Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελευταίο check πριν παραγγείλω το 7950x build μου και είπα να ρωτήσω το best forum in the world για τις γνώμες του. 

Κάποιες επεξηγήσεις:

• Ο επεξεργαστής είναι αδιαπραγμάτευτος γιατί θα τον τεντώσω με heavy tasks σε VMs, headless CEFs etc etc.
  • Το titanium τροφοδοτικό το διάλεξα γιατί ο υπολογιστής θα τρέχει 24/7 καθώς θα σερβίρει κάποια basic services online πίσω από VPN (αν και θα έχει χαμηλά workloads τη νύχτα συνήθως).
  • Ακριβώς επειδή θα τρέχει συνέχεια, είπα να πάω για αερόψυξη (γιατί αρκετές φορές δε θα είμαι καν στην ίδια χώρα με το κουτί και θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο).
  • Μητρική έχω δει στο παρελθόν πως το φόρουμ δεν αγαπάει Gigabyte αλλά δε βρήκα κάτι άλλο (προτάσεις ευπρόσδεκτες).
  • Παιχνίδια δεν παίζω αλλά είπα να βάλω μια κάρτα γραφικών Nvidia για κάποια πολύ mild πειράματα που κάνω πού και πού με machine learning. Δεν έχω ιδέα αν είναι Value for money ωστόσο η συγκεκριμένη. Έχω χάσει την μπάλα με τις κάρτες.
  • Τελικό νούμερο βγαίνει γύρω στα 2600 αλλά για πολύ καλούς λόγους θα μπορούσα να πάω μέχρι και 3000.
  • Λογικά θα χρειαστεί να βάλω άλλα 64GB RAM σύντομα αλλά είπα να περιμένω να πέσουν λίγο οι τιμές των DDR5.
  • Host λειτουργικό θα έχει Fedora.
  • Θα του κουμπώσω και κάποιους παλιούς δίσκους που έχω (κάτι sata SSD + magnetic).

Κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο!

PcBuild7950x.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τροφοδοτικό γιατί τόσο μεγάλο και ακριβό; Πάρε ένα 750-850W titanium. https://www.skroutz.gr/c/30/psu-trofodotika/f/573680/80-PLUS-Titanium.html?order_by=pricevat&order_dir=asc Σου φτάνει και γλυτώνεις γύρω στα 200€

Επίσης, αντί τον 980 pro μπορείς πλέον να βάλεις τον 990 Pro. Νεώτερος και καλύτερος σε κάποια σημεία.

Επεξ/σία από pnick
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, pnick είπε

Τροφοδοτικό γιατί τόσο μεγάλο και ακριβό; Πάρε ένα 750-850W titanium. https://www.skroutz.gr/c/30/psu-trofodotika/f/573680/80-PLUS-Titanium.html?order_by=pricevat&order_dir=asc Σου φτάνει και γλυτώνεις γύρω στα 200€

Επίσης, αντί τον 980 pro μπορείς πλέον να βάλεις τον 990 Pro. Νεώτερος και καλύτερος σε κάποια σημεία.

Σκεφτόμουν ΜΗΠΩΣ και στο μέλλον χρειαστώ για κάποιο περίεργο λόγο να βάλω καλή κάρτα γραφικών. Περισσότερο future proofing δηλαδή.

Για την κάρτα γραφικών έχεις κάποια ένσταση;

Edit: επίσης το power supply calculator μου βγάζει: "PSU wattage suggested for your complete PC: 700 - 799 Watts" και δε θέλω να παίζω στο όριο.

Επεξ/σία από AtheneFromEmeriss
Δημοσ.

7950x στα max άντε να φτάσει τα 250w;

3060ti να φτάσει στα peak άλλα 200w;

Να πούμε κι όλα τα υπόλοιπα ακόμα 200w με μια δόση υπερβολής;

Όλα μαζί 650w μιλόντας για μέγιστες τιμές σε peak. Τα recommended που δίνουν είναι μακριά από τα όρια, μην αγχώνεσαι.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, AtheneFromEmeriss είπε

Σκεφτόμουν ΜΗΠΩΣ και στο μέλλον χρειαστώ για κάποιο περίεργο λόγο να βάλω καλή κάρτα γραφικών. Περισσότερο future proofing δηλαδή.

Ένα καλό τροφοδοτικό 850W σηκώνει όλες τις γνωστές μέχρι σήμερα κάρτες. Θέλεις να είσαι πιό άνετος; Πάρε 1000άρι. 1500W είναι για dual GPU setup. 

13 λεπτά πριν, AtheneFromEmeriss είπε

Για την κάρτα γραφικών έχεις κάποια ένσταση;

Τί ένσταση να έχω; Για machine learning που είναι η μόνη ουσιαστική χρήση της, θέλεις κατά βάση Nvidia. Αν είναι ελαφριά τα μοντέλα πιστεύω τα 8gb Vram να επαρκούν. Αν το σοβαρέψεις νομίζω θέλεις αρκετή παραπάνω Vram. Δεν είμαι ειδικός στο θέμα να σου πω. Από εδώ και από εκεί ό,τι ξέρω, από άρθρα που διαβάζω κατά καιρούς. Αν θέλεις μεγαλύτερο αέρα για μεγαλύτερα και πιό πολύπλοκα μοντέλα τότε μια 3080 12gb ή 4070ti 12gb είναι οι πιό ταιριαστές επιλογές. Επίσης, μια πιό οικονομική επιλογή με αρκετή Vram είναι η 3060. Αν θέλεις να κόψεις λίγα χρήματα κόψ'τα από εκεί.

Επεξ/σία από pnick
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...