lyda94 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Παιδιά καλημέρα! Προσπαθώ να κάνω εδώ και πολύ καιρό ξεκαθάρισμα στο κωδικολόγιο της εταιρείας στο erp. Ανά τα χρόνια, διάφορες κοπέλες έρχονταν και έφευγαν και άνοιγαν κωδικούς και, έτσι, το κωδικολόγιο είχε φτάσει πάνω από 40000 κωδικούς. Έχω σβήσει περίπου 4000 και πλέον είμαστε στους 36000+. Το έκανα εξέλ, αρχικά, και ήταν σχετικά εύκολο να σβήνω τα διπλότυπα έτσι. Μετά ξεκίνησα τις μάρκες (πχ. μαράτα, ρικο) και μειώθηκαν και από εκεί. Πλέον, όμως, είναι σαν να ψάχνω στα άχυρα. Το εξελ δεν μπορεί να βοηθήσει άλλο, αφού το "ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΤΨ" και το "ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΚΤΨ" δεν τα θεωρεί ίδια για να τα εντοπίσει. Στο κωδικολογίο υπάρχουν τρόφιμα, βιομηχανικά είδη, ποτά, φάρμακα κλπ. Γενικά υπάρχουν τα πάντα. Έχω φτάσει σε σημείο πλέον, που απλά κάνω σκρολ, σταματάω σε έναν κωδικό τυχαία και ψάχνω και σβήνω. Έχει κανείς καμία ιδέα για να βρω τους διπλούς κωδικούς ή τους "ό,τι να ναι κωδικούς" για να τους διαγράψω?
dpolal Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, lyda94 είπε Παιδιά καλημέρα! Προσπαθώ να κάνω εδώ και πολύ καιρό ξεκαθάρισμα στο κωδικολόγιο της εταιρείας στο erp. Ανά τα χρόνια, διάφορες κοπέλες έρχονταν και έφευγαν και άνοιγαν κωδικούς και, έτσι, το κωδικολόγιο είχε φτάσει πάνω από 40000 κωδικούς. Έχω σβήσει περίπου 4000 και πλέον είμαστε στους 36000+. Το έκανα εξέλ, αρχικά, και ήταν σχετικά εύκολο να σβήνω τα διπλότυπα έτσι. Μετά ξεκίνησα τις μάρκες (πχ. μαράτα, ρικο) και μειώθηκαν και από εκεί. Πλέον, όμως, είναι σαν να ψάχνω στα άχυρα. Το εξελ δεν μπορεί να βοηθήσει άλλο, αφού το "ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΤΨ" και το "ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΚΤΨ" δεν τα θεωρεί ίδια για να τα εντοπίσει. Στο κωδικολογίο υπάρχουν τρόφιμα, βιομηχανικά είδη, ποτά, φάρμακα κλπ. Γενικά υπάρχουν τα πάντα. Έχω φτάσει σε σημείο πλέον, που απλά κάνω σκρολ, σταματάω σε έναν κωδικό τυχαία και ψάχνω και σβήνω. Έχει κανείς καμία ιδέα για να βρω τους διπλούς κωδικούς ή τους "ό,τι να ναι κωδικούς" για να τους διαγράψω? Aν δεν υπάρχει κοινό κλειδί, δηλαδή κάποιο στοιχείο που να είναι το ίδιο σε 2 ή και περισσότερους κωδικούς, π.χ. barcode προκειμένου να εντοπίσεις έτσι τα διπλο-τριπλο-κλπ-τυπα τότε δεν γίνεται διαφορετικά. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2023 από dpolal
Mvpgr Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Αυτό που ψάχνεις λέγεται fuzzy matching και υπάρχει. Δες αυτό το plugin από τη Microsoft. Αν δεν σου δουλέψει δες και αυτό, third party με 14 μέρες free trial. 2
lyda94 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, dpolal είπε Aν δεν υπάρχει κοινό κλειδί, δηλαδή κάποιο στοιχείο που να είναι το ίδιο σε 2 ή και περισσότερους κωδικούς, π.χ. barcode προκειμένου να εντοπίσεις έτσι τα διπλο-τριπλο-κλπ-τυπα τότε δεν γίνεται διαφορετικά. οχι δεν εχει τιποτα δυστυχως. 18 λεπτά πριν, Mvpgr είπε Αυτό που ψάχνεις λέγεται fuzzy matching και υπάρχει. Δες αυτό το plugin από τη Microsoft. Αν δεν σου δουλέψει δες και αυτό, third party με 14 μέρες free trial. οπα! αυτο θελω ουσιαστικα ναι! το κατεβαζω, plug in στο εξελ και τα βρισκει? ετσι απλα? αν ειναι γραμμένα λάθος? πχ ατζουγια αντί για αντζούγια? Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2023 από lyda94
Mvpgr Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δεν ξέρω λεπτομέρειες πώς δουλεύει, δεν το έχω χρησιμοποιήσει. Έχω δουλέψει με αντίστοιχα libs σε προγράμματα που φτιάχνω οπότε ξέρω ότι υπάρχει. Λογικά θα έχει κάποιες παραμέτρους να δοκιμάσεις, πχ. πόσοι χαρακτήρες να διαφέρουν ή αν θα παίζει ρόλο η σειρά των λέξεων. Όπως και να 'χει, τα αποτελέσματα πρέπει να τα ελέγξεις καθώς το πρόγραμμα θα κάνει λάθη, ωστόσο είναι μια βελτίωση από το να τα ψάχνεις μόνος σου. 1
dpolal Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 42 λεπτά πριν, lyda94 είπε οχι δεν εχει τιποτα δυστυχως. Kαλά, χωρίς κλειδί πώς δι@ολο τα έβρισκαν ξανά και τα ενημέρωναν μετά όταν έρχονταν νέες παραλαβές ή γίνονταν αλλαγή π.χ. στην τιμή πώλησης;; Μήπως υπάρχει κάτι και δεν το έχεις βρει ακόμα ;; Όσον αφορά τα plugins που σου πρότειναν μην έχεις τρελές προσδοκίες, αυτά είναι περισσότερο για να εντοπίζουν μικροδιαφορές, αμφιβάλω αν θα μπορέσουν να καταλάβουν ότι η «ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΣΠΑΛΑ» είναι το ίδιο με την «ΧΟΙΡΙΝΗ ΣΠΑΛΟΜΠΡΙΖΟΛΑ».
lyda94 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 19 λεπτά πριν, Mvpgr είπε Δεν ξέρω λεπτομέρειες πώς δουλεύει, δεν το έχω χρησιμοποιήσει. Έχω δουλέψει με αντίστοιχα libs σε προγράμματα που φτιάχνω οπότε ξέρω ότι υπάρχει. Λογικά θα έχει κάποιες παραμέτρους να δοκιμάσεις, πχ. πόσοι χαρακτήρες να διαφέρουν ή αν θα παίζει ρόλο η σειρά των λέξεων. Όπως και να 'χει, τα αποτελέσματα πρέπει να τα ελέγξεις καθώς το πρόγραμμα θα κάνει λάθη, ωστόσο είναι μια βελτίωση από το να τα ψάχνεις μόνος σου. θα το κοιταξω, ευχαριστω παρα πολυ! 5 λεπτά πριν, dpolal είπε Kαλά, χωρίς κλειδί πώς δι@ολο τα έβρισκαν ξανά και τα ενημέρωναν μετά όταν έρχονταν νέες παραλαβές ή γίνονταν αλλαγή π.χ. στην τιμή πώλησης;; Μήπως υπάρχει κάτι και δεν το έχεις βρει ακόμα ;; Όσον αφορά τα plugins που σου πρότειναν μην έχεις τρελές προσδοκίες, αυτά είναι περισσότερο για να εντοπίζουν μικροδιαφορές, αμφιβάλω αν θα μπορέσουν να καταλάβουν ότι η «ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΣΠΑΛΑ» είναι το ίδιο με την «ΧΟΙΡΙΝΗ ΣΠΑΛΟΜΠΡΙΖΟΛΑ». Πονεμένη ιστορία! Τώρα προσπαθώ να το αναδιοργανώσω και να ψηφιοποιήσω τη δουλειά και για αυτό θέλω να ξεκαθαρίσω το κωδικολογιο. Υπήρχαν διάφορα θέματα που με εμπόδιζαν για να το θέσω απλά! Και είχα και τις κοπέλες που άνοιγαν αβέρτα κωδικούς για μια μικροδιαφορά και άστα να πάνε!
dpolal Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, lyda94 είπε Πονεμένη ιστορία! Τώρα προσπαθώ να το αναδιοργανώσω και να ψηφιοποιήσω τη δουλειά και για αυτό θέλω να ξεκαθαρίσω το κωδικολογιο. Υπήρχαν διάφορα θέματα που με εμπόδιζαν για να το θέσω απλά! Και είχα και τις κοπέλες που άνοιγαν αβέρτα κωδικούς για μια μικροδιαφορά και άστα να πάνε! Καλύτερα να το έστηνες από την αρχή αλλά με αυτό τον τρόπο θα «χάσεις» τη δυνατότητα να συγκρίνεις κινήσεις από παλιές πωλήσεις με τι μελλοντικές για το κάθε είδος. Προσπάθησε να διορθώσεις τα κακώς κείμενα και απαγόρευσε ρητά το άνοιγμα νέων καρτελών. Παράλληλα ξεκίνα να ενημερώνεις κωδικούς barcode σε όλα τα είδη για να έχεις πλέον ένα σωστό reference. Για την σωστή και γρήγορη καταχώρηση των barcodes ζήτα από την διεύθυνση να σας προμηθεύσουν με usb barcode scanner (πάμφηνα είναι) που θα βάλεις στους υπολογιστές που κάνουν τις παραλαβές. Αυτά αν δεν έχετε φορητό σύστημα παραγγελιολήψιας/παραλαβής με σκανεράκια, που φαντάζομαι ότι δεν θα έχετε. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2023 από dpolal 1
lyda94 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, dpolal είπε 1) Καλύτερα να το έστηνες από την αρχή αλλά με αυτό τον τρόπο θα «χάσεις» τη δυνατότητα να συγκρίνεις κινήσεις από παλιές πωλήσεις με τι μελλοντικές για το κάθε είδος. 2) Προσπάθησε να διορθώσεις τα κακώς κείμενα και απαγόρευσε ρητά το άνοιγμα νέων καρτελών. 3) Παράλληλα ξεκίνα να ενημερώνεις κωδικούς barcode σε όλα τα είδη για να έχεις πλέον ένα σωστό reference. 4) Για την σωστή καταχώρηση των barcodes ζήτα από την διεύθυνση να σας προμηθεύσουν με usb barcode scanner (πάμφηνα είναι) που θα βάλεις στους υπολογιστές που κάνουν τις παραλαβές. Αυτά αν δεν έχετε φορητό σύστημα παραγγελιολήψιας/παραλαβής με σκανεράκια, που φαντάζομαι ότι δεν θα έχετε. 1) Το είχα σκεφτεί, αλλά στην πράξη την ώρα της δουλειάς, δεν θα είχα τον χρόνο να τους ανοίγω όλους. Σκέψου ότι έχουμε και διπλές περιγραφές, γιατί έχουμε και ελληνική και αγγλική περιγραφή. Καλά, εκεί να δεις τι πανηγύρι είχε γίνει! Και θα έχανα όπως λες ιστορικό. 2) Αυτό παλεύω και όντως το έχω απαγορεύσει! 3) χαχαχαχαχαχαχ γέλασα σ' αυτό με τη διεύθυνση!
elio_1 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Από python, κάνε εξαγωγή σε csv. Θεωρώ ότι υπάρχουν στήλες με id, description, Id_2 που αντιστοιχούν στα πεδία της αναζήτησης import pandas as pd import time file = 'qqq.csv' # γράψε το όνομα του αρχείου timestr = time.strftime("%Y%m%d-%H%M%S") def anaz(query): results1 = inv_1[inv_1['id'].str.contains(query)] results2 = inv_1[inv_1['description'].str.contains(query)] results3 = inv_1[inv_1['Id_2'].str.contains(query)] results_t = [results1, results2, results3] results_q = pd.concat(results_t).drop_duplicates().reset_index(drop=True) return results_q inv_1 = pd.read_csv(file) inv_1['id'] = inv_1['id'].astype('string') inv_1['description'] = inv_1['description'].astype('string') inv_1['Id_2'] = inv_1['Id_2'].astype('string') print("Για τερματισμό πατα enter στην αναζήτηση") while True : ask = input("αναζήτηση... ").upper() if ask == '': break else: que = anaz(ask) grammes = que.shape[0] print(que, '\n πλήθος προϊόντων',grammes) Χρησιμοποιεί 3 στήλες, id description Id_2 και θεωρεί ότι είναι στα κεφαλαία...
dpolal Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, lyda94 είπε 3) χαχαχαχαχαχαχ γέλασα σ' αυτό με τη διεύθυνση! Για πόσο μεγάλη επιχείρηση μιλάμε δηλαδή; Να υποθέσω ότι μάλλον πρόκειται για κάποια αποθήκη, διότι τα super market συνήθως είναι ποιο οργανωμένα σε αυτόν τον τομέα. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2023 από dpolal
lector Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Εχεις τσεκαρει αν καποιος κωδικος εχει κινηθει πριν τον σβησεις;
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, lector είπε Εχεις τσεκαρει αν καποιος κωδικος εχει κινηθει πριν τον σβησεις; λογικά αν έχει κίνηση ο κωδικός δεν θα μπορεί να διαγραφεί. 7 ώρες πριν, lyda94 είπε Παιδιά καλημέρα! Προσπαθώ να κάνω εδώ και πολύ καιρό ξεκαθάρισμα στο κωδικολόγιο της εταιρείας στο erp. Ανά τα χρόνια, διάφορες κοπέλες έρχονταν και έφευγαν και άνοιγαν κωδικούς και, έτσι, το κωδικολόγιο είχε φτάσει πάνω από 40000 κωδικούς. Έχω σβήσει περίπου 4000 και πλέον είμαστε στους 36000+. Το έκανα εξέλ, αρχικά, και ήταν σχετικά εύκολο να σβήνω τα διπλότυπα έτσι. Μετά ξεκίνησα τις μάρκες (πχ. μαράτα, ρικο) και μειώθηκαν και από εκεί. Πλέον, όμως, είναι σαν να ψάχνω στα άχυρα. Το εξελ δεν μπορεί να βοηθήσει άλλο, αφού το "ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΤΨ" και το "ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΚΤΨ" δεν τα θεωρεί ίδια για να τα εντοπίσει. Στο κωδικολογίο υπάρχουν τρόφιμα, βιομηχανικά είδη, ποτά, φάρμακα κλπ. Γενικά υπάρχουν τα πάντα. Έχω φτάσει σε σημείο πλέον, που απλά κάνω σκρολ, σταματάω σε έναν κωδικό τυχαία και ψάχνω και σβήνω. Έχει κανείς καμία ιδέα για να βρω τους διπλούς κωδικούς ή τους "ό,τι να ναι κωδικούς" για να τους διαγράψω? Δεν σου βγάζει αποτελέσματα αν βάλεις σκέτο "μπριζόλα"; 1
andreaspA Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 6 ώρες πριν, dpolal είπε Kαλά, χωρίς κλειδί πώς δι@ολο τα έβρισκαν ξανά και τα ενημέρωναν μετά όταν έρχονταν νέες παραλαβές ή γίνονταν αλλαγή π.χ. στην τιμή πώλησης;; Μήπως υπάρχει κάτι και δεν το έχεις βρει ακόμα ;; Όσον αφορά τα plugins που σου πρότειναν μην έχεις τρελές προσδοκίες, αυτά είναι περισσότερο για να εντοπίζουν μικροδιαφορές, αμφιβάλω αν θα μπορέσουν να καταλάβουν ότι η «ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΣΠΑΛΑ» είναι το ίδιο με την «ΧΟΙΡΙΝΗ ΣΠΑΛΟΜΠΡΙΖΟΛΑ». Προσφατα -οχι ολες- οι ασφαλιστικες εταιριες, ξεκινησαν να εχουν κλειδι το ΑΦΜ. Μεχρι καμια 10ετια πριν δεν ειχαν τιποτα. Μιλαμε για 100αδες χιλιαδες πελατες.
dpolal Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 36 λεπτά πριν, andreaspA είπε Προσφατα -οχι ολες- οι ασφαλιστικες εταιριες, ξεκινησαν να εχουν κλειδι το ΑΦΜ. Μεχρι καμια 10ετια πριν δεν ειχαν τιποτα. Μιλαμε για 100αδες χιλιαδες πελατες. Ευχαριστώ για την πληροφορία αλλά δεν βλέπω πού ακριβώς βοηθάει στην περίπτωση για την οποία συζητάμε εδώ καθώς η ts έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι αναφέρεται σε προϊόντα. Όσον αφορά τις ασφαλιστικές, μιας και έχω περάσει 3 φεγγάρια από Allianz, συνήθως χρησιμοποιούσαν ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα