ethnik471 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα! Στο οικόπεδο του πατρικού μου το οποίο έχει ίντερνετ, χτίστηκε διαμέρισμα και σε λίγες μέρες μπαίνει ο αδερφός μου. Το πρόβλημα είναι οτι δεν υπάρχει καμία γραμμή και πρότειναν σαν λύση ένα μόντεμ με κάρτα 5g (ουτε καν 5g κάλυψη υπάρχει εκεί) κάτι το οποίο απέρριψε για πολλούς λόγους και ένας απο αυτούς είναι οτι απο το πατρικό το σήμα φτάνει κουτσα στραβά. Με ανοιχτό παράθυρο που το δοκιμάσαμε στην μετακόμιση έπιανε αρκετά καλά, με κλειστό το σήμα σχεδόν χάνεται και αν πας σε άλλα δωμάτια δεν πιάνει καθόλου. Γι'αυτό σκεφτόμαστε να βρούμε κάποια συσκευή για ενίσχυση σήματος που όμως θα μπορεί να λειτουργεί σαν ρούτερ. Και εξηγώ τι εννοώ. Να παίρνει αυτή η συσκευή το σήμα ενισχυμένο και να το στέλνει σε όλες τις συσκευές του σπιτιού του αδερφού μου ασύρματα. Δηλαδή και να ενισχύσει το σήμα ως το σπίτι του αδερφού μου (με κλειστο παράθυρο φυσικα ^^) αλλά και να δίνει ίντερνετ με wifi σε όλες τις συσκευές του σπιτιού. Συγγώμη που το εξήγησα τοσο αναλυτικά αλλα έχω πλήρη άγνοια και γι'αυτό ζητάω τις συμβουλές σας για την καλύτερη δυνατή λύση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
jkoukos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Καλώδιο δικτύου δεν μπορεί να περαστεί; Είναι οικονομικότερο, το μοναδικό αξιόπιστο και με πολλές δυνατότητες σε επιλογές εξοπλισμού.
NikosKallithea Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλα ρε παιδιά χτυσατε σπιτι και δεν περάσατε utp καλώδια; Δηλαδή τι να πεις πλέον! Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2023 από NikosKallithea 1 1
ethnik471 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. utp έχει το σπίτι κανονικά, αλλα δεν έχει ο ΟΤΕ γραμμή για να φέρει στην κολώνα. Καλώδιο δικτύου απο την άλλη είναι πολλά τα μέτρα + οτι θα πρέπει να σκαφτεί και να περαστεί κατι το οποίο αποκλείεται για πολλούς λόγους.Επίσης θα πρέπει να τρυπήσουμε τοίχο τουλάχιστον σε ενα σπίτι αν όχι και στα δύο. Το ξέρω οτι είναι πιο αξιόπιστο αλλα στην προκειμένη περίπτωση μας νοιάζει το πιο εύκολο που είναι ξεκάθαρα το ασύρματο κομμάτι , γι 'αυτό και ρωτάω την καλύτερη δυνατή λύση πάνω σε αυτό το κομμάτι και μόνο.
jkoukos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Όταν λες πολλά μέτρα, σε πόσα αναφέρεσαι; Ρωτώ για να δούμε την απόσταση και να έχουμε μια ιδέα για την ασύρματη λύση. Λες ότι με κλειστό παράθυρο (δεν αναφέρεσαι σε ποια πλευρά της ασύρματης ζεύξης) δεν πιάνει. Οπότε ίσως χρειασθεί τουλάχιστον 1 εξωτερικό ΑΡ, άρα την μία τρπα και το καλώδιο δεν την αποφεύγετε. Να έχεις υπόψη ότι ασύρματη αναμετάδοση και Router ταυτόχρονα δεν θα βρεις. Άσε με στην αναμετάδοση θα χάνεις ταχύτητα έναντι της απ' ευθείας ασύρματης λύσης.
ethnik471 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 6 ώρες πριν, jkoukos είπε Όταν λες πολλά μέτρα, σε πόσα αναφέρεσαι; Ρωτώ για να δούμε την απόσταση και να έχουμε μια ιδέα για την ασύρματη λύση. Λες ότι με κλειστό παράθυρο (δεν αναφέρεσαι σε ποια πλευρά της ασύρματης ζεύξης) δεν πιάνει. Οπότε ίσως χρειασθεί τουλάχιστον 1 εξωτερικό ΑΡ, άρα την μία τρπα και το καλώδιο δεν την αποφεύγετε. Να έχεις υπόψη ότι ασύρματη αναμετάδοση και Router ταυτόχρονα δεν θα βρεις. Άσε με στην αναμετάδοση θα χάνεις ταχύτητα έναντι της απ' ευθείας ασύρματης λύσης. Καταλαβαίνω και ευχαριστώ πάρα πολύ για τον κόπο. Τελικα η λύση δόθηκε απο ειδικό με 2 mikrotik κεραίες και ένα router και θα εφαρμοστεί τις επόμενες ημέρες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα