Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα! Είμαι 26 ετων, και εχω σπουδάσει πάνω στους υπολογιστές/δίκτυα, σε αντίθεση ομως με την σπουδή μου, ειναι το επάγγελμα που εχω ασχοληθεί τον λιγότερο χρονο! Ο λογος ειναι οτι ο ΙΤ ειναι μια δουλεια που δεν τελειώνει ποτέ! Ημουν 9-5 τρέξιμο, αν μας τύχει κατι εξτρα καθόμαστε παραπάνω, αν ειναι Κυριακή πρέπει να πάμε, αν είναι 10 το βράδυ πρέπει να το δουμε κτλ. Απο την αλλη πλευρά ομως εχω δουλέψει και πωλητής, περίπτερο, γραμμή παραγωγής σε βιοτεχνία και αλλες παροιμίες δουλειές που βλέπω οτι παρα το οτι ειναι δουλειές θεωρητικά χωρίς μέλλον και πρακτικά χωρίς προοπτικές, ειναι δουλειές ήσυχες! Γύρναγα μετα σπιτι μου και καθόμουν με την γυναίκα μου χωρίς να νιώθω οτι εχω πάρει την δουλειά μαζί... ειχα όρεξη να βγω και να κανω πράγματα με την ζωη μου και οχι με πονοκέφαλο, έξτρα σκεψεις και προβληματα. Και εδω έρχεται το ερώτημα που εχω θέσει στον τίτλο! Υπάρχει θωρείτε κάποια δουλειά που μπορεί να ειναι μια μεση λυση ανάμεσα στο τρέξιμο, τον μισθο και να εχει "μέλλον"? Για παράδειγμα το περίπτερο ειναι δουλειά χωρις μέλλον, αργα ή γλήγορα ολα θα κλείσουν! Αρχική μου σκέψη ηταν να ανοίξω κατι δικο μου με επισκευές Η/Υ, να γλιτώσω απο ολο το τρέξιμο που εχουν οι εταιρίες, αλλα τα τελευταία χρονια εχουν πεταχτεί τετοια μαγαζάκια σε καθε γωνια, επομενος ο ανταγωνισμος ειναι μεγαλος. Αλλη μια ιδεα ηταν να ανοίξω ενα ψιλικατζίδικο σε καποιο καλο σημείο με ντελιβερι! Δεδομένου οτι ξερω την δουλεια και τους προμηθευτες απο το περίπτερο που δούλευα. θα μπορούσε επίσης να μου παρέχει εναν σταθερο μισθο, και εχω και φιλους που ειναι μεσα σε αυτην την ιδεα, οποτε ειναι πιο εύκολα υλοποιήσιμη! ολοι είμαστε με μηχανές, οποτε βγαίνει και το ντελιβερι

ΥΓ:
1) Προφανώς το ερώτημα ειναι τροφή για σκέψη, σε μια εποχή που ολοι θυσιάζουμε την προσωπική μας ζωη και ψυχική μας υγειά για τα εξτρα λεφτά, αν ειναι δυνατον να βρουμε κατι που να μην μας τρωει την ψυχη! οπότε δεν περιμένω άμεσες λύσεις στις απατήσεις. 
2) Οπου εχω γράψει ΙΤ μπορείτε να το αντικαταστήσετε με οποιαδήποτε δουλειά καριέρας, το αποτέλεσμα ειναι παρόμοιο
3) Ξερω πως τα 1500 σαν ΙΤ δεν θα τα βρω ως πωλητής, οπως και το οτι το άραγμα του περιπτέρου δεν θα το βρω στην γραμμή παραγωγής! προσπαθώ να δώσω μια γενική εικόνα 
4) Δεν μιλάμε για ανθρώπους που θέλουν να ειναι "τεμπελιάζουν" αλλα να θες να δουλεύεις χωρις η δουλειά να σου τρώει ολη σου την ζωή

Γραφω αυτό το ποστ πίνοντας καφε και βλέποντας απο την τζαμαρία την βροχή ως πωλητής, ως ΙΤ δεν προλάβαινα να δω αν βρέχει (τέλος του μήνα όμως θα κλαίω με μαύρο δάκρυ με τα 700 ευρώ χαχα)

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ειστε 26 ετων, παντρεμενος, εχετε σπουδασει και ολοκληρώσει τις σπουδες σας, κανατε το στρατιωτικο σας και εχετε κανει και 2-3 αλλες δουλείες........ μαλιστα!

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, UnholyDemoniX είπε

Καλημέρα! ............................................ μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα....................................... με μαύρο δάκρυ με τα 700 ευρώ χαχα)

Είσαι αρκετά μεγάλος για να ξέρεις ότι:

1) αν ΔΕΝ έχεις γεννηθεί στην κατάλληλη οικογένεια ή

2) αν ΔΕΝ έχεις «μπεί» στην κατάλληλη οικογένεια (δεν χρειάζεται να το εξηγήσουμε αυτό) τότε

όλα όσα αναφέρεις είναι απλά άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

• Like 5
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dinos1973 είπε

Ειστε 26 ετων, παντρεμενος, εχετε σπουδασει και ολοκληρώσει τις σπουδες σας, κανατε το στρατιωτικο σας και εχετε κανει και 2-3 αλλες δουλείες........ μαλιστα!

δεν ειμαι παντρεμένος, απλα σε μακροχρόνια σχέση και συγκατοίκηση απο τα 20, για αυτο την ανέφερα ως γυναίκα μου... εχω τελειώσει τις σπουδές μου δεδομένου οτι περασα πανελλήνιες στα 18 οπως οι περισσότεροι αρα μεχρι τα 24 ειχα τελειώσει και απο την σχολή. Ταυτόχρονα δούλευα για αυτο και οι δουλειές ακούγονται πολλές, και μετα την σχολη υπηρχε περίοδο που εκανα δυο δουλείες μαζι. 

Οπως εγραψα και στο αρχικο ποστ δεν περιμένω λύσεις, ειναι περισσότερο ρητορική η ερώτηση μου και τροφή για σκέψη! Προσπαθώ να δω αν ειμαι ο μονος που τα βλέπει τα πράγματα ετσι, ή αν υπάρχουν κι αλλοι.... και αν υπάρχουν πως προσεγγίσανε ολη αυτη την κατάσταση στην πορεια της ζωης τους. Προφανώς και μπορεί αυτα τα ερωτήματα να ειναι λογο της ελλειψης εμπειριων μου και της ηλικίας μου, και μετα απο ενα σημείο να το δω αλλιώς! 

11 λεπτά πριν, cumulus είπε

Οταν επιλεγουμε μια δουλεια,ενημερωνομαστε τι γινεται αν κατσει μια στραβη.

9-5 ειναι το κανονικο 8ωρο.

Το ξερω πως το 9-5 ειναι κανονικο ωράριο, και τωρα 9-5 ειμαι! το θεμα ειναι πως σπάνια τηρείτε σε κλάδους τέτοιου τύπου ή και γενικότερα σε δουλείες που παλεύεις για την εξέλιξη σου. Ωσο για τον τομεα της ενημερωσης εχετε δικιο και θα επρεπε να ενημερωνομαστε, το κακο ειναι πως δεν γινεται... συνήθως βγαίνουμε απο ενα σχολειο και μπαίνουμε αμεσως σε ενα πανεπιστήμιο χωρίς να ειναι "επιλογη μας", και μετα βγαίνουμε απο αυτο με φουσκωμένα κεφαλια έτοιμοι για "μεγαλεία"! Τοτε ερχεται η πραγματικότητα και μας αλλάζει τα φωτα

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, UnholyDemoniX είπε

Το ξερω πως το 9-5 ειναι κανονικο ωράριο, και τωρα 9-5 ειμαι! το θεμα ειναι πως σπάνια τηρείτε σε κλάδους τέτοιου τύπου ή και γενικότερα σε δουλείες που παλεύεις για την εξέλιξη σου. Ωσο για τον τομεα της ενημερωσης εχετε δικιο και θα επρεπε να ενημερωνομαστε, το κακο ειναι πως δεν γινεται... συνήθως βγαίνουμε απο ενα σχολειο και μπαίνουμε αμεσως σε ενα πανεπιστήμιο χωρίς να ειναι "επιλογη μας", και μετα βγαίνουμε απο αυτο με φουσκωμένα κεφαλια έτοιμοι για "μεγαλεία"! Τοτε ερχεται η πραγματικότητα και μας αλλάζει τα φωτα

Απλα θελεις,οπως εγραψες,χωρις πονο να βγαζεις μπολικο χρημα.Αυτο δεν γινεται πουθενα στον κοσμο,εκτος απο το Ελληνικο δημοσιο.

Οποτε διαλεγεις ή αμειβεσαι καλα και δουλευεις παραπανω ωρες ή ψαξε δουλεια αλλου.

Τα μεγαλεια που ειχες στο μυαλο σου,ποια ηταν;Οτι θα δουλευεις 4 ωρες την ημερα και θα παιρνεις 5.000 ευρω μισθο;

Εχω δουλεψει 119 ημερες συνεχομενες,αλλα δεν ειμαι αυτος που μπαινω στα φορουμ να γκρινιαζω οτι δεν παιρνω καλο μισθο.

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cumulus είπε

Απλα θελεις,οπως εγραψες,χωρις πονο να βγαζεις μπολικο χρημα.Αυτο δεν γινεται πουθενα στον κοσμο,εκτος απο το Ελληνικο δημοσιο.

Οποτε διαλεγεις ή αμειβεσαι καλα και δουλευεις παραπανω ωρες ή ψαξε δουλεια αλλου.

Τα μεγαλεια που ειχες στο μυαλο σου,ποια ηταν;Οτι θα δουλευεις 4 ωρες την ημερα και θα παιρνεις 5.000 ευρω μισθο;

Εχω δουλεψει 119 ημερες συνεχομενες,αλλα δεν ειμαι αυτος που μπαινω στα φορουμ να γκρινιαζω οτι δεν παιρνω καλο μισθο.

Νομίζω πως εκανα ξεκάθαρο με το ποστ μου οτι δεν περιμένω τον μισθο του IT με το να ειμαι γραμμη παραγωγής, ουτε το αραγμα του περιπτερού με το να ειμαι πωλητής. Επίσης δεν παραπονιεμαι για τον μισθο μου, απλα έθεσα ενα ερώτημα και ηθελα να ακούσω απόψεις, ειπα επάνω πως δεν ψαχνω λύσεις. Οπως και να εχει για να απαντήσω και στο ερώτημα που πολυ ωραια θέσατε "Τα μεγαλεία που ειχες στο μυαλο σου,ποια ηταν;", ειναι τα ιδια που εχουν ολοι οι νεοι της γενιας μου (και οχι μονο)... "διαβασε αγορι μου να περάσεις σε μια σχολη να ξεκουραστείς μετα" ή "γιατι να γίνεις εργάτης, αφου εχεις μυαλο" ή "μηχανικος θα γίνεις? μεσα στην μουτζούρα?" αυτα ηταν τα λογια με τα οποια μεγαλώσαμε απο τους γονείς μας, δυστυχως! Αυτος ειναι και ο λογος που τα συνεργεία ψάχνουν μηχανικούς με το κουταλι, αλλα εχω φιλο μαθηματικο που δεν μπορει να βρει δουλεια και τρέχει! δεν ξερω την ηλικια σας, ή τις εμπειρίες σας πανω στο θεμα, αλλα οι περισσότεροι γονείς και δάσκαλοι στα φροντιστήρια ετσι μας μεγαλώσανε... Προφανως και δεν περιμένει κανένας μας 5000 ευρω μισθο, ολοι ψάχνουμε μια μεση λυση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε πράγματι η ιδέα για χαλαρή δουλειά είναι εφικτή.

Όχι όμως με μαγαζί ψιλικών. Παλιά ναι, τώρα τα φιλικά είναι μικρά σούπερ μάρκετ, που φτιάχνουν και καφέ. Ειναι μαγαζιά με 10 ψυγεία μέσα, και δουλεύουν μέχρι αργά το βράδυ.

Τα περιθώρια κέρδους πολύ μικρά, και ο ανταγωνισμός πολύ μεγάλος.

Σκέψου κάτι άλλο και πες μας ,στο άλλο τοπικ που άνοιξα εγώ γράφω για διαχείριση Airbnb 

Επεξ/σία από Allan-Wake
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, cumulus είπε

Αυτο δεν γινεται πουθενα στον κοσμο,εκτος απο το Ελληνικο δημοσιο.

Εχω δουλεψει 119 ημερες συνεχομενες

Λαθος, ακομα και στο Ελληνικο δημοσιο δε νομιζω πως οι μισθοι ειναι καλοι, ταβανι να πας 1300-1500 ευρω πλεον με την κατασταση που υπαρχει και σιγουρα δε θεωρειται μπολικο χρημα οταν το κοστος ζωης συνεχως και αυξανεται.

Οσο για το 119 ημερες συνεχομενης εργασιας, το λες σαν κατορθωμα; Δεδομενου το οτι αναφερεις πως δεν γκρινιαζεις κιολας;
Να σε πληροφορισω πως ειναι οτι πιο παρανομο υπαρχει, η εργατικη νομοθεσια προβλεπει συγκεκριμενο χρονο ξεκουρασης ανα τοσες ωρες / ημερες εργασιας και σιγουρα το 119 ημερες δεν ειναι μεσα στο νομιμο οριο. Αρα καλα θα κανεις να μην ανεχεσαι τετοιες καταστασεις και αντι να λες οτι δεν μπαινεις στα φορουμ να γκρινιαζεις για αυτο, να κανεις κατι να το αλλαξεις γιατι μαζι με εσενα παιρνει η μπαλα και ολους τους αλλους.

Τωρα για να απαντησω στο ερωτημα του φιλου που ξεκινησε το thread, ειναι γνωστο πως οσο περισσοτερες αρμοδιοτητες αναλαμβανεις, τοσο περισσοτερο αγχος / τρεξιμο και ευθυνες θα εχεις. 
Αν ψαχνεις κατι χαλαρο, δε ξερω τι μπορει να ειναι αυτο, προσωπικα πιστευω οτι θα ειναι κατι που θα απαιτει λιγα skills και οχι συγκεκριμενη εξειδικευση. Το πιο πιθανο ομως ειναι πως μιλαμε για κατι με ελαχιστο ή μεσο μισθο, χωρις προοπτικες εξελιξης πιθανον και με αμφιβολες εργασιακες συνθηκες.
Δυσκολο αυτο που ζητας... Θα εχει ενδιαφερον να δουμε τι αλλα σχολια και προτασεις θα υπαρξουν

Επεξ/σία από merkon
  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, UnholyDemoniX είπε

δεν ειμαι παντρεμένος, απλα σε μακροχρόνια σχέση και συγκατοίκηση απο τα 20, για αυτο την ανέφερα ως γυναίκα μου...

1 ώρα πριν, UnholyDemoniX είπε

Γραφω αυτό το ποστ πίνοντας καφε και βλέποντας απο την τζαμαρία την βροχή ως πωλητής, ως ΙΤ δεν προλάβαινα να δω αν βρέχει (τέλος του μήνα όμως θα κλαίω με μαύρο δάκρυ με τα 700 ευρώ χαχα)

Κάτι έχει καταλάβει η Χριστιανή και δεν σε παντρέυεται...

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Δεν πάνε δηλαδή, καλά οι πωλήσεις; 

Δεν είναι δικό του, αλλά και με βροχή πέφτει η δουλειά ούτως ή άλλως. :D

Δημοσ.

δηλαδή ένα δικό σου ψιλικατζίδικο θεωρείς ότι δεν θα έχει τρέξιμο?
Εδώ που τα βλέπω είναι ανοικτά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και παραπάνω.  Εσύ δηλαδή τι θα κάνεις ?

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...