Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από απίστευτη συγκυρία ήρθε πρόσφατα στη χρήση μου ένα αμάξι που είχα παλιά (ίδιο μοντέλο ακριβώς). Επειδή το είχα χρόνια το αμάξι και το ήξερα καλά θα ορκιζόμουν ότι το τιμόνι κόβει αρκετά περισσότερο. Συγκεκριμένα κάνει μια πλήρη περιστροφή και 90 μοίρες ακόμα. Όχι ότι δεν κάνεις τη δουλειά σου, αλλά στο παρκάρισμα/ξεπαρκάρισμα ή σε καμιά κοφτή στροφή σε στενό στενό θα σε αφήσει λίγο ξεκρέμαστο.

Ρωτώ λοιπόν, αν ξέρει κανείς σε τι μπορεί να οφείλεται κάτι τέτοιο. Δυστυχώς ο ιδιοκτήτης δεν έχει ιδέα.

Σκεφτόμουν να το πάω στον συνεργά μου αλλά να του πω τι, ότι "κάνε το τιμόνι να στρίβει πιο πολύ"? Θα με περάσει για τρελό. Υπάρχει και μία στο εκατομύριο να είναι φυσιολογικό αλλά θυμάμαι πολύ καλά ότι στο δικό μου αμάξι δεν ήταν έτσι, έστριβε περισσότερο.

Ή μήπως είναι θέμα ευθυγράμμισης? Ξέρω ότι καμιά φορά πειράζουν το τιμόνι οι λαστιχάδες, μήπως να το πάω σε κανάν τέτοιο.

Έχει κανείς καμιά ιδέα?

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοβει το ιδιο το τιμονι αριστερα και δεξια??Αν ναι τοτε δεν υπαρχει προβλημα.Υπαρχουν κοντες και μακριες κρεμαγιερες.Τι μαρκα ειναι το αμαξι και τι μοντελο γιατι το κρατας μυστικο????

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ.

Almera του 1996 είναι, το ίδιο ακριβώς είχα. Το ίδιο ακριβώς στρίβει και δεξιά και αριστερά. Ελαστικά δε μπορώ να δω αυτή τη στιγμή.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, tasoe είπε

Almera του 1996 είναι, το ίδιο ακριβώς είχα. Το ίδιο ακριβώς στρίβει και δεξιά και αριστερά. Ελαστικά δε μπορώ να δω αυτή τη στιγμή.

Τελευταίο μοντελο βλέπω, εγω απορώ πως και ακομα στρίβει.

• Like 2
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

Δεν υπάρχει λόγος να ειρωνεύεσαι. Δεν είπα ότι είναι καινούριο όχημα. Μια χαρά πάει για την ηλικία του το αμάξι.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tasoe είπε

Από απίστευτη συγκυρία ήρθε πρόσφατα στη χρήση μου ένα αμάξι που είχα παλιά (ίδιο μοντέλο ακριβώς). Επειδή το είχα χρόνια το αμάξι και το ήξερα καλά θα ορκιζόμουν ότι το τιμόνι κόβει αρκετά περισσότερο. Συγκεκριμένα κάνει μια πλήρη περιστροφή και 90 μοίρες ακόμα. Όχι ότι δεν κάνεις τη δουλειά σου, αλλά στο παρκάρισμα/ξεπαρκάρισμα ή σε καμιά κοφτή στροφή σε στενό στενό θα σε αφήσει λίγο ξεκρέμαστο.

Ρωτώ λοιπόν, αν ξέρει κανείς σε τι μπορεί να οφείλεται κάτι τέτοιο. Δυστυχώς ο ιδιοκτήτης δεν έχει ιδέα.

Σκεφτόμουν να το πάω στον συνεργά μου αλλά να του πω τι, ότι "κάνε το τιμόνι να στρίβει πιο πολύ"? Θα με περάσει για τρελό. Υπάρχει και μία στο εκατομύριο να είναι φυσιολογικό αλλά θυμάμαι πολύ καλά ότι στο δικό μου αμάξι δεν ήταν έτσι, έστριβε περισσότερο.

Ή μήπως είναι θέμα ευθυγράμμισης? Ξέρω ότι καμιά φορά πειράζουν το τιμόνι οι λαστιχάδες, μήπως να το πάω σε κανάν τέτοιο.

Έχει κανείς καμιά ιδέα?

Ενώ εμείς εδώ έχουμε μεγαλύτερες ανοχές, ε? :)

Η 1,5 περιστροφή είναι από άκρη σε άκρη, δλδ από τέρμα αριστερά σε τέρμα δεξιά, ή από το κέντρο?

Αν είναι από το κέντρο είναι φυσιολογικό, τόσο περίπου πρέπει να είναι, από τέρμα σε τέρμα είναι κάπου 2,5 με 3 πλήρεις περιστροφές.

1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Βρε καλώς τον μπρούκλη!

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Η 1,5 περιστροφή είναι από άκρη σε άκρη, δλδ από τέρμα αριστερά σε τέρμα δεξιά, ή από το κέντρο?

Από το κέντρο. Είναι ουσιαστικά μία πλήρης περιστροφή και ένα τέταρτο περίπου, ας πούμε 1,25. Νομίζω θα έπρεπε να είναι 1,5 έστω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, tasoe είπε

Από το κέντρο. Είναι ουσιαστικά μία πλήρης περιστροφή και ένα τέταρτο περίπου, ας πούμε 1,25. Νομίζω θα έπρεπε να είναι 1,5 έστω.

Όχι, όπως έγραψα και παραπάνω από άκρη σε άκρη είναι κάτω από 3, ή από το κέντρο είναι κάτω από 1,5.

Σίγουρα δεν θυμάσαι καλά.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Μια χαρα μπορει να στριβει ...Ισως καλυτερα απο πιο νεα.

Άμα πάντως δεν πετάξετε το τούβλο δεν κλείνει η μέρα...

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Αν καποιοι το χρειαζοντε δεν θα χαλασω χατηρια .....

Στρίβει καλύτερα δηλαδή το τιμόνι του 96 (το συγκεκριμένο) από τα καινούργια? Έγινε νταξει ρε!

Δημοσ.
7 ώρες πριν, jimis_vts είπε

Στρίβει καλύτερα δηλαδή το τιμόνι του 96 (το συγκεκριμένο) από τα καινούργια? Έγινε νταξει ρε!

Εγραψα απο πιο νεα απο αυτο οχι απο καινουργια 

Δημοσ.

ε καλα, οι γνωστες π@π@ριες, η εξιδανικευση του παρελθόντος σωνει και καλα να βρουμε ενα καλο χαρακτηριστικο μια σακαρακα 30ετων

φοβερα στριφτερο το Αλμερα

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...