Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα (;) με νέα κάρτα γραφικών GTX 1650

gkginol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα κόσμε...

Κάθε βοήθεια - πρόταση δεκτή. Για τον υπολογιστή του πιτσιρικά, αφού η παλιά κάρτα γραφικών παρέδωσε πνεύμα, αγόρασα την zotac geforce gtx 1650 amp 4gb gddr6.

Την τοποθετώ (χωρίς να δώσω ρεύμα με το καλώδιο PCIe) και στην οθόνη του υπολογιστή εμφανίζεται μήνυμα που μου ζητά να συνδέσω το καλώδιο ρεύματος στην κάρτα.

Βάζω το καλώδιο, ο υπολογιστής ξεκινά, οι ανεμιστήρες στην κάρτα δουλεύουν κανονικά, όλα δουλεύουν κανονικά αλλά η οθόνη μαύρη. Εικόνα μηδέν. Τίποτα...

Δοκίμασα με ότι διαθέσιμο καλώδιο ρεύματος υπάρχει στον υπολογιστή αλλά δεν αλλάζει τίποτα. Η οθόνη μαύρη. Η κάρτα κουμπώνει σωστά (το τσέκαρα και αυτό). Δοκίμασα να βάλω την παλιά κάρτα πάλι επάνω και εκεί έχω εικόνα κανονικά στην οθόνη (κανονικά δεν είναι γιατί τα έφτυσε η παλιά κάρτα είπαμε, έχω όμως οθόνη). Η σύνδεση της κάρτας με την οθόνη γίνεται με καλώδιο HDMI.

Τι κάνω; Τι μπορεί να φταίει;

Τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή είναι τα παρακάτω:

Μητρική: Gigabyte GA-Z87M-D3H

Επεξεργαστής: i5-4570 SR14E 3.2 Ghz

Μνήμη: 8GB Hyperx DDR3

Η νέα κάρτα με την οποία αντιμετωπίζω το πρόβλημα είναι η zotac geforce gtx 1650 amp 4gb gddr6

Με την ευκαιρία της "αναβάθμισης" της κάρτας αγόρασα άλλα 8 GB Ram και έναν SSD Gigabyte 420GB

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και αναμένω προτάσεις - βοήθεια από εσάς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

Τι τροφοδοτικο έχεις?

650 watt, δεν θυμάμαι αυτή την στιγμή μάρκα...

Επεξ/σία από gkginol

Εχε στο νου σου οτι το τροφοδοτικό πρέπει να έχει τουλαχιστον και κάποια πιστοποίηση τουλάχιστον bronze/standard , μην είναι μαρκα με έκαψες γιατι μπορει να γίνει το λογικό. Δε λέω οτι είναι αυτό που φταίει σίγουρα αλλά εχε το στο νου..

37 λεπτά πριν, mountainwarrior είπε

Εχε στο νου σου οτι το τροφοδοτικό πρέπει να έχει τουλαχιστον και κάποια πιστοποίηση τουλάχιστον bronze/standard , μην είναι μαρκα με έκαψες γιατι μπορει να γίνει το λογικό. Δε λέω οτι είναι αυτό που φταίει σίγουρα αλλά εχε το στο νου..

Έχω το cooler master g650m

Πιστοποίηση λέει 80plus bronze

Έτσι όπως τα λες υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην παρέδωσε η παλια κάρτα πνευμα,ουτε η καινούργια να έχει κάποιο προβλημα. 

Υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει προβλημα η pci της μητρικής για αυτό να μην δουλευει καμία από τις 2 κάρτες.Συνδεσε την κάρτα στην κάτω θυρα της μητρικής. 

Υπάρχει κάποιο άλλο διαθέσιμο pc να δοκιμάσεις την καινούργια κάρτα αν δεν δουλευει στην κάτω θυρα;

14 ώρες πριν, bonorov είπε

Έτσι όπως τα λες υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην παρέδωσε η παλια κάρτα πνευμα,ουτε η καινούργια να έχει κάποιο προβλημα. 

Υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει προβλημα η pci της μητρικής για αυτό να μην δουλευει καμία από τις 2 κάρτες.Συνδεσε την κάρτα στην κάτω θυρα της μητρικής. 

Υπάρχει κάποιο άλλο διαθέσιμο pc να δοκιμάσεις την καινούργια κάρτα αν δεν δουλευει στην κάτω θυρα;

Δοκίμασα στην κάτω θύρα pci. Από το ήχείο του υπολογιστή ακουγόταν συνεχώς ένα μπιπ μπιπ μπιπ και έκανε συνέχεια επανεκίνηση. Χωρίς όμως να έχω οθόνη. Θα δοκιμάσω (αν προλάβω σήμερα) και σε ένα pc στην δουλειά να δω. 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...

Νομίζω η μητρική έχει έξοδο γραφικών από τον επεξεργαστή. Δοκίμασε από εκεί να μπεις στο bios και να δεις πως φαίνεται η κάρτα. Ρύθμισε την σαν main γιατί πιθανότατα ξεκινάει ο υπολογιστής αλλά με τα ενσωματωμένα.

Πήγαινε στο bios να αλλάξεις το os mode από uefi σε csm. Εναλλακτικά, αν θες αποκλειστικά uefi, πρέπει να εγκαταστήσεις το os ξανά με σχήμα gpt και uefi(non-csm).

Κανε και μια δοκιμή με dvi καλώδιο αν υπάρχει δυνατότητα, νομίζω πως θα παίξει χωρίς να κάνεις τα παραπάνω. Αν όμως θες το hdmi κάνεις οτι έγραψα.

Επειδή έχω την κάρτα και εγώ σε παλιό υπολογιστή. Εμένα έπαιξε κατευθείαν χωρίς να κάνω τίποτα. Δεν έχει η κάρτα καλώδιο εξτρά τροφοδοσίας. Εσύ τι σύνδεσες;

7 ώρες πριν, esertas είπε

Επειδή έχω την κάρτα και εγώ σε παλιό υπολογιστή. Εμένα έπαιξε κατευθείαν χωρίς να κάνω τίποτα. Δεν έχει η κάρτα καλώδιο εξτρά τροφοδοσίας. Εσύ τι σύνδεσες;

Η κάρτα - σαν καρτα - όχι δεν έχει καλώδιο. Από την πλεξούδα του τροφοδοτικού έδωσα ρεύμα στην κάρτα. Γράφει επάνω PCIe. 

Δοκίμασα όλα όσα γράφτηκαν παραπάνω. Τελικά και η παλιά κάρτα και η καινούργια σε άλλο pc παίζουν κανονικά. Απροβλημάτιστα. 

Οπότε καταλήγουμε πως είναι θέμα motherboard? 

Αν δεν μπαίνει καν στο bios μάλλον αλλά πρέπει να δεις και το τροφοδοτικό μήπως αυτό την χάλασε ή με άλλο αν παίξει η τωρινή motherboard.

1 ώρα πριν, gkginol είπε

Η κάρτα - σαν καρτα - όχι δεν έχει καλώδιο. Από την πλεξούδα του τροφοδοτικού έδωσα ρεύμα στην κάρτα. Γράφει επάνω PCIe. 

Δοκίμασα όλα όσα γράφτηκαν παραπάνω. Τελικά και η παλιά κάρτα και η καινούργια σε άλλο pc παίζουν κανονικά. Απροβλημάτιστα. 

Οπότε καταλήγουμε πως είναι θέμα motherboard? 

Το csm mode δε σ δούλεψε;

Βρες κι ένα dvi να δοκιμάσεις αν έχει και η οθόνη dvi.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...