Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

πριν 1-2 μήνες αγόρασα από Ιαπωνία μια ταινία dvd γύρω στα 5-6 euros και η αποστολή του έγινε me fed ex .

Το τελικό ποσό βγήκε αρκετά φουσκωμένο αλλά ήταν κάτι που επιθυμούσα οπότε δεν είχα κάποιο θέμα.

Σήμερα μου εμφανίστηκε ειδοποίηση "δασμών και φόρων" σύμφωνα με την οποία πρέπει να τους πληρώσω γύρω στα 7 ευρώ ως προμήθεια "προόδου"( + 24% ).

Δεν είναι μεγάλο το ποσό αλλά μιλάμε για κατι ουρανοκατέβατο.

Το λογικό δε θα ήταν πριν παραλάβω την ταινία να είχε μέσα και το ποσό εκτελωνισης; 

Να το αγνοήσω; Θα έχω μπελάδες; Παρακαλώ όσοι /όσες έχουν αντίστοιχη εμπειρία, τα φώτα τους.

Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από Scatman
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 10/1/2023 στις 3:35 ΜΜ, Scatman είπε

Καλησπέρα,

πριν 1-2 μήνες αγόρασα από Ιαπωνία μια ταινία dvd γύρω στα 5-6 euros και η αποστολή του έγινε me fed ex .

Το τελικό ποσό βγήκε αρκετά φουσκωμένο αλλά ήταν κάτι που επιθυμούσα οπότε δεν είχα κάποιο θέμα.

Σήμερα μου εμφανίστηκε ειδοποίηση "δασμών και φόρων" σύμφωνα με την οποία πρέπει να τους πληρώσω γύρω στα 7 ευρώ ως προμήθεια "προόδου"( + 24% ).

Δεν είναι μεγάλο το ποσό αλλά μιλάμε για κατι ουρανοκατέβατο.

Το λογικό δε θα ήταν πριν παραλάβω την ταινία να είχε μέσα και το ποσό εκτελωνισης; 

Να το αγνοήσω; Θα έχω μπελάδες; Παρακαλώ όσοι /όσες έχουν αντίστοιχη εμπειρία, τα φώτα τους.

Ευχαριστώ 

Από ότι διάβασα στο εξωτερικό μπορούμε να το αγνοήσουμε και ίσως μας καλέσει κάποιος δικηγόρος που μπορούμε να αγνοήσουμε και αυτόν. Αν δεν έβαλες ψεύτικα στοιχεία στην παραγγελία τότε ίσως σε ενοχλήσουν λίγο παραπάνω.

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
6 ώρες πριν, kostas808 είπε

Από ότι διάβασα στο εξωτερικό μπορούμε να το αγνοήσουμε και ίσως μας καλέσει κάποιος δικηγόρος που μπορούμε να αγνοήσουμε και αυτόν. Αν δεν έβαλες ψεύτικα στοιχεία στην παραγγελία τότε ίσως σε ενοχλήσουν λίγο παραπάνω.

Εξήγησε μας το πως και με πια λογική κάποιος σε παραγγελία θα βάλει ψεύτικα στοιχεία

• Like 1
Δημοσ.
Στις 20/1/2023 στις 2:48 ΠΜ, Inuyasha είπε

Εξήγησε μας το πως και με πια λογική κάποιος σε παραγγελία θα βάλει ψεύτικα στοιχεία

Υπάρχουν αρκετοί που γνωρίζω που το κάνουν τύπου PO box.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα, είχα και εγώ το ίδιο θέμα θα μπορούσες να μας ενημερώσεις τι έκανες η εάν ξέρεις αν το αγνοήσουμε εν τέλη δεν γίνεται τίποτα;

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 15/3/2023 στις 12:49 ΜΜ, tzouthegreat είπε

Καλησπέρα, είχα και εγώ το ίδιο θέμα θα μπορούσες να μας ενημερώσεις τι έκανες η εάν ξέρεις αν το αγνοήσουμε εν τέλη δεν γίνεται τίποτα;

Και εγώ το ίδιο από χαλασμένο ανταλλακτικό που μου στάλθηκε στο πλαίσιο εγγύησης. Το τιμολόγιο των 7 ευρώ ήρθε με κοινό Ταχυδρομείο.  Μπορούμε να τους αγνοήσουμε? 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εκανα λαθος και δεν διευκρινισα απο την αρχη και δεν το ηξερα βεβαια οτι με ιδιωτικη εταιρια μεταφορικαη απο αγγλια το κοστος θα ηταν υπερογκο.Δεν ξερω ακοιμα το ακριβες ποσο αλλα για ενα ραδιοερασιτεχνικο μηχανημα αξιας 626 λιρων αγγλιας περιμενα ενα 25αρι σαν τελη συν το φπα .Τωρα που το εψαξα λιγο περιμενω κατι πολυ μεγαλυτερο και δεν ξερω και τι το οποιο θα το μαθω δευτερα  λογικα .Ρωταω ξερει κανεις η εχει πεσει σε τετοια περιπτωση να με πει να ειμαι προετειμασμενος του εγγεφαλικου  περι κοστος εκτελωνιστων αν συμφερει να βαλω δικο μου απο γραφειο και αν υπαρχουν κατι σαν αποθηκευση που μου λενε ? το δεμα ειανι περιπου στα 6,5 κιλα και παραδοθηκε για εκτελονισμο την παρασκευη σημερα δηλ και περι ωρα 4 νομιζω μου ηρθε μυνημα οτι ηταν αδυνατος ο εκτελωνισμος και μου ζητουσαν αποδειξη που υπηρχε απ'εξω στο δεμα ηδη δηλ αφμ τι ειναι μεσα κτλ .Τωρα παρακαλω μην με πειτε δεν ηξερες δεν ρωταγες ,τι γινεται τωρα και τι να περιμενω .Ευχαριστω

Δημοσ.

Ο εκτελωνιστής ειναι το μικρότερο ποσό σε τόσο ακριβά δέματα, το να πληρώσεις 40 ή 80 ευρώ για ιδιώτη δεν πρέπει να σε αγχωνει τόσο.
Θα πληρώσεις 24% ΦΠΑ στην τελική τιμη του αντικειμένου (εμπορευμα + μεταφορικά + ασφάλεια), νομίζω ο εξοπλισμός επικινωνιας έχει δασμους 1.5% επι της τιμης του εμπορευματος, τον εκτελωνιστή (ελεύθερη αγορά, 80 ευρώ υπολόγιζε), 13 ευρώ διατακτική και κόστος αποθήκης (περιπου 1-2 ευρω την μέρα).

Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να μπορείς να κάνεις, εκτος απο το να μην παραλάβεις το δέμα.

Δημοσ.

Να ρωτήσω και εγώ κάτι...
Σε αγορά από ebay και τρίτη χώρα, προϊόν μέχρι 150,00€ μαζί με τα μεταφορικά και που σύμφωνα με την δασμολογική του κλάση έχει δασμούς 0,00% (https://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultation.jsp?Lang=en) πλήρωσα στο ebay το ΦΠΑ, αλλά η Fedex έστειλε κατόπιν εορτής τιμολόγιο δασμών!!!!

Είναι δυνατό να ζητάει να πληρώσω δασμούς σε είδος που έχει 0,00% από 3η χώρα?

Κατάφερα να μιλήσω με έναν εκτελωνιστή από εταιρεία Orbit (αν κατάλαβα καλά είναι εξωτερικός συνεργάτης Fedex) και μου είπε λάθος τα ζητάει η Fedex και θα πρέπει να μετατραπεί σε VAT IOSS κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Ξέρει κανείς κάτι πάνω στο θέμα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...