bonorov Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Τι έγινε ρε παιδιά με το hardware;Από την αρχή του χρόνου λόγω κάποιων προβληματων δεν παρακολουθούσα γενικά τι συμβαίνει,μπαίνω σήμερα να δω τιμές και έχουν ανέβει όλα 10-20%. Υποθετικα την κατιούσα θα έπρεπε να παιρνουν,ειδικά κάρτες και επεξεργαστες της προηγουμενης γενιάς. Σε κάποιο βίντεο των techlads @kostas_anes είχα ακουσει ότι αναμένεται να ακριβύνει το hardware αλλά δεν το περιμενα για να είμαι ειλικρινής. Mining δεν έχουμε,κοβιντ και καραντινες δεν έχουμε,ο πληθωρισμος είναι δεν αυξήθηκε σε σχέση με τον Δεκέμβριο. Τι παίχτηκε; 1
triplex1 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, bonorov είπε Τι έγινε ρε παιδιά με το hardware;Από την αρχή του χρόνου λόγω κάποιων προβληματων δεν παρακολουθούσα γενικά τι συμβαίνει,μπαίνω σήμερα να δω τιμές και έχουν ανέβει όλα 10-20%. Υποθετικα την κατιούσα θα έπρεπε να παιρνουν,ειδικά κάρτες και επεξεργαστες της προηγουμενης γενιάς. Σε κάποιο βίντεο των techlads @kostas_anes είχα ακουσει ότι αναμένεται να ακριβύνει το hardware αλλά δεν το περιμενα για να είμαι ειλικρινής. Mining δεν έχουμε,κοβιντ και καραντινες δεν έχουμε,ο πληθωρισμος είναι δεν αυξήθηκε σε σχέση με τον Δεκέμβριο. Τι παίχτηκε; Ω γές καλέ μου φίλε bonorov , προλαβα τελευταια και πηρα και ενα τροφοδοτικο 850w (το εχω σφραγισμενο ακομη , περιμενω να παρει τα πανω του 🙂)
kostas_anes Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, bonorov είπε Τι έγινε ρε παιδιά με το hardware;Από την αρχή του χρόνου λόγω κάποιων προβληματων δεν παρακολουθούσα γενικά τι συμβαίνει,μπαίνω σήμερα να δω τιμές και έχουν ανέβει όλα 10-20%. Υποθετικα την κατιούσα θα έπρεπε να παιρνουν,ειδικά κάρτες και επεξεργαστες της προηγουμενης γενιάς. Σε κάποιο βίντεο των techlads @kostas_anes είχα ακουσει ότι αναμένεται να ακριβύνει το hardware αλλά δεν το περιμενα για να είμαι ειλικρινής. Mining δεν έχουμε,κοβιντ και καραντινες δεν έχουμε,ο πληθωρισμος είναι δεν αυξήθηκε σε σχέση με τον Δεκέμβριο. Τι παίχτηκε; Κοίτα και εγώ δεν ήμουν 100% σίγουρος να σου πω την αλήθεια, γιατί ήταν αρκετά καταστροφολογικό αυτό το μήνυμα που έλαβα. Η πηγή μου όμως ήταν εμπιστοσύνης και εμπλέκεται στις εισαγωγές στις μεγάλες φίρμες χοντρέμπορων της χώρας, οπότε γι' αυτό έκανα τον κόπο να το αναφέρω και στο βίντεο, αλλιώς δεν θα είχα ασχοληθεί (ειδικά αν σκεφτείς το τι μπορεί να σου σύρει ο καθένας με κάτι τέτοια, όπως ότι επηρεάζεις την αγορά για να πουλήσουν οι συνεργάτες σου κτλ). Ενδεικτικά παραθέτω παραφρασμένο κείμενο, διότι η πηγή μου ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη και να μην εκτεθεί με κανέναν τρόπο. "Οι προσφορές δεν πρόκειται να είναι όλες καλές σε σχέση με πριν. Πολλά από τα προϊόντα που έρχονται Ελλάδα δεν έπεσαν καν στο skroutz! Αλλά όταν τελειώσουν, εκεί δημιουργείται θέμα μεγάλο με τις τιμές. Έχουμε πολύ υψηλό παγκόσμιο πληθωρισμό και οι πρώτες ύλες και η ενέργεια έχουν πάρει στα σοβαρά την ανιούσα! Τα πράγματα που εισάγονται στην Ελλάδα από την Κίνα και Ταϊβάν έχουν τη διπλάσια τιμή. Απλά πλέον δεν εισάγεται και τίποτα σπουδαίο γιατί έχουμε ΑΠΕΙΡΑ. Όταν τελειώσει το στοκ θα έχουμε πολύ απότομη αύξηση τιμών σε όλα τα αγαθά. Τότε θα δούμε την πραγματική εικόνα της αγοράς και του πληθωρισμού. Μετά το Black Friday και πιθανές προσφορές Χριστουγέννων που θα παιχτεί το τελικό ξεστοκάρισμα, αν έχει μείνει, η κάθε γραμμή που τελειώνει θα ανεβαίνει στα νέα πληθωρισμένα επίπεδα. Προβλέπουν να περάσουμε 4-7 χρόνια με υψηλό πληθωρισμό και κάπου προς την άνοιξη και μετά να δούμε ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις, γιατί θα τελειώνουν όλο και περισσότερα αποθέματα. Αν έχεις σκοπό να αγοράσεις κάτι εσύ και συγγενείς σου, φίλοι σου κτλ, κάντο ΤΩΡΑ (σημείωση: αναφερόμενος στο Black Friday), γιατί οι τιμές είναι όσο πιο χαμηλές γίνεται." Επίσης μου ανέφερε πως στο φετινό BF μπήκαν μέσα ΟΛΟΙ. Από την γραμμή παραγωγής, έως τον τελικό πωλητή, κυρίως για να μπορέσουν να ξεχρεώσουν δάνεια άμεσα, διότι τα επιτόκια ανέβηκαν ξαφνικά σε εξωφρενικά επίπεδα. TL;DR: Λίγο πολύ ότι είπα στην απ'έξω και στο βίντεο. Μέχρι ώρας παίρναμε κυρίως από έτοιμο στοκ (επιβεβαιώθηκε και από τις εξωφρενικές τιμές Ελλάδας/Ευρώπης των νέων κυκλοφοριών. Τώρα που τελείωσε, ετοιμαστείτε για βούρδουλα. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2023 από kostas_anes 1 1 2
triplex1 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 στο bf δεν ειδατε καμια σουπερ τιμη .....εχει μηνες που ειχα πει σε καποιο θεμα μεσα οτι οποιος προλαβει μεχρι τελος του χρονου να στησει
hln3 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Κοίτα και εγώ δεν ήμουν 100% σίγουρος να σου πω την αλήθεια, γιατί ήταν αρκετά καταστροφολογικό αυτό το μήνυμα που έλαβα. Η πηγή μου όμως ήταν εμπιστοσύνης και εμπλέκεται στις εισαγωγές στις μεγάλες φίρμες χοντρέμπορων της χώρας, οπότε γι' αυτό έκανα τον κόπο να το αναφέρω και στο βίντεο, αλλιώς δεν θα είχα ασχοληθεί (ειδικά αν σκεφτείς το τι μπορεί να σου σύρει ο καθένας με κάτι τέτοια, όπως ότι επηρεάζεις την αγορά για να πουλήσουν οι συνεργάτες σου κτλ). Ενδεικτικά παραθέτω παραφρασμένο κείμενο, διότι η πηγή μου ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη και να μην εκτεθεί με κανέναν τρόπο. "Οι προσφορές δεν πρόκειται να είναι όλες καλές σε σχέση με πριν. Πολλά από τα προϊόντα που έρχονται Ελλάδα δεν έπεσαν καν στο skroutz! Αλλά όταν τελειώσουν, εκεί δημιουργείται θέμα μεγάλο με τις τιμές. Έχουμε πολύ υψηλό παγκόσμιο πληθωρισμό και οι πρώτες ύλες και η ενέργεια έχουν πάρει στα σοβαρά την ανιούσα! Τα πράγματα που εισάγονται στην Ελλάδα από την Κίνα και Ταϊβάν έχουν τη διπλάσια τιμή. Απλά πλέον δεν εισάγεται και τίποτα σπουδαίο γιατί έχουμε ΑΠΕΙΡΑ. Όταν τελειώσει το στοκ θα έχουμε πολύ απότομη αύξηση τιμών σε όλα τα αγαθά. Τότε θα δούμε την πραγματική εικόνα της αγοράς και του πληθωρισμού. Μετά το Black Friday και πιθανές προσφορές Χριστουγέννων που θα παιχτεί το τελικό ξεστοκάρισμα, αν έχει μείνει, η κάθε γραμμή που τελειώνει θα ανεβαίνει στα νέα πληθωρισμένα επίπεδα. Προβλέπουν να περάσουμε 4-7 χρόνια με υψηλό πληθωρισμό και κάπου προς την άνοιξη και μετά να δούμε ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις, γιατί θα τελειώνουν όλο και περισσότερα αποθέματα. Αν έχεις σκοπό να αγοράσεις κάτι εσύ και συγγενείς σου, φίλοι σου κτλ, κάντο ΤΩΡΑ (σημείωση: αναφερόμενος στο Black Friday), γιατί οι τιμές είναι όσο πιο χαμηλές γίνεται." Επίσης μου ανέφερε πως στο φετινό BF μπήκαν μέσα ΟΛΟΙ. Από την γραμμή παραγωγής, έως τον τελικό πωλητή, κυρίως για να μπορέσουν να ξεχρεώσουν δάνεια άμεσα, διότι τα επιτόκια ανέβηκαν ξαφνικά σε εξωφρενικά επίπεδα. TL;DR: Λίγο πολύ ότι είπα στην απ'έξω και στο βίντεο. Μέχρι ώρας παίρναμε κυρίως από έτοιμο στοκ (επιβεβαιώθηκε και από τις εξωφρενικές τιμές Ελλάδας/Ευρώπης των νέων κυκλοφοριών. Τώρα που τελείωσε, ετοιμαστείτε για βούρδουλα. Καταστροφολογικα σενάρια που σπάνια πέφτουν μέσα Αν δεις τις τιμές σε πράγματα που δεν υπήρχε στοκ, γιατί απλά δεν είχαν κυκλοφορήσει (νεες RTX, 13η Intel, Amd Ryzen 7XXX) η τάση είναι καθαρά πτωτική. Και στις ddr5 επίσης οι τιμές πάνε προς τα κάτω. Οι τιμές στις μητρικές με τα νεα chipset είναι γενικά υψηλές αλλά και εκεί η τάση είναι πτωτική. 1
thetiesthatbind Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 41 λεπτά πριν, bonorov είπε Τι έγινε ρε παιδιά με το hardware;Από την αρχή του χρόνου λόγω κάποιων προβληματων δεν παρακολουθούσα γενικά τι συμβαίνει,μπαίνω σήμερα να δω τιμές και έχουν ανέβει όλα 10-20%. Υποθετικα την κατιούσα θα έπρεπε να παιρνουν,ειδικά κάρτες και επεξεργαστες της προηγουμενης γενιάς. Σε κάποιο βίντεο των techlads @kostas_anes είχα ακουσει ότι αναμένεται να ακριβύνει το hardware αλλά δεν το περιμενα για να είμαι ειλικρινής. Mining δεν έχουμε,κοβιντ και καραντινες δεν έχουμε,ο πληθωρισμος είναι δεν αυξήθηκε σε σχέση με τον Δεκέμβριο. Τι παίχτηκε; Chip shortage / μειωμενη παραγωγή
bonorov Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Κοίτα και εγώ δεν ήμουν 100% σίγουρος να σου πω την αλήθεια. Η πηγή μου όμως ήταν εμπιστοσύνης και εμπλέκεται στις εισαγωγές στις μεγάλες φίρμες χοντρέμπορων της χώρας, οπότε γι' αυτό έκανα τον κόπο να το αναφέρω και στο βίντεο, αλλιώς δεν θα είχα ασχοληθεί (ειδικά αν σκεφτείς το τι μπορεί να σου σύρει ο καθένας με κάτι τέτοια, όπως ότι επηρεάζεις την αγορά για να πουλήσουν οι συνεργάτες σου κτλ). Ενδεικτικά παραθέτω παραφρασμένο κείμενο, διότι η πηγή μου ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη και να μην εκτεθεί με κανέναν τρόπο. "Οι προσφορές δεν πρόκειται να είναι όλες καλές σε σχέση με πριν. Πολλά από τα προϊόντα που έρχονται Ελλάδα δεν έπεσαν καν στο skroutz! Αλλά όταν τελειώσουν, εκεί δημιουργείται θέμα μεγάλο με τις τιμές. Έχουμε πολύ υψηλό παγκόσμιο πληθωρισμό και οι πρώτες ύλες και η ενέργεια έχουν πάρει στα σοβαρά την ανιούσα! Τα πράγματα που εισάγονται στην Ελλάδα από την Κίνα και Ταϊβάν έχουν τη διπλάσια τιμή. Απλά πλέον δεν εισάγεται και τίποτα σπουδαίο γιατί έχουμε ΑΠΕΙΡΑ. Όταν τελειώσει το στοκ θα έχουμε πολύ απότομη αύξηση τιμών σε όλα τα αγαθά. Τότε θα δούμε την πραγματική εικόνα της αγοράς και του πληθωρισμού. Μετά το Black Friday και πιθανές προσφορές Χριστουγέννων που θα παιχτεί το τελικό ξεστοκάρισμα, αν έχει μείνει, η κάθε γραμμή που τελειώνει θα ανεβαίνει στα νέα πληθωρισμένα επίπεδα. Προβλέπουν να περάσουμε 4-7 χρόνια με υψηλό πληθωρισμό και κάπου προς την άνοιξη και μετά να δούμε ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις, γιατί θα τελειώνουν όλο και περισσότερα αποθέματα. Αν έχεις σκοπό να αγοράσεις κάτι εσύ και συγγενείς σου, φίλοι σου κτλ, κάντο ΤΩΡΑ (σημείωση: αναφερόμενος στο Black Friday), γιατί οι τιμές είναι όσο πιο χαμηλές γίνεται." Επίσης μου ανέφερε πως στο φετινό BF μπήκαν μέσα ΟΛΟΙ. Από την γραμμή παραγωγής, έως τον τελικό πωλητή, κυρίως για να μπορέσουν να ξεχρεώσουν δάνεια άμεσα, διότι τα επιτόκια ανέβηκαν ξαφνικά σε εξωφρενικά επίπεδα. TL;DR: Λίγο πολύ ότι είπα στην απ'έξω και στο βίντεο. Μέχρι ώρας παίρναμε κυρίως από έτοιμο στοκ (επιβεβαιώθηκε και από τις εξωφρενικές τιμές Ελλάδας/Ευρώπης των νέων κυκλοφοριών. Τώρα που τελείωσε, ετοιμαστείτε για βούρδουλα. Δυσκολα τα πραγματα... Ουσιαστικά τώρα αρχίζει να χτυπάει ο πληθωρισμος και η ενέργεια τις τιμές του hw στα καταστήματα. Μου αρέσει που περιμενουμε να πέσουν κάποια στιγμή οι τιμές στις ddr5 πλατφόρμες και να γίνουν πιο προσιτες στον μέσο χρήστη...
triplex1 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, thetiesthatbind είπε Chip shortage / μειωμενη παραγωγή μειωμενες ποσοτητες - εξαγωγες , ο Κινεζος μια χαρα το παει.
kostas_anes Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, hln3 είπε Καταστροφολογικα σενάρια που σπάνια πέφτουν μέσα Αν δεις τις τιμές σε πράγματα που δεν υπήρχε στοκ, γιατί απλά δεν είχαν κυκλοφορήσει (νεες RTX, 13η Intel, Amd Ryzen 7XXX) η τάση είναι καθαρά πτωτική. Και στις ddr5 επίσης οι τιμές πάνε προς τα κάτω. Οι τιμές στις μητρικές με τα νεα chipset είναι γενικά υψηλές αλλά και εκεί η τάση είναι πτωτική. Koίτα το μήνυμα μου φάνηκε και εμένα καταστροφολογικό, όπως είπα και πριν, αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται να έχει πέσει αρκετά μέσα. Προσωπικά δεν το πήρα σε face value, γιατί ξαναλέω, ήθελε πλήρη ανωνυμία. Πολύ πιθανό να το τράβηξε από τα μαλλιά σαν έξτρα μέτρο ασφάλειας. Εν πάση περιπτώσει το φιλτραρισμένο συμπέρασμα που μπορεί να βγει από αυτό, φαίνεται όντως να ισχύει μέχρι ώρας.
bonorov Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, hln3 είπε Καταστροφολογικα σενάρια που σπάνια πέφτουν μέσα Αν δεις τις τιμές σε πράγματα που δεν υπήρχε στοκ, γιατί απλά δεν είχαν κυκλοφορήσει (νεες RTX, 13η Intel, Amd Ryzen 7XXX) η τάση είναι καθαρά πτωτική. Και στις ddr5 επίσης οι τιμές πάνε προς τα κάτω. Οι τιμές στις μητρικές με τα νεα chipset είναι γενικά υψηλές αλλά και εκεί η τάση είναι πτωτική. Δεν ξέρω αν είναι καταστροφολογία φίλε μου,αυτό που ξέρω είναι ότι είδα μία απότομη αυξηση 10-20% μέσα σε μία εβδομάδα χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος. Θα δείξει η πορεια..
kostas_anes Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Παρεμπιπτόντως να αναφέρω ότι εμένα ιδιαίτερα με ανησύχησε αυτό... 16 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Προβλέπουν να περάσουμε 4-7 χρόνια με υψηλό πληθωρισμό Το ότι οι τιμές και το κόστος ζωής γενικά ανεβαίνει μέρα με την μέρα το γνωρίζουμε από την καθημερινότητα μας, θα ήταν ηλίθιο να μην το δούμε να παίζει και στο hardware. Το ότι αυτή η κατάσταση ίσως κρατήσει για 4ετία... Για το hardware το γράφω εκεί που δεν πιάνει μελάνι, δεν είχα τα λεφτά πριν να αναβαθμίσω από αυτά που ήδη έχω, δεν θα τα έχω και μετά, big deal. Το θέμα είναι όμως, ότι δεν νομίζω πως αναφέρεται μόνο στο hardware με το συγκεκριμένο, αλλά γενικά... 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Εναν amd 5700G που κοιτουσα πηγε απο 185€ στα 215€. 1
Moderators matrixxx Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Moderators Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Και εγω ειδα μια τρομερη μεση αυξηση σχεδον 30% αποτομη πριν 5-6 ημερες σε AMD ενος ετους (καποια μαγαζια μαλιστα διπλασιασαν, τριπλασιασαν τιμες!! 😀 ), την ωρα που σκοπευα να χτυπησω ενα για ενα συστημα. Δεν βλεπω ομως να ειναι γενικη, πιστευω οτι ειναι μαλλον ειδικη περιπτωση ισως λογω αποφασης της AMD. Ιντελ, μνημες κλπ σταθερα. Σε αναμονη να πεσουν παλι οι τιμες της amd, δεν θα εκανα κανενα λαθος να αγορασω τωρα στις πολυ αυξημενες κατα σχεδον 30% τιμες για να προλαβω "δηθεν χειροτερα". Καθε εμποδιο σε καλο.
fotaras76 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Οι ryzen 5000 έχουν ανέβει και οι ΑΜ4 μητρικές είναι πανάκριβες εδώ και καιρό. Σε ΑΜ5 επίσης είναι όλα πανάκριβα. Αν συνεχίσουν έτσι ας μείνουν στις αποθήκες να τα χαίρονται. Σε intel δεν ξέρω τι παίζει γιατί δεν την παρακολουθώ τελευταία αλλά πιθανότατα η γενική εικόνα να είναι η ίδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα