Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

μου είπε φίλος να του πω μια γνώμη για υπολογιστή για το παιδί του που σπουδάζει και θα χρησιμοποιήσει σχεδιαστικά προγράμματα.

Μου έδωσε την παρακάτω σύνθεση και θα ήθελα γνώμες αν με budget τα 1200 ευρώ είναι οκ ή να φτιάξουμε κάτι καλύτερο - σωστότερο.

CPU : AMD RYZEN 5 5600X

MB : MSI MPG B550 Gaming plus

RAM : CORSAIR Vengeance LPX 32GB ddr4 3600

SSD1 : Samsung 980 pro 500gb M2 pcie gen4

SSD2 : WD Blue 2TB 3.5"

PS : Corsair TX-M Series TX650M 650W gold rated

Case : Thermaltake Core G21 tempered glass edition midi

GPU : Asus Radeon RX 6500 xt 4GB GDDR6 dual oc

Monitor : κάτι σε 27αρι με 4Κ ανάλυση

Περιμένω τις γνώμες σας και ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι ryzen είναι εντάξει για αυτή τη δουλειά ή θα ήταν καλύτερα με intel?

Επεξ/σία από jaguar13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, jaguar13 είπε

Οι ryzen είναι εντάξει για αυτή τη δουλειά ή θα ήταν καλύτερα με intel?

INTEL 13600K με ενσωματωμένη παίζει "σφαίρα" opengl & επαγγελματικά σχεδιαστικά (γλυτώνεις κόστος gpu)

Επειδή είναι πολύ ποιο ικανό CPU από R5600X αν του προσθέσει στο μέλλον GPU μπορει να το κάνει άριστο gaming για ΑΑΑ ή βαρύ-επαγγελματικό εργαλείο για την δουλειά του.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ωραία, άρα να του πω να κοιτάξει για intel? O 13600k έχει ενσωματωμένη gpu (μιλάμε για αυτόν Intel Core i5-13600K 2.6GHz Επεξεργαστής 14 Πυρήνων για Socket 1700 σε Κουτί | Skroutz.gr σωστά?).

Με ποια μητρική θα ήταν βέλτιστο να συνδιααστεί? Αυτή πχ είναι οκ ή παίζει κάτι καλύτερο? Τα υπόλοιπα είναι οκ? Για monitor προτιμάμε κάποια συγκεκριμένη μάρκα?

Ξέρω βομβαρδίζω αλλά έχω πολλά χρόνια να ασχοληθώ με το άθλημα.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

INTEL 13600K με ενσωματωμένη παίζει "σφαίρα" opengl & επαγγελματικά σχεδιαστικά (γλυτώνεις κόστος gpu)

Επειδή είναι πολύ ποιο ικανό CPU από R5600X αν του προσθέσει στο μέλλον GPU μπορει να το κάνει άριστο gaming για ΑΑΑ ή βαρύ-επαγγελματικό εργαλείο για την δουλειά του.

Πήγα να βγάλω μια σύνθεση με 13600Κ αλλά δε μου έβγαινε λόγω της κάρτας γραφικών :P

@jaguar13 https://www.skroutz.gr/s/40253473/MSI-MAG-B760-TOMAHAWK-WIFI-DDR4-Motherboard-ATX-με-Intel-1700-Socket.html

Αυτήυ να πάρει. Νομίζω χωράει στο μπάτζετ. Και θα χρειαστεί και μια αερόψυξη. 

https://www.amazon.de/Thermalright-Heatpipes-CPU-Kühler-TL-C12C-S-Kühlkörperabdeckung/dp/B0BHP75S8T

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλά με την αερόψυξη με έστειλες ...😁. Είναι απαραίτητη με αυτό το cpu ή απλά είναι nice to have?

Εντάξει είδα και το βιντεο εγκατάστασης, τίποτα το ιδιαίτερο που δεν το έχουμε 😁.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, jaguar13 είπε

Καλά με την αερόψυξη με έστειλες ...😁. Είναι απαραίτητη με αυτό το cpu ή απλά είναι nice to have?

Εντάξει είδα και το βιντεο εγκατάστασης, τίποτα το ιδιαίτερο που δεν το έχουμε 😁.

Αρχικά ο επεξεργαστής δεν έρχεται με ψύξη, κατά δεύτερον καλό είναι να έχεις μια ικανή ψύξη, σε αυτά τα λεφτά και από Αμαζον είναι ο,τι πρέπει. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Συγκεντρωτικά μέχρι στιγμής έχουμε:

MB: MSI-MAG-B760-TOMAHAWK-WIFI-DDR4-Motherboard-ATX           230,00 €

CPU:  Intel-Core-i5-13600K-Socket-1700          350,00 €

ΑΕΡΟΨΥΞΗ: Thermalright-Heatpipes-CPU-TL-C12C-S             60,00 €

RAM: Corsair-Vengeance-LPX-32GB-DDR4             97,00 €

SSD1: Samsung-980-Pro-SSD-500GB-M-2-NVMe             87,00 €

SSD2: Western-Digital-Blue-2TB-HDD             51,00 €

PS: Corsair-TX-M-Series-TX750M-750W           105,00 €

CASE: Thermaltake-Core-G21-Tempered-Glass-Edition           133,00 €

GPU: NO 

MONITOR: LG-27UL500-W-IPS-HDR-Monitor-27-4K           296,00 €

Σύνολο          1.409,00 €

Σε τι θα μπορούσαμε να κόψουμε να προσεγγίσουμε τα 1250-1300? Οεο? Η οθόνη είναι οκ?

Δημοσ.

Εγώ δε θα πήγαινα σε 27' για 4Κ. 27' θα κοιτούσα για 1440p. 

Σιγουρα μπορεις να κοψεις απο το κουτί. 40-50 ευρώ και 10-20 ευρώ από τον NVMe.

https://www.skroutz.gr/s/31954276/Kingston-Fury-Renegade-SSD-500GB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-SFYRS-500G.html

https://www.e-shop.gr/ssd-western-digital-wds500g3x0e-sn770-black-500gb-nvme-pcie-gen-40-x4-m2-2280-p-PER.323650

https://www.e-shop.gr/case-aerocool-graphite-g-bk-v2-p-PER.645388 (ίσως αυτό σε κουτί) 

https://www.skroutz.gr/s/36560704/Dell-SE2723DS-IPS-Monitor-27-QHD-2560x1440-με-Χρόνο-Απόκρισης-8ms-GTG.html Δες και αυτο μια 

• Thanks 1
Δημοσ.

Ποιά είναι τα σχεδιαστικά και τι είδους σχέδιο θα κάνει;

Προφανώς υπάρχει διαφορά απο 2d σε 3d και από solidworks σε autocad.

Δε τα βάζουμε όλα σε ένα σακί.

Να δώσεις τόσα σε λεφτά σε 13600k και να μείνεις χωρίς κάρτα γραφικών το βρίσκω εντελώς παράλογο και καθόλου ισορροπημένο.

Η 6500xt της αρχικής σύνθεσης εννοείται δεν προτείνεται για σχεδιαστικά, οι Intel κατά κανόνα είναι προτιμότεροι σε σχεδιαστικά.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

Εγώ δε θα πήγαινα σε 27' για 4Κ

Μια χαρά είναι 4Κ σε 27". Τέτοια είναι η βασική μου οθόνη. Δεν θα την άλλαζα με τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Ποιά είναι τα σχεδιαστικά και τι είδους σχέδιο θα κάνει;

Προφανώς υπάρχει διαφορά απο 2d σε 3d και από solidworks σε autocad.

Δε τα βάζουμε όλα σε ένα σακί.

Να δώσεις τόσα σε λεφτά σε 13600k και να μείνεις χωρίς κάρτα γραφικών το βρίσκω εντελώς παράλογο και καθόλου ισορροπημένο.

Η 6500xt της αρχικής σύνθεσης εννοείται δεν προτείνεται για σχεδιαστικά, οι Intel κατά κανόνα είναι προτιμότεροι σε σχεδιαστικά.

Καλές οι ερωτήσεις σου, θα ρωτήσω και θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, jaguar13 είπε

@nickol-usΚαλημέρα,

αυτα που του εγραψαν από τη σχολή που θα τρέχει είναι adobe master collection, adobe photoshop 2021 v22 ή v23

Σε ποιά σχολή σπουδάζει; Η master collection είναι όλα τα Adobe μαζί. Ενώ το Photoshop είναι ένα από τα 15-20 προγράμματα που μπορεί να έχει η συλλογή.

Μήπως είναι κάποιο τμήμα φωτογραφίας ή γραφιστικής;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...