Προς το περιεχόμενο

Ανταλλακτικα για Opel corsa D 1.2 A12XER 86 PS / 63 KW

IoannisSM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 ώρες πριν, IoannisSM είπε

Χρειαζομαι αντλια νερου, φιλτρο λαδιου και θερμοστατη.

Επισης τι λαδια προτεινετε και ποση ποσοτητα παιρνει?

Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι ; 

Εντός Αθηνών και προς Νότια προάστια υπάρχουν μαγαζιά μόνο για opel .

Δουλεύουν και online .

Επίσης βάλε καλό αντιψυκτικό γιατί όλα αυτά τα μοτέρ δουλεύουν σε υψηλές θερμοκρασίες.

Τέλος κοίταξε και τη βαλβίδα πίεσης λαδιού γιατί είναι συχνό διαρροής λαδιού το οποίο προχωράει σε πλεξούδα - εγκέφαλο - αισθητήρες οξυγόνου.

• Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, IoannisSM είπε

Θα βοηθούσε αν έχετε συγκεκριμένα λινκς από τα ανταλλακτικά αυτά.

Όσο αφορά τίς προδιαγραφές

Λάδια κινητήρα παίρνει 5/30 ή 5/40 Συνθετικό με προδιαγραφή Dexos 2 . 

Μαζί με το φίλτρο λαδιού θα χρειαστεί 4 λίτρα.

Αντιψυκτικό παίρνει κόκκινο κατ προτίμηση βάλε Dexcool της Opel ή Hepu με τη ανάλογη αραίωση ( δές τις οδηγίες στη συσκευασία ) , θέλει 6 λίτρα . Αρα το κάνεις αραίωση .Γενικά αυτά τα μοτέρ δουλεύουν σε υψηλές θερμοκρασίες .

Εάν χρειαστεί να αλλάξεις και λάδια κιβωτίου παίρνει 75w-85 1,6 lt .

Μπουζί παίρνει δίνει τα GM-Champion με κωδικό : RC10MCCR6

Για θερμοστάτη που θές έχει ηλεκτρονικό το συγκεκριμένο . 

Κωδικό ο γνήσιος έχει : 25200454 και κοστίζει 95€ , μπορείς να δείς και τής Vemet που το βρίσκεις στα 45€ ( τέτοια μάρκα  έχω στο Corsa C)  . Ο  θερμοστάτης ανοίγει στους 103 βαθμούς στο συγκεκριμένο μοτέρ .

Αντλία νερού μπορείς να δείς της SKF ( περίπου 60-70€ ) ή PIERBURG 

Κωδικό έχει 95524738

• Like 2
  • Thanks 3

• 1 χρόνο αργότερα...
Στις 10/1/2023 στις 5:01 ΠΜ, meletis_m είπε

...................

Τέλος κοίταξε και τη βαλβίδα πίεσης λαδιού γιατί είναι συχνό διαρροής λαδιού το οποίο προχωράει σε πλεξούδα - εγκέφαλο - αισθητήρες οξυγόνου.

Καλησπέρα φίλε μου. Επειδή φαίνεσαι να είσαι γνώστης, αν έχει πάει λάδι στην πλεξούδα, ποια είναι η αντιμετώπιση;

Έχω ακούσει ότι την κρεμάνε να στεγνώσει, για να μην προχωρήσει εγκέφαλο. Ισχύει αυτό ή είναι μούφα;;;

2 ώρες πριν, Green Dragon είπε

Καλησπέρα φίλε μου. Επειδή φαίνεσαι να είσαι γνώστης, αν έχει πάει λάδι στην πλεξούδα, ποια είναι η αντιμετώπιση;

Έχω ακούσει ότι την κρεμάνε να στεγνώσει, για να μην προχωρήσει εγκέφαλο. Ισχύει αυτό ή είναι μούφα;;;

Κάτοχος Corsa C 2004 και η πρώτη δουλειά που έκανα μόλις αγοράστηκε αλλαγή φούσκας πίεσης λαδιού .

Και στα Corsa C και στα Corsa D το πρόβλημα ξεκινάει από τη βαλβίδα πίεσης λαδιού.

Ξεκινάς με πλύσιμο με σπρέι επαφών χωρίς λάδι  όλων των πριζων και τους αισθητήρες . Εάν είναι σε αρχικό στάδιο ίσως έχεις γλιτώσει τους λ αισθητήρες και το εγκέφαλο. Εάν τη κρεμάνε δε ξέρω 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βαλβίδα πίεσης λαδιού για corsa d, τι προτιμάτε από μάρκα και αν γνωρίζετε κωδικό ανταλλακτικού;

Επεξ/σία από Green Dragon

53 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Βαλβίδα πίεσης λαδιού για corsa d, τι προτιμάτε από μάρκα και αν γνωρίζετε κωδικό ανταλλακτικού;

Μόνο γνήσια βαλε 12-15€ έχει . Κωδικό δε το θυμάμαι . Σε μαγαζιά με ανταλλακτικά Όπελ θα βρεις . 

Οι ιμιτασιον δε αντέχουν τόσο και έχουν μικρή διαφορά τιμής από τη γνήσια .

• Like 1
  • Thanks 1

44 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Μόνο γνήσια βαλε 12-15€ έχει . Κωδικό δε το θυμάμαι . Σε μαγαζιά με ανταλλακτικά Όπελ θα βρεις . 

Οι ιμιτασιον δε αντέχουν τόσο και έχουν μικρή διαφορά τιμής από τη γνήσια .

Σωστά! Μόνο γνήσια. Δεν αξίζει κάτι άλλο. 

16 ώρες πριν, Green Dragon είπε

Κωδικό ανταλλακτικού έχει

55354325 ίδια φοράνε corsa C /D 

Αυτήν είχαν πάρει <15€ είχε 

• Thanks 1

Στις 10/1/2023 στις 10:45 ΠΜ, meletis_m είπε

Όσο αφορά τίς προδιαγραφές

Λάδια κινητήρα παίρνει 5/30 ή 5/40 Συνθετικό με προδιαγραφή Dexos 2 . 

Μαζί με το φίλτρο λαδιού θα χρειαστεί 4 λίτρα.

Αντιψυκτικό παίρνει κόκκινο κατ προτίμηση βάλε Dexcool της Opel ή Hepu με τη ανάλογη αραίωση ( δές τις οδηγίες στη συσκευασία ) , θέλει 6 λίτρα . Αρα το κάνεις αραίωση .Γενικά αυτά τα μοτέρ δουλεύουν σε υψηλές θερμοκρασίες .

Εάν χρειαστεί να αλλάξεις και λάδια κιβωτίου παίρνει 75w-85 1,6 lt .

Μπουζί παίρνει δίνει τα GM-Champion με κωδικό : RC10MCCR6

Για θερμοστάτη που θές έχει ηλεκτρονικό το συγκεκριμένο . 

Κωδικό ο γνήσιος έχει : 25200454 και κοστίζει 95€ , μπορείς να δείς και τής Vemet που το βρίσκεις στα 45€ ( τέτοια μάρκα  έχω στο Corsa C)  . Ο  θερμοστάτης ανοίγει στους 103 βαθμούς στο συγκεκριμένο μοτέρ .

Αντλία νερού μπορείς να δείς της SKF ( περίπου 60-70€ ) ή PIERBURG 

Κωδικό έχει 95524738

Τα μπουζί που προτείνεις ειναι καλύτερα πιστευεις από τα bosch ? Επισης ισχύει οτι άλλο τύπο παιρνει το D πριν το facelift και αλλο το D facelift ?

Στα δυο τελευταια σερβις μου χει βαλει αυτά :

https://www.skroutz.gr/s/27641931/Bosch-Mpouzi-FQR8LEU2-0242229699.html

(Έχω ακριβώς το αμαξι του τίτλου, 3πορτο)

5 ώρες πριν, panosno1com είπε

Τα μπουζί που προτείνεις ειναι καλύτερα πιστευεις από τα bosch ? Επισης ισχύει οτι άλλο τύπο παιρνει το D πριν το facelift και αλλο το D facelift ?

Στα δυο τελευταια σερβις μου χει βαλει αυτά :

https://www.skroutz.gr/s/27641931/Bosch-Mpouzi-FQR8LEU2-0242229699.html

(Έχω ακριβώς το αμαξι του τίτλου, 3πορτο)

Corsa C 1.2 έχω εγω.

Corsa C / D έχουν ίδια αναφλεξη και παίρνουν και παρόμοιο πολλ/στη - τύπου κασέτα DIS .

Δε δίνει πάντως διαφορετικό κωδικό για pre face / facelift ούτε στο Corsa C ούτε στο D  .

Ότι εχω γράψει παραπάνω αυτά έδινε τοτε ο κατασκευαστής . 

Στη δική μου περίπτωση 2 φορές που αλλαξα μπουζι και έβαλα BOSCH είχα θέματα αστοχία αναφλεξης (P0300- και ανα κύλινδρο) . 

Ίσως εφταιγε και ο γερασμένος πολλ/στης ,  δε ξερω εαν είχε αλλαχτεί στο παρελθόν . 

Αλλάχτηκε πολλ/στης Bosch πήρα και μπουζι εδω και 2 αλλαγες  βαζω NGK . Έχω και υγραέριο. 

Εαν τα αλλάζεις μόνος σου , πάρε και χρησιμοποιήσε και 1 δυναμόκλειδο . 

Εάν έχεις >150 ,000 χιλιάδες να έχεις υπ όψιν και το πολλ/στη .

• Like 1

Σ ευχαριστώ για τις συμβουλες σου! Φοβαμαι να αλλαξω μονος μου 😛 Σκεφτομαι μηπως δε σφιξω κατι καλα, μηπως κανω ζημια... :( εχω 115 χιλιάδες,  το χα παρει 2011 καινουριο... Αυτά τα χρονια (περα τα λαδια φιλτρα που παω καθε χρονο και λαστιχα καθε 4) εχουν αλλαχτεί 2 ή 3 φορες μπουζι, αντλια βενζίνης περσι στα 105k χλμ, λαμπες στα μεσσαια που καθε 2 χρονια απο το 16 κ μετά τα φτυνουν, τακακια κλασσικα... Του χρονου θα το παω για.... make over , θα αλλαξω δισκους, βαλβολίνες, αμορτισερ  . Επειδη μακρυγορησα, σκεφτομουν να εμπαιναν αλλα μπουζι επειδη προσφαρα παρατηρησα οτι το αμαξι οχι τρεμει... δεν ξερω πως να το πω, οι στροφες ρελαντι ειναι σταθερες αλλα αν πχ βαλω ενα μπουκαλι με νερο στο καθισμα, το νερο τρεμει ελαφρα, και ψαχνοντας στο ιντερνετ καποιοι λένε οτι φταινε τα μπουζι ! Αληθεια καποιο obd reader εχεις κ αν ναι ποιο ??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...