Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω κάνει πολλά ταξίδια εντός Σένγκεν με τον φωτογραφικό μου εξοπλισμό που συνήθως κουβαλάω σε ένα backback. Μία Dslr 3-4 φακοί και ένα flash.
Τι γίνεται στην περίπτωση ταξιδιού εκτός Σένγκεν όπου στην επιστροφή θα περάσω τελωνείο. Πως αποδεικνύει κάποιος πως αυτά τα αντικείμενα τα είχε στην κατοχή του κατά την έξοδο από την χώρα. Υπάρχει κάποια φόρμα όπου καταγράφονται τα αντικείμενα αναλυτικά με serial numbers ώστε να μπορεί να αποδείξει πως του ανήκουν και να μην τον αναγκάσουν να τα εκτελωνίσει σε περίπτωση που πέσει σε κάποιον στραβό εκτελωνιστή?
Ευχαριστώ

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, spooker είπε

Έχω κάνει πολλά ταξίδια εντός Σένγκεν με τον φωτογραφικό μου εξοπλισμό που συνήθως κουβαλάω σε ένα backback. Μία Dslr 3-4 φακοί και ένα flash.
Τι γίνεται στην περίπτωση ταξιδιού εκτός Σένγκεν όπου στην επιστροφή θα περάσω τελωνείο. Πως αποδεικνύει κάποιος πως αυτά τα αντικείμενα τα είχε στην κατοχή του κατά την έξοδο από την χώρα. Υπάρχει κάποια φόρμα όπου καταγράφονται τα αντικείμενα αναλυτικά με serial numbers ώστε να μπορεί να αποδείξει πως του ανήκουν και να μην τον αναγκάσουν να τα εκτελωνίσει σε περίπτωση που πέσει σε κάποιον στραβό εκτελωνιστή?
Ευχαριστώ

αν θέλεις να είσαι 100% σίγουρος πριν βγεις από χώρα Σέγκεν πας στη τελωνειακή υπηρεσία και δηλώνεις τον εξοπλισμό σου(αναγράφονται στο διαβατήριο)

θυμάμαι μια FM2 που ειχα παντα μαζι μου με ζαλισαν μια φορα στη Γλυφαδα οπου μου εξηγησαν τη διαδικασια....καλο ειναι να ρωτησεις πριν ......

Δημοσ.

Κάποτε (παλιά - πολύ παλιά) πέρναγα από το τελώνιο πριν φύγω και αναγράφανε το σειριακό από την μηχανή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...