Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε εμπειρία που έχω πάντως με γερμανους,κάναμε συναντήσεις επί συναντήσεων για να καταλάβουν ένα απλό πράγμα.Επίσης δεν πίστευαν ότι μπορούσαμε να κάνουμε τη συγκεκριμένη δουλειά μέσα σε μίση ώρα και έπαθαν πλάκα όταν έγινε...Να αναφέρω εδώ ότι το μεσημέρι είχαν κενό για κανένα δίωρο και δεν απαντούσε κάνεις,να πω δε ότι μετά το ωράριο τους δεν υπήρχε περίπτωση να απαντήσει κανείς.Άρα λοιπόν μη γενικεύουμε και λέμε οτι οι Έλληνες κάθονται και οι γερμανοι είναι απίστευτοι δουλευταράδες...

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nyne είπε

Σε εμπειρία που έχω πάντως με γερμανους,κάναμε συναντήσεις επί συναντήσεων για να καταλάβουν ένα απλό πράγμα.Επίσης δεν πίστευαν ότι μπορούσαμε να κάνουμε τη συγκεκριμένη δουλειά μέσα σε μίση ώρα και έπαθαν πλάκα όταν έγινε...Να αναφέρω εδώ ότι το μεσημέρι είχαν κενό για κανένα δίωρο και δεν απαντούσε κάνεις,να πω δε ότι μετά το ωράριο τους δεν υπήρχε περίπτωση να απαντήσει κανείς.Άρα λοιπόν μη γενικεύουμε και λέμε οτι οι Έλληνες κάθονται και οι γερμανοι είναι απίστευτοι δουλευταράδες...

Είναι πολύ απλό,αυτοί που τα λένε αυτά είναι νεοφιλελέ,φραγκάτοι ή αφεντικά(κοινώς,βολεύονται από αυτή την κατάσταση).Και όποιος διαφωνεί να έρθει να μας πει και τι ψηφίζει.

Επεξ/σία από countass
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, nyne είπε

Συμφωνώ κι εγώ με αυτό. Μοιραία νομίζω η παραγωγικότητα υπολογίζεται με το έσοδο. Αν αυτήν την δουλειά ο Γερμανός την κάνει σε 8 ώρες, αλλά έχει κατορθώσει να την αμπαλάρει και να την πουλήσει 25x ως προϊόν,  καταγράφει υψηλότερη παραγωγικότητα από την δική σας ομάδα.

(οκ μεγάλη απλούστευση αλλά έχω δει από πρώτο χέρι ότι έχει δόση αλήθειας)

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, nyne είπε

• Δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνουν, είναι ότι θέλουν να υπάρχει συμφωνία και paper trail σε όλα. Το οποίο είναι η καλύτερη τακτική, εφόσον στις στραβές είναι εύκολο να αποδείξεις ποιος έκανε τι. Κάτι που βλέπω πολύ συχνά και κάνω και εγώ. Καλύτερα να φάνε στην μάπα ένα παραπάνω meeting και να έχω meeting note με τις "υπογραφές" τους, παρά να τρέχω έπειτα από την μ@λ@κια να βρω άκρη.
  • Για το lunch break και την σιγή έπειτα το ωράριο, είναι αυτό που πρέπει όλοι να κάνουν. Εφόσον βγάζεις την δουλειά σου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να είσαι πάνω από το τηλέφωνο μπας και πάρει κάποιος για δουλειά. Εφόσον πάντα δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία εξ' αρχής (π.χ. σε L1 υποστήριξη). Το οποίο επίσης κάνω κατά κόρον, στα διαλλείματα και πέραν του ωραρίου όλα κλειστά. 

Όσον αφορά την παραγωγικότητα. Είναι τεράστια κουβέντα που δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους, αλλά και τις υποδομές και την γραφειοκρατία/ΔΥπηρεσίες.
Έτσι όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι "πέφτουν" στην παραγωγικότητα παρόλο που δεν φταίνε. Μόνο να φανταστεί κάποιος πόσο πιο δύσκολο είναι να έχεις δούνε-λαβείν με ΕΛ Υπουργείο σε σχέση με το εξωτερικό.
Αυτό που είδα ότι έχουν οι έλληνες, είναι γενικά ότι περιμένουν οδηγίες από πάνω πριν κάνουν κάτι.
Η πρωτοβουλία γενικά είναι σε χαμηλά επίπεδα. 
Μάλλον εκπαίδευση-νοοτροπία του "ο αφεντικός micromanage" τα πάντα και πρέπει να μην κάνω κάτι πριν με το πουν, κάτι που έχουν και οι Ινδοί σαν κουλτούρα (πολύ παραπάνω όμως).

Δημοσ.
23 ώρες πριν, nyne είπε

Ανάλογη εμπειρία, έχω με Γάλλους και Ισπανούς - Πορτογάλους συναδέλφους. 

Συνάδελφος Γάλλος σε ένα event που είχε η εταιρία στη Γαλλία, πήγε την πρώτη μέρα στο  "πάρτι" μετά το event, την επόμενη δηλωσε ασθένεια(τους πήρε το ξημέρωμα), και πήγε και στο 2ο πάρτι το απόγευμα. Δεν λέω ότι είναι μεμπτό απαραίτητα, αλλά από τακτ εγώ δεν θα πήγαινα στο 2ο πάρτι...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Μακιαβέλλι είπε

Ανάλογη εμπειρία, έχω με Γάλλους και Ισπανούς - Πορτογάλους συναδέλφους. 

Συνάδελφος Γάλλος σε ένα event που είχε η εταιρία στη Γαλλία, πήγε την πρώτη μέρα στο  "πάρτι" μετά το event, την επόμενη δηλωσε ασθένεια(τους πήρε το ξημέρωμα), και πήγε και στο 2ο πάρτι το απόγευμα. Δεν λέω ότι είναι μεμπτό απαραίτητα, αλλά από τακτ εγώ δεν θα πήγαινα στο 2ο πάρτι...

εγώ με συναδέλφους από τα ποιο πολλά ευρωπαϊκά κράτη αλλά και τρίτες χώρες που έχω δουλέψει δεν έχω δει τέτοια...βέβαια θα παίζει ρόλο και τι δουλειά κάνει ο καθένας....εγώ ήμουνα στο τραπεζικό χώρο και τέτοια δε παίζουν πουθενά.....και πίεση υπάρχει ότι θέση και να έχεις

Δημοσ.
Στις 14/1/2023 στις 7:39 ΜΜ, mary είπε

Γνώμη μου : αυτό πρέπει να κάνουμε σε οποιαδήποτε δουλειά. Ο εργοδότης σε πληρώνει για να κάνεις 5 πράγματα τις ώρες 9-5. Δεν είναι υποχρέωση κανενός να κάθεται παραπάνω ώρες στη δουλειά ή να κάνει κάτι παραπάνω από τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί ή να "παίρνει" δουλειά στο σπίτι.

Χεχε, αυτό πές το στον εργοδότη που λέει "Εγώ σε πληρώνω για την δουλειά που πρέπει να βγάλεις όχι για τις ώρες. Αν σου πάρει και 16 ώρες, να κάτσεις να βγάλεις τη δουλειά"

Φυσικά και δεν υπάρχει το σενάριο να βγάλεις τη δουλειά σε λιγότερο από 8 ώρες και να πάς σπίτι σου, διότι πολύ απλά η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ.....

Ζούμε σε καιρούς τεράστιων στρεβλώσεων, τα εργασιακά επέστρεψαν πίσω στον καιρό της βιομηχανικής επανάστασης. Ρόδα είναι όμως και γυρίζει....

Αυτά από έναν διευθυντή εργοστασίου.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, panther_512 είπε

Χεχε, αυτό πές το στον εργοδότη που λέει "Εγώ σε πληρώνω για την δουλειά που πρέπει να βγάλεις όχι για τις ώρες. Αν σου πάρει και 16 ώρες, να κάτσεις να βγάλεις τη δουλειά"

Φυσικά και δεν υπάρχει το σενάριο να βγάλεις τη δουλειά σε λιγότερο από 8 ώρες και να πάς σπίτι σου, διότι πολύ απλά η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ.....

Ζούμε σε καιρούς τεράστιων στρεβλώσεων, τα εργασιακά επέστρεψαν πίσω στον καιρό της βιομηχανικής επανάστασης. Ρόδα είναι όμως και γυρίζει....

Αυτά από έναν διευθυντή εργοστασίου.

Ευτυχως, αυτη δεν ειναη η κανονικοτητα παντού. 

Δημοσ.
7 hours ago, panther_512 said:

"Εγώ σε πληρώνω για την δουλειά που πρέπει να βγάλεις όχι για τις ώρες. Αν σου πάρει και 16 ώρες, να κάτσεις να βγάλεις τη δουλειά"

Τελευταία φορά που προσπάθησαν να μου πουν κάτι σχετικό απλά έφευγα στις 8 ώρες.

Για κάποιο περίεργο λόγο δεν με έδιωξαν. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...