lordvec Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Πρόβλημα στην ακοή και εγώ χλωμό το βλέπω. Πιο πιθανό το θεωρώ αν είναι να σου προκαλέσει κάτι, να είναι ένα υποσυνείδητο-δεν ξέρω πώς να το πω- στρες. Δηλαδή αυτόν το θόρυβο εσύ να τον έχεις καταπνίξει στο μυαλό σου και ουσιαστικά να μην τον ακούς, αλλά ο οργανισμός σου να μην μπορεί να ηρεμήσει.
airtrelomike13 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 23 ώρες πριν, makis269 είπε συμφωνώ αλλά αυτό που ήθελα να δείξω με αυτό που έγραψα είναι ότι τα 45db δεν είναι επιβλαβή για τον άνθρωπο σε σχέση με τους θορύβους της καθημερινότητας. είναι επιτρεπτος θόρυβος τα 45db για έναν φυσιολογικό άνθρωπο χωρίς θέματα υγείας . το αν σε ενοχλεί το βουητό είναι άλλο θέμα με το επιβλαβή της υπόθεσης . και 45db για αφυγραντήρα δεν είναι λίγα , το ιδανικό θα έλεγα για αθόρυβο είναι 30-35db . Koίτα κάνοντας μια έρευνα σε μεγάλα πολυκαταστήματα, εντελώς αθόρυβο αφυγραντήρα δεν βρήκα, Τα περισσότερα κυμαίνονταν 38-45 db. Η καθημερινότητα ορίζεται διαφορετικά από το κάθε άνθρωπο. Πχ υπάρχουν επαγγέλματα, τα οποία λόγω χειρωνακτικής εργασίας ή ελεύθερα, δεν γίνεται να μη δεν χρησιμοποιήσουν κάποιο μηχάνημα για να φτιάξουν αυτό που θέλουν. Προσωπικά ο παππούς μου δούλευε 40 χρόνια σε εργοστάσιο στην Αθήνα, το οποίο τώρα έκλεισε, και είχαν μέσα μηχανήματα τα οποία ήταν θορυβώδη. Μάντεψε, ποτέ δεν τους έδωσαν ωτοασπίδες, γιατί ίσως τη δεκαετία του 70 και του 80 να μη γνώριζαν από προστασία. ΠΟΤΈ του δεν έμαθε αν είχε θέμα ακοής ή όχι, παρά μόνο στα γεράματα, που ήταν λογικό. Θέλω να καταλήξω ότι ο κάθε άνθρωπος έρχεται καθημερινά σε επαφή με θόρυβο, είτε μεσω του επαγγελματος του, ειτε των δραστηριοτήτων του 6 ώρες πριν, tasanton είπε Ρε παιδιά, εδώ πολλοί (ειδικά νεότερα άτομα) ακούνε τόσο δυνατά μουσική που έχουν πάθει αρχή κώφωσης και δεν το ξέρουν ακόμα. Τα 45db δεν αξίζει να τα συζητάμε, εκτός αν ψάχνουμε κάτι αθόρυβο... Αυτό που λες, το παθαίνουν αρκετοί στο στρατό, όταν πάνε να πραγματοποιήσουν ακουόγραμμα, για να πάρουν ΄πλο και βρίσκουν ότι έχουν πτώση ακοής και δεν το πιστεύουν. Μόνο που εκεί είναι αργά, γιατί αυτό έχεις 1 μήνα να το προλάβεις. Αν και νομίζω από "μαρτυρίες" φίλων ότι όταν έχεις πτώση ακοής το καταλαβαίνεις. Συνήθως νιώθεις ένα μπούκωμα και πας προληπτικά στο γιατρό δηλαδη τα 45 db, δεν τα θεωρεις αρκετα, ειδικά από έναν αφυγραντήρα, για να προκαλέσουν μετά από συνεχόμενη του χρήση, κώφωση? Οκ πολύ πιθανόν αν πας και ρωτήσεις 10 ωρλ εκεί έξω να σου πουν ότι είναι εντός φυσιολογικών ορίων και δεν υπάρχει θέμα.
tasanton Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 46 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε δηλαδη τα 45 db, δεν τα θεωρεις αρκετα, ειδικά από έναν αφυγραντήρα, για να προκαλέσουν μετά από συνεχόμενη του χρήση, κώφωση? Πιστεύω πως όχι, περισσότερο ενόχληση θα σου δημιουργήσουν. Αλλά θα δουλεύει συνέχεια; Εδώ σύγκριση επιπέδων θορύβου: Microsoft Word - E1ECEEFE.doc (yale.edu)
Moderators Inuyasha Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Moderators Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Μεγάλο ρόλο στο θόρυβο παίζει και σε τι απόσταση το μέτρησαν ένα ξερό νούμερο δεν λέει κάτι , έχει τεράστια διάφορα αν μετρήσεις κάτι στο 1 μετρό στα 3 μετρά στα 10 μετρά και πάει λέγοντας Κανε μια δοκιμή κατέβασε μια εφαρμογή που μετράει db στο κινητό , κλείσε το αφυγραντήρα και πάρε μέτρηση (στη θέση που τον έχεις συνήθως ) και ξεκινά τον και πάρε 2η μέτρηση σε ένα ήσυχο δωμάτιο λογικά πρέπει να είσαι γύρω στα 30 db , όσο για το θέμα στην ακοή αν δεν τον πάρεις αγκαλιά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα
airtrelomike13 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Inuyasha είπε όσο για το θέμα στην ακοή αν δεν τον πάρεις αγκαλιά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα Γενικά οι ΩΡΛ αυτό που αναφέρουν είναι ότι αν κάποιος εκτίθεται σε θόρυβο να μη το κάνει συχνά και αν το κάνει να μην είναι πάνω από 8 ώρες καθημερινά, και παράλληλα να έχει μια ισορροπία στα db. Προφανώς αν ακούς μουσική στο φουλ καθε μερα με ακουστικά, μετά από ένα 2μήνο ή και νωρίτερα θα έχεις πάθει κώφωση. Σκέψου τους ανθρώπους στις οικοδομές, τα παιδιά που εργάζονται σε εστιατόρια- clubs, ακόμα και σε δουλειές με πάρα πολύ κόσμο. Δοκίμασα αυτο που μου είπες με 4 διαφορετικές εφαρμογές. Όλες έδειξαν το ίδιο. Σε ήσυχο δωμάτιο 32-33 db, μετά έβαλα τον αφυγραντήρα και πήγα στα 44 το ανώτερο. Και το έκανα με βάση την απόσταση που έχει το κρεβάτι μου από τον αφυγραντήρα.
SabotazNic Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε μετά από ένα 2μήνο ή και νωρίτερα θα έχεις πάθει κώφωση source: trust me bro? Γιατι υπαρχουν καποιες δουλειες εκει εξω, που απαιτουν ακουστικα για αρκετες ωρες. Anyway, επιμενω οτι περισσοτερο θεμα θα εχεις με την ποιοτητα υπνου μακροπροθεσμα.
airtrelomike13 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, tasanton είπε Πιστεύω πως όχι, περισσότερο ενόχληση θα σου δημιουργήσουν. Αλλά θα δουλεύει συνέχεια; Εδώ σύγκριση επιπέδων θορύβου: Microsoft Word - E1ECEEFE.doc (yale.edu) προφανώς και δεν μιλάμε συνέχεια. μιλάμε να τον βάζεις το βράδυ όταν κοιμάσαι. Το λινκ ΄που παρέθεσες είναι πάρα πολύ σωστό και ισχύει, ωστόσο υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ... Στις περισσσότερες εργασίες ( πχ business office) είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, ο χώρος είναι συγκεκριμένος και διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία ή από υπηρεσία σε υπηρεσία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διαφέρει και το προσωπικό. Δηλαδή αν εσύ εργάζεται σε μια δημόσια υπηρεσία, όπου ο χώρος είναι για 40 άτομα, και μέσα είναι 50 , τότε αυτομάτως τα db κάθε μέρα θα είναι ανεβασμένα σε σχέση με το προαπαιτούμενο. Καλά δεν σου βάζω τα εξωτερικά air condition στο μπαλκόνι, που τα γραφεία δίπλα στη τζαμαρία που οδηγούν σε αυτό θα ακούν και το συγκεκριμένο θόρυβο και ας είναι κλειστά. 1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε source: trust me bro? Γιατι υπαρχουν καποιες δουλειες εκει εξω, που απαιτουν ακουστικα για αρκετες ωρες. Ε κοίταξε να δεις αν είσαι τώρα δημοσιογράφος και εργάζεσαι πχ, ε κάποια στιγμή θα σου τύχει. Αν είσαι στην οικοδομή, που δεν τηρείται καμία συνθήκη υγιεινής και οι άνθρωποι εργάζονται σε χάλια συνθήκες ή σε ένα εργοστάσιο, και εκεί θα πάθουν ζημιά. Καλά δεν το συζητώ για αεροσυνοδούς που έχουν συνέχεια πτήσεις και εκεί τα db είναι στο θεό Προσωπικά όταν πάω σε κλαμπ βάζω ωτοασπίδες και παίζει να είμαι ο μοναδικός, και μερικοί με κοιτάνε περίεργα. Τις προάλλες έβαλα σε μια δεξίωση γάμου, και ήρθαν και με ρωτούσαν αν μου αρέσει η μουσική ή οχι. Που θέλω να καταλήξω. Ότι γενικά δεν υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση και παραλείπονται οδηγίες που αν είχαν δοθεί, πολύ απλά οι περισσότεροι θα είχαν προλάβει αρκετά πράγματα
SabotazNic Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Ε κοίταξε να δεις αν είσαι τώρα δημοσιογράφος και εργάζεσαι πχ, ε κάποια στιγμή θα σου τύχει. Αν είσαι στην οικοδομή, που δεν τηρείται καμία συνθήκη υγιεινής και οι άνθρωποι εργάζονται σε χάλια συνθήκες ή σε ένα εργοστάσιο, και εκεί θα πάθουν ζημιά. Καλά δεν το συζητώ για αεροσυνοδούς που έχουν συνέχεια πτήσεις και εκεί τα db είναι στο θεό Προσωπικά όταν πάω σε κλαμπ βάζω ωτοασπίδες και παίζει να είμαι ο μοναδικός, και μερικοί με κοιτάνε περίεργα. Τις προάλλες έβαλα σε μια δεξίωση γάμου, και ήρθαν και με ρωτούσαν αν μου αρέσει η μουσική ή οχι. Που θέλω να καταλήξω. Ότι γενικά δεν υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση και παραλείπονται οδηγίες που αν είχαν δοθεί, πολύ απλά οι περισσότεροι θα είχαν προλάβει αρκετά πράγματα ανεφερες 2μηνο ή νωριτερα για κωφωση. that's all
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Βαλε τον να δουλευει μόνο την ημέρα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα