Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επικοινωνησα σημερα με το eshop και μου ειπαν πως δεν εχουν εικονα ποτε θα ερθει η μητρικη και πως μπορει να αργησει αρκετα.

Μου εκαναν αντιπροταση για αυτην

https://www.e-shop.gr/mitriki-biostarb550mx-e-pro-b550-retail-p-PER.606709

Τι λετε να προχωρησω, να διαλεξω κατι αλλο, να ριξω ολικη ακυρωση και να κανω κατι απο την αρχη? Δεν μπορω να περιμενω δυστυχως πολυ ακομα ωστε να ερθει η αρχικη μητρικη που διαλεξα

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/1/2023 στις 6:08 ΜΜ, triplex1 είπε

Αν υπηρχε μπορει να ηταν ενα κομματι και να πηγε σε σενα , σε καθε αλλη περιπτωση αν δεν υπαρχει κατι θα σε προτεινουν κατι αλλο  , οποτε το αναφερεις εδω μεσα παιρνεις γνωμες και μετα τους απαντας ναι ή οχι.

Φιλε μου η γνωμη σου για το τι να κανω με αυτο που μου προτειναν?

Οι επιλογες που βλεπω να εχω ειναι οι εξης

1) Παιρνω την biostar που μου προτειναν. Αν και υποπτευομαι την απαντηση που θα δωσεις. Βεβαια εγω δεν πιστευω να καταλαβω καμια ιδιαιτερη διαφορα σε σχεση με την αλλη, αλλα τεσπα.

2) Τους λεω να μου στειλουν ολα τα αλλα εκτος απο την μητρικη και παραγγελνω την asrock απο αλλου. Βεβαια ετσι χανω την δωρεαν συναρμολογηση και ειτε πρεπει να τα δωσω σε τεχνικο με κοστος 30-50 ευρω (τοσο υπολογιζω δεν ξερω ποσο παιρνουν), ειτε να το προσπαθησω μονος μου (εχω δει μονο βιντεακια, δεν εχω συναρμολογησει ξανα ολοκληρο υπολογιστη απο την αρχη. Εχω κανει μονο αλλαγη μερων του π.χ. σκληρους, καρτα γραφικων, τροφοδοτικο, RAM),

3) Το ριχνω ολο ακυρωση και φτιαχνω καινουργιο συστημα απο την αρχη ειτε απο eshop ειτε απο αλλο καταστημα.

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ.

Το γυρισαν στις biostar δεν εχουν τι να πουλησουν αλλο φαινεται , δεν δειχνει κακη αρκει να μιλησεις μαζι τους και να σε πουν οτι δεν εχεις προβληματα με κανα bios update , αν το κανουν προχωρα το εκει για να μη δωσεις αλλου χρηματα τουλαχιστον για συναρμολογηση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, crom251 είπε

Φιλε μου η γνωμη σου για το τι να κανω με αυτο που μου προτειναν?

Οι επιλογες που βλεπω να εχω ειναι οι εξης

1) Παιρνω την biostar που μου προτειναν. Αν και υποπτευομαι την απαντηση που θα δωσεις. Βεβαια εγω δεν πιστευω να καταλαβω καμια ιδιαιτερη διαφορα σε σχεση με την αλλη, αλλα τεσπα.

2) Τους λεω να μου στειλουν ολα τα αλλα εκτος απο την μητρικη και παραγγελνω την asrock απο αλλου. Βεβαια ετσι χανω την δωρεαν συναρμολογηση και ειτε πρεπει να τα δωσω σε τεχνικο με κοστος 30-50 ευρω (τοσο υπολογιζω δεν ξερω ποσο παιρνουν), ειτε να το προσπαθησω μονος μου (εχω δει μονο βιντεακια, δεν εχω συναρμολογησει ξανα ολοκληρο υπολογιστη απο την αρχη. Εχω κανει μονο αλλαγη μερων του π.χ. σκληρους, καρτα γραφικων, τροφοδοτικο, RAM),

3) Το ριχνω ολο ακυρωση και φτιαχνω καινουργιο συστημα απο την αρχη ειτε απο eshop ειτε απο αλλο καταστημα.

Φαίνεται να έβαλαν άλλη μια b450 άμεσα διαθεσιμη στο eshop στα 90 ευρο να αποφύγεις την biostar.Δεν ξέρω αν σε πρόλαβα..https://www.e-shop.gr/mitriki-asus-prime-b450m-a-ii-retail-p-PER.524714

Edit Δυστυχώς εξαντλήθηκε  σε μια ωρα,τσάμπα σου άνοιξα την όρεξη....

Screenshot_2023-01-24-18-47-45-64_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Επεξ/σία από niko13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βγηκε αμεσα διαθεσιμη αυτη

https://www.e-shop.gr/mitriki-asus-prime-b550m-k-retail-p-PER.524697

Νομιζω κανει για το συστημα που εχω βαλει.

Σε σχέση με την biostar που μου πρότειναν μήπως αξίζει να πάω σε αυτή;

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για υπολογιστή γραφείου εγώ θα κοιτούσα σε:

Asrock X300 Deskmini -159€

Amd Ryzen 5600G (120€)

16Gb ddr4 so-dimm  3200mhz

Kingston KC3000 1TB ή και οικονομικότερο. (70+90€)

M2 κάρτα δικτύου για deskmini (24€)

Ανταπτορα USB (8€)

Οι επιδόσεις θα είναι τρελές, το μέγεθος ελάχιστο και θα είναι και upgradable.

IMG_20221204_140546.jpg

Θα το κούμπωνα πίσω από την οθόνη με το mount (8€) .

IMG_20221224_145116.jpg.1529d6550da949cba291fb151d15f844.jpg

Δεν έχει κανένα λόγο να πάει να πληρώσει κάνεις μόνο για μητρική 120 ευρώ, όταν παίρνει κουτί τροφοδοτικό και μητρική με 150€, όπου η μητρική προσφέρει περισσότερα από ότι όλες οι b450/550 (πχ. 2x m2 nvme).

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Cacciatore είπε

Έχεις φωτογραφία του από το τροφοδοτικό του;

εξωτερικό είναι σαν του λάπτοπ 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Cacciatore είπε

Έχεις φωτογραφία του από το τροφοδοτικό του;

Σαν το τροφοδοτικό ενός φορητού υπολογιστή είναι, αν θες μπορώ να το βγάλω φωτογραφία να το δεις.

Δημοσ.
On 12/01/2023 at 01:11, crom251 said:

Θελω ενα καινουργιο υπολογιστη για το γραφειο, γιατι ο παλιος που εχω σερνεται πλεον.

Ποσό που διαθέτουμε : Πιστευω με 300-400 ευρω θα φτιαξω ενα συστημα που θα παει ...σφαιρα για αυτο που το χρειαζομαι και θα κρατησει για χρονια. Δεν θα τσιγκουνευτω το ...50ευρω για κατι πολυ καλυτερο που αξιζει να προσθεσω, αλλα να μην πληρωσω και ενα συστημα που θα ειναι ουσιαστικα αχρηστο μιας και οι απαιτησεις δεν ειναι μεγαλες.

Χρήση υπολογιστή : Δεν παιζω παιχνιδια. Υπολογιστης γραφειου θα ειναι. Απο ειδικα προγραμματα το μονο που χρησιμοποιω ειναι το προγραμμα για τιμολογηση που δεν ειναι βαρυ μιας και το τρεχει και το ...χαρχαλο που εχω τωρα. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να μην κολλαει οταν π.χ. εχω ταυτοχρονα  ...10 καρτελες ανοιχτες στον firefox, ανοιχτο το προγραμμα τιμολογησης και ανοιχτα excel-word κλπ

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Μονο το προγραμμα τιμολόγησης

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Οθονη υπαρχει και δεν θα γινει  αγορα αλλης συντομα. Εχω μια HP 24f

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Υπαρχει στην περιοχη eshop, οποτε ιδανικα θα ηθελα απο εκει. Ωστοσο αν υπαρχει σημαντικη διαφορα στην τιμη ή ελλειψη στο eshop καποιου μερους του υπολογιστη που αξιζει να βαλω στο συστημα, δεν εχω προβλημα να το παραγγειλω και απο αλλου

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Θελω απο ενα καταστημα γιατι θα πρεπει να μου το συναρμολογησουν αυτοι, μιας και δεν το κατεχω

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Απο το καταστημα

Αν επιθυμούμε λειουργικό σύστημα και πιο: Οχι

Το πήρες το μηχάνημα? Αν ναι, θα μπρουσες να μας γράψεις αν εχεις καπου προβλημα και -αν δεν εχεις προβλημα- να μας πεις ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς και ισως ποσα τιμολογια κοβεις την ημερα?

Ενδιαφερομαι και γω για κατι παρόμοιο.

Ευχαριστω

Δημοσ.
Στις 25/1/2023 στις 8:24 ΠΜ, adtakhs είπε

Για υπολογιστή γραφείου εγώ θα κοιτούσα σε:

Asrock X300 Deskmini -159€

Amd Ryzen 5600G (120€)

16Gb ddr4 so-dimm  3200mhz

Kingston KC3000 1TB ή και οικονομικότερο. (70+90€)

M2 κάρτα δικτύου για deskmini (24€)

Ανταπτορα USB (8€)

Οι επιδόσεις θα είναι τρελές, το μέγεθος ελάχιστο και θα είναι και upgradable.

IMG_20221204_140546.jpg

Θα το κούμπωνα πίσω από την οθόνη με το mount (8€) .

IMG_20221224_145116.jpg.1529d6550da949cba291fb151d15f844.jpg

Δεν έχει κανένα λόγο να πάει να πληρώσει κάνεις μόνο για μητρική 120 ευρώ, όταν παίρνει κουτί τροφοδοτικό και μητρική με 150€, όπου η μητρική προσφέρει περισσότερα από ότι όλες οι b450/550 (πχ. 2x m2 nvme).

Τι κουκλί ειναι αυτο; Αψογη προταση. ++ 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παρέλαβα τελικά τον υπολογιστή μετά από 35 μέρες από την παραγγελία, μιας και αποφάσισα να περιμένω να έρθει η μητρική η asrock η οποία καθυστέρησε αρκετά.

Μια ερώτηση.

Οθόνη μπορώ να συνδέσω μόνο μέσω hdmi από ότι βλέπω, μιας και δεν υπάρχει στο κουτί έξοδος vga. Σωστά;

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, crom251 είπε

Παρέλαβα τελικά τον υπολογιστή μετά από 35 μέρες από την παραγγελία, μιας και αποφάσισα να περιμένω να έρθει η μητρική η asrock η οποία καθυστέρησε αρκετά.

Μια ερώτηση.

Οθόνη μπορώ να συνδέσω μόνο μέσω hdmi από ότι βλέπω, μιας και δεν υπάρχει στο κουτί έξοδος vga. Σωστά;

Σωστά , display port & hdmi μόνο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να περασω ολους αυτους τους drivers που εχει εδω?

https://pg.asrock.com/mb/AMD/B550 Phantom Gaming 4/index.asp#Download

Επισης εχει και μια καρτελα BIOS. Να εγκαταστησω τιποτα απο εδω?

https://pg.asrock.com/mb/AMD/B550 Phantom Gaming 4/index.asp#BIOS

ΥΓ. Θα επιλεξω windows 10 εννοειται πρωτα

Επεξ/σία από crom251

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...