Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια και δεν ρίχνουν το κόστος των τραπεζικών συναλλαγών ενώ ανέβασαν και θα ανεβάσουν κι άλλο το κόστος των επιτοκίων δανεισμού στο θεό, κάτι έπρεπε να ανακοινώσουν για να δείξουν λίγο πιο φιλικές...

• Like 1
  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, gorge18 είπε

Τι φταίει η τραπεζα αν δεν εχουμε το μυαλο μας στην θεση του οταν μας στελνει μήνυμα ο πρίγκιπας απο τας Νιγηρίας...

Λίγα λόγια για τον πρίγκιπα. Του έδωσα 10.000€ και θα μου δώσει 50.000€ μόλις πληρώσει με τα λεφτά μου τους δικηγόρους του για να βγάλουν τα εκατομμύρια του από τη Νιγηρία… Ο άνθρωπος χάνει την περιουσία του και εσείς κοροϊδεύετε.

Σε λίγο θα μας πεις ότι και ο ξεχασμένος μου θείος, με το ιδιο επώνυμο με μένα, από την Αμερική που πέθανε και μου άφησε 5.000.000$ θα μου φάει τα 5.000€ που έδωσα για τα έξοδα μεταφοράς και δικηγόρου… Να ναι καλά εκεί που είναι ο άνθρωπος που με σκέφτηκε.

Μερικοι είστε πολύ καχύποπτοι, γι αυτό και ο κόσμος πάει προς το χειρότερο.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 2
Δημοσ.

Πρέπει να δούμε την επίσημη μορφή πρώτα αλλά κάτι μου λέει δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα.

Γιατί θεωρεί ως ηλεκτρονική απάτη μόνο την απώλεια κάρτας και την πραγματοποίηση πληρωμών που δεν αναγνωρίζεις εσύ ως κάτοχος της κάρτας. Δεν θεωρεί απάτη το ότι εγώ πλήρωσα μεσω τράπεζας για κοστούμι Αρμάνι από Σκρουτζ (λέμε τώρα) και μου στείλανε το σετακι του ταμτάκου.

• Like 1
Δημοσ.

βλακωδες νομοσχεδιο που οχι μονο θα δημιουργησει θεματα αλλα ουτε καν θα λυσει

καταρχας θα κανει την ηδη δυσκολη χρηση τραπεζων ακομα δυσκολοτερη

πχ οι περισσοτερες τραπεζες για να εχουμν υσηχο το κεφαλι τους σου ζητανε αλλαγη κωδικου καθε 2-3 μηνες με αποτελεσμα να μην τον θυμασαι ποτε

ετσι τον σημειωνεις αλλου και στον βρισκουν ευκολοτερα 

επισης κλειδωνουν ευκολοτερα υπηρεσιες και τελικα ο πελατης δεν εξυπηρετηται και πρεπει να τρεχει στην ουρα

πχ αυριο μεθαυριο οι περισσοτερες τραπεζες θα κοψουν εμβασματα σε ανταλλακτηριο κρυπτο να να εχουν ησυχο το κεφαλι τους οτι δεν θα τζογαρεις

απο την αλλη πλευρα λογικο αν οι τραπεζες ειναι ημικρατικες σχεδον αυτη τη στιγμη το κρατος λαικιζει για το καλο μας για να το παιξει οτι τους κουνα το δαχτυ΄λο

ετσι φτασαμε πχ να μην υπαρχουν ελληνικες υπηρεσιες φορεξ και να πρεπει να ανοιξεις σε βροκερ στην κυπρο και ακομα καλυτερα σε καποιο φορολογικο παραδεισο γιατι η ευρωπη δε σου αφηνει πχ πολλαπλασιαστες 500

φυσικα οταν μευαθαυριο σε χρεωσουν και η γραφειοκρατια τους ειναι απαραδεκτη ξερεις τι φταιει

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Gk2016 είπε

Στα άτομα που (πολύ σωστά) περιγράφεις στην πρώτη σου αράδα, καλά θα είναι να κοπεί και το δικαίωμα να ψηφίζουν.

Τώρα, για τους υπόλοιπους συνδαιτημόνες της εδώ παρέας, αναγκάζομαι να θυμίσω πως κάρτες και ηλεκτρονικό χρήμα, δεν επιβλήθηκε μόνο στους 18-50 ετών ηλικίας, αλλά και σε μεγαλύτερους. Πολύυυυ μεγαλύτερους. Και εδώ γεννάται η απορία : έχει την ικανότητα, την γνώση και την οξυδέρκεια (αν θέλετε) ένας άνθρωπος 75, 80, 80+ ετών, να κρίνει αν μια σελίδα είναι φίζινκ, Αν ένα app ανοίγει στο κινητό τους, μια πλαστή σελίδα ; Αν έχει mail - απάτη, αν προέρχεται από αληθινή διεύθυνση τράπεζας ή από αληταράδες στην Κύπρο, Λονδίνο, Μπαγκλαντές ;

Και εδώ έρχεται ο όρος αυτογνωσία. Ξερω να το κάνω σωστά? Αν η απάντηση είναι ναι τότε συνεχίζω αν όχι τότε ζητώ βοήθεια από κάποιον που ξέρει.  

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ισχύει στην πράξη. Με τα χίλια ζόρια και κάμποσα παράπονα πήρα πίσω 1000 ευρώ που εξαφανίστηκαν από την winbank (Πειραιώς) λόγω εμφανούς "διαρροής" των στοιχείων από πλευράς τους. Η πρώτη απάντηση: "αλοίμονο αν επέστρεφαν οι τράπεζες τα χρήματα παγκοσμίως στους πελάτες τους που πέφτουν θύματα απάτης".. (κατά λέξη)

17 ώρες πριν, insomniac01 είπε

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΗΔΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΛΕΓΕΤΑΙ CHARGEBACK. 

Επεξ/σία από nick1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε ενα ποστ που συμφωνω στο 10000 %, στα περισσοτερα, θα διαφωνησω σε κατι!

"Επίσης σε σοβαρές αλυσίδες δεν βάζω paypal, πχ στην Nike, Adidas στα village που έκλεισα εισιτήρια για το avatar έβαλα την κάρτα μου, ποιος όμως μου λέει ότι δεν θα διαρρεύσουν δεδομένα;"

εδω υπαρχει μια αντιφαση!!! γνωμη μου παντα, γι'αηυτον τον λογο θα χρησιμοποιησω μονο Paypal, εκει που μπορω), για να μη διαρευσουν π.δεδομενα! Και σε καρααπατεονα να πεσω, μπορω να παρω τα χρηματα μου πανευκολα! Πανευκολοτατα ειδικα αν η υποθεση μυριζει απο εδω μεχρι το Μιλγουοκι οτι ειναι απατη!!!!!

Επεξ/σία από theomusictech
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, nick1 είπε

Δεν ισχύει στην πράξη. Με τα χίλια ζόρια και κάμποσα παράπονα πήρα πίσω 1000 ευρώ που εξαφανίστηκαν από την winbank (Πειραιώς) λόγω εμφανούς "διαρροής" των στοιχείων από πλευράς τους. Η πρώτη απάντηση: "αλοίμονο αν επέστρεφαν οι τράπεζες τα χρήματα παγκοσμίως στους πελάτες τους που πέφτουν θύματα απάτης".. (κατά λέξη)

Τα πήρες; Τα πήρες. Τέλος. 

• Like 1
Δημοσ.

Chargebacks υφίστανται δια νόμου από τα μέσα της δεκαετίας του '70 στις ΗΠΑ και είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα του καταναλωτή και στην ΕΕ εδώ και πολλά χρόνια.

Μου φαίνεται πολύ περίεργο πως μόλις τώρα νομοθετείται στην Ελλάδα εκτός αν ερμηνεύω λάθος το άρθρο.

Σε κάθε περίπτωση, οι chargebacks σαν συναλλαγές επιβαρύνουν πάντα τον έμπορο, μαζί με τις όποιες πρόσθετες επιβαρύνσεις διεκπεραίωσης της διαδικασίας.

• Like 1
Δημοσ.

Επιτέλους όχι νομοσχέδιο μόνο για να προστατεύονται οι τράπεζες και να μη χάνουμε τα κέρδη τους, αλλά κυρίως οι πολίτες γιατί από το λαό πηγάζει εξουσία σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα.

Δημοσ.

δηλαδη θα δωσω τους κωδικους μου σε ξενους,8α κλεψουν 3χιλΕ απο τον λογαριασμο μου  και η τραπεζα θα πρεπει επιστρεψη την δικη μου λανθασμενη πραξη..ουτοπικο ακουγεται!

Δημοσ.
Στις 13/1/2023 στις 4:05 ΜΜ, basilis_k6 είπε

μπλοκαρει αμεσα η καρτα αρα αυτο απλα δεν βγαζει νοημα

για συναλλαγες που εγιναν με κλοπη στοιχειων ήδη οι τραπεζες εδιναν 100% αποζημειωση. εχω 3 στον κυκλο μου με τετοια περιπτωση. αρα τι αλλαξε τωρα? οτι θα δινουν πισω 1000 ευρω λιγοτερα? μαλλον αν δεν διαβασουμε ολο το νομοσχεδιο που θα περάσει ( γιατι αυτο ειναι σχεδιο νομου ακομα) δεν ξερουμε τι ακριβως αλλαζει.

Εγώ πάλι εγώ ξέρω αρκετές περιπτώσεις που πήραν το μακρύτερο από τις τράπεζες όταν έπεσαν θύματα ηλεκτρονικής απάτης 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, insomniac01 είπε

Τα πήρες; Τα πήρες. Τέλος. 

Φυσικά! Δύο μήνες προσπάθειας και με δικηγόρο να στηρίζει.. κ στα δικά σου!

Μου έμαθες τη μαγική λέξη ChargeBack και η τράπεζα κάνει κωλοτούμπες :-)

Επεξ/σία από nick1
  • Like 2
Δημοσ.

https://www.odigostoupoliti.eu/mechri-50-evro-efthyni-pliroti-gia-zimies-apo-phishing/

Η ακριβής διατύπωση.

Αναφορά σε κείμενο

Άρθρο 22
Περιορισμός της ευθύνης του πληρωτή για μη εγκεκριμένες πράξεις πληρωμής («phishing») – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 74 ν. 4537/2018

Το τρίτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 74 του ν. 4537/2018 (Α΄ 84), περί ευθύνης του πληρωτή, τροποποιείται ως προς την υπαιτιότητα, προστίθεται τελευταίο εδάφιο, και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:

«1. Κατά παρέκκλιση από το άρθρο 73, ο πληρωτής ευθύνεται μέχρι του ανώτατου ποσού των πενήντα (50) ευρώ για τις ζημίες από τη διενέργεια μη εγκεκριμένων πράξεων πληρωμής, οι οποίες προκύπτουν είτε από τη χρήση απολεσθέντος ή κλαπέντος μέσου πληρωμών είτε από υπεξαίρεσή του.

Η εν λόγω υποχρέωση δεν ισχύει, εφόσον:

α) η απώλεια, κλοπή ή υπεξαίρεση του μέσου πληρωμών δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί από τον πληρωτή πριν από τη διενέργεια πράξης πληρωμής, εκτός αν ο πληρωτής είχε ενεργήσει με δόλο ή

β) η ζημία είχε προκληθεί από πράξεις ή παραλείψεις υπαλλήλου, αντιπροσώπου ή υποκαταστήματος ενός παρόχου υπηρεσιών πληρωμών ή οντότητας στην οποία ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών είχε αναθέσει τις δραστηριότητές του.

Ο πληρωτής ευθύνεται για όλες τις ζημίες που σχετίζονται με κάθε μη εγκεκριμένη πράξη πληρωμής, που προξένησε από δόλο, καθώς για τη με δόλο αθέτηση των υποχρεώσεών του, σύμφωνα με το άρθρο 69.

Στις περιπτώσεις αυτές, δεν ισχύει το ανώτατο ποσό που αναφέρεται στο πρώτο εδάφιο της παρούσας παραγράφου.

Αν ο πληρωτής είναι καταναλωτής και εφόσον οι ζημιές οφείλονται σε βαριά αμέλεια, ευθύνεται μέχρι του ανώτατου ποσού των χιλίων (1.000) ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη ιδίως τη φύση των εξατομικευμένων διαπιστευτηρίων ασφαλείας και τις ειδικότερες περιστάσεις υπό τις οποίες το μέσο πληρωμής απωλέσθη, εκλάπη ή υπεξαιρέθηκε»

Το bold είναι δικό μου και ίσως χρειάζεται ερμηνεία/διευκρίνιση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nick1 είπε

Φυσικά! Δύο μήνες προσπάθειας και με δικηγόρο να στηρίζει.. κ στα δικά σου!

Μου έμαθες τη μαγική λέξη ChargeBack και η τράπεζα κάνει κωλοτούμπες :-)

200.gif

https://www.eccgreece.gr/current-issues/press-releases/chargeback-eueea-solution-get-your-money-back-when-trader-does-not

Επεξ/σία από insomniac01
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...