meletis_m Δημοσ. 4 Απριλίου Share Δημοσ. 4 Απριλίου 12 λεπτά πριν, panosno1com είπε Σ ευχαριστώ για τις συμβουλες σου! Φοβαμαι να αλλαξω μονος μου 😛 Σκεφτομαι μηπως δε σφιξω κατι καλα, μηπως κανω ζημια... εχω 115 χιλιάδες, το χα παρει 2011 καινουριο... Αυτά τα χρονια (περα τα λαδια φιλτρα που παω καθε χρονο και λαστιχα καθε 4) εχουν αλλαχτεί 2 ή 3 φορες μπουζι, αντλια βενζίνης περσι στα 105k χλμ, λαμπες στα μεσσαια που καθε 2 χρονια απο το 16 κ μετά τα φτυνουν, τακακια κλασσικα... Του χρονου θα το παω για.... make over , θα αλλαξω δισκους, βαλβολίνες, αμορτισερ . Επειδη μακρυγορησα, σκεφτομουν να εμπαιναν αλλα μπουζι επειδη προσφαρα παρατηρησα οτι το αμαξι οχι τρεμει... δεν ξερω πως να το πω, οι στροφες ρελαντι ειναι σταθερες αλλα αν πχ βαλω ενα μπουκαλι με νερο στο καθισμα, το νερο τρεμει ελαφρα, και ψαχνοντας στο ιντερνετ καποιοι λένε οτι φταινε τα μπουζι ! Αληθεια καποιο obd reader εχεις κ αν ναι ποιο ?? Βαλβολίνες μόνο γνήσιες πάρε 2λτ θα χρειαστείς . Λάμπες ίσως δε βάζεις ποιοτικές . Δες Osram / Philips σε απλές αλογόνου . Αντλία βενζίνης μάλλον αφήνεις τη βενζίνη <1/4 , στο Corsa D δε αλλάζει φίλτρο όπως εμένα . Οbd έχω αντίγραφο Opcom μονο για Opel , χρειάζεται και φορητό Η/Υ . ~70€ το είχα αγοράσει Κάνε και ελεγχο στο συστημα διεύθυνσης ίσως κάπου κάνει συντονισμό . Εάν δε ρετάρει ή δε αναβει check με αντίστοιχη βλάβη δε ειναι θέμα ανάφλεξης . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Απριλίου Share Δημοσ. 4 Απριλίου Αν τρέμει το αμάξωμα μπορεί να είναι και απο βάσεις μηχανής. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosno1com Δημοσ. 5 Απριλίου Share Δημοσ. 5 Απριλίου 9 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Αν τρέμει το αμάξωμα μπορεί να είναι και απο βάσεις μηχανής. Θα του πω να το κοιταξει. Είναι ακριβό ανταλλακτικο? Ερώτηση ασχετου: πρεπει να βγαλει τη μηχανη να αλλαξει βασεις και να τη ξαναβαλει??? 😮 NΑι για βαλβολίνες λεω να παω ή στη δρόμων ή στην mega για να μου βαλουν σίγουρα τις μαμά Επίσης ειχα αλλάξει και τον μηχανισμό που ξεκλειδωνει το πορτακι βενζίνης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 5 Απριλίου Share Δημοσ. 5 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, panosno1com είπε Θα του πω να το κοιταξει. Είναι ακριβό ανταλλακτικο? Ερώτηση ασχετου: πρεπει να βγαλει τη μηχανη να αλλαξει βασεις και να τη ξαναβαλει??? 😮 NΑι για βαλβολίνες λεω να παω ή στη δρόμων ή στην mega για να μου βαλουν σίγουρα τις μαμά Επίσης ειχα αλλάξει και τον μηχανισμό που ξεκλειδωνει το πορτακι βενζίνης Πρέπει να ανέβει σε ράμπα το όχημα και θα δει εάν έχει κοπεί κάποια . Έχει μια διαδικασία ελεγχου, όχι δε κατεβαίνει το μοτέρ .Γενικά να δει όλο το σύστημα διεύθυνσης πες του Μπορείς και σε ΚΤΕΟ να πας που έχουν και αμορτισέρομέτρο . Δε ξέρω τι κόστος έχει , ρώτησε . Λάδια κιβωτίου ταχυτήτων μπορείς να πάρεις και σε οποιοδήποτε μαγαζί με ανταλλακτικά Όπελ (μαζί με άδεια ) και να πας και σε εξωτερικό συνεργείο . Επεξ/σία 5 Απριλίου από meletis_m Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IoannisSM Δημοσ. 10 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 10 Αυγούστου Βαλβολίνες κάθε πότε αλλάζουμε? 60.000? Στα βιβλια του οχηματος δεν αναφερει τιποτε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Αυγούστου Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, IoannisSM είπε Βαλβολίνες κάθε πότε αλλάζουμε? 60.000? Στα βιβλια του οχηματος δεν αναφερει τιποτε. Δεν γράφουν γιατί είναι "life time". Eγώ προσωπικά θα τις άλλαζα ανα 100Κχλμ.Δεν ξέρω αν θα πήγαινα για τις μαμά ή σε πχ Liqui Moly .Σε πουντο που έβαλα LM είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σημαντικό να βάλεις ακριβώς ίδιες προδιαγραφές με τις μαμά.Πχ αν λεει GL4 θα βάλεις μονο τέτοιες και όχι πχ GL5 ,μπορει να σου διαλύσει το σασμάν γιατί δεν ειναι συμβατές με τα μπρούτζινα κομμάτια του σασμάν. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 10 Αυγούστου Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 34 λεπτά πριν, IoannisSM είπε Βαλβολίνες κάθε πότε αλλάζουμε? 60.000? Στα βιβλια του οχηματος δεν αναφερει τιποτε. Στο Corsa C ηταν και μετ/σμενο ηταν το μονο που ειχα αμελήσει . Σε έλεγχο έλειπαν κιόλας . Δε εχουν βίδα αποστράγγισης τα συγκεκριμένα , αλλα σάν λεκανάκι ειναι μαζί με φλάντζα να αγοράσεις και αυτή . Πήρα τίς γνήσιες της Opel 18€/λτ δε είναι ακριβώς βαλβολίνη αλλά σάν" κόκκινο λάδι" . Εαν δε έχεις αλλάξει ποτέ , αλλαξε καλό θα κάνει στο επόμενο Service . Εγω είδα διαφορά ειδικά οταν είναι κρύο και έχει και 200.000 + , δε ξερω τι είχε κάνει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 10 Αυγούστου Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 1 ώρα πριν, IoannisSM είπε Βαλβολίνες κάθε πότε αλλάζουμε? 60.000? Στα βιβλια του οχηματος δεν αναφερει τιποτε. Η opel γενικά δεν προτείνει αλλαγή βαλβολίνες.Έχω το vectra c 385.000 χιλιόμετρα δεν έχω αλλάξει. Για το corsa ρώτησε μηπως ισχύει κάτι άλλο. Αντλία νερού άλλαξες;; Ανταλλακτικά αν θες κοίταξε και στο onparts .Πιστευω το καλύτερο και οικονομικότερο καταστημα ανταλλακτικών στην Αθήνα με ειδεικευμένο προσωπικό στο οποίο αν δώσεις αριθμό πλαισίου θα σου δωσει βρει ανταλλακτικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IoannisSM Δημοσ. 10 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 10 Αυγούστου Μόλις τώρα, papoys1 είπε Η opel γενικά δεν προτείνει αλλαγή βαλβολίνες.Έχω το vectra c 385.000 χιλιόμετρα δεν έχω αλλάξει. Για το corsa ρώτησε μηπως ισχύει κάτι άλλο. Αντλία νερού άλλαξες;; Ανταλλακτικά αν θες κοίταξε και στο onparts .Πιστευω το καλύτερο και οικονομικότερο καταστημα ανταλλακτικών στην Αθήνα με ειδεικευμένο προσωπικό στο οποίο αν δώσεις αριθμό πλαισίου θα σου δωσει βρει ανταλλακτικό. Αντλια νερου 2 φορες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 10 Αυγούστου Share Δημοσ. 10 Αυγούστου Μόλις τώρα, IoannisSM είπε Αντλια νερου 2 φορες... Αντλία νερού και εγώ αλλάζω κάθε φορά που αλλάζω ιμάντες κάπου στις 60 με 70 χιλιάδες χιλιόμετρα. Πληρώνουμε που πληρώνουμε την αλλαγή ιμάντες προληπτικά παίρνω και μία αντλία νερού που είνα;ι στο ίδιο μέρος και δεν έχει παραπάνω εργατικά. Μάλιστα δική σου κοίταζα την ίδια onparts και autodoc φτηνότερη στο onparts https://onparts.gr/opel/corsa-d-2006-2015/1200cc-86hp/psyksi-kinitira/antlia-neroy/antlia-neroy-skf-vkpc85316 https://www.autodoc.gr/exartimata-aftokiniton/ntlia_neroy-10191/opel/corsa/corsa-d/33724-1-2-l08-l68?supplier[]=50 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 10 Αυγούστου Share Δημοσ. 10 Αυγούστου Σε Opel βάζεις μόνο το μαμά κόκκινο λάδι. Δεν χάνεις τίποτα να το αλλάξεις. Πάρε δύο μπουκάλια του ενός λίτρου το καθένα. Και την φλάντζα για την χελώνα που θα ανοίξουν για να βγάλουν το παλιό λάδι. Ψάξε τιμές για το λάδι γιατί παίζει από 10€ έως 18€ το μπουκάλι. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 10 Αυγούστου Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2 ώρες πριν, papoys1 είπε Η opel γενικά δεν προτείνει αλλαγή βαλβολίνες.Έχω το vectra c 385.000 χιλιόμετρα δεν έχω αλλάξει. Για το corsa ρώτησε μηπως ισχύει κάτι άλλο. Αντλία νερού άλλαξες;; Ανταλλακτικά αν θες κοίταξε και στο onparts .Πιστευω το καλύτερο και οικονομικότερο καταστημα ανταλλακτικών στην Αθήνα με ειδεικευμένο προσωπικό στο οποίο αν δώσεις αριθμό πλαισίου θα σου δωσει βρει ανταλλακτικό. Κάνε ένα έλεγχο , Και δε το είχα δει και έλειπαν . Καλό θα του κάνει μια αλλαγή έχει και πολλά χιλιόμετρα επάνω . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα