Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή υδρόψυξης λόγω χώρου στο κουτί

@ngelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω το εξής πρόβλημα,
στο κουτί μου Be Quiet Pure Base 500DX έχω την υδρόψυξη NZXT Kraken X63. Επειδή δεν χωράει στο πάνω μέρος την έχω τοποθετήσει μπροστά-κάθετα.
Περιμένω κάρτα γραφικών την MSI 3090 Ti 24GB Suprim X η οποία είναι λίγο θηρίο και φοβάμαι μήπως αναγκαστώ να βγάλω την υδρόψυξη για να χωρέσει.

Μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποια υδρόψυξη, όμορφη και καλή (μέχρι 100-150 ευρώ) που να χωράει στο κουτί μου στο πάνω μέρος έτσι ώστε να δώσω αυτή που έχω και να την πάρω; Για να εξοικονομήσω τον μπροστινό χώρο.

Επεξ/σία από @ngelos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 1 χρόνο αργότερα...

Επαναφέρω το θέμα διότι δεν απάντησε κανένας και συνεχίζω να έχω το ίδιο πρόβλημα. Δηλαδή δεν μπορώ ν' αλλάξω εύκολα κάρτα γραφικών λόγω χώρου. Αν υπάρχει κάποια υδρόψυξη που προτείνει κάποιος για ν' αντικαταστήσω αυτή που έχω θα με βοηθήσει πολύ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, @ngelos είπε

Επαναφέρω το θέμα διότι δεν απάντησε κανένας και συνεχίζω να έχω το ίδιο πρόβλημα. Δηλαδή δεν μπορώ ν' αλλάξω εύκολα κάρτα γραφικών λόγω χώρου. Αν υπάρχει κάποια υδρόψυξη που προτείνει κάποιος για ν' αντικαταστήσω αυτή που έχω θα με βοηθήσει πολύ!

Απο μεσα βαζεις το ψυγείο και απο την εξω-μπροστα πλευρά βαζεις τα fan. Οχι ψυγειο+fan απο την ιδια πλευρά. Θα κερδίσεις 2 -3 εκατοστά ετσι. Δεν υπάρχει αλλος τρόπος. 

Επεξ/σία από mixalis95320

2 λεπτά πριν, mixalis95320 είπε

Απο μεσα βαζεις το ψυγείο και απο την εξω-μπροστα πλευρά βαζεις τα fan. Οχι ψυγειο+fan απο την ιδια πλευρά. Θα κερδίσεις 2 εκατοστά ετσι. Δεν υπάρχει αλλος τρόπος. 

Έτσι το έχω. Έλεγα μήπως βάλω άλλη υδρόψυξη στο πάνω μέρος του κουτιού και βγάλω αυτή που μπαίνει μόνο μπροστά!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, @ngelos είπε

Έτσι το έχω. Έλεγα μήπως βάλω άλλη υδρόψυξη στο πάνω μέρος του κουτιού και βγάλω αυτή που μπαίνει μόνο μπροστά!

Δες Ποιο ειναι πιο λεπτο, το ψυγειο η τα φαν, και μετα βαλε αυτο απο μεσα. Δεν μπορω να σκεφτώ κατι αλλο.

Αυτη που εχεις γιατι δεν μπαινει πανω?

Επεξ/σία από mixalis95320

φιλαράκι μόνο 240αρα επάνω μπορείς να βάλεις, δεν νομίζω να έχεις κάποιο θέμα με το ψυγείο εμπρός στα spec's τού κουτιού γράφει ακριβώς τι χωράει, η μπορείς να δεις μερικά τελείωμενα build με 280αρι ψυγείο εμπρός στο ίντερνετ.

23 λεπτά πριν, ICE-T είπε

φιλαράκι μόνο 240αρα επάνω μπορείς να βάλεις, δεν νομίζω να έχεις κάποιο θέμα με το ψυγείο εμπρός στα spec's τού κουτιού γράφει ακριβώς τι χωράει, η μπορείς να δεις μερικά τελείωμενα build με 280αρι ψυγείο εμπρός στο ίντερνετ.

Οπως ειπωθηκε.

Θα βάλεις στην οροφή μια ΑΙΟ 240mm. Οποια σου αρεσει.

Κλασικα αυτη την στιγμη λογικα συμφερει να πας στην Artic Liquid Freezer IIΙ σε σουπερ προσφορα κατ ευθειαν απο την Artic (Black, White, ARGB ή όχι)

Multi-Compatible All in One CPU Water Cooling | ARCTIC

2 ώρες πριν, mixalis95320 είπε

Απο μεσα βαζεις το ψυγείο και απο την εξω-μπροστα πλευρά βαζεις τα fan. Οχι ψυγειο+fan απο την ιδια πλευρά. Θα κερδίσεις 2 -3 εκατοστά ετσι. Δεν υπάρχει αλλος τρόπος. 

Και αυτο σωστό

• Like 1
  • Confused 1

Ξέρει να μου πει κάποιος σε σύγκριση με την τωρινή ψύκτρα που έχω (NZXT Kraken X62) αν είναι καλύτερη αυτή;

Arctic Liquid Freezer II 240 A-RGB Υδρόψυξη Επεξεργαστή Διπλού Ανεμιστήρα 120mm για Socket AM4/AM5/1700/1200/115x | Skroutz.gr

CPU έχω την 5800x αλλά θ' αναβαθμίσω κάποια στιγμή σίγουρα σε AM5. 

5 λεπτά πριν, @ngelos είπε

Ξέρει να μου πει κάποιος σε σύγκριση με την τωρινή ψύκτρα που έχω (NZXT Kraken X62) αν είναι καλύτερη αυτή;

Arctic Liquid Freezer II 240 A-RGB Υδρόψυξη Επεξεργαστή Διπλού Ανεμιστήρα 120mm για Socket AM4/AM5/1700/1200/115x | Skroutz.gr

ναι φίλε μου είναι πολύ καλύτερη γιατί είναι optimize για ΑΜ4 πλατφόρμες, πατάει πολύ καλύτερα πάνω στο chip από την Χ62.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, ICE-T είπε

ναι φίλε μου είναι πολύ καλύτερη γιατί είναι optimize για ΑΜ4 πλατφόρμες, πατάει πολύ καλύτερα πάνω στο chip από την Χ62.

Και απ' ότι βλέπω στο manual λογικά μπαίνει πάνω...

pano.png

Επεξ/σία από @ngelos
  • Like 1

31 λεπτά πριν, @ngelos είπε

Μάλλον είναι καλύτερη λόγω καλύτερης πιθανολογώ αντλίας και τα κλασικά μέταλλα ψυγεία της Artic.

Αλλά για να λέμε τα πράγματα όπως έχουν η διαφορά του τοπ από το "κακό" είναι 2-2,5 βαθμοί στους 100!!!

Στην πράξη αδιάφορο.

Την διαφορά θα την κάνει η συνολική επιφάνεια από της ψύκτρες (ελάσματα και περιμετρική επιφάνεια από τα σωληνάκια) και δευτερευοντως ο όγκος νερού με την ταχύτητα ροής του. Στοιχεία που δεν θα πάρετε δυστυχώς από κανένα κατασκευαστή.

Επίσης βλέπω αυτή στο Γερμανικό site που την έχει και προσφορά. Έχει κανείς γνώμη; Αξίζει καλύτερα από την Liquid Freezer II ;

Liquid Freezer III 240 A-RGB | Multicompatible All-in-One CPU Water Cooler | ACFRE00142A | ARCTIC

11 λεπτά πριν, @ngelos είπε

Επίσης βλέπω αυτή στο Γερμανικό site που την έχει και προσφορά. Έχει κανείς γνώμη; Αξίζει καλύτερα από την Liquid Freezer II ;

Liquid Freezer III 240 A-RGB | Multicompatible All-in-One CPU Water Cooler | ACFRE00142A | ARCTIC

Μα σου είπα.

Από εκεί θα την πάρεις. Από την ίδια την Arctic που έχει προσφορές αυτή την περίοδο όλες τις νέες ΑΙΟ.

Την ΙΙΙ θα πάρεις κατευθείαν από Γερμανία από την Arctic από το site που μόλις έβαλες. Δεν το συζητώ.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Μάλλον είναι καλύτερη λόγω καλύτερης πιθανολογώ αντλίας και τα κλασικά μέταλλα ψυγεία της Artic.

Αλλά για να λέμε τα πράγματα όπως έχουν η διαφορά του τοπ από το "κακό" είναι 2-2,5 βαθμοί στους 100!!!

Στην πράξη αδιάφορο.

Την διαφορά θα την κάνει η συνολική επιφάνεια από της ψύκτρες (ελάσματα και περιμετρική επιφάνεια από τα σωληνάκια) και δευτερευοντως ο όγκος νερού με την ταχύτητα ροής του. Στοιχεία που δεν θα πάρετε δυστυχώς από κανένα κατασκευαστή.

όλες οι Nzxt δένουν πολύ ασκημα επάνω στο chip επειδή χρησιμοποιούν ένα πλαστικό κλιπ για την ΑΜ4 που παίζει, παρόλο που πιάνει σε 4 σημεία,στο Hardware Canucks έχει αναλυτικό βίντεο με δοκιμές και στα 2 chip με αρκετά 240 Rad's.

Επεξ/σία από ICE-T
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...