sjtak Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 32 λεπτά πριν, athkatla78 είπε Το κιτ μνήμης που έχεις υποστηρίζεται από τη μητρική σου ; https://www.gigabyte.com/Motherboard/Z790-GAMING-X-AX-rev-10/support#support-memsup Ναι, είναι το f5-6400j3239g16gx2-tz5k 1
sjtak Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τσέκαρα και κάτι άλλα πράγματα και τελικά στην καρτέλα με τα ρεύματα για τις μνήμες στο bios δεν εμφανίζει καθόλου τα ρεύματα (τάση) το "κακό" dimm (πέρα από το hwinfo που δεν τα έδειχνε, αναμενόμενο μάλλον γιατί από εκεί διαβάζει τις ενδείξεις). Παρατήρησα και κάτι άλλο, ενώ είμαι στο bios, πάλι στην ίδια καρτέλα, βλέπω ότι στη μία τάση στιγμιαία ανεβαίνει η τάση στα 1,8v και μετά ξαναπέφτει στα 1,4v. Είναι φυσιολογική αυτή η διακύμανση ενώ είμαι idle στο bios? To vddq είναι αυτό που πάει στα 1,8v στιγμιαία και το vpp πέφτει στιγμιαία από 1,8v είτε στα 1,4v είτε στα 1,6v. Στα windows βέβαια δεν έχω παρατηρήσει τέτοιες διακυμάνσεις στο hwinfo. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2023 από sjtak
thetiesthatbind Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Αντί να χάνεις χρόνο, στείλε μήνυμα στη GSkill. Πες το πρόβλημα. Και δες αν δεχτούν RMA. Αυτό το 2 μήνες διαδικασία είναι συνήθως παπατζα του Καβάτζα και δεν ισχύει. Το RMA μέσω της εταιρίας απευθείας θα είναι πολύ πιο γρήγορο. Επισης υπάρχει και το θέμα ότι κάποια κιτ είναι δυσκοιλια με κάποιες μητρικές, αλλά το πιο πιθανό είναι το 1 stick να είναι χαλασμένο ή να μην αντέχει τα timings. Να βάλεις παραπάνω το ρεύμα φαντάζομαι δοκίμασες ήδη. Γενικα τα 6400CL32 θα έπρεπε να τα έχουν χωρίς πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα