Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 ώρες πριν, d4mage είπε

Επίσης σε σοβαρές αλυσίδες δεν βάζω paypal, πχ στην Nike, Adidas στα village που έκλεισα εισιτήρια για το avatar έβαλα την κάρτα μου, ποιος όμως μου λέει ότι δεν θα διαρρεύσουν δεδομένα; Το ότι πρέπει να γίνει πιο αυστηρό το σύστημα είναι δεδομένο.

όταν κάνεις πληρωμή σε οποιοδήποτε κατάστημα (σοβαρό εννοείται) το περιβάλλον στο οποίο κάνεις την συναλλαγή δεν είναι του καταστήματος αλλά της τράπεζας με την οποία συνεργάζεται το κατάστημα. η τράπεζα διαθέτει όλα τα στοιχεία της πληρωμής και της κάρτας, το κατάστημα δεν έχει πρόσβαση. παίρνει επιβεβαίωση από την τράπεζα πως έγινε η πληρωμή για να απελευθερώσει τα προϊόντα που αγόρασες. εάν διαρρεύσουν τα δεδομένα σου κυνηγάς την τράπεζα. το κατάστημα δεν έχει ευθύνη. το κατάστημα έχει ευθύνη μόνο στην περίπτωση που διαλέξεις ο ίδιος να αποθηκεύσεις την κάρτα σου στο κατάστημα για επόμενες συναλλαγές

4 ώρες πριν, JohnnieGr88 είπε

δηλαδη θα δωσω τους κωδικους μου σε ξενους,8α κλεψουν 3χιλΕ απο τον λογαριασμο μου  και η τραπεζα θα πρεπει επιστρεψη την δικη μου λανθασμενη πραξη..ουτοπικο ακουγεται!

εάν πρόκειται για μεταφορά απευθείας σε τρίτο λογαριασμό δεν θα πάρεις τίποτα. φαντάσου να αμφισβητούνταν το 1% αυτών των συναλλαγών και να έπρεπε να αποζημιωθούν τα θύματα της απάτης... μιλάμε για χάος. στην απευθείας μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμό είναι πολύ δύσκολο να αποδείξεις κάτι.

στην αγορά με κάρτα όμως, την κάρτα την χρεώνει η τράπεζα και αποδίδει τα χρήματα στον έμπορο. επομένως η τράπεζα έχει το βάρος της συναλλαγής και σε περίπτωση που χρεώθηκε κάτι λάθος, η τράπεζα έχει το θέμα. το τι κάνει η τράπεζα με τον έμπορο είναι άλλο κομμάτι γιατί η τράπεζα έχει υποτίθεται ελέγξει αλλά και ελέγχει τον έμπορο και τον πιστοποιεί να συνδεθεί με το δίκτυό της για να κάνει συναλλαγές. για αυτόν τον λόγο αμφισβητούνται εύκολα οι συναλλαγές με κάρτα και συνήθως οι τράπεζες αποδίδουν τα χρήματα πίσω.

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, james01gr είπε

όταν κάνεις πληρωμή σε οποιοδήποτε κατάστημα (σοβαρό εννοείται) το περιβάλλον στο οποίο κάνεις την συναλλαγή δεν είναι του καταστήματος αλλά της τράπεζας με την οποία συνεργάζεται το κατάστημα. η τράπεζα διαθέτει όλα τα στοιχεία της πληρωμής και της κάρτας, το κατάστημα δεν έχει πρόσβαση. παίρνει επιβεβαίωση από την τράπεζα πως έγινε η πληρωμή για να απελευθερώσει τα προϊόντα που αγόρασες. εάν διαρρεύσουν τα δεδομένα σου κυνηγάς την τράπεζα. το κατάστημα δεν έχει ευθύνη. το κατάστημα έχει ευθύνη μόνο στην περίπτωση που διαλέξεις ο ίδιος να αποθηκεύσεις την κάρτα σου στο κατάστημα για επόμενες συναλλαγές

εάν πρόκειται για μεταφορά απευθείας σε τρίτο λογαριασμό δεν θα πάρεις τίποτα. φαντάσου να αμφισβητούνταν το 1% αυτών των συναλλαγών και να έπρεπε να αποζημιωθούν τα θύματα της απάτης... μιλάμε για χάος. στην απευθείας μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμό είναι πολύ δύσκολο να αποδείξεις κάτι.

στην αγορά με κάρτα όμως, την κάρτα την χρεώνει η τράπεζα και αποδίδει τα χρήματα στον έμπορο. επομένως η τράπεζα έχει το βάρος της συναλλαγής και σε περίπτωση που χρεώθηκε κάτι λάθος, η τράπεζα έχει το θέμα. το τι κάνει η τράπεζα με τον έμπορο είναι άλλο κομμάτι γιατί η τράπεζα έχει υποτίθεται ελέγξει αλλά και ελέγχει τον έμπορο και τον πιστοποιεί να συνδεθεί με το δίκτυό της για να κάνει συναλλαγές. για αυτόν τον λόγο αμφισβητούνται εύκολα οι συναλλαγές με κάρτα και συνήθως οι τράπεζες αποδίδουν τα χρήματα πίσω.

φανταζομαι μιλανε για τα μνμ που σου ερχονται,βαζεις τους κωδικους και καθαριζουν τον λογαριασμο σου

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, JohnnieGr88 είπε

φανταζομαι μιλανε για τα μνμ που σου ερχονται,βαζεις τους κωδικους και καθαριζουν τον λογαριασμο σου

ο πρώτος τρόπος να σου καθαρίσουν τον λογαριασμό είναι να αλλάξουν τον αριθμό τηλεφώνου για το ΟΤΡ. αλλιώς δεν γίνεται. και να αλλαχθεί το τηλέφωνο πάλι δεν είναι εύκολο. στην eurobank πχ βλέπω πως πρέπει να πας σε κατάστημα για να αλλάξεις αριθμό τηλεφώνου. αλλά και πάλι πρέπει να έχουν τους κωδικούς ebanking.

ο δεύτερος τρόπος για να σου αδειάσουν τον λογαριασμό (εφόσον έχεις χρήματα), πρέπει να ανεβάσεις το πιστωτικό όριο (φαντάζομαι δεν έχουν όριο 25 και 30κ ημερήσιο όριο, θα πρέπει να αυξηθεί αυτό στο ποσό που έχει ο λογαριασμός σου) για ημερήσιες ηλεκτρονικές συναλλαγές (ΟΤΡ) και να κάνεις μεταφορά σε άλλον λογαριασμό (ξανά ΟΤΡ). συν ότι πρέπει να συνδεθούν με τους κωδικούς σου.

τα μηνύματα αυτά δεν ξέρω τι κάνουν αλλά ο μόνος τρόπος είναι να δίνουν την χρήση του κινητού σου στους κλέφτες.

σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δώσεις τους κωδικούς σου συν το τηλέφωνό σου (ή τους κωδικούς που έρχονται εκεί) στους απατεώνες. θα μου φαινόταν πολύ δύσκολο να το πιστέψω πως μπορεί να γίνει αυτό εάν δεν είχα δει γυναίκα αστυνομικού να ζυγίζει τα κοσμήματά της γιατί την είχαν πάρει τηλέφωνο και της είχαν πει την γνωστή ιστορία με τον γιο που έπαθε ατύχημα και για να την γλυτώσει θα πρέπει να δώσει ότι έχει μέσα στο σπίτι.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, james01gr είπε

ο πρώτος τρόπος να σου καθαρίσουν τον λογαριασμό είναι να αλλάξουν τον αριθμό τηλεφώνου για το ΟΤΡ. αλλιώς δεν γίνεται. και να αλλαχθεί το τηλέφωνο πάλι δεν είναι εύκολο. στην eurobank πχ βλέπω πως πρέπει να πας σε κατάστημα για να αλλάξεις αριθμό τηλεφώνου. αλλά και πάλι πρέπει να έχουν τους κωδικούς ebanking.

ο δεύτερος τρόπος για να σου αδειάσουν τον λογαριασμό (εφόσον έχεις χρήματα), πρέπει να ανεβάσεις το πιστωτικό όριο (φαντάζομαι δεν έχουν όριο 25 και 30κ ημερήσιο όριο, θα πρέπει να αυξηθεί αυτό στο ποσό που έχει ο λογαριασμός σου) για ημερήσιες ηλεκτρονικές συναλλαγές (ΟΤΡ) και να κάνεις μεταφορά σε άλλον λογαριασμό (ξανά ΟΤΡ). συν ότι πρέπει να συνδεθούν με τους κωδικούς σου.

τα μηνύματα αυτά δεν ξέρω τι κάνουν αλλά ο μόνος τρόπος είναι να δίνουν την χρήση του κινητού σου στους κλέφτες.

σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δώσεις τους κωδικούς σου συν το τηλέφωνό σου (ή τους κωδικούς που έρχονται εκεί) στους απατεώνες. θα μου φαινόταν πολύ δύσκολο να το πιστέψω πως μπορεί να γίνει αυτό εάν δεν είχα δει γυναίκα αστυνομικού να ζυγίζει τα κοσμήματά της γιατί την είχαν πάρει τηλέφωνο και της είχαν πει την γνωστή ιστορία με τον γιο που έπαθε ατύχημα και για να την γλυτώσει θα πρέπει να δώσει ότι έχει μέσα στο σπίτι.

γιατι το αλλο με τον λογιστη και την καταθεση πχ καποιου επιδοματος,καποιος γνωστος ετσι την πατησε...θελει προσοχη γενικα και οπωσ σωστα ειπες ειναι αρκετα δυσκολο να σου τα κλεψουν εκτοσ αν ο ιδιοσ δεν τα προσφερεισ στο πιατο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, james01gr είπε

σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δώσεις τους κωδικούς σου συν το τηλέφωνό σου (ή τους κωδικούς που έρχονται εκεί) στους απατεώνες

Αυτό ακριβώς γίνεται κάθε τρεις και λίγο, ιδιώτες, επαγγελματίες τα πάντα όλα.

Και τώρα θα ελπίζουν σε αποζημίωση, έτσι παρουσιάζεται τουλάχιστον, όταν γράφουν στους τίτλους "τα θύματα phishing.. κλπ κλπ"

• Like 2
Δημοσ.

😝Σιγα...την αποζημιωση...παλι κοροιδια...για να εχουν τα πετσομενα να λενε !.(.κ για να καλυφουν..χτεσινες κλοπες,,απο αυτους που επιασαν,γιατι αυτοι εκλεβαν ,απὀτι διαβασα ,μεχρι 800e.! ) Δηλ αν σου κλεψουν 990 e, Δεν σου δινουν τιποτα..!!! κ εφὀσον σου τα εχουν κανει υποκλοπη,κ οχι να τα βαλεις μονος ,οπως την εχουν πατησει,,,<< βαλτε τα στοιχεια της καρτα σας γιατι θα ,,,μπλοκαρει..!! >> Για Ποια ασφαλεια κ Ποια αποζημιωση μιλαμε ;; Αν εχ😊ω λαθος πεστε μου..!

Δημοσ.
Στις 13/1/2023 στις 10:33 ΜΜ, painK είπε

Μα γιατί αφού φταίνε οι άμπαλοι που δίνουν τους OTP κωδικούς....Τόσα και τόσα σχόλια κάναμε εδώ ότι αυτό δεν ήταν σωστό αλλά κάποιοι έδω μέσα επιμένατε οτι φταίγανε οι χρήστες που δεν είχαν καμία σχέση με την τεχνολογία και γιαυτο θα έπρεπε να τους κλέβουν τα λεφτά.Τώρα θα δείτε τι πράγματα θα εφαρμόσουν οι τράπεζες για να μην χάνουν έτσι λεφτά.

Αν δεν έχεις καμία επαφή με τεχνολογίες πληροφορικής  με το αιτιολογικό ότι είσαι δικηγόρος, επιχειρηματίας, υδραυλικός κτλ. και δεν ασχολείσαι με όλα αυτά τα χαζά των σπασικλάκιδων, γιατί σου τρώνε πολύτιμο χρόνο, τότε μην τις χρησιμοποιείς. Αρκέσου σε χρεωστική να αγοράζεις με pin ή με ανέπαφες. 'Η βάλε κάποιον υπάλληλο που ξέρει να τα διαχειρίζεται.

Μου θυμίζει όλη η φάση, εκείνους που μέχρι σήμερα κλαίγονται για τις φορολογικές δηλώσεις γιατί υποβάλλονται πλέον υποχρεωτικά ηλεκτρονικώς. Έχεις δει εσύ κανέναν από δαύτους να λέει δεν βράζω αβγό, δεν μαγειρεύω μακαρόνια με κρέας κ.α. γιατί δεν πληρώνομαι για αυτό και ούτε γουστάρω τη μαγειρική; Άπαξ και κάτι σου χρειάζεται για τη ζωή σου θα το μάθεις και θα το μάθεις σωστά. Ή θα πληρώσεις κάποιον που το ξέρει. Αλλιώς απομονώσου.

• Like 1
Δημοσ.
On 13/01/2023 at 21:14, d4mage said:

Υπερβολή θα έλεγα το παράδειγμα με το iphone 14 max με 30 ευρώ άλλα τέλος πάντων.

Αν εσένα σου φαίνεται παράξενο πως υπάρχουν άτομα που δίνουν παντού τα στοιχεία τους και κάνουν παντού κλικ στο ίντερνετ και πως από αυτούς εξαρτάται η ανθρωπότητα τότε είναι σαν να μου λες πως και η γιαγιά σου επειδή δεν ξέρει να βγάζει λεφτά από το ΑΤΜ πρέπει να καεί στην πυρά επειδή μέχρι να μπει το όριο των 1000,00€ και πάνω στα ταμεία μας απασχολούσε ο καθένας με το να πληρώνει ΔΕΗ. Ξέρεις πόσο κόσμο ηλικίας 20-30 έχω πετύχει που να μην ξέρει πως να κάνει online κατάθεση ή μια πληρωμή στο easy pay ή ακόμα και να μην γνωρίζει να παραγγείλει ένα ζευγάρι παπούτσια από το skroutz?

Ξέρεις τι θα λέγανε οι περισσότεροι; Ή πως ήταν μ@λ@κ@ς που τον κλέψανε σε μια συναλλαγή κι ας πρόσεχε που έκανε κλικ και που έβαζε τα στοιχεία του ή πως ήταν αμόρφωτος που ζητάει από κάποιον να του παραγγείλει αυτό που θέλει από το ίντερνετ επειδή δεν γνωρίζει πως να το κάνει ο ίδιος.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ όταν ξαφνικά θες να φηφιοποιήσεις τα πάντα υπάρχει μια αρχή, και κάθε αρχή όπως λένε και δύσκολη. Απάτες υπάρχουν και υπήρχαν και παλιότερα, επειδή εσύ γνωρίζεις 5-10 πραγματάκια δεν σημαίνει πως οι άλλοι είναι χαζοί.

Το άρθρο αναφέρει πως θα αποζημιώνονται άτομα που πέφτουν θύματα απάτης και όχι πως θα αποζημιώνεται αυτός που πάει και αγοράζει iphone 14 max από το facebook.

Γνωστός μου αποζημιώθηκε όταν του αντιγράψανε τα στοιχεία της κάρτας στο ΑΤΜ έξω από τράπεζα στην Θεσσαλονίκη. Στη δουλειά με έχουνε πάρει τηλέφωνο για απάτη με λάθος έμβασμα αντί για 1000 ευρώ 10000 ευρώ και να τα επιστρέψω πίσω. Εγώ γέλασα, άλλα συνάδελφος την πάτησε με πλαστό pdf Eurobank πως και καλά κάνανε μεταφορά στην Πειραιώς και θα εμφανιζόταν το έμβασμα σε 2 εργάσιμες. Ναι ήταν βλακεία άλλα ήταν και 55 χρονών.

Το να υπάρχουν IBAN ελληνικά και να κλέβουν έτσι λεφτά το θεωρώ τραγικό τη στιγμή που σου ζητάνε ένα σκασμό έγγραφα κάθε χρόνο για να μην σου παγώσουν τους λογαριασμούς. Ξέρω άνθρωπο που έβαλε λεφτά σε υποτιθέμενο μαντρά στην Αγγλία με ημέρες επικοινωνίας, με ΑΦΜ με φωτογραφίες και όταν έσκασε 5.000€ προκαταβολή τα λεφτά τα έχασε, η τράπεζα όταν τους είπε πως ήταν απατεώνας δεν έκανε τίποτα, εκεί έπρεπε να αποζημιωθεί και η ίδια να το ψάξει κι ας του χρεώνανε την παροχή υπηρεσίας!

Επίσης σε σοβαρές αλυσίδες δεν βάζω paypal, πχ στην Nike, Adidas στα village που έκλεισα εισιτήρια για το avatar έβαλα την κάρτα μου, ποιος όμως μου λέει ότι δεν θα διαρρεύσουν δεδομένα; Το ότι πρέπει να γίνει πιο αυστηρό το σύστημα είναι δεδομένο.

Τίποτα δεν μου προκαλεί εντύπωση όταν μέχρι και οι ίδιες οι τράπεζες κάνουν μ@λ@κ@@ς όπως όταν χρεώθηκε πελάτης μου διπλή φορά από το POS ενώ στην πρώτη προσπάθεια η συναλλαγή απορρίφθηκε. Το πιστεύεις; Δεν υπήρχε το ποσό στο κλείσιμο του πακέτου και το ανακάλυψα όταν με ενημέρωσε ο πελάτης. Η επιστροφή του ποσού μπήκε σε 7 εργάσιμες ημέρες. Αν ο πελάτης τα είχε ανάγκη αυτά τα χρήματα; Αν το ποσό ήταν πολύ μεγαλύτερο τι θα έπρεπε να κάνω; Ποιος βγήκε ο μ@λ@κ@ς της υπόυθεσης; ΕΓΩ! Η δικαιολογία της ΕΘΝΙΚΗΣ; Ήταν συστημικό λάθος!

Στην Αμερική φίλος που ζει στην Καλιφόρνια μου λέει πως οι απάτες είναι πολύ αυστηρές και ιδίως στις πιστωτικές που δεν έχουν καν pin, αν για τον ΧΨ λόγο σου φάνε κάπου λεφτά με μια κάρτα που την χάνεις και δεν το καταλάβεις επιτόπου η τράπεζα το ψάχνει εξονυχιστικά κι αν στην περίπτωση την χτυπήσουν σε τερματικό επιχείρησης θα επικοινωνήσουν μέχρι και με την επιχείρηση και αν σε εντοπίσουν από ένα βίντεο με ώρα συναλλαγής έχεις εκτός από πρόστιμο μέχρι και φυλακή, όχι όπως εδώ που την χάνεις στο μπαρ και βαράνε τις ανέπαφες μέχρι να φτάσεις στο όριο που θα σου ζητήσει pin.

Δηλαδή αυτός που δεν έχει απενεργοποιήσει τις ανέπαφες ανήκει σύμφωνα με τα λεγόμενα σου σε αυτούς που δεν ξέρουν πόσο κάνει ένα και ένα;

Γι` αυτό η Ελλάδα δεν θα πάει ποτέ μπροστά επειδή ο ένας υποτιμάει τη νοημοσύνη του άλλου και ειδικά εδώ μέσα στο insomnia οι νομπελίστες είναι πολλοί. 

Τέλος όταν οι γ@@ω τράπεζες σου χρεώνουν μέχρι και 5 ευρώ και την επανέκδοση pin του e-banking το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνουν είναι να σε αποζημιώνουν μέχρι και το τελευταίο 0,01€ όταν γίνεται μια μ@λ@κί@ και όχι δεν αναφέρομαι στην αποζημίωση του ατόμου που θα πάει να αγοράσει iphone 14 max 30,00€.

παμε ενα ενα γιατι παρεξηγησες καποια πραγματα.
για το Iphone max που ειπα 30 ευρω ειναι σχημα λογου. Καταλαβαινεις τι εννοω.οτι δεν γινεται καποιος ενα κινητο
που κανει 1400 ευρω για παραδειγμα να το δινει 300. κατι βρωμαει.αφου και 800 να το εδινε παλι θα το αγοραζε καποιος.
αρα γιατι να το δωσει 300? οποτε μονο και μονο αυτο πρεπει να μας κινησει υποψια.

β.παλι ηταν σχημα λογου οτι θα σωθει η ανθρωποτητα/το προβλημα ειναι οτι απειρα ατομα δεν γνωριζουν την τεχνολογια
και κανουν οτι τους κατεβει.περισσοτερα για αυτο θα αναφερθω παρακατω. οχι δεν πρεπει να καει στην πυρα αλλα ουτε εγω
να περιμενω στην σειρα 100 ατομα που εχουν παει για ενημερωση βιβλιαριου.και πολλοι απο αυτους δεν ειναι οτι δεν γνωριζουν
αλλα ειναι οτι δεν θελουν να μαθουν την τεχνολογια και συνεχιζουν να πηγαινουν στο ταμειο.οταν ομως αναγκαστηκαν
να μαθουν την τεχνολογια το εκαναν. αρα δεν μιλαμε για ατομα που δεν μπορουν αλλα για ατομα που δεν θελουν.
σιγουρα υπαρχουν και αυτοι που δεν μπορουν αλλα εχουμε και μεγαλο ποσοστο αρνητων.

συμφωνω με αυτο που λες οτι ατομα 30-35 χρονων δεν μπορουν να κανουν μια online kαταθεση.αυτος ανηκει στην κατηγορια
δεν θελω να μαθω και οχι δεν μπορω.οποτε ναι η καθε τραπεζα και ο καθενας μας επειδη αυτος δεν θελει να μαθει δεν φταιμε εμεις.
να θυμισω οτι εξαιτιας τετοιων ατομων αλλαξαν τα μεγιστα χρηματα σε κατι λεφτα στο λεπτο κτλ.
παμε στο αλλο που αναφερεις για να καταλαβεις ακριβως τι εννοω.

κανεις δεν θα πει αμορφωτο αυτον που θα ζητησει βοηθεια μεχρι να μαθει 2-3 πραγματα.
υπαρχουν 3 κατηγοριες για να το διαχωρισουμε
υπαρχει αυτος που ξερει που δυσκολα θα την πατησει.
υπαρχει αυτος που δεν ξερει που δεν ειναι χαζος και απλα δεν ξερει.αυτος θα ρωτησει οταν δει κατι περιεργο και εχει
την κοινη λογικη οτι ειδα κατι παραξενο ας ρωτησω καπου να μου πουν.
και δυστυχως υπαρχει η τριτη κατηγορια ο χαζος ο οποιος δεν θελει να ρωτησει,πιστευει οτι τα ξερει ολα και οτι ειναι ο μαγκας που αυτος θα την πατησει.
απλα παραδειγμα της τριτης κατηγοριας.
iphone με 100 ευρω.
καταθεση σε τραπεζα σε ατομα με 0 αξιολογησεις.
αγορες απο sites που βρωμανε απο μακρυα οτι ειναι Fake.
τους στελνουν email οτι τους χαριζουν 10.000.000 ευρω και απαντανε.ναι δεν ηξερε ο αλλος και χαριζει λεφτα.
γενικοτερα εχει χαθει η λογικη πλεον. δεν ειναι θεμα γνωσεων ειναι θεμα λογικης.
το να θελει ο αλλος να σου χαρισει 10 μυρια και να σου ζηταει 100 ευρω ειναι σαν να εισαι σε γκρεμο και να λες.
αμα πεσω κατω λες να καταφερω να πεταξω?
 σιγουρα υπαρχουν και αλλες απατες που ειναι πιο παραξενες και πιο πειστικες. αλλα σαν ανθρωποτητα εχουμε χασει την κοινη λογικη.

και εγω αμα δεν ξερω κατι θα ρωτησω οπως και απειρα ατομα το κανουν εδωμεσα που λενε ρε παιδια αυτο το site ειναι legit? αλλα ειδικα η τριτη ηλικια
ειναι τα ατομα που δεν ρωτανε και θεωρουν οτι τα ξερουν ολα συν μια ξεροκεφαλιαση που τους διακατεχει.
ειμαστε 2023 που πραγματι δεν μπορεις να εμπιστευεσαι κανεναν και βλεπεις οτι απλα περιμενουν να σε κλεψουν στην γωνια και ο ο κοσμος εμπιστευεται να στελνει εμβασματα σε νιγηρια ή δεν ξερω τι.

παρα πολλα απο αυτα θα ειχαν αποφευχθει αν υπηρχε η κοινη λογικη και αν εμπαινε καποιος στον κοπο να διασταυρωσει κατι.

τωρ να σου αντιγραψουν την καρτα εκει ναι ειναι ευκολο να την πατησεις.αλλα βλεπεις ατομα να εχουν μεχρι και τον κωδικο της καρτας πανω στην καρτα.

αλλα ρωτα.και αλλο να χασεις 50 ευρω και αλλο να χασεις χιλιαρικα.

τωρα για τον μαντρα γενικοτερα προσωπικα προσπαθω να αποφευγω πολλα παρε δωσε με πραγματα που δεν μπορω να τσεκαρω.
καλυτερα να χασω μια υποτιθεμενη προσφορα παρα να κλαιω πχ 5000 ευρω. τωρα για τα Online καταστηματα σιγουρα μπορουν να διαρευσουν δεδομενα
και εκει δεν μπορεις να κανεις πολλα.προσωπικα απλα δεν σωζω την καρτα μεσα στο site εφοσον μου δινεται η δυνατοτητα.
τωρα αν την κρατανε αυτοι παροτι δεν την σωζω δεν μπορω να κανω κατι.επισης εχω μειωσει τα ορια αγορων στην καρτα εχω ενεργοποιησει με email να ερχονται οι αγορες.απλα πραγματα.

για αυτο με το Pos πραγματι ειναι μεγαλο θεμα και ειναι και δυσκολο να το τσεκαρεις.αλλα αυτα ειναι εξαιρεσεις.
το κακο δεν ειναι οτι εγινε διπλη χρεωση οσο οτι εκαναν 7 μερες για να το γυρισουν.
επισης οπως ανεφερες το προβλημα ειναι οτι κανεις απατη και δεν γινεται τιποτα.το θεωρω τραγικο καποιος να σου τραβαει χρηματα και να το εχει κανει σε αλλα 1000 ατομα και να μην του εχουν μπλοκαρει λογαριασμο κατευθειαν.

οσο για αυτο
Δηλαδή αυτός που δεν έχει απενεργοποιήσει τις ανέπαφες ανήκει σύμφωνα με τα λεγόμενα σου σε αυτούς που δεν ξέρουν πόσο κάνει ένα και ένα;

οχι δεν ειναι χαζος.θεωρει οτι θελει να εχει μια προστασια παραπανω.οποτε δεν τον θεωρω καθολου χαζο.το αναποδο κιολας.

Γι` αυτό η Ελλάδα δεν θα πάει ποτέ μπροστά επειδή ο ένας υποτιμάει τη νοημοσύνη του άλλου και ειδικά εδώ μέσα στο insomnia οι νομπελίστες είναι πολλοί.
δεν υποτιμαω κανενος την νοημοσυνη.οπως ανεφερα αλλο αυτος που δεν ξερει και θα ρωτησει και σπανια θα κανει λαθος
και αλλο ο ξερολας που δεν εχει κοινη λογικη και νομιζει οτι ζει στην γαματη κοινωνια που δεν θα τον κλεψει ποτε.

δεν τα εχω με αυτον που δεν ξερει τα εχω με αυτον που δεν θελει και δεν μπορει να βαλει το μυαλο του να σκεφτει τα απλα.
το να γραψεις το pin πανω στην καρτα ναι δεν ειναι δεν ξερω ειναι οτι οκ πετα την καρτα απο το παραθυρο και μην την χρησιμοποιησεις ποτε.
το να βαζεις κωδικο 12345678 (ευτυχως πλεον δεν αφηνουν τετοιους κωδικους) ειναι οτι ειναι χαζος ο αλλος και οχι δεν γνωριζει.
υπαρχει μεγαλη διαφορα μεταξυ δεν γνωριζω και μεταξυ δεν εχω λογικη.
ο ενας θα ρωτησει ο αλλος δεν θα ρωτησει ποτε.

δηλαδη οταν ο αλλος πουλαει κινητο και σου λεει μονο με λεφτα στο λεπτο ή μονο με western union εσυ τι κανεις?
λες α οκ παω να του τα βαλω
ή οταν πουλας ενα κινητο και καποιος απο εξωτερικο σου λεει εγω σου δινω περισσοτερα απο οτι το εχεις βαλει Και βιαζομαι να το αγορασω σου φαινεται λογικο?
γιατι να δωσει παραπανω.αλλα μερικοι δεν βλεπουν ουτε αυτα τα flags.
και μετα βγαινουν και λενε οτι φταιει το ινσομνια και το καθε ινσομνια για τις αγγελιες.

σιγουρα σε καποιες περιπτωσεις πρεπει να υπαρχει αποζημιωση.πχ οταν εχεις χασει την καρτα και εχουν γινει ανεπαφες ,οταν σου κανουν copy την καρτα και παει λεγοντας.αλλα και εκει μπορουν να σου κλεψουν μεχρι το οριο των ανεπαφων το οποιο δεν ειναι και τοσο μεγαλο. πχ 150 ευρω.αλλα μιλαμε και για απατες σε στυλ ελα καταθεσε μου στο λογαριασμο 20.000 ευρω και εγω θα σου στειλω ferrari αυριο.

Δημοσ.
Στις 13/1/2023 στις 9:55 ΜΜ, Ghost.Dog είπε

Το είχα δει το έργο πριν ενάμιση χρόνο, όταν έχασα χρήματα από online απάτη. Θυμάμαι είχε πέσει το μισό ινσομνια να με φάει. Καλά να πάθεις, και ποιος είσαι ρε που μου ήθελες να βγάλεις και λεφτά online... Και δώστου ας πρόσεχες, και καπάκι αφού δεν ξέρεις ρε Καραμητρο τι έμπλεκες με.. Forex (δεν είχε καμία σχέση η υπόθεση μου με forex, τεσπά, αλλά ο καθένας εδώ μέσα είναι εξπερτ.

Τελικά έκανα επίσημη αναφορά και στην τράπεζα που είχα την κάρτα μου και στη Δίωξη  ηλεκτρονικού εγκλήματος και στην Ασφάλεια, με αυτοπροσωπη κατάθεση.

Όλα αυτά με ντοκουμέντα και ημερομηνίες.

Ε, όσο απάντησαν σε σας άλλο τόσο απάντησαν και σε μένα.

Ακόμη περιμένω νέα απλώσουν τον τραχανά...

Άλλο οι απάτες με επενδυτικά προϊόντα και άλλο το να μπαίνεις στο λογαριασμό σου μέσα από κάποιον υπερσύνδεσμο, τη στιγμή που η τράπεζα σε προειδοποιεί να μην το κάνεις, κάθε φορά που συνδέεσαι στο e-banking. Δεν λέμε για malware+SIM swapping όπου εκεί όντως δεν υπάρχει εύκολη προστασία για τον μέσο(ανίδεο με αυτά) άνθρωπο.

Θα μου πεις τώρα ότι ορισμένοι δεν ξέρουν καν τι σημαίνει υπερσύνδεσμος. Για αυτό θα πρέπει να προηγείται κάποια σύντομη ενημέρωση-κατάρτιση με παραδείγματα και στο τέλος ο πελάτης να υπογράφει ότι έλαβε γνώση.

Δημοσ.
On 13/01/2023 at 19:41, Gk2016 said:

Στα άτομα που (πολύ σωστά) περιγράφεις στην πρώτη σου αράδα, καλά θα είναι να κοπεί και το δικαίωμα να ψηφίζουν.

Τώρα, για τους υπόλοιπους συνδαιτημόνες της εδώ παρέας, αναγκάζομαι να θυμίσω πως κάρτες και ηλεκτρονικό χρήμα, δεν επιβλήθηκε μόνο στους 18-50 ετών ηλικίας, αλλά και σε μεγαλύτερους. Πολύυυυ μεγαλύτερους. Και εδώ γεννάται η απορία : έχει την ικανότητα, την γνώση και την οξυδέρκεια (αν θέλετε) ένας άνθρωπος 75, 80, 80+ ετών, να κρίνει αν μια σελίδα είναι φίζινκ, Αν ένα app ανοίγει στο κινητό τους, μια πλαστή σελίδα ; Αν έχει mail - απάτη, αν προέρχεται από αληθινή διεύθυνση τράπεζας ή από αληταράδες στην Κύπρο, Λονδίνο, Μπαγκλαντές ;

δυστυχως στις πιο μεγαλες ηλικιες παντα πρεπει να γινονται καποια πραγματα με επιβλεψη καποιου. ή αυτος που κανειτην αγορα να ρωταει που συνηθως δεν το κανει.για αυτο και βλεπεις οτι πολλα παιδια αναλαμβανουν για λογαριασμο των γονιων τους να κανουν τις πληρωμες λογαριασμων κτλ.αλλα να το βλεπεις απο ατομα 20-30 -40 χρονων ειναι σαν να λες περπαταω γυμνος στα αγγουρια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελα το παραμυθακι εχει ως εξης.... οι τραπεζες θα υποχρεωθουν να εχουν κανει ασφαλιστήρια με ασφαλιστικες για τετοιες περιπτωσεις και το 1000 ειναι απλα η "απαλλαγη" την οποια θα πληρωνει ο πελατης που εχασε τα λεφτα του. Προφανως τα ασφάλιστρα θα καλυφθουν με αυξηση των διαφορων προμηθειων. ΣΙγα μην τα βαλουν απο την τσεπη τους.

Επεξ/σία από NTC Labs
Δημοσ.

Εγω προσωπικα ποτε μου δεν καταλαβα πως διαολο δεν δικαιωνεται ο καθενας οταν του κλεβουν τους κωδικους και μπαινουν στον λογαριασμο του ειτε απο e-banking ειτε απο εφαρμογη κινητου.

Ποσο γ@μημεν@ δυσκολο ειναι να εχεις προσβαση στον λογαριασμο σου απο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ συσκευες ΜΟΝΟ που εχεις δηλωσει και οταν γινεται επιτυχημενη εισαγωγη των στοιχειων σου απο ΑΔΗΛΩΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ να κλειδωνεται αυτοματα ο λογαριασμος; Ποσο επισης δυσκολο ειναι οταν γινεται καποια αποτυχημενη προσπαθεια εισαγωγης των κωδικων σου να σε ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ για την μικρη πιθανοτητα να βαλουν τον σωστο απο καποιο leak κτλ ωστε να αλλαξεις αμεσα τον κωδικο σου;

Πηγα προχτες να μπω στην εφαρμογη απο το κινητο και οι κωδικοι μου ηταν μπλοκαρισμενοι γτ καποιος καπου καποτε προσπαθησε να μπει και εβαλε λαθος κωδικο και δεν ελαβα καμια ενημερωση απο κανεναν. Προσφατα ειχα πεσει θυμα hacking (μαλακια μου, αλλη συζητηση αυτη) και προφανως πηραν και καποιους κωδικους που χρησιμοποιουσα σε αλλα σαιτ της πλακας και τους ειχα αποθηκευμενους , εννοειται οτι σε σαιτ τραπεζων,  κτλ δεν αποθηκευω ποτε τιποτα, ουτε αριθμους καρτων , και μαλλον ηταν αυτοι, και στην συνεχεια αλλαξα και καλου κακου τα παντα παντου, αν δεν το ειχα κανει και εμπαιναν στον λογαριασμο και μου τον αδειαζαν προφανως και θα ειχε ευθυνη η τραπεζα. Απορω με τα ατομα που υποστηριζουν το αντιθετο. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, tsibosp είπε

αν δεν το ειχα κανει και εμπαιναν στον λογαριασμο και μου τον αδειαζαν προφανως και θα ειχε ευθυνη η τραπεζα. Απορω με τα ατομα που υποστηριζουν το αντιθετο. 

Δεν θα μπορούσαν να τον αδειάσουν διότι ακόμα και αν μαντευαν τον κωδικό στις 3-5 προσπάθειες που έχουν θα έβλεπε η τράπεζα login από νέα συσκευή και θα ζητούσε 2fa.

Για να σου αδειάσουν λογαριασμό πρεπει πραγματικά να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια από μερους σου. Δηλαδή για να κάνω μια παρομοίωση θα έπρεπε να άφηνες τα κλειδιά σου πάνω στην εξώπορτα του σπιτιού σου, να άφηνες το χρηματοκιβώτιο στο δωμάτιό σου ορθάνοιχτο και να έστρωνες κόκκινο χαλί για τον κλέφτη που θα έρθει.

Εν πασει περιπτώσει εγώ προβλέπω τα εξής. Αν περαστεί τέτοιος νομος, για να μην εχουν πολλά τέτοια περιστατικά οι τράπεζες θα προωθήσουν ακόμα περισσότερο τη χρήση της εφαρμογής τους σε Android και ios οπου phishing γίνεται πολύ πιο δύσκολα. Εν τω μεταξύ το ebanking που βασίζεται σε browser θα έχει ακόμα περισσότερες δικλείδες για κάθε κίνηση ώστε ο κόσμος χάριν ευκολίας να προτιμάει το κινητό του για να κάνει συναλλαγές. Αυτά τουλάχιστον για ιδιώτες.

Ολα αυτά μέχρι να εφαρμοστεί κάποια στιγμή το πολυπόθητο u2f.

Έντιτ: Σχετικά με τις αποτυχημένες προσπάθειες που έγιναν για να μπουν στο λογαριασμό σου συμφωνώ 100% ότι θα έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση.

Επεξ/σία από Engimek
Δημοσ.
Στις 14/1/2023 στις 9:00 ΜΜ, james01gr είπε

Ξαναλέω πως σε σοβαρά καταστήματα δεν βάζω paypal διότι το περιβάλλον της συναλλαγής δεν μου αφήνει αμφιβολίες για το αν θα χάσω χρήματα, αναφέρομαι στην πολιτική του καταστήματος για τις επιστροφές χρημάτων και της aftersale υποστήριξης, το αν πέσεις θύμα απάτης είναι κάτι άλλο!

Paypal βάζω μόνο όπου πιστεύω πως υπάρχει ενδεχόμενο να συναντήσω πρόβλημα και χρειαστεί να ζητήσω refund,όχι τόσο στο να μην φαίνονται όταν τα στοιχεία μου προς τρίτους άλλωστε ποτέ δεν αγοράζω από καταστήματα και σελίδες που δεν θεωρώ safe.

Σε κάθε άλλη περίπτωση καχυποψίας μπορώ να χρησιμοποιήσω εικονική κάρτα μιας χρήσης από revolut είτε μια κάρτα χρεωστική ελληνικής τράπεζας που δεν την χρησιμοποιώ για σοβαρό σκοπό (παράδειγμα σε εθνική και Πειραιώς έχω από 2 χρεωστικές μια visa και μια master).

Υπάρχουν πάρα πολλά σοβαρά καταστήματα όπως η Adidas που δεν σε μεταφέρουν σε παράθυρο κάποιας τράπεζας όπως της Eurobank για την VodafoneCU ή της EPAY για τα Village, αυτά λοιπόν τα καταστήματα έχουν δική τους βάση δεδομένων που σημαίνει πως αποθηκεύονται στοιχεία πελατών όπως με τα προγράμματα τιμολόγησης με εγγραφές πελατών από το taxis και όλα τα απαραίτητα στοιχεία τους.

Σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα είτε να αποθηκεύσεις την κάρτα σου για μελλοντική άμεση χρήση είτε να να μην την αποθηκεύσεις και να βάζεις τα στοιχεία σου κάθε φορά. Αυτά τα καταστήματα με ή χωρίς αποθήκευση βλέπουν τα στοιχεία της κάρτας.

Επίσης μην μπερδεύεις τις συναλλαγές των POS ή τα παράθυρα των τραπεζών σαν το παράδειγμα που αναφέρει που ακόμα και εκεί με αστερίσκους σου εμφανίζει μερικούς αριθμούς των καρτών, με τις συναλλαγές που πληκτρολογείς όλα σου τα στοιχεία με το CVV για να ολοκληρώσεις την αγορά.

Συνεπώς εγώ με προσωπική μου ευθύνη κάνω χρήση της κάρτας μου προς μια επιχείρηση άλλα δεν μου εγγυάται κάποιος πως αυτή η συναλλαγή θα είναι 100% safe για χίλιους και δυο λόγους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...