vaggoulinos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα, και καλξ χρονιά. Εχω κανει γονική παροχη στον γιο μου για να αγορασει αμαξι το ποσο των 10000 ευρω. Εχει βρει ενα μεταχειρισμένο απο εναν φιλο του που κοστιζει 8.500. συμφώνησαν να τ δωσει 5χιλιαρικα τράπεζα και τα αλλα 3.5 τσεπη. Υπάρχει προβλημα να κάνει ανάληψη τα λεφτα της παροχης να τα κανει δλδ οτι θελει η πρεπει ολα να φαίνονται ακριβως ηλεκτρονικα? Σας ευχαριστώ
andreaspA Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 6 ώρες πριν, vaggoulinos είπε Καλησπέρα, και καλξ χρονιά. Εχω κανει γονική παροχη στον γιο μου για να αγορασει αμαξι το ποσο των 10000 ευρω. Εχει βρει ενα μεταχειρισμένο απο εναν φιλο του που κοστιζει 8.500. συμφώνησαν να τ δωσει 5χιλιαρικα τράπεζα και τα αλλα 3.5 τσεπη. Υπάρχει προβλημα να κάνει ανάληψη τα λεφτα της παροχης να τα κανει δλδ οτι θελει η πρεπει ολα να φαίνονται ακριβως ηλεκτρονικα? Σας ευχαριστώ Τα κανει αναληψη και τα τρωει σουβλάκια!
Joshua21 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 7 ώρες πριν, vaggoulinos είπε Καλησπέρα, και καλξ χρονιά. Εχω κανει γονική παροχη στον γιο μου για να αγορασει αμαξι το ποσο των 10000 ευρω. Εχει βρει ενα μεταχειρισμένο απο εναν φιλο του που κοστιζει 8.500. συμφώνησαν να τ δωσει 5χιλιαρικα τράπεζα και τα αλλα 3.5 τσεπη. Υπάρχει προβλημα να κάνει ανάληψη τα λεφτα της παροχης να τα κανει δλδ οτι θελει η πρεπει ολα να φαίνονται ακριβως ηλεκτρονικα? Σας ευχαριστώ Το μόνο που πρέπει να φαίνεται πως ξοδεύτηκε με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής είναι το 30% του εισοδήματος, για τις δωρεές δεν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
vaggoulinos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Το μόνο που πρέπει να φαίνεται πως ξοδεύτηκε με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής είναι το 30% του εισοδήματος, για τις δωρεές δεν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ααα οκ. Νομιζα οτι εφόσον τ εκανα γονικη παροχη οτι ολο τ ποσο επρεπε να φανει στην αγορα πχ και ειχα αγχωθει με τις συμφωνίες που κλεινει ο μικρος χαχαχα. Σε ευχαριστώ πολυ
Joshua21 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, vaggoulinos είπε Ααα οκ. Νομιζα οτι εφόσον τ εκανα γονικη παροχη οτι ολο τ ποσο επρεπε να φανει στην αγορα πχ και ειχα αγχωθει με τις συμφωνίες που κλεινει ο μικρος χαχαχα. Σε ευχαριστώ πολυ Γονική παροχή μετρητών σημαίνει πως του βάζεις τα λεφτά στην τράπεζα να τα κάνει ότι θέλει, μια χαρά μπορεί να σηκώσει όσα θέλει για να τα φυλάξει στο μαξιλάρι του ή να τα φάει σε σουβλάκια πληρώνοντας με μετρητά όπως ειπώθηκε.
chrisgav Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Απ' οσο ξερω και αν δεν κανω λαθος η γονικη παροχη προυποθετει τα χρηματα να βγουν απο την τραπεζα του γονεα, να δηλωθουν στην επερχομενη δηλωση και γενικα να υπαρχει διαφανεια για οποιονδηποτε ελεγχο στα εξης: Που βρεθηκαν τα λεφτα? (Τραπεζα του γονεα και να μπορει να δικαιολογει την υπαρξη τους) Που πηγαν τα λεφτα? (Φανταζομαι στην δηλωση να δηλωθει οτι πηγαν στον γιο αρκει) Εαν γινει αγορα απο τον γιο σε αυτοκινητο, να καλυπτει το ποθεν εσχες του (προαυξημενο πλεον με την γονικη παροχη) Ειδικα το (1) ειναι λογικο, διοτι θα μπορουσε καποιος γονιος να εχει πολυ μαυρο χρημα εκτος τραπεζας και απλα να κανει "γονικες παροχες" αν αναλογιστει κανεις οτι ειναι ισως 60 χρονων και εχει πολυ μεγαλο ποθεν εσχες στην πλατη του. Αυτο απαγορευεται.
vaggoulinos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 7 ώρες πριν, chrisgav είπε Απ' οσο ξερω και αν δεν κανω λαθος η γονικη παροχη προυποθετει τα χρηματα να βγουν απο την τραπεζα του γονεα, να δηλωθουν στην επερχομενη δηλωση και γενικα να υπαρχει διαφανεια για οποιονδηποτε ελεγχο στα εξης: Που βρεθηκαν τα λεφτα? (Τραπεζα του γονεα και να μπορει να δικαιολογει την υπαρξη τους) Που πηγαν τα λεφτα? (Φανταζομαι στην δηλωση να δηλωθει οτι πηγαν στον γιο αρκει) Εαν γινει αγορα απο τον γιο σε αυτοκινητο, να καλυπτει το ποθεν εσχες του (προαυξημενο πλεον με την γονικη παροχη) Ειδικα το (1) ειναι λογικο, διοτι θα μπορουσε καποιος γονιος να εχει πολυ μαυρο χρημα εκτος τραπεζας και απλα να κανει "γονικες παροχες" αν αναλογιστει κανεις οτι ειναι ισως 60 χρονων και εχει πολυ μεγαλο ποθεν εσχες στην πλατη του. Αυτο απαγορευετααπαγορ Ναι εννοείται τα λεφτα εχουν διαφανεία γτ εγινε η παροχή μεσω τραπεζας αρα θα δικαιολογηθουν κανονικα. Γενικα απλα ηθελα να ρωτησω εφοσον του εβαλα 10 αν μπορει να χρησιμοποιηθεί καποιο ποσο για την αγορα και τ αλλα για οτι θελει κλπ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα