Tassos19 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, είμαι κάτοχος ενος Macbook Air M2 και με την έκδοση Ventura. Δεν μπορώ να ρυθμίσω το mac ώστε να παραμένει ανοιχτό όταν κλείνω το καπάκι της οθόνης. Ο λόγος που θέλω να το κάνω είναι γιατί έχω περιορισμένο χώρο και θέλω να συνδέσω το mac με εξωτερική οθόνη και ασύρματο πληκτρολόγιο και έπειτα να το κλείνω και να το καθίζω σε μια βάση και να δουλεύω από την εξωτερική οθόνη. Δυστυχώς δεν μπορώ με κάποιον τρόπο να το πετύχω αυτό. Έχω βρει λύση που απαιτείται να είναι συνδεμένος και ο φορτιστής κάτι που δεν θα το ήθελα, γνωρίζει κάποιος κάποια άλλη λύση? Ευχαριστώ Τάσος Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2023 από Tassos19
jodact Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Αρχικά μπορείς να το κάνεις να μη φορτίζει ακόμα και με το φορτιστή συνδεδεμένο.
Tassos19 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, jodact είπε Αρχικά μπορείς να το κάνεις να μη φορτίζει ακόμα και με το φορτιστή συνδεδεμένο. Θα μπορούσες να με ενημερώσεις πως μπορεί να γίνει αυτό?
Λύση jodact Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Λύση Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, Tassos19 είπε Θα μπορούσες να με ενημερώσεις πως μπορεί να γίνει αυτό? Mε το AlDente. Διαλέγεις το επίπεδο φόρτισης που θες, και δε φορτίζει παραπάνω. 1
Tassos19 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 24 λεπτά πριν, jodact είπε Mε το AlDente. Διαλέγεις το επίπεδο φόρτισης που θες, και δε φορτίζει παραπάνω. Τέλεια, δουλεύει άψογα. Έχεις κάποια συμβουλή να μου δώσεις σχετικά με το πρόγραμμα? Κάποιο setting που θα πρότεινες να ενεργοποιήσω?
medidia Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Tassos19 είπε Καλησπέρα, είμαι κάτοχος ενος Macbook Air M2 και με την έκδοση Ventura. Δεν μπορώ να ρυθμίσω το mac ώστε να παραμένει ανοιχτό όταν κλείνω το καπάκι της οθόνης. Ο λόγος που θέλω να το κάνω είναι γιατί έχω περιορισμένο χώρο και θέλω να συνδέσω το mac με εξωτερική οθόνη και ασύρματο πληκτρολόγιο και έπειτα να το κλείνω και να το καθίζω σε μια βάση και να δουλεύω από την εξωτερική οθόνη. Δυστυχώς δεν μπορώ με κάποιον τρόπο να το πετύχω αυτό. Έχω βρει λύση που απαιτείται να είναι συνδεμένος και ο φορτιστής κάτι που δεν θα το ήθελα, γνωρίζει κάποιος κάποια άλλη λύση? Ευχαριστώ Τάσος Αν η οθόνη είναι thunderbolt (και φορτίζει από εκεί) δεν χρειάζεται να είναι συνδεμένος ο φορτιστής. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2023 από medidia
Tassos19 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, medidia είπε Αν η οθόνη είναι thunderbolt (και φορτίζει από εκεί) δεν χρειάζεται να είναι συνδεμένος ο φορτιστής. Δεν είναι thunderbolt γιατί έχω δοκιμάσει χωρίς φορτιστεί και δεν δούλεψε.
takislz Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) πάντα στα MacBook όταν είναι συνδεδεμένη οθόνη και πληκτρολόγιο, ποντίκι, παρέμενε ανοιχτό όταν κλείνεις το καπάκι. Χρόνια δούλευα έτσι ένα pro, δεν νομίζω πως έχει αλλάξει κάτι στο air. Και σε sleep όταν το βάζεις με συνδεδεμένη οθόνη, κουνώντας το εξωτερικό ποντίκι ή πατώντας κάποιο πλήκτρο στο εξωτερικό πληκτρολόγιο, αφυπνίζεται. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2023 από takislz
Tassos19 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, takislz είπε πάντα στα MacBook όταν είναι συνδεδεμένη οθόνη και πληκτρολόγιο, ποντίκι, παρέμενε ανοιχτό όταν κλείνεις το καπάκι. Χρόνια δούλευα έτσι ένα pro, δεν νομίζω πως έχει αλλάξει κάτι στο air. Και σε sleep όταν το βάζεις με συνδεδεμένη οθόνη, κουνώντας το εξωτερικό ποντίκι ή πατώντας κάποιο πλήκτρο στο εξωτερικό πληκτρολόγιο, αφυπνίζεται. Είμαι νεος χρήστης στο Μακ οπότε ισως κατι να μην κανω σωστά. Ισως στην εκδοση ventura να εχουν αλλαξει κατι. Προς το παρον εχω βρει λυση με το φορτιστη και το Aldente οπου το ρυθμιζω να ξεφορτιζει και να φορτιζει απο το app αυτο
takislz Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 ...έχουν αλλάξει κάτι 😁 επιβεβαίωσα και με το δικό μου στην εξωτερική οθόνη και είναι όπως το βίωσες. Το γράφει και στο σάιτ της "To use your Mac with the display closed, you need to connect your power adapter..." https://support.apple.com/en-us/HT202351 Βάζε το με τον φορτιστή γιατί η λύση να ''πάρουμε'' "or connect an external display that also charges your Mac, such as the Apple Studio Display or 23.7-inch LG UltraFine 4K Display." δεν είναι και πολύ συμφέρουσα 😆 Δεν ''βλέπω'' και κάποιο ουσιαστικό λόγο να μην το βάζουμε με τον φορτιστή. 1
lasithi12 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 6 ώρες πριν, takislz είπε ...έχουν αλλάξει κάτι 😁 επιβεβαίωσα και με το δικό μου στην εξωτερική οθόνη και είναι όπως το βίωσες. Το γράφει και στο σάιτ της "To use your Mac with the display closed, you need to connect your power adapter..." https://support.apple.com/en-us/HT202351 Βάζε το με τον φορτιστή γιατί η λύση να ''πάρουμε'' "or connect an external display that also charges your Mac, such as the Apple Studio Display or 23.7-inch LG UltraFine 4K Display." δεν είναι και πολύ συμφέρουσα 😆 Δεν ''βλέπω'' και κάποιο ουσιαστικό λόγο να μην το βάζουμε με τον φορτιστή. υπάρχουν τόσα display με thunderbolt.... δεν χρειαζεται να ειναι apple.
Tassos19 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Στις 11/1/2023 στις 2:31 ΜΜ, takislz είπε ...έχουν αλλάξει κάτι 😁 επιβεβαίωσα και με το δικό μου στην εξωτερική οθόνη και είναι όπως το βίωσες. Το γράφει και στο σάιτ της "To use your Mac with the display closed, you need to connect your power adapter..." https://support.apple.com/en-us/HT202351 Βάζε το με τον φορτιστή γιατί η λύση να ''πάρουμε'' "or connect an external display that also charges your Mac, such as the Apple Studio Display or 23.7-inch LG UltraFine 4K Display." δεν είναι και πολύ συμφέρουσα 😆 Δεν ''βλέπω'' και κάποιο ουσιαστικό λόγο να μην το βάζουμε με τον φορτιστή. Ο μονος λογος για τον οποιον δεν θελω συνεχεια τον φορτιστη πανω ειναι για να μην φορτιζει/ξεφορτιζει και χαλασει πιο γρηγορα η μπαταρια. Αυτην την στιγμη με το AlDente οριζω εγω το ποσοστο της μπαταριας οποτε οταν παει 80% η φορτιστη αλλαζω το οριο στο 20 και ξεφορτιζει το λαπτοπ και μολις παει στο 20 το οριζω 80 και φορτιζει ξανα.
takislz Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, Tassos19 είπε Ο μονος λογος για τον οποιον δεν θελω συνεχεια τον φορτιστη πανω ειναι για να μην φορτιζει/ξεφορτιζει και χαλασει πιο γρηγορα η μπαταρια. Αυτην την στιγμη με το AlDente οριζω εγω το ποσοστο της μπαταριας οποτε οταν παει 80% η φορτιστη αλλαζω το οριο στο 20 και ξεφορτιζει το λαπτοπ και μολις παει στο 20 το οριζω 80 και φορτιζει ξανα. εγώ προτιμώ να εμπιστευτώ το σύστημα διαχείρισης της apple, όπως το έχει σχεδιάσει. Desktop mode στο 80% το λεει. Δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με φορτίσεις αποφορτίσεις.
jodact Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 19 λεπτά πριν, takislz είπε εγώ προτιμώ να εμπιστευτώ το σύστημα διαχείρισης της apple, όπως το έχει σχεδιάσει. Desktop mode στο 80% το λεει. Δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με φορτίσεις αποφορτίσεις. Δηλαδή έχει η Apple δικό της mode που κραταει τη φόρτιση στο 80% με το φορτιστή κουμπωμένο επάνω ? Πού ειναι αυτή η ρύθμιση ?
takislz Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 δεν έκανα κάποια ρύθμιση, μόνο του το έκανε μετά από μερικές μέρες που το ειχα μονιμα στο ρευμα. Στα settings της μπαταρίας φαινεται και η κατασταση "desktop mode". Το λαμπακι παραμενει πορτοκαλι και η μπαταρια ειναι μονιμα στο 80% με ενδειξη on hold, διχως να φορτιζει ή να ξεφορτίζει. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα