Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

απο μικρός με τράβαγε η ψυχολογία. Ισως γιατί ήθελα να "φτιάξω" τα δικα μου "περιεργα",

είτε γιατί μου άρεσε. Έχω διαβάσει πάρα πολύ, και θέλω να πάρω ένα χαρτί πάνω σε αυτό.

Δεν ξέρω αν ποτέ θα το εξασκησω, ίσως ναι, ίσως ως 2η δουλεια, ίσως να το κάνω μόνο για την δικη μου καυλα,

ισως μάθε τέχνη και άστηνε

Βρήκα στο Mediteranean ενα πρόγραμμα 2 ετών ΗΝD. Λέω να το κάνω.

Ξαναλέω, σε 2 χρονια δεν ξερω που και πως θα είμαι, αλλα πιστεύετε ότι αξίζει να το κάνω?

Αν,λεω αν, το εξασκούσα, σαν 2η δουλεια, πιστευετε οτι θα είχε κάποιο μέλλον?

Δημοσ.

HND είναι 2 έτη. Ελλάδα χρειάζεσαι 4 για άδεια ψυχολόγου.

Κολέγιο το κάνει ακόμα πιο περίπλοκο αλλά νομίζω μέσω ΣΑΕΠ είναι εφικτό.

4 χρόνια όμως και πάλι. 'Η χρησιμοποιείς ευφάνταστους τίτλους όπως σύμβουλος ψυχικής υγείας, life coach, μέντορας, μέγας διδάσκαλος κλπ... Αλλά αυτά τα κάνεις και με απολυτήριο νηπιαγωγείου αν είσαι καλός παρλαπίπας. Αλλιώς ετοιμάσου για εξώδικα όπως έφαγε μαντάμ «ψυχολόγος» του Ελικοπτερά πιλότου κίλερ...

 

  • Like 2
Δημοσ.

Εχετε δικιο.Αν διαλεξω το Bsc Applied Psychology? 3 χρονια ,στα Αγγλικα, κ απο οτι μου ειπαν παιρνεις δικαιωμα ψυχολογου.Μπορει να κανεις κ κανα μεταπτυχιακο μετα κλπ

Δημοσ.

καλο ειναι να κανουμε σχεδια αλλα ...ας προσγειωθουμε στη γη. Η σχολη ψυχολογιας θελει διαβασμα και ικανοτητα να μπορεις να μελετησεις διαφορετικα αντικειμενα ψυχολογιας παραλληλα (με μεγαλη εκταση σε υλη). Με λιγα λογια φουλ θεωρια. Αυτο αφορα τα δημοσια ελληνικα πανεπιστημια. Υπαρχουν ατομα που τα παρατανε στα πρωτα εξαμηνα μιας και περιμεναν οτι θα πηγαινουν συνεχεια να δουλευουν εξω, εργαστηρια κτλ. Αυτο ερχεται κυριως στο τελος που κανεις πρακτικη.

Ριξε μια ματια εδω για αρχη http://www.psych.uoa.gr/fileadmin/psych.uoa.gr/uploads/students/-1.PROGRAMMA_MATHIMATON_TMIMATOS_PSYCHOLOGIAS_2022-2023.pdf

Δημοσ.

Το αγγλοσαξονικό σύστημα είναι δύσκολο και ανταγωνιστικό για ψυχολογία. Με το βασικό πτυχίο (3 χρόνια) ή με conversion MSc απλά ξεκινάς, σε αντίθεση με Ελλάδα (4 χρόνια), Γερμανία (5 χρόνια) κλπ που παίρνεις άδεια στο καπάκι. Θες άλλα 5 χρόνια min Master/Professional doctorate/Phd κλπ ανάλογα την  ειδικότητα, που για εμένα είναι και σωστότερο σύστημα για να είσαι λιγότερο τουρίστας με την επιστήμη σου. Αυτά για να πάρεις άδεια από εκεί φυσικά.

 

Εδώ με ένα BSc + MSc  με αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ ή ΣΑΕΠ, επειδή καλύπτεται η προϋπόθεση των 4 ετών, μάλλον θα την πάρεις τη άδεια. Με BSc (3 χρόνια) από κολέγιο σκέτο - σχεδόν σίγουρα όχι.

 

  • Thanks 1
Δημοσ.

Βασικά για πολλά επαγγέλματα/επιστημες/λειτουργήματα δεν γίνεται να πεις θα το έχω ως δεύτερη δουλειά. Δεν μπορείς να είσαι part time ψυχολόγος. Όπως δεν μπορείς να είσαι οδοντίατρος όποτε θες, δεν μπορείς να είσαι νευροχειρουργός κάθε Τετάρτη, δεν μπορείς να είσαι δικηγόρος όποτε θες.

  • Like 1
Δημοσ.

Θα σου ελεγα να μην πεταξεις τα χρηματα σου και τις ωρες σου εκει. Σε 2 χρονια που λενε αυτοι δεν παίρνεις αδεια εξασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Ακομα και για σύμβουλος ψυχικης υγειας ειναι 4 χρονια σε ιδιωτικές σχολες για οσους δεν εχουν βασικο πτυχίο. Και επειδή σαν δευτερη δουλεια δεν π[πρόκειται να το κάνεις πιστεψε με. Εχεις να κανεις με την ψυχικη υγεια ανθρωπων δεν πας για ντελιβερι ή να πουλας τσιγαρα. Δηλαδη θελει να αφιερώσεις χρόνο και να θέλεις πολυ να βοήθησες ανθρωπους με υπαρκτα προβληματα που χρειαζονατι λυσεις πολλες φορες.

Επισης εχε υποψη σου οτι η ψυχοθεραπεια δεν ειναι το πτυχιο αλλα η εξάσκηση που το "χαρτι" δεν στο παρέχει. Ρωτα οπου πας περα απο την θεωρεία αν κανουν και πρακτική και ποια θεραπευτικη μεθοδο διδάσκουν. Παλι αν θες για προσωπικη σου αναπτυξη υπαρχουν και αλλες λυσεις οπως να παρακολουθησεις καποια σεμιναρεια σε θεραπευτικα κεντρα ή να κανεις ομαδικη θεραπεια .......θα δεις πραγματικα "θαυματα"

 

 

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, ratataplan είπε

Επισης εχε υποψη σου οτι η ψυχοθεραπεια δεν ειναι το πτυχιο αλλα η εξάσκηση που το "χαρτι" δεν στο παρέχει. Ρωτα οπου πας περα απο την θεωρεία αν κανουν και πρακτική και ποια θεραπευτικη μεθοδο διδάσκουν.

Δεν ξέρω αν είσαι ψυχολόγος, αλλά λύσε μου κάποιες απορίες αν ξέρεις.

Ένας απόφοιτος σχολής Ψυχολογίας έχοντας αποκτήσει και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος δεν είναι "έτοιμος" επαγγελματικά; Πρέπει υποχρεωτικά να εκπαιδευτεί σε κάποιο σύστημα; Για την εκπαίδευση αυτή πληρώνει δίδακτρα ή του δίνουν μισθό; Ο τίτλος "ψυχοθεραπευτής" πως αποκτιέται;

Δημοσ.

Ο ψυχολογος έχει τελειώσει μια σχολή ψυχολογίας, εντός ή εκτός Ελλάδος. Το κράτος που αναγνωρίζει το πτυχίο  του επιτρέπει να παρέχει ψυχολογική θεραπεία, δηλαδή ψυχοθεραπεία, και του δίνει την άδεια να ανοίξει το γραφείο ή να δουλεψει ως υπαλληλος στις λεγόμενες δομές και τωρα πια και στα σχολεια. Δομη ας πουμε ειναι τα ΚΕΔΥ που κανουν διαγωωσεις για ΔΕΠΠΥ κτλ  Να σου πω οτι το τμημα ψυχολογια του ΕΚΠΑ δεν παρεχει στους αποφοιτους του αδεια.....μην με ρωτησεις γιατι......ποτε κανεις δεν το εχει καταλαβει γιατι. 
Αρα ο ψυχολόγος   μπορεί να αναλάβει τη θεραπεία ανθρώπων με ήπιες ψυχικές διαταραχές οι οποίες δεν απαιτούν ψυχοφάρμακα και ανθρώπων με δυσκολίες ψυχολογικής φύσης που δεν συνιστούν καν ψυχικές διαταραχές. Επίσης μπορεί να συνδράμει στην αντιμετώπιση σοβαρών ψυχικών διαταραχών σε συνεργασία με κάποιον ψυχίατρο. Αυτο ομως προυποθετει εξειδίκευσή που την εχει ο κλινικος ψυχολος και αυτο το διαλεγεις στην σχολη. Περα απο αυτο χρειάζεται αν δεν εισαι κλινικος  να εχεις εκπαιδευτει σε  σε κάποιο είδος ψυχοθεραπείας,  όπως η συστημική, η ψυχαναλυτική, η γνωστικοσυμπεριφορική σωματικη ψυχοθεραπεια κ.α. εξτρα απο τις σπουδες της ψυχολογιας  Εδω κολλάει η ταμπέλα του ψυχοθεραπευτή.
   
Υπάρχει και ο  ψυχαναλυτής που δεν είναι απαραίτητα ψυχολόγος. Μπορεί να έχει πχ πτυχίο φιλοσοφίας, ή να είναι ήδη ψυχίατρος. Ωστόσο, έχει κάνει μια ιδιαίτερα εντατική εκπαίδευση, πολλών χρόνων, στην ψυχανάλυτική θεωρία και πρακτική, ώστε να μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του.

,

  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.
On 10/01/2023 at 22:31, LiquidTroll said:

Καλησπέρα σε όλους,

απο μικρός με τράβαγε η ψυχολογία. Ισως γιατί ήθελα να "φτιάξω" τα δικα μου "περιεργα",

είτε γιατί μου άρεσε. Έχω διαβάσει πάρα πολύ, και θέλω να πάρω ένα χαρτί πάνω σε αυτό.

Δεν ξέρω αν ποτέ θα το εξασκησω, ίσως ναι, ίσως ως 2η δουλεια, ίσως να το κάνω μόνο για την δικη μου καυλα,

ισως μάθε τέχνη και άστηνε

Βρήκα στο Mediteranean ενα πρόγραμμα 2 ετών ΗΝD. Λέω να το κάνω.

Ξαναλέω, σε 2 χρονια δεν ξερω που και πως θα είμαι, αλλα πιστεύετε ότι αξίζει να το κάνω?

Αν,λεω αν, το εξασκούσα, σαν 2η δουλεια, πιστευετε οτι θα είχε κάποιο μέλλον?

Επειδη ρωτησες για συμβουλος ψυχικης υγειας και οχι ψυχολόγος που ειναι διαφορετικο επάγγελμα, η καλύτερη λυση ειναι να μπεις στον σύλλογο τους "Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής" και να δεις απο που μπορεις να γινεις μελος εγκεκριμένο.Ο συμβουλος ειναι κατι πιο απλο απο τον ψυχολόγο-θεραπευτή που χρειάζεται ειτε 4 χρονια σε ελληνικό πανεπιστήμιο ειτε 3+ μεταπτυχιακό απο κολλέγιο-Βρετανικο πανεπιστήμιο franchise. Η καλύτερη λυση κατ εμε για σύμβουλος Ψ.Υ. ειναι το μεταπτυχιακό 3 ετων συμβουλευτικής που προσφέρουν σχεδον ολα τα κολλέγια με πρακτικη ασκηση για να το κανεις σωστα και να νιωθεις και εσυ καλα με τις γνωσεις σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...