr/s/39748496/Delonghi-ECAM-220-22-GB-Αυτόματη-Μηχανή-Espresso-1450W-Πίεσης-15bar-με-Μύλο-Άλεσης-Μαύρη.html

Review 

https://101coffeemachines.info/delonghi/magnifica-start/amp/

Είναι το νέο μοντέλο της magnifica που αντικατέστησε την κλασική καφετιέρα με τα κουμπιά και πρέπει να ταν πρώτο σε πωλήσεις στις αυτόματες καφετιέρες εσπρέσο. Επειδή την έχω δουλέψει αξίζει απίστευτα αέρα 350 ευρώ αφού για καλύτερο κάδε πρέπει να πας σε διπλάσια τιμή και βάλε..

• Like 3
  • Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σε σχέση με τις υπόλοιπες delonghi magnifica που παίζουν φτηνότερα,  η τις αντίστοιχες τις Phillips πχ, έχει κάποιο πλεονέκτημα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα 2 χρόνια μου φαίνονται πολύ μεγάλο διάστημα, η απόσβεση θα γίνει πολύ πιο γρήγορα ειδικά αν αγόραζες καφέ από έξω περιστασιακά. 

Προσωπικά έχοντας την Delonghi Magnifica Evo ECAM290.81.TB για περίπου 15 μέρες είμαι παραπάνω από ευχαριστημένος, η οποία btw είναι και αυτή σε προσφορά το μοντέλο ECAM290.61.B
https://www.mediamarkt.gr/product/eidi-spitiou-mikrosuskeues/kafetieres-kafes/mixanes-espresso/automati-mixani-espresso-delonghi-ecam29061b-1450-w-piesis-15bar-me-mulo-alesis-mauro/1682160? 
Αν κάποιος πίνει latte/ cappuccino κλπ αξίζουν τα επιπλέον λεφτά.

Ήμουν πολύ επιφυλακτικός μιας και είχα μόνο μέχρι τώρα τις φθηνές κλασσικές μηχανές espresso, αν με ρωτάτε αν κάνει 300-400 ευρώ αξίας καλύτερο καφέ σε σχέση με μια μηχανή των 50-80 ευρώ σε καμία περίπτωση, αλλά πίνεις σταθερά χωρίς να κάνεις τίποτα και χωρίς ιδιαίτερη συντήρηση με το πάτημα ενός κουμπιού έναν καφέ όπου τις περισσότερες φορές δεν μπορεί να πιείς ούτε από έξω.

Το τεράστιο αρνητικό που έχει η σειρά Magnifica γενικότερα είναι ότι επειδή δεν έχει οθόνη η παραμετροποίηση (σε περίπτωση που κάποιος την χρειάζεται) είναι αρκετά δύσκολη. Αν κάποιος θέλει να "παίζει" κάθε μέρα διαφορετικό set up δεν θα του είναι πολύ ευχάριστη εμπειρία, τουλάχιστον στην αρχή.

Επεξ/σία από Billator
  • Like 2
Δημοσ.

Η παλιά μανιφικα δεν είχε οθόνη αφής όπως αυτή που προτείνω τώρα. Τα πλεονεκτήματα αυτής της μηχανής και που την κάνουν βασιλιά στις αυτόματες μηχανές μέχρι 500 ευρώ είναι 

οθονη αφής 

ευκολία χρήσης καφέ με 1 πάτημα 

διπλο εσπρέσο με μεγάλη δόση καφέ με το κουμπί 2Χ

φτιάχνεις 4 είδη καφέ 

εσπρέσο καπουτσίνο αμερικανό και τύπου γαλλικού 

Inox πάτωμα 

λαστιχακια στα ακροφύσια για να μην τρέμουν 

λιγοτερο θόρυβο στη χρήση 

παιρνει φίλτρο νερού στο κάδο νερού 

κανει πολύ τίμιο καφέ το πιο σημαντικό 

ο μύλος προτείνω στη σκάλα 3-5 

το σέρβις είναι άψογο 

τέλος για τους παντρεμένους  αρέσει σε γυναίκες λόγω εμφάνισης μικρού μεγέθους και ευκολία χρήσης 

Την έχει και το πλαίσιο στα 389 ευρώ με δώρο 1 κιλό καφέ αξίας 30 ευρώ λέει 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Χωρίς καμία διάθεση για αντιπαράθεση πάντως,  όλα αυτά που αναφέρετε τα κάνει πχ κ η Philips που τη δίνουν κάτω από 300 στο σκρουτζ, γι αυτό ρωτάω αν έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά, εφόσον κάποιος γνωρίζει. 

Δημοσ.

Πηρα αυτην αρχες δεκεμβρη
Delonghi Magnifica S ECAM 22.110.B
στα 299€
Διαβασα κριτικες, ειδα βιντεο, δοκιμασα ρυθμισεις καφεδες, διαφορετικες ποικιλιες....για να καταληξω οτι μπορεις να κανεις ανωτερο καφε απο πολλες καφετεριες στην Ελλαδα.
Ερχομενος απο nespresso και την ευκολια που ειχα αναζητουσα κατι αντιστοιχο αλλα πιο οικονομικο μιας και πινουμε τουλαχιστον 6 μεζουρες καφε την ημερα (espresso*2 το πρωι, freddo (2 μεζουρες) και espresso*2 το απογευμα) οποτε καταλαβαινεται οτι το κοστος ηταν μεγαλο για τις καψουλες.
Ετσι πηγαμε στη παραπανω μηχανη και ειμαστε απολυτα ευχαριστημενοι με την παραπανω επιλογη μας μιας και καταφερνουμε να πινουμε καφε συμφωνα με τα δικα μας γουστα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ωραιο καφε !!!
Βαζουμε καφε, προσθετουμε το νερακι μας, βαλαμε και φιλτρο για καλυτερο νερο, παταμε το κουμπι και ειμαστε ετοιμοι !!!
Καποια στιγμη το καθαριζουμε το δοχειο που ριχνει τα κατακαθια του καφε και τα πεταμε εξω στο χωμα ή στις γλαστρες μας, μια φορα το μηνα ανοιγω το πλαινο και καθαριζω λιγο καφε που εχει πεσει απο εξω και αυτο ειναι.

• Like 5
Δημοσ.

Από την ίδια σειρά έχω πάρει μια παλιότερα.

Καλή αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο στην ποιότητα του καφέ που παρασκευάζει.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, s2117 είπε

Χωρίς καμία διάθεση για αντιπαράθεση πάντως,  όλα αυτά που αναφέρετε τα κάνει πχ κ η Philips που τη δίνουν κάτω από 300 στο σκρουτζ, γι αυτό ρωτάω αν έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά, εφόσον κάποιος γνωρίζει. 

Καλησπέρα. Αν λέμε την ίδια, έχω τη Philips δύο χρόνια και κάτι κ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Αποσβεση έχει γίνει προ πολλού!!

Προσοχή θέλει με τα άλατα του νερού, καθαρισμό με ταμπλέτες κ πάει ρολόι.

• Like 1
Δημοσ.

Καμία σχέση η μηχανή αυτή με το παλιό μοντέλο magnifica… πολύ ανώτερη και στο σύστημα και τεχνολογία θέρμανσης νερού και εκχύλισης αλλά και σε υλικά.. άλλωστε η παλιά έχει 300 ευρώ και η νέα κανονικά 450-500..επίσης μια χαρά είναι οι Philips αλλά φτιάχνονται στη Ρουμανία και δεν έχουν κανιά σχέση σε ποιότητα καφέ κρέμα καϊμάκι και αξιοπιστία σε βάθος χρόνου με τις Delonghi. Οποίος θέλει να πίνει τίμιο καφέ παίρνει αυτή μέχρι 300 ευρώ .. μετά πας στα 700+ σε μια barrista pro της sage η στην καλύτερη λύση 300 ευρώ μύλο και μια χειροκίνητη lelit με 400 ευρώ η ανεβαίνεις στο 1000 οπου βρίσκεις άλλες λύσεις. Εδώ όμως εχεις το πλεονέκτημα χαμηλής τιμής ευκολία χρήσης φρέσκος καφές που επιλέγεις εσυ - και το πιο σημαντικό σε σχέση με Philips η άλλες μάρκες exclusive service δλδ σου δίνουν μια κάρτα με αποκλειστικό αριθμό για άμεση εξυπηρέτηση στο σέρβις. Επειδή τη δούλεψα σε γραφείο το τελευταίο δίμηνο ξέρω τι καφέ κάνει και την προτείνω με κλειστά μάτια σε αυτή την τιμή. Σε σχέση με την Philips 2220 που είναι ίδια τιμή ο καφές πολύ ανώτερος. Αν την πάρετε με τιμολόγιο δείτε και το πλαίσιο που κάνει δώρο 1 κιλό καφέ της kimbo που είναι καλός καφές αξίας 25 ευρώ. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, avacan23 είπε

η νέα κανονικά 450-500

Μην υπερβάλουμε...389 την βλέπω σχεδόν μόνιμα στο ιστορικό και αν κρίνομε από την έλλειψη διαθεσιμότητας (1-2 καταστήματα μόνο) λογικά θα πέσει αργότερα

*edit
στο αρχικό Link του skoutz έχεις την 220.22.GB και όχι την 220.21.GB του θέματος
Δεν ξέρω αν έχουν διαφορές απλά το αναφέρω

Επεξ/σία από mikegad
Δημοσ.

Κανεις αποσβεση με το χυμα καφε εναντι nespresο καψουλες?
Υποψιν αγοράζω προσφορές παντα σε nespresso  και μεσοσταθμικα τις παιρνω 0.30 λεπτα την μια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, leoy είπε

Υποψιν αγοράζω προσφορές παντα σε nespresso  και μεσοσταθμικα τις παιρνω 0.30 λεπτα την μια.

Καλα απόσβεση κάνεις σίγουρα, ειδικά αν πας σε καφέ σπυρι  απο lidl που αν το πετύχεις σε -30% κάνει 11€ το κιλό . (Βέβαια μιλάμε για καφέ που κάποιοι δεν τον αγγιζουν, όπως και τους περισσότερους βιομηχανικούς). 

Βέβαια θέλει σίγουρα 6-8 καφέδες τη μέρα. Με δυο εσπρέσσο τη μέρα δε γίνεται απόσβεση. 

Επεξ/σία από ipal
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, leoy είπε

Ποτε εχει η nespresso προσφορα και περνεις καψουλα στα 0,3€???
εκτος αν εννοεις συμβατη.
Επειδη εφυγα λοιπον και το εγραψα και λιγο πιο πανω.
Ενας καλος καφες κανει περιπου 25€ το κιλο, εγω αυτον περνω τελικα, εχει και πιο φτηνους και σιγουρα πιο ακριβους.
Με αυτον για τον καθε καφε θες περιπου 12-14gr καφε υπολογισε τωρα ποσους καφεδες κανεις με ενα κιλο κοκκους, ποσα πληρωνεις σε καψουλες και ποσους καφεδες κανεις.
Εμεις πχ με τις ποσοτητες που κανουμε θελουμε περιπου 250gr κοκκους στις 5-6 μερες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...