Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Ένας αφυγραντήρας ο οποίος διαθέτει επίπεδο θορύβου στα 45dB, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ακοή?

Δεν έχω παρατηρήσει κάτι, απλά επειδή ψάχνω αθόρυβο αφυγραντήρα και γενικά δεν έχω βρει, έχω έναν στα 45dB και φοβάμαι μελλοντικά μήπως απο τον διαρκή ήχο και ανεξάρτητα από τα db, δημιουργήσει αρνητικές επιπτώσεις στην ακοή λόγω  καθημερινή βάση.

Εγώ προσωπικά τον χρησιμοποιώ τον αφυγραντήρα το βράδυ όταν κοιμάμαι μόνο. Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας , όχι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον έχεις δίπλα σου όλη την ώρα και σε ενοχλεί ο θόρυβος;

Και εμείς έχουμε, είναι σχετικά μακριά όμως δεν τον έχουμε σε μικρη απόσταση ώστε να ενοχλεί και προφανώς όχι όλη την μέρα. 

Για το θέμα της ακοής, μόνο κάποιος ΩΡΛ μπορεί να απαντήσει αξιόπιστα. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Τον έχεις δίπλα σου όλη την ώρα και σε ενοχλεί ο θόρυβος;

Και εμείς έχουμε, είναι σχετικά μακριά όμως δεν τον έχουμε σε μικρη απόσταση ώστε να ενοχλεί και προφανώς όχι όλη την μέρα. 

Για το θέμα της ακοής, μόνο κάποιος ΩΡΛ μπορεί να απαντήσει αξιόπιστα. 

Καλά δεν τον παίρνω και αγκαλιά. Τον έχω σε μια λογικη απόσταση βάση των διαστάσεων του δωματίου . Γενικά δεν παίρνω χαμπάρι από θορύβους κοιμάμαι κανονικά. Απλά επειδή τον έχω στο δωματιο όταν κοιμάμαι και είναι 5-6 ώρες σε ένα δωμάτιο 18 τετραγωνικων μέτρων την για αυτό το ρώτησα.

Δεν έχω διαπιστώσει προσωπικά κάποια πτωση ακοής αλλά λέω μελλοντικά μήπως έχει αρνητικές επιπτώσεις 

Δημοσ.

Εμένα ίσα ίσα με νανουριζει κ όλας γιατί "πνίγει" τους υπόλοιπους θορύβους. Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με τα αυτιά σου. Το πολύ πολύ, εάν τον έχεις πολλές ώρες ανοιχτό, να σε πιάσει πονοκέφαλος, οπότε τον κλείνεις και ησυχάζεις.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Καλά δεν τον παίρνω και αγκαλιά. Τον έχω σε μια λογικη απόσταση βάση των διαστάσεων του δωματίου . Γενικά δεν παίρνω χαμπάρι από θορύβους κοιμάμαι κανονικά. Απλά επειδή τον έχω στο δωματιο όταν κοιμάμαι και είναι 5-6 ώρες σε ένα δωμάτιο 18 τετραγωνικων μέτρων την για αυτό το ρώτησα.

Δεν έχω διαπιστώσει προσωπικά κάποια πτωση ακοής αλλά λέω μελλοντικά μήπως έχει αρνητικές επιπτώσεις 

Τον δικό μου δεν θα μπορούσα να τον βάλω το βράδυ στο υπνοδωμάτιο μόνο σε άλλο δωμάτιο πιο μακριά. Αν δεν σε ενοχλεί ο θόρυβος δεν νομίζω ότι έχεις να φοβάσαι κάτι. 

Δημοσ.

Έχει μετρηθεί ότι η ομιλία έχει ένταση από 50 ως 60 ντεσιμπέλ, ο θόρυβος στο εστιατόριο  60  με 65, στο τρένο 70 με 80 και στο αεροπλάνο 120 με 125. Ήχοι εντάσεως 80 έως 90 ντεσιμπέλ για έξι τουλάχιστον ώρες την ημέρα θεωρούνται επιβλαβείς για την ακουστική λειτουργία. Αλλά και κάτω από τα 80 ντεσιμπέλ μπορεί ο ήχος να προκαλέσει προβλήματα αν διαρκεί αρκετό χρονικό διάστημα.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Καλησπέρα

Ένας αφυγραντήρας ο οποίος διαθέτει επίπεδο θορύβου στα 45dB, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ακοή?

Δεν έχω παρατηρήσει κάτι, απλά επειδή ψάχνω αθόρυβο αφυγραντήρα και γενικά δεν έχω βρει, έχω έναν στα 45dB και φοβάμαι μελλοντικά μήπως απο τον διαρκή ήχο και ανεξάρτητα από τα db, δημιουργήσει αρνητικές επιπτώσεις στην ακοή λόγω  καθημερινή βάση.

Εγώ προσωπικά τον χρησιμοποιώ τον αφυγραντήρα το βράδυ όταν κοιμάμαι μόνο. Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας , όχι

Υπάρχουν 2 ειδών.

• Με συμπιεστή που λειτουργούν καλά σε υψηλές θερμοκρασίες, καίνε λιγότερο στις υψηλές θερμοκρασίες και παράλληλα κάνουν θόρυβο.
  • Με ζεόλιθο που λειτουργούν σε όλες τις θερμοκρασίες, καίνε περισσότερο στις υψηλές θερμοκρασίες και δεν κάνουν ιδιαίτερο θόρυβο.
Δημοσ.
6 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Υπάρχουν 2 ειδών.

• Με συμπιεστή που λειτουργούν καλά σε υψηλές θερμοκρασίες, καίνε λιγότερο στις υψηλές θερμοκρασίες και παράλληλα κάνουν θόρυβο.
  • Με ζεόλιθο που λειτουργούν σε όλες τις θερμοκρασίες, καίνε περισσότερο στις υψηλές θερμοκρασίες και δεν κάνουν ιδιαίτερο θόρυβο.

Κοίτα εγώ έχω αυτόν: https://www.skroutz.gr/s/12976502/Croner-CR-1414-Αφυγραντήρας-14lt.html

Γενικά δεν νομίζω να υπάρχε αθόρυβος-αθόρυβος αφυγραντήρας. Αυτός που έχω εγω είνα στα 45 dB, αλλά τον χρησιμοποιώ περισσότερο εδώ και 1,5 μήνα όταν κοιμάμαι μόνο και μπορώ να πω ότι με έχει βοηθήσει αρκετά.

Γενικά όλες οι συσκευές κάνουν κάποιο είδος θόρυβο. Και ο ανεμιστηρας που βάζουμε το καλοκαιρί, θόρυβο κάνει και επειδή το δυναμώνουμε μπορεί να κάνει και περισσότερο από τον αφυγραντήρα

13 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Γενικα μην τον εχεις σερι ανοιχτο. Ενα 60% υγρασιας ειναι οκ για τον χωρο, οποτε βαζε το με στοχο % υγρασιας

το θέμα είναι ότι μετά από λίγο που τον κλείνω το εν λόγω ποσοστό ανεβαίνει.

Γενικά τον χρησιμοποιώ μόνο όταν κοιμάμαι για να κάνω καλύτερο ύπνο.

Ξέρω κόσμο που ανάβει τον αφυγραντήρα όλη την ημέρα, και τη νύχτα τον κλείνει

Δημοσ.

Ξαναλέω, βάζε τον νωρίτερα να δουλεύει, ή με όριο στην υγρασία. Μπορεί να μην είναι επιβλαβής στην ακοή (αν πχ τον έχεις στην άλλη μεριά του δωματίου), αλλά σίγουρα το ακούς και στον ύπνο και αυτό σιγά σιγά μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σου, και άρα τον οργανισμό (κούραση κτλ). 

Ακομα και στον διάδρομο να τον βάλεις, πάλι οκ θα είναι. Ελπίζω να τον πήρες σε πιο χαμηλή τιμή από ότι είναι τώρα, μιας και στα 190 υπάρχουν και καλύτερες επιλογές. 

9 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

το θέμα είναι ότι μετά από λίγο που τον κλείνω το εν λόγω ποσοστό ανεβαίνει.

Για αυτό λέω με στόχο και όχι συνεχόμενη λειτουργίας, μιας και το 30-40 πάλι δεν είναι και ότι καλύτερο. Αν δεν έχει λειτουργία, εκεί πάσο. 

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Ξαναλέω, βάζε τον νωρίτερα να δουλεύει, ή με όριο στην υγρασία. Μπορεί να μην είναι επιβλαβής στην ακοή (αν πχ τον έχεις στην άλλη μεριά του δωματίου), αλλά σίγουρα το ακούς και στον ύπνο και αυτό σιγά σιγά μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σου, και άρα τον οργανισμό (κούραση κτλ). 

Ακομα και στον διάδρομο να τον βάλεις, πάλι οκ θα είναι. Ελπίζω να τον πήρες σε πιο χαμηλή τιμή από ότι είναι τώρα, μιας και στα 190 υπάρχουν και καλύτερες επιλογές. 

Για αυτό λέω με στόχο και όχι συνεχόμενη λειτουργίας, μιας και το 30-40 πάλι δεν είναι και ότι καλύτερο. Αν δεν έχει λειτουργία, εκεί πάσο. 

Black friday τιμή τον πήρα στα 99 ευρώ.

• Like 1
Δημοσ.

Βαλτον να δουλευει συνεχεια και κλειστον πριν κοιμηθεις.
Ετσι εκανα εγω σε σπιτι με φοβερη υγρασια,εμπαινα στο υπνοδωματιο και ηταν παραδεισος σε σχεση με το υπολοιπο σπιτι.

• Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, makis269 είπε

Έχει μετρηθεί ότι η ομιλία έχει ένταση από 50 ως 60 ντεσιμπέλ, ο θόρυβος στο εστιατόριο  60  με 65, στο τρένο 70 με 80 και στο αεροπλάνο 120 με 125. Ήχοι εντάσεως 80 έως 90 ντεσιμπέλ για έξι τουλάχιστον ώρες την ημέρα θεωρούνται επιβλαβείς για την ακουστική λειτουργία. Αλλά και κάτω από τα 80 ντεσιμπέλ μπορεί ο ήχος να προκαλέσει προβλήματα αν διαρκεί αρκετό χρονικό διάστημα.

καλα γενικα η καθημερινοτητα μας ειναι γεμάτη θορυβους, ωστοσο οσο μπορουμε πρεπει να προστατευομαστε. Προσωπικα προληπτικα παντα βαζω ωτοασπιδες οταν παω σε κλαμπ ή σε δεξιωσεις , γιατί ΄ξέρω οτι η μουσικη θα ειναι πάρα πολύ δυνατή. Αεροπλάνο και τρένο, ο απλός άνθρωπος δεν παίρνει καθημερινά, στο εστιατόριο θα πάει τα ΣΚ. 

Βέβαια σε μια μεγάλη πολη, ακόμα και η καθημερινή βαβούρα, κόσμος, ομιλίες έχουν μια ένταση, αλλά δεν διαδραματίζουν τόσο σημαντικό ρόλο , αν είναι σε ανοιχτό χώρο. Σε ένα κλειστό χωρο σίγουρα θα υπάρχει πρόβλημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

καλα γενικα η καθημερινοτητα μας ειναι γεμάτη θορυβους, ωστοσο οσο μπορουμε πρεπει να προστατευομαστε. Προσωπικα προληπτικα παντα βαζω ωτοασπιδες οταν παω σε κλαμπ ή σε δεξιωσεις , γιατί ΄ξέρω οτι η μουσικη θα ειναι πάρα πολύ δυνατή. Αεροπλάνο και τρένο, ο απλός άνθρωπος δεν παίρνει καθημερινά, στο εστιατόριο θα πάει τα ΣΚ. 

Βέβαια σε μια μεγάλη πολη, ακόμα και η καθημερινή βαβούρα, κόσμος, ομιλίες έχουν μια ένταση, αλλά δεν διαδραματίζουν τόσο σημαντικό ρόλο , αν είναι σε ανοιχτό χώρο. Σε ένα κλειστό χωρο σίγουρα θα υπάρχει πρόβλημα

συμφωνώ αλλά αυτό που ήθελα να δείξω με αυτό που έγραψα είναι ότι τα 45db δεν είναι επιβλαβή για τον άνθρωπο σε σχέση με τους θορύβους της καθημερινότητας.

είναι επιτρεπτος θόρυβος τα 45db για έναν φυσιολογικό άνθρωπο χωρίς θέματα υγείας .

το αν σε ενοχλεί το βουητό είναι άλλο θέμα με το επιβλαβή της υπόθεσης .

και 45db για αφυγραντήρα δεν είναι λίγα , το ιδανικό θα έλεγα για αθόρυβο είναι 30-35db .

Επεξ/σία από makis269
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά, εδώ πολλοί (ειδικά νεότερα άτομα) ακούνε τόσο δυνατά μουσική που έχουν πάθει αρχή κώφωσης και δεν το ξέρουν ακόμα. Τα 45db δεν αξίζει να τα συζητάμε, εκτός αν ψάχνουμε κάτι αθόρυβο...

Επεξ/σία από tasanton

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...