thanasis00 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Η ελληνική πραγματικότητα δυστυχώς δείχνει συνέχεια ότι οι νομοθεσίες γύρω από τα ωράρια μπορεί να καταπατηθεί πολύ εύκολα. Σίγουρα κανείς δε μπορεί να πει ότι η τάδε δουλειά είναι τέλεια από αυτή την άποψη, ειδικά στον τομέα του IT και γενικά της πληροφορικής. Υπάρχουν όμως πολλές ετερείες εκεί έξω που ξέρουν τι σημαίνει life/work balance, και ξέρουν και τις υπερωρίες. Υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα να αλλάξουν οι εταιρείες και να τηρούν τα στοιχειώδη όσον αφορά το ωράριο, αλλά αυτό απαιτεί και προσωπικό κόπο. Γενικά, σε όσο πιο corporate περιβάλλον πηγαίνεις, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να τηρούνται όλα αυτά, οι πιο μικρές εταιρείες τείνουν να λυγίζουν λίγο τους κανονισμούς εις βάρος σου. Θεωρώ ότι ναι μεν η μέση ελληνική εταιρεία ΙΤ συνήθως δε πληρώνει υπρεωρίες ή καταπατάει τα ωράρια, αλλά μπορείς να βρεις εταιρείες που να τα διατηρούν αυτά. Ακόμα και από τα interviews μπορείς να ρωτήσεις, μπορείς να μιλήσεις με υπαλλήλους της εταιρείας να μάθεις πως είναι το περιβάλλον, και μπορείς ακόμα να βάλεις και όρο στο συμβόλαιό σου για τις δικές σου απαιτήσεις. Βέβαια αυτά σε μικρή εργασιακή εμπειρία δεν έχουν μεγάλη βαρύτητα, υπάρχει όμως η δυνατότητα. Τέλος, πολλές εταιρείες του εξωτερικού ακολουθούν τη νομοθεσία τους κατά γράμμα και δε μπορούν να σε κρατήσουν ούτε παραπάνω, ούτε να μη σου δώσουν την υπερωρία σου. Οπότε μπορείς σίγουρα να κινηθείς και σαν freelancer ή ακόμα και σαν υπάλληλος (αν αυτή η ξένη εταιρεία έχει γραφεία εδώ) και να δουλεύεις remotely και με καλύτερη ασφάλεια όσον αφορά τα εργασιακά σου δικαιώματα. 2
insomniac01 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Σερβιτόρος σε banquet μεγάλου ξενοδοχείου. Ένα μήνα θα κάθεσαι σταθερά τον Αύγουστο και θα πληρώνεσαι χωρίς να πας για δουλειά. Μετά έχεις επιδόματα, κλπ. Βάλε και μια χειμωνιάτικη δουλειά θα βγάζεις 13.000-15.000 τον χρόνο. Αν προχωρήσεις σε καλύτερη θέση, θα ανέβεις στα 17.000-20.000+. Για παραπάνω θα πρέπει να είσαι όλη μέρα + πολλές ευθύνες (π.χ. F&B Manager) οπότε αυτό το επάγγελμα δεν είναι για εσένα. Γενικά, αν απλά θες μια δουλίτσα να ξέρεις ότι το χρήμα στην Ελλάδα μαξάρει στα 15.000. 2 ώρες πριν, SB_1957 είπε Αν αγαπάς αυτό που σπούδασες και το κατέχεις φύγε έξω, όπως σου είπαν ήδη. Καλός μισθός, σεβασμός στο ωράριο, άριστες συνθήκες, πληρωμένες υπερωρίες+ρεπό, αύξηση κάθε χρόνο και πολλά άλλα. Στην Ελλάδα δυστυχώς ξέρεις μόνο τί ώρα πρέπει να πας στη δουλειά. Δεν ξέρεις πότε θα σχολάσεις και συχνά ούτε και πότε θα πληρωθείς! Έχεις ζήσει εξωτερικό; Πριν ζητήσει κάποιος ΧΡΗΜΑΤΑ πρέπει να δείξει πως μπορεί να ΠΑΡΑΞΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ στον εργοδότη. 2 1
xgol Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, insomniac01 είπε Σερβιτόρος σε banquet μεγάλου ξενοδοχείου. Ένα μήνα θα κάθεσαι σταθερά τον Αύγουστο και θα πληρώνεσαι χωρίς να πας για δουλειά. Μετά έχεις επιδόματα, κλπ. Βάλε και μια χειμωνιάτικη δουλειά θα βγάζεις 13.000-15.000 τον χρόνο. Αν προχωρήσεις σε καλύτερη θέση, θα ανέβεις στα 17.000-20.000+. Για παραπάνω θα πρέπει να είσαι όλη μέρα + πολλές ευθύνες (π.χ. F&B Manager) οπότε αυτό το επάγγελμα δεν είναι για εσένα. Γενικά, αν απλά θες μια δουλίτσα να ξέρεις ότι το χρήμα στην Ελλάδα μαξάρει στα 15.000. Έχεις ζήσει εξωτερικό; Πριν ζητήσει κάποιος ΧΡΗΜΑΤΑ πρέπει να δείξει πως μπορεί να ΠΑΡΑΞΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ στον εργοδότη. Έλα να δουλεψεις για μενα. Αν παραξεις χρηματα σε πληρωνω και μου φερνεις και φιλους/φιλες να δω αν αυτοι θα μου παραξουν χρηματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις