Haldol Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε Τι ζημιές έκανε δηλαδή? Σου λέω μόνο ότι μέχρι που ΓΚΡΕΜΙΣΕ -ΦΑΚΙΝ- ΤΟΙΧΟ. Όχι χώρισμα γυψοσανίδας ! Τοίχο! Τούβλινο! Με ηλεκτρολογικά μέσα, κ.λπ. Για να "επεκτείνει" το παιδικό δωμάτιο που είχε "πλάτη" το χώρο που προοριζόταν για γραφείο. Άσε τα "υπόλοιπα" (σπασμένα κουφώματα & ντουλάπια, air-condition που "έκανε φτερά" κι έκανε τον κινέζο, κ.λπ). Αυτά είναι πταίσματα. Ναι, ξέρω ότι έπεσα στο 0,01% των περιπτώσεων (έχουν περάσει πολλοί άνθρωποι με τους οποίους είχαμε άψογη συνεργασία) αλλά αφού γλιτώσαμε οικογενειακώς τα εγκεφαλικά, μετά από 2 μήνες και μερικές χιλιάδες ευρώ εργασιών, ο επόμενος μπήκε με 5 σελίδες συμβόλαιο που αναγράφει... τα σειριακά από ότι συσκευή υπάρχει στο σπίτι, μάρκα - μοντέλο - πλήθος ραγοϋλικού (!) και διακοπτικού υλικού, και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Α, και 3Χ το ποσό του ενοικίου ως εγγύηση. Κι ας μου πει κάποιος ότι δε σκέφτομαι ανθρωπινά. 5 2
polaki Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 54 λεπτά πριν, Haldol είπε Αυτό έκανα κι εγώ. Μεγάλη εγγύηση, και ας το νοικιάσει όποιος θέλει, κι αν θέλει. Άστο κλειστό αλλιώς. Δεν έχω την πολυτέλεια να μπαίνω μέσα μερικά χιλιάρικα σε κάθε νοικάρη. Ο τελευταίος προξένησε πολλές χιλιάδες ευρώ ζημιές, δε θα το ξανάδινα με εγγύηση ... τέσσερα κατοστάρικα. Και το αστείο ήταν ότι μου είπε ότι "μου κάνει "δώρο" την εγγύηση", που δεν ήταν ούτε το 1/10 απ' την τάπα που 'φαγα. Πολλές χιλιάδες ευρώ δηλαδή τί ακριβώς έκανε? Τοίχο ολόκληρο γκρέμισε? Δεν το λέω με ειρωνία, ειλικρινά ρωτάω. Επειδή και εγώ νοικιάζω, και πραγματικά κρίνοντας το τώρα που είμαι μέσα με το πριν το πως ήταν, ειλικρινά σε καλύτερη κατάσταση το έχω εγώ παρά το έλαβα.
Haldol Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, polaki είπε Πολλές χιλιάδες ευρώ δηλαδή τί ακριβώς έκανε? Τοίχο ολόκληρο γκρέμισε? Δεν το λέω με ειρωνία, ειλικρινά ρωτάω. Μάντης είσαι;
polaki Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, Haldol είπε Σου λέω μόνο ότι μέχρι που ΓΚΡΕΜΙΣΕ -ΦΑΚΙΝ- ΤΟΙΧΟ. Όχι χώρισμα γυψοσανίδας ! Τοίχο! Τούβλινο! Με ηλεκτρολογικά μέσα, κ.λπ. Για να "επεκτείνει" το παιδικό δωμάτιο που είχε "πλάτη" το χώρο που προοριζόταν για γραφείο. Πρόλαβες και απάντησες πριν γράψω το δικό μου.. Εντάξει έπεσες στην ακραία περίπτωση. Δηλαδή πραγματικά θέλει πολλά κιλά @@ για να γκρεμίσει κάποιος ολόκληρο τοίχο. Μιλάμε για ΜΠΑΤΣΕΣ ο τύπος όχι αστεία...
teo_3 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, valadsk είπε εμένα που μου έφαγε την εγγύηση επειδή λέει είχε ζημιά το ψυγείο, ενώ το ψυγείο έβγαζε από την πρώτη ημέρα σαν υγρασία στο πάνω μέρος του από τη στιγμή που μπήκα στο σπίτι? πολύ απλά αφήνεις το ενοίκιο απλήρωτο και την τελευταία ημέρα που φεύγεις τον καλείς σπίτι και του ζητάς να ελέγξει ότι όλα είναι εντάξει και δεν υπάρχει καμιά φθορά. Του ζητάς να υπογράψει χαρτί ότι δεν βρήκε ζημιά και τέλος. Του λες έχεις την εγγύηση για το ενοίκιο του μηνός και γειά σας. αν δεν το δεχτεί ας τρέξει να τα πάρει δικαστικά. Ναι φίλος, βεβαιώνονται στο ΑΦΜ σου πλέον. Μάντεψε ποιός θα τρέχει να πληρώνει.
paylidis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, polaki είπε Πρόλαβες και απάντησες πριν γράψω το δικό μου.. Εντάξει έπεσες στην ακραία περίπτωση. Δηλαδή πραγματικά θέλει πολλά κιλά @@ για να γκρεμίσει κάποιος ολόκληρο τοίχο. Μιλάμε για ΜΠΑΤΣΕΣ ο τύπος όχι αστεία... Θες να σου πω ανάποδη πρόσφατη περίπτωση σε δικό μου νοικάρη που πήρε και έφτιαξε επιπλέον δωμάτιο μέσα στο σαλόνι χωρίς την άδεια μου; ηθελε να τηλ εργάζεται ο κύριος και έκανε γραφείο το κομμάτι με το τζάκι και στο τέλος έπιασε και το ξήλωσε γιατί δε του επέστρεφα την εγγύηση των 300€ (το είχα παραδώσει βαμμένο και δεν ήθελε να το βάψει ενώ το έγραφα ρητά μέσα στο συμβόλαιο και είχε συμφωνήσει προ 5ετιας) και μου άφησε τρύπες στα πλακάκια στους τοίχους και το ταβάνι… ε του κόστισε 3100€ το θράσος του, τα φάγαμε μισά μισά με φίλο δικηγόρο, εγώ πρακτικά τα 600 τα έδωσα για επισκευη του πατωματος κ μερεμέτια (ευτυχώς είχα πλακάκια)… Ο κόσμος έχει θράσος… 2
polaki Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 31 λεπτά πριν, paylidis είπε Θες να σου πω ανάποδη πρόσφατη περίπτωση σε δικό μου νοικάρη που πήρε και έφτιαξε επιπλέον δωμάτιο μέσα στο σαλόνι χωρίς την άδεια μου; ηθελε να τηλ εργάζεται ο κύριος και έκανε γραφείο το κομμάτι με το τζάκι και στο τέλος έπιασε και το ξήλωσε γιατί δε του επέστρεφα την εγγύηση των 300€ (το είχα παραδώσει βαμμένο και δεν ήθελε να το βάψει ενώ το έγραφα ρητά μέσα στο συμβόλαιο και είχε συμφωνήσει προ 5ετιας) και μου άφησε τρύπες στα πλακάκια στους τοίχους και το ταβάνι… ε του κόστισε 3100€ το θράσος του, τα φάγαμε μισά μισά με φίλο δικηγόρο, εγώ πρακτικά τα 600 τα έδωσα για επισκευη του πατωματος κ μερεμέτια (ευτυχώς είχα πλακάκια)… Ο κόσμος έχει θράσος… Έχω ακούσει πολλά, αλλά χτισίματα και γκρεμίσματα δεν είχα ακούσει. Πάλι καλά που κατάφερες και τον κυνήγησες. Γενικά δεν ξέρω τί λύση μπορεί να βρεθεί σε αυτό, μου φαίνεται ότι και από τις 2 πλευρές είναι τί θα σου κάτσει.. γιατί και κακός σπιτονοικοκύρης να σου κάτσει την έβαψες.. απλά εκεί έχεις την "πολυτέλεια" να σηκωθείς να φύγεις, πληρώνοντας βέβαια σε ταλαιπωρία, μετακομίσεις κλπ.. 1
gpapadakis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Οι εγγυήσεις για αυτό το λόγο είναι, και σε πολλές περιπτώσεις ένα νοίκι δε φτάνει καν, αν υπάρχουν μαζεμένα κοινόχρηστα, νερό και ζημιές. Τι να λέμε τώρα, σπασμένα τζάμια, σπασμένα ντουλάπια, τρύπες ή χαλασμένο παρκέ από σφουγγάρισμα με χλωρίνες, σπασμένες ξύλινες πορτες ( ο γιος ενοικιαστριας είχε νευρα), ραγισμένη λεκανη, σπασμένα πλακάκια (έκοβαν ξύλα με το τσεκούρι για το τζάκι μπροστά στο τζάκι!), τρύπες με ούπα στους τοίχους λες και στήνουν μαγαζί, βαψιματα με ότι θέλουν πάνω σε ότι θέλουν, κολλήματα μοκέτας στο πάτωμα, ούτε μπορείς να φανταστείς (αυτό με το γκρέμισμα τοίχου π.χ. δεν το ειχα ακούσει, μετά τι μένει να γκρεμίσουν το σπίτι?). Πολλοί τα έχουν κλειστά ή το γύρισαν σε airbnb για να αποφύγουν τις ζημιές και τα πιστόλια, και αυτό σημαίνει λιγότερα διαθέσιμα διαμερίσματα και υψηλότερα ενοικια. Να είστε τυπικοι, η εγγύηση δε συμψηφιζεται με ενοίκια και το ξερετε και το υπογράψατε. Αν θέλετε να συμψηφιστει, φωνάζετε τον ιδιοκτήτη να δει το σπίτι, του δείχνετε ότι όλοι οι λογαριασμοί που δεν είναι στο όνομα σας είναι πληρωμένοι, δε νομίζω ότι ο ιδιοκτήτης θα πει όχι. 4
Artman13 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Haldol είπε ο επόμενος μπήκε με 5 σελίδες συμβόλαιο που αναγράφει... τα σειριακά από ότι συσκευή υπάρχει στο σπίτι, μάρκα - μοντέλο - πλήθος ραγοϋλικού (!) και διακοπτικού υλικού, και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Νομίζω αν απλά αναγράψεις την μάρκα πχ κουζίνα ΑΕG αξίας 400€ και υπογράψει το συμβόλαιο είσαι καλυμμένος, εγώ τουλάχιστον έτσι το έχω κάνει.
Haldol Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, Artman13 είπε Νομίζω αν απλά αναγράψεις την μάρκα πχ κουζίνα ΑΕG αξίας 400€ και υπογράψει το συμβόλαιο είσαι καλυμμένος, εγώ τουλάχιστον έτσι το έχω κάνει. Ντάξει, μικρή η διαφορά σ' αυτό. Άλλωστε σε σωστό νοικάρη δε παίζουν ρόλο αυτά. Άμα π.χ. χαλάσει το A/C απλά θα βάλω άλλο, δε θ' αρχίσω να ψάχνω τι και πως. Αυτά είναι για περίπτωση σαν αυτή που μου 'κατσε. Διότι αυτή τη φορά δε πρόκειται να πω "δε γ**ιέται"
teo_3 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 9 minutes ago, GREGORYMO said: Μακάρι. Το θέμα είναι πόσο κοστίζουν αυτά και τι αποτέλεσμα έχουν. Εδώ, και κατάσχεση να κάνεις, άντε να βρεις άκρη Ότι και να κοστίσει δεν το πληρώνει ο ιδιοκτήτης. Καταγγελία επί τόπου σε αστυνομία και όλα παίρνουν το δρόμο τους άμεσα.
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, Haldol είπε Αυτό έκανα κι εγώ. Μεγάλη εγγύηση, και ας το νοικιάσει όποιος θέλει, κι αν θέλει. Άστο κλειστό αλλιώς. Δεν έχω την πολυτέλεια να μπαίνω μέσα μερικά χιλιάρικα σε κάθε νοικάρη. Ο τελευταίος προξένησε πολλές χιλιάδες ευρώ ζημιές, δε θα το ξανάδινα με εγγύηση ... τέσσερα κατοστάρικα. Και το αστείο ήταν ότι μου είπε ότι "μου κάνει "δώρο" την εγγύηση", που δεν ήταν ούτε το 1/10 απ' την τάπα που 'φαγα. Δυστυχώς και με υψηλή εγγύηση πάλι υπάρχει κίνδυνος να την πατήσεις και έχω παράδειγμα σε αυτό. Μειώνεις βέβαια την πιθανότητα έτσι. Το όλο θέμα κάποια στιγμή στο μακρυνο μέλλον θα λήξει με την εφαρμογή συστήματος του εξωτερικού που βαθμολογείται ο ιδιοκτήτης και ο ενοικιαστής από τους μεν και δεν. Θα πέσει φυσικά πολύ κλάψα, λαμογια και ψευτομαγκες από τις 2 μεριές είτε θα απομονωθουν είτε θα συμμορφωθουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Dante80,
2 ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Μετάβαση στην ανάρτηση