therock Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Ειχα παρει το 2015 ενα Harman KAardon ηχοσυστημα για χρηση σε TV ταινιες-gaming, αλλα περασα καλωδια απο καναλια, εκανα διαφορα, μετα αλλαξα δωματιο και γενικα δε θελω να ξαναμπλεκω με καλωδιωσεις. Τωρα το χω βαλει το ηχοσυστημα στο σαλονι και το χω σα hifi στερεοφωνικο για να παιζω μουσικη απο Spotify. Επι του παροντος ψαχνω καποιο πολυκαναλο soundbar για το Υπνοδωματιο, τωρα να ναι bluetooth να ναι με hdmi δε ξερω εσεις θα μου πειτε. Απλα να γλιτωσω απο το καλωδιομανι. Επισης δε ξερω, αν γινεται να συνδεσω πανω σε αυτο το subwoofer Που ειχα για το Harman Kardon Δε περιμενω θαυματα απλα ξαναλεω να εχω καλυτερο ηχο απο ηχεια TV σε μια μαζεμενη συσκευη το θελω. Δεν εχω ξαναπαρει, δε ξερω τι παιζει με την τεχνολογια και με θεματα τιμων, απλα θελω να ακουσω προτασεις για να ξεκινησω να το παρω και αν παιζει καμια καλη ευκαιρια να αγορασω κατι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzorb Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Ξεκινάμε με την σύνδεση, προτίμαται με HDMI στη θύρα arc/e-arc γιατι προσφέρει μεγαλύτερο εύρος μεταφοράς δεδομένων άρα και περισσοτερα κανάλια ήχου καθώς και έλεγχο της έτνασης της μπάρας απο το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, σε σχέση με το optical (toslink) που έιναι η δεύτερη επιλογή σύνδεσης. Βluetooth χρειάζετα κυρίως για να στείλουμε μουσική απ το τηλέφωνο ή άλλη πηγή. Κάποιες μπαρες έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στο δίκτυο του σπιτιού οπότε μπορουν να παίξουν μουσική από κάποιες εφαρμοφές πχ spotify χώρις bluetooth. Για πολυκάναλο soundbar χωρίς καλώδια υπάρψουν τρεις επιλογές επιλόγες . Τα πίσω ηχεία συνδέονται σε ένα ασύρματο δέκτη άρα έχουμε καλώδια μεταξή ηχείων-δέκτη και ρεύμα στο δέκτη. Τα πίσω ηχεία είναι τελείως ασύρματα και χρειάζεται να συνδεθούν στο ρεύμα. Τα πίσω ηχεία είναι τελείως ασύρματα, έχουν μπαταρία και φορτίζουν όταν τα συνδέεις πάνω στην μπάρα (αυτό το έχουν μόνο οι JBL). Οι τιμές τώρα ξεκινάνε από 400€ με την HT-S40R (έχει βρεθεί και στα 300€) και ανεβαίνεις ανάλόγα τι ψάχνεις. Τέλος δεν γνωρίζω καμία sounbar με πίσω ηχεία να δέχεται εξώτερικό third party sub καθώς οι περισσοτερες έρχονται με δικό τους ασύρματο sub και όσες δεν έχουν δέχονται μόνο συγκεκριμένα sub της ίδιας εταιρίας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Σε ευχαριστώ φίλε μου. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου και πίστευα άσχετα πράγματα. Νόμιζα ότι soundbar είναι ολλα τα ηχεία σε ένα και με σκεδασμους έχεις ένα ψευτο surround effect. Οπότε εστην ουσία η μπάρα έχει τα 3 μπροστινά (L,C,R) και μετά με πίσω δεκτή έχεις τα υπόλοιπα 2 ή 4 για να ολοκληρωθεί το 5/7καναλο. Και πέραν τούτου αν σου δίνεται και στο πακέτο η αγοράζει συμβατό.woofer. οκ... Οπότε στην ουσία γλιτώνεις τα καλώδια που πάνε γύρω γύρω μέχρι πίσω.. Woofer πως και δεν υποστηρίζεται οποιοδήποτε? Μια απλή RCA σύνδεση είναι. Όχι ότι αυτό που έχω τώρα είναι τρομερό αλλά οκ γιατί να μη μπορώ να το συνδέσω. Τέλος πάντων. 7 κανάλι δεν έχω λειτουργήσει ποτέ και δε ξέρω αν έχει τρομερή διάφορα σε ταινίες και βιντεοπαιχνίδια και αν μου το προτείνετε, αλλά έστω ένα πεντακαναλο το οποίο να είναι όμορφο όσο το δυνατόν και μαζεμένο τι θα μου προτείνετε? Μια μπάρα για τον μπροστινό ήχο και 2 ηχεία πίσω με καλώδιο στο δέκτη τους και να περιλαμβάνεται και woofer. Αυτό το σενάριο με ενδιαφέρει. Και αυτό όμως με το JBL που τα ηχεία είναι ασύρματα και οι μπαταρίες φορτίζουν μέσω του ίδιο συστήματος ακούγεται καλό αλλά φαντάζομαι θα ξεφεύγει η τιμή για αυτή την ανεση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzorb Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Ολές σαν καμπίνες για τα πίσω ηχεία έχουν δύο. Τα παραπάνω κανάλια και το atmos όσες έχουν το πετυχαίνουν βάζοντας παραπάνω speakers μέσα στην ίδια καμπίνα. Οπότε το οπτικό και πρακτικό αποτέλασαμ θα έιναι το ίδιο, δεν θα έχεις τέσσερα ξεχωριστά ηχεία πίσω. Αν δεν σε ενδιαφέρει το atmos η JBL 5.1 είναι καλή λύση. Για atmos θα κοίταγα samsung HW-Q930B ή hw-q990b. Γενικά από 500€ και πάνω έχεις επιλογές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα