ghadhika Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Τι ξαφνική αύξηση στη τιμή του 5600g είναι αυτή; Όλη τη βδομάδα προσπαθώ να τον πάρω από διάφορα καταστήματα και συνεχώς τρώω άκυρο και μετά τον βλέπω 20-30€ πάνω! wtf! Επίσης, για να κάνω λίγη οικονομία, επειδή βλέπω ότι οι atx μητρικές ξεφεύγουν, ξέρετε αν θα έχω θέμα αν βάλω mATX m/b σε ATX κουτί; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 40 λεπτά πριν, ghadhika είπε Τι ξαφνική αύξηση στη τιμή του 5600g είναι αυτή; Όλη τη βδομάδα προσπαθώ να τον πάρω από διάφορα καταστήματα και συνεχώς τρώω άκυρο και μετά τον βλέπω 20-30€ πάνω! wtf! Επίσης, για να κάνω λίγη οικονομία, επειδή βλέπω ότι οι atx μητρικές ξεφεύγουν, ξέρετε αν θα έχω θέμα αν βάλω mATX m/b σε ATX κουτί; πριν απο 10 ημερες στα ειπα , οσο καθυστερεις στο τελος ουτε το κουτι δεν θα παρεις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Δευτέρα υπήρχε ετοιμοπαράδοτος στην Cosmodata και με την χαμηλότερη τιμή του σκρουτζ/bestprice (~122€) Αν περίμενες οτι θα πέσει κι άλλο ενώ ο 5600 ανέβηκε βουνό πριν 2 εβδομάδες, απλά έπαιξες κι έχασες 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ghadhika Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, nickol-us είπε Δευτέρα υπήρχε ετοιμοπαράδοτος στην Cosmodata και με την χαμηλότερη τιμή του σκρουτζ/bestprice (~122€) Αν περίμενες οτι θα πέσει κι άλλο ενώ ο 5600 ανέβηκε βουνό πριν 2 εβδομάδες, απλά έπαιξες κι έχασες Με καθυστέρησε ένα σκρουτζομάγαζο, απ' όπου το είχα παραγγείλει από τη Παρασκευή κάπου στα 116€, περίμενα να γίνει έλεγχος διαθεσιμότητας μέχρι τη Δευτέρα, Δευτέρα παίρνω το ok... και Τρίτη μου το ακυρώνουν! 😡 Μπαίνω επιτόπου στη σελίδα του μαγαζιού και τον βρίσκω στα 125 (άμεσα διαθέσιμο), λέω δε γαμ.., τον ξαναπαραγγέλνω και λίγες ώρες αργότερα ξανά άκυρο. Μέχρι να γίνει όλο αυτό, το χάσαμε το κορμί πατριώτη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, ghadhika είπε Με καθυστέρησε ένα σκρουτζομάγαζο, απ' όπου το είχα παραγγείλει από τη Παρασκευή κάπου στα 116€, περίμενα να γίνει έλεγχος διαθεσιμότητας μέχρι τη Δευτέρα, Δευτέρα παίρνω το ok... και Τρίτη μου το ακυρώνουν! 😡 Μπαίνω επιτόπου στη σελίδα του μαγαζιού και τον βρίσκω στα 125 (άμεσα διαθέσιμο), λέω δε γαμ.., τον ξαναπαραγγέλνω και λίγες ώρες αργότερα ξανά άκυρο. Μέχρι να γίνει όλο αυτό, το χάσαμε το κορμί πατριώτη. Απλά άτυχος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ghadhika Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Επειδή δεν πολυπαρακολουθώ τα δρώμενα, υπάρχει κάποιος λόγος γι' αυτή την αύξηση; Δεν είναι άμεση ανάγκη, να περιμένω ή να τον χτυπήσω τώρα γιατί πάμε για χειρότερα; Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2023 από ghadhika Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Η αλήθεια είναι οτι η τιμή ήταν περίεργα χαμηλή και μάλλον δύσκολα θα ξαναφτάσει σε αυτά τα επίπεδα. Εδώ μιλάμε καθαρά για προσωπική εκτίμηση. Το τι επηρεάζει τις τιμές στο hardware και κατά πόσο τυχαία δεν το γνωρίζω να σου πω. Προσωπικά δεν μου αρέσει να ακούω θεωρίες και θεωρώ σχεδόν τα πάντα μαντεψιά στην τύχη. Θα δεις πολλά βίντεο που μιλούν για πολύ υψηλές τιμές στο hardware ενώ μέχρι το Δεκέμβρη έβρισκε κανείς 6700 στα 350, r5 5600 στα 120, 5600g στα 110, μνήμες 16gb στα 50 και πιο χαμηλα, τιμές κλεψιά σχετικά με το σύντομο παρελθόν. Η απόφαση να αγοράσεις ή να περιμένεις για μένα κρύβει ρίσκο και προς τις δύο κατευθύνσεις. Είναι κάτι που θα έλεγα οτι πρέπει να διαλέξεις μόνος σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotaras76 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 7 ώρες πριν, nickol-us είπε Δευτέρα υπήρχε ετοιμοπαράδοτος στην Cosmodata και με την χαμηλότερη τιμή του σκρουτζ/bestprice (~122€) Αν περίμενες οτι θα πέσει κι άλλο ενώ ο 5600 ανέβηκε βουνό πριν 2 εβδομάδες, απλά έπαιξες κι έχασες Είναι και θέμα τύχης, μπήκα πριν 2-3 μέρες bestprice είδα τιμή, έκανα την παραγγελία και παρέλαβα σήμερα. Από foxstore στα 117 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά. Δεν πρέπει να έμεινε αυτή η τιμή για παραπάνω από 1-2 ώρες, τελείωσε στο foxstore και τσίμπησε αμέσως πάλι η τιμή. Από τις πιο vfm αγορές που έχω κάνει. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Το θεμα ειναι να μαθεις και απο ποια μαγαζια θα ψωνιζεις Αυτη τη στιγμη στο eshop και με παραγγελια , τον δινεις χωρις να πληρωσεις και θα στον φερουν https://www.e-shop.gr/cpu-amd-ryzen-5-5600g-390ghz-6-core-with-wraith-stealth-box-p-PER.559764 Εγω θα κοιτουσα αυτη τη στιγμη τον 5700G αν θες τη συμβουλη μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
man39 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Στις 10/1/2023 στις 6:33 ΜΜ, ghadhika είπε Γεια σας παιδιά. Έχω το σύστημα που βλέπετε στην υπογραφή μου που, όπως καταλαβαίνετε, πλησιάζει στη "τρίτη ηλικία". Δεν έχω σοβαρά προβλήματα με τις επιδόσεις του αλλά τα σημάδια ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρησή του έχουν εμφανιστεί από καιρό και ουσιαστικά θέλω να το αλλάξω πριν προλάβει να με αφήσει εκείνο, κάτι που μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες. Δεν έχω υψηλές απαιτήσεις. Είναι ένας all-around υπολογιστής, όμως παίζω και τα παιχνιδάκια μου, χωρίς να ενδιαφέρομαι ούτε για τις τελευταίες κυκλοφορίες ούτε για 4k ultra high settings. Επειδη θέλω να έχει μια καλή διάρκεια ζωής, η πρώτη μου σκέψη πήγε στο νέο Ryzen5 7600 με μια όσο το δυνατόν οικονομική mobo και αντίστοιχες μνήμες. Δυστυχώς με αυτό το σύστημα, οικονομικά δε βγαίνω να βάλω και κάρτα γραφικών (η οποία επίσης μοιάζει να είναι στα τελευταία της), που σημαίνει πως μένω με την RX480 όσο αντέξει και μετά βασίζομαι στην onboard, μέχρι να μπορέσω να βάλω άλλη. Η δεύτερη σκέψη είναι να παίξω οικονομικά στη CPU και να πάω σε έναν Ryzen 5 4500 με αντίστοιχες mobo και μνήμες και να στάξω το 200αρι σε μια RX6500. Και στα δύο συστήματα, το ερωτηματικό είναι προφανώς η gfx. Στο πρώτο ρισκάρω να μείνω με τη παλιά με την ελπίδα να αντέξει κάνα χρόνο ακόμα μπας και βγει καμιά αξιοπρεπής RX7500 σε ανεκτή τιμή, ενώ στο δεύτερο έχω μεν ένα συνολικά καινούριο rig αλλά φοβάμαι ότι οι διαφορές με το παλιό στις επιδόσεις θα είναι μικρές, για να μη πω πολύ μικρές. Με Intel και Nvidia έχω σταματήσει να ασχολούμαι από... δε θυμάμαι πότε αλλά είχαμε ακόμα δραχμή! Δεν έχω ιδέα τι παίζει και κατά προτίμηση θα ήθελα να τις αποφύγω αλλά αν έχετε να προτείνετε κάτι, παρακαλώ. Για δώστε καμιά συμβουλή... Διαβαζοντας αυτα που γραφεις δεν θα εκανα αναβαθμιση δεν νομιζω οτι χρειαζεται .Θα εκανα μονο αν ειχα απαιτησεις μεγαλες στο gaming (αναλυσεις 4κ ultra setiings ktlp) η εχω προβλημα σε ενα software με απαιτησεις γενικα η αν κατι μου κολλαγε λογο παλαιοτηος η τεχνικου προβληματος!! Tι ειναι αυτο που αντιμετωπιζεις ως θεμα που δικαιολογει αναβαθμιση ? Χωρις να θελω να σε επηρεάσω σε αυτο που θελεις να κανεις . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα