SAVVAS_PAPADOPOULOS Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Άλλαξα μπουκάλα ( απλή και όχι coral) στην σόμπα υγραερίου και λειτουργούσαν όλα μια χαρά . Την χρησιμοποιούσα στην πρώτη σκάλα . Έπειτα από αποχή κάποιων ημερών την ξανά άνοιξα μετά από κάποιες προσπάθειες και όχι με την πρώτη. Ενώ την είχε στην πρώτη σκάλα όλα ήταν μια χαρά . Μόλις την έβαλα στην δεύτερη σκάλα έπιασε ολόκληρη φωτιά και παραλίγο να φθάσει η φωτιά το ταβάνι και να καει το σπίτι. Έριξα αρκετό νερό και έσβησε . Τι πήγε λάθος ; Έχει συμβεί και σε κάποιον άλλον ;
greekfragma Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Έχεις μια φωτογραφία από τη καμμένη σόμπα; Τέτοιες φωτιές τις πνιγούμε με βρεγμένες πετσέτες και όχι σκέτο νερο 1
SAVVAS_PAPADOPOULOS Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, greekfragma είπε Έχεις μια φωτογραφία από τη καμμένη σόμπα; Τέτοιες φωτιές τις πνιγούμε με βρεγμένες πετσέτες και όχι σκέτο νερο Ήταν η πιο γρήγορη αντίδραση. Αυτή την στιγμή δεν εχω.
greekfragma Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 2 minutes ago, SAVVAS_PAPADOPOULOS said: Ήταν η πιο γρήγορη αντίδραση. Αυτή την στιγμή δεν εχω. και αύριο μέρα είναι. περιμένουμε 1
piiii Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Χρόνια χρησιμοποιούσα σόμπες υγραερίου στο παρελθόν. Ποτέ δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτό που περιέγραψες. Κατα την ταπεινή μου γνώμη έτσι όπως τα λες, πρέπει να τα έπαιξε ο ρυθμιστής πίεσης που έχεις μεταξύ φιάλης και σόμπας και έστειλε την φλόγα στον θεό..... Επίσης για να την σβήσεις το μόνο λογικά που έπρεπε να κάνεις είναι να κλείσεις το ρουμπινέτο που έχει η φιάλη πάνω της, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι αν έχεις φωτιά μπροστά σου, η ηρεμία και το καθαρό μυαλό πάει περίπατο. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2023 από piiii 4
makis269 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, SAVVAS_PAPADOPOULOS είπε Άλλαξα μπουκάλα ( απλή και όχι coral) στην σόμπα υγραερίου και λειτουργούσαν όλα μια χαρά . Την χρησιμοποιούσα στην πρώτη σκάλα . Έπειτα από αποχή κάποιων ημερών την ξανά άνοιξα μετά από κάποιες προσπάθειες και όχι με την πρώτη. Ενώ την είχε στην πρώτη σκάλα όλα ήταν μια χαρά . Μόλις την έβαλα στην δεύτερη σκάλα έπιασε ολόκληρη φωτιά και παραλίγο να φθάσει η φωτιά το ταβάνι και να καει το σπίτι. Έριξα αρκετό νερό και έσβησε . Τι πήγε λάθος ; Έχει συμβεί και σε κάποιον άλλον ; καταρχάς ευτυχώς φίλε που δεν έπαθες ζημιά , δεύτερον, κανονικά αφού έχεις σόμπα υγραερίου επιβάλετε να έχεις και τουλάχιστον έναν πυροσβεστήρα και ένα γάντι πυράντοχο για ώρα ανάγκης σε βατό σημείο στο σπίτι. όταν είχα κάποια στιγμή σόμπα υγραερίου δεν μου είχε συμβεί ποτέ κάτι αντίστοιχο αλλά πάντα ήμουν τυπικός σε ελέγχους διαρροής , ίσως και ανά εβδομάδα συχνό τσεκάρισμα . Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2023 από makis269
ekrepali Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, SAVVAS_PAPADOPOULOS είπε Έριξα αρκετό νερό και έσβησε . Θα μπορούσες να επεκτείνεις τη φωτιά αν προκαλούσες βραχυκύκλωμα 7 ώρες πριν, greekfragma είπε Τέτοιες φωτιές τις πνιγούμε με βρεγμένες πετσέτες και όχι σκέτο νερο Απαραίτητοι 2 πυροσβεστήρες σε κάθε σπίτι... Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2023 από ekrepali
_Biohazard_ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 31 λεπτά πριν, ekrepali είπε Θα μπορούσες να επεκτείνεις τη φωτιά αν προκαλούσες βραχυκύκλωμα Απαραίτητοι 2 πυροσβεστήρες σε κάθε σπίτι... Τί βραχυκύκλωμα να προκαλούσε στη σόμπα υγραερίου; Στους 2 πυροσβεστήρες θα πρόσθετα και μια μικρη πυραντοχη κουβέρτα....από 5€ τις βρίσκει κανείς και μια χαρά θα βοηθήσει αν χρειαστει.
SAVVAS_PAPADOPOULOS Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, piiii είπε Χρόνια χρησιμοποιούσα σόμπες υγραερίου στο παρελθόν. Ποτέ δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτό που περιέγραψες. Κατα την ταπεινή μου γνώμη έτσι όπως τα λες, πρέπει να τα έπαιξε ο ρυθμιστής πίεσης που έχεις μεταξύ φιάλης και σόμπας και έστειλε την φλόγα στον θεό..... Επίσης για να την σβήσεις το μόνο λογικά που έπρεπε να κάνεις είναι να κλείσεις το ρουμπινέτο που έχει η φιάλη πάνω της, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι αν έχεις φωτιά μπροστά σου, η ηρεμία και το καθαρό μυαλό πάει περίπατο. Πώς διορθώνεται το πρόβλημα του συμπιεστή;
rose from hell Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, SAVVAS_PAPADOPOULOS είπε Πώς διορθώνεται το πρόβλημα του συμπιεστή; βαζεις καινουριο ρυθμιστή πίεσης αλλαζεις και το λαστιχο ελέγχεις για διαρροες με σαπουναδα υπαρχει και το ενδεχομενο να εχει η σομπα προβλημα
ekrepali Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε Τί βραχυκύκλωμα να προκαλούσε στη σόμπα υγραερίου Λέει η φωτιά έφτασε μέχρι το ταβάνι... που ξέρω εγώ μέχρι που έριχνε νερά μέσα στο πανικό 1
Gatilaras Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Κ εγω πιστευω ο ρυθμιστης πιεσης πρεπει να στην εκανε κ ευτυχως που δεν επαθες καμια ζημια μεγαλη.Αλλαξε ρυθμιστη,τα χαρτοφλατζακια που εχει και κανε μια δοκιμη σε εξωτερικο χωρο κατα προτιμηση,εαν σου ξανα λαμπαδιασει κλεισε τη μπουκαλα προσεκτικα κ τελος η φλογα.
_Biohazard_ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, ekrepali είπε Λέει η φωτιά έφτασε μέχρι το ταβάνι... που ξέρω εγώ μέχρι που έριχνε νερά μέσα στο πανικό Μάλλον πανικοβλήθηκες κι εσύ 😆 Όταν σβήνουμε μια φωτιά, ρίχνουμε στη βάση της, όχι στο ταβάνι και τους τριγύρω τοίχους. 1 1
papoys1 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 11 ώρες πριν, SAVVAS_PAPADOPOULOS είπε Άλλαξα μπουκάλα ( απλή και όχι coral) στην σόμπα υγραερίου και λειτουργούσαν όλα μια χαρά . Την χρησιμοποιούσα στην πρώτη σκάλα . Έπειτα από αποχή κάποιων ημερών την ξανά άνοιξα μετά από κάποιες προσπάθειες και όχι με την πρώτη. Ενώ την είχε στην πρώτη σκάλα όλα ήταν μια χαρά . Μόλις την έβαλα στην δεύτερη σκάλα έπιασε ολόκληρη φωτιά και παραλίγο να φθάσει η φωτιά το ταβάνι και να καει το σπίτι. Έριξα αρκετό νερό και έσβησε . Τι πήγε λάθος ; Έχει συμβεί και σε κάποιον άλλον ; Η σόμπα σου είναι νέου τύπου με τα τρία κεραμικά πάνελ η παλαιά που είχαν μία αλλη διαφορετική επιφάνεια που κάλυπτε ολο το μπροστινό μέρος;; Καταρχήν θα ελεγα αυτό που είπαν οι παραπάνω για ρυθμιστή πίεσης και αν η σόμπα σου είναι καινούργια να τον αλλαξεις 7-8 ευρω κάνει Επίσης αν η σόμπα σου είναι παλια μπορεί το κεραμικό να εχει παραδώσει πνεύμα και τότε αντί να πυρώσει βγάζει μπροστά τη φλόγα οπότε εκεί πας για καινούργια σόμπα. Δες εδω και ενα βίντεο με μικρό ομως πρόβλημα φλόγας λόγω του κεραμικού. https://www.youtube.com/watch?v=HyweSBa5Csw
ekrepali Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 40 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε Όταν σβήνουμε μια φωτιά, ρίχνουμε στη βάση της, όχι στο ταβάνι και τους τριγύρω τοίχους. Κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος. Δε ξέρω που έριξε νερό και με τι το έριξε... στη βάση μπορεί να έχει κοντά κάνα πολύπριζο, καμιά μπαλαντέζα... κάτι που εκείνη τη στιγμή δε δίνουμε σημασία. Το νερό είναι είτε επικίνδυνο είτε άχρηστο για να σβήνεις τέτοια φωτιά, αυτό προσπαθώ να πω. Από τύχη την έσβησε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα