Nikos3648 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά, Νοικιάζω ένα σπίτι στο οποίο όταν ξεκίνησα τη μίσθωσή του έδωσα το πρώτο ενοίκιο συν άλλο ένα για εγγύηση. Τώρα είπα στον ιδιοκτήτη αντί να του δώσω το ενοίκιο του τελευταίου μήνα να κρατήσει την εγγύηση εφόσον θα του στείλω τα αποδεικτικά ότι έχω ξοφλήσει όλους τους λογαριασμούς όμως αυτός επιμένει να του το στείλω και εφόσον ελέγξει ότι όλα είναι τακτοποιημένα να μου το επιστρέψει. Εμένα προσωπικά μου φαίνεται ανούσιο συν του ότι στο συμβόλαιο δεν αναγράφεται τίποτα για τις εγγυήσεις και φοβάμαι μην τον κυνηγάω για να μου το επιστρέψει ή βρει «ζημιές». Το σπίτι το έχω σε άριστη κατάσταση ίσως θα το παραδώσω και σε καλύτερη αποτι το πήρα. Εξ αρχής δεν είχαμε συμφωνήσει κάτι τέτοιο αλλά λέει ότι οι εγγυήσεις έτσι λειτουργούν και δεν συμψηφίζονται. Σκέφτομαι κάτι λάθος που του λέω να το συμψηφίσει; σας ευχαριστώ
bikey77 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Διάβασε το μισθωτήριο συμβόλαιο και θα δεις πως η εγγύηση δεν συμψηφιζεται με ενοίκια. Έχει δίκιο που εμμένει σε αυτό, έστω και αν πρακτικά σου φαίνεται εσένα το ίδιο. 7
NikosKallithea Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Λογικο δεν ειναι; Εσυ μπορεί να εχεις διαλύσει το σπίτι που το ξέρει ο ιδιοκτήτης Εξάλλου για αυτο ειναι η εγγύηση 1
teo_3 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Μα φυσικά και υποχρεούσαι να του πληρώσεις το τελευταίο ενοίκιο και στο τέλος θα κοιτάξετε μαζί τις ζημιές, εάν υπάρχουν και θα επιστραφεί η εγγύηση εξ ολοκλήρου, εάν είναι όπως τα λες. Υπόχρέωσή σου είναι, γιατί να σε εμπιστευτεί. Και αν τελευταία μέρα του σπάσεις όλο το σπίτι, θα κυνηγάει αυτός εσένα ?
Επιλεγμένo σχόλιο Dante80 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Επιλεγμένo σχόλιο Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Oι εγγυήσεις δεν συμψηφίζονται με τα ενοίκια. Επιπρόσθετα, δεν μπορεί να σας επιστραφεί η εγγύηση αν πρώτα δεν παραδοθεί το ακίνητο σε άρτια κατάσταση. 1 1
Haldol Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 20 λεπτά πριν, Nikos3648 είπε Σκέφτομαι κάτι λάθος που του λέω να το συμψηφίσει; Ναι.
Nikos3648 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 17 λεπτά πριν, bikey77 είπε Διάβασε το μισθωτήριο συμβόλαιο και θα δεις πως η εγγύηση δεν συμψηφιζεται με ενοίκια. Έχει δίκιο που εμμένει σε αυτό, έστω και αν πρακτικά σου φαίνεται εσένα το ίδιο. Στο συμβόλαιο δεν γράφει τίποτα για εγγυήσεις. Αυτό ήταν προφορικό και απλά του τα έστειλα. Μήπως δεν θα είμαι εγώ καλυμμένος;
sphinxgr Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, Nikos3648 είπε Στο συμβόλαιο δεν γράφει τίποτα για εγγυήσεις. Αυτό ήταν προφορικό και απλά του τα έστειλα. Μήπως δεν θα είμαι εγώ καλυμμένος; Ενα τυχαίο συμβόλαιο της σειράς, το γράφει πάντως 1
GREGORYMO Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 22 λεπτά πριν, Nikos3648 είπε Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά, Νοικιάζω ένα σπίτι στο οποίο όταν ξεκίνησα τη μίσθωσή του έδωσα το πρώτο ενοίκιο συν άλλο ένα για εγγύηση. Τώρα είπα στον ιδιοκτήτη αντί να του δώσω το ενοίκιο του τελευταίου μήνα να κρατήσει την εγγύηση εφόσον θα του στείλω τα αποδεικτικά ότι έχω ξοφλήσει όλους τους λογαριασμούς όμως αυτός επιμένει να του το στείλω και εφόσον ελέγξει ότι όλα είναι τακτοποιημένα να μου το επιστρέψει. Εμένα προσωπικά μου φαίνεται ανούσιο συν του ότι στο συμβόλαιο δεν αναγράφεται τίποτα για τις εγγυήσεις και φοβάμαι μην τον κυνηγάω για να μου το επιστρέψει ή βρει «ζημιές». Το σπίτι το έχω σε άριστη κατάσταση ίσως θα το παραδώσω και σε καλύτερη αποτι το πήρα. Εξ αρχής δεν είχαμε συμφωνήσει κάτι τέτοιο αλλά λέει ότι οι εγγυήσεις έτσι λειτουργούν και δεν συμψηφίζονται. Σκέφτομαι κάτι λάθος που του λέω να το συμψηφίσει; σας ευχαριστώ Δεν χρειάζεται να 'συμψηφισει' τίποτα. Την τελευταία ημέρα θα κάνετε 'λογαριασμό' 1
Joshua21 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, Nikos3648 είπε Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά, Νοικιάζω ένα σπίτι στο οποίο όταν ξεκίνησα τη μίσθωσή του έδωσα το πρώτο ενοίκιο συν άλλο ένα για εγγύηση. Τώρα είπα στον ιδιοκτήτη αντί να του δώσω το ενοίκιο του τελευταίου μήνα να κρατήσει την εγγύηση εφόσον θα του στείλω τα αποδεικτικά ότι έχω ξοφλήσει όλους τους λογαριασμούς όμως αυτός επιμένει να του το στείλω και εφόσον ελέγξει ότι όλα είναι τακτοποιημένα να μου το επιστρέψει. Εμένα προσωπικά μου φαίνεται ανούσιο συν του ότι στο συμβόλαιο δεν αναγράφεται τίποτα για τις εγγυήσεις και φοβάμαι μην τον κυνηγάω για να μου το επιστρέψει ή βρει «ζημιές». Το σπίτι το έχω σε άριστη κατάσταση ίσως θα το παραδώσω και σε καλύτερη αποτι το πήρα. Εξ αρχής δεν είχαμε συμφωνήσει κάτι τέτοιο αλλά λέει ότι οι εγγυήσεις έτσι λειτουργούν και δεν συμψηφίζονται. Σκέφτομαι κάτι λάθος που του λέω να το συμψηφίσει; σας ευχαριστώ Ναι η εγγύηση συνήθως έτσι λειτουργεί, αν συμψηφιστεί με το τελευταίο μίσθωμα που του πρότεινες τότε χάνεται το νόημα της. Ανούσιο είναι το να στην επιστρέψει πριν το τέλος της μίσθωσης και πριν τους ελέγχους. 1 λεπτό πριν, Nikos3648 είπε Στο συμβόλαιο δεν γράφει τίποτα για εγγυήσεις. Αυτό ήταν προφορικό και απλά του τα έστειλα. Μήπως δεν θα είμαι εγώ καλυμμένος; Αν δεν έχεις κάποιο αποδεικτικό ότι έχεις πληρώσει εγγύηση, τότε δεν μπορείς να την διεκδικήσεις καν.
Nikos3648 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Δεν χρειάζεται να 'συμψηφισει' τίποτα. Την τελευταία ημέρα θα κάνετε 'λογαριασμό' Κι αν βρει υποθετικές ζημιές όπως συνέβη σε γνωστό και αρχίσει να χρεώνει αβέρτα ενώ με έχει κρατημένο από τα χρήματά μου εγώ τι μπορώ να κάνω; 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Ναι η εγγύηση συνήθως έτσι λειτουργεί, αν συμψηφιστεί με το τελευταίο μίσθωμα που του πρότεινες τότε χάνεται το νόημα της. Ανούσιο είναι το να στην επιστρέψει πριν το τέλος της μίσθωσης και πριν τους ελέγχους. Αν δεν έχεις κάποιο αποδεικτικό ότι έχεις πληρώσει εγγύηση, τότε δεν μπορείς να την διεκδικήσεις καν. Με κατάθεση έγινε. Μόνο αυτό.
dtzgr Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Αλλά το ενοίκιο του τρέχοντος μήνα προπληρώνεται. Επομένως, από την τελευταία καταβολή ενοικίου μέχρι την "τελευταία μέρα" (που κατά κανόνα είναι η τελευταία του μήνα) έχει μεσολαβήσει ένας μήνας, στον οποίο μπορεί να συμβούν πολλά. Γι' αυτό και ΔΕΝ συμψηφίζεται η εγγύηση με καμία άλλη οφειλή.
valantis123 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Εγώ όσες φορές έχω νοικιάσει σπίτι αφήνω το τελευταίο για εγγύηση. Λεω οτι ελα να το δούμε το σπίτι και αν έχω κάνει κατι που δεν είχε να το φτιάξω/να στο πληρώσω. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Joshua21 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, valantis123 είπε Εγώ όσες φορές έχω νοικιάσει σπίτι αφήνω το τελευταίο για εγγύηση. Λεω οτι ελα να το δούμε το σπίτι και αν έχω κάνει κατι που δεν είχε να το φτιάξω/να στο πληρώσω. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Δεν λέει κάτι αυτό, δεν σου εξασφαλίζει κανένας ότι την επόμενη φορά που θα παραβιάσεις τους όρους του συμβολαίου δεν θα έχεις πρόβλημα.
valantis123 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Δεν λέει κάτι αυτό, δεν σου εξασφαλίζει κανένας ότι την επόμενη φορά που θα παραβιάσεις τους όρους του συμβολαίου δεν θα έχεις πρόβλημα. Δεκτό αλλα τι ακριβώς πρόβλημα? Αν αυτός δεν δίνει την εγγύηση ή λέει για προβλήματα που προ υπήρχαν πως διεκδικώ εγώ την εγγύηση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Dante80,
2 ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Μετάβαση στην ανάρτηση