Προς το περιεχόμενο

Καθαρισμός ακτινωτών ζαντών

phanispal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 ώρες πριν, Dantε είπε

Αρκετα πλυντηρια χρησιμοποιουν σουαζ. Αλλα ειναι αρκετα δραστικο και κανει ευκολα ζημια αν μεινει λιγο παραπανω πανω στην επιφανεια.

Βεβαια κανει λαμπικο την επιφανεια , οτι και να εχει πανω.

δεν χρησιμοποιουν σουαζ. Χρησιμοποιουν εναν κοκκινο υγρο που λεγεται Red Fox, της Polarchem, Αυτο ειναι ενα πολυ αλκαλικο προιον που αναλογα με την αραιωση χρησιμοποιειται ειτε για προπλυση, ειτε γιια καθαριστηκο ζαντων ειτε για κινητηρα/σασι. Τωρα γιατι το λενε σουαζ δεν ξερω. Δεν κανει το σουαζ για αυτη τη δουλεια.

8 ώρες πριν, magnam είπε

Γι' αρχή από τι ακριβώς θέλουμε να τις καθαρίσουμε; Αν αναφερόμαστε μόνο σε ρύπους/σκόνη και μαυριλες κίνησης, τότε ένα iron decon λογικά θα κάνει τη δουλειά που θέλεις. Το ψεκάζεις, αυτό δρα για κάνα 5λεπτο, και μετά του ρίχνεις νερό με κάνα πιεστικό και είσαι τζετ.

Τώρα αν έχουν τρομερή οξείδωση ή φθορές από χτυπήματα, αυτά θέλουν πολύ χέρι 

Το iron decon ειναι για επικαθησεις σιδηρου. Κυριως απο τακακια δισκοφρενων. Τωρα πολυ δυσκολο το παπι με τετοια ζαντα να εχει δισκοφρενα. Επισης ειναι ηδη μεταλλικη επιφανεια θα κανει αντιδραση έχει δεν εχει βρωμια

7 ώρες πριν, phanispal είπε

Αυτό προϋποθέτει τρίψιμο κάθε ακτίνα ξεχωριστά για άψογο αποτέλεσμα;

Το ψειρίζω το καταλαβαίνω, αν δεν υπάρχει σχετικά εύκολος τρόπος δε θα ασχοληθώ, δε γίνεται να τρίβω κάθε βδομάδα και μετά από κάθε ψιχάλα όλες τις ακτίνες.

Θα ανεβάσω φωτό με την πρώτη ευκαιρία.

Δοκιμασε την λυση που σου ειπα. Dursol/Autosol, ατσαλομαλλο. Ειναι η πιο φθηνη λυση που σου εχει προταθει και σε μιση ωρα θα εχει κανει την μια ζαντα. Και πιστεψε θα κρατησει πολυ περισσοτερο απο δυο ψιχαλες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά δεν είναι εύκολο να βάλεις χέρι ανάμεσα στις ακτίνες, γι' αυτό ψάχνω κάτι πιο handy. Και σε κάποια σημεία εκεί κοντά στον άξονα δε μπαίνει καθόλου χέρι.

9 ώρες πριν, tzotzo είπε

δεν χρησιμοποιουν σουαζ. Χρησιμοποιουν εναν κοκκινο υγρο που λεγεται Red Fox, της Polarchem, Αυτο ειναι ενα πολυ αλκαλικο προιον που αναλογα με την αραιωση χρησιμοποιειται ειτε για προπλυση, ειτε γιια καθαριστηκο ζαντων ειτε για κινητηρα/σασι. Τωρα γιατι το λενε σουαζ δεν ξερω. Δεν κανει το σουαζ για αυτη τη δουλεια.

Μπορει να χρησιμοποιουν και αυτο που λες, αλλα σιγουρα χρησιμοποιουν και σουαζ. Και οχι μονο για τις ζαντες, αλλα και για αλλα μερη με εντονη μακα (προφανως οχι στα πλαστικα μερη). Το χρησιμοποιουν και γνωστοι μου. Απλα ειναι επιφοβο γιατι ευκολα γινεται ζημια. Ειχα κατσει με γνωστο μου καποτε να πλυνω τη δικια μου μηχανη και ειχε χρησιμοποιησει ενα σπρευ για καρβουνιλα (!!) που ελεγε οτι εκανε θαυματα. Οντως καθαρισε αλλα το αφησε λιγο παραπανω και μου αφησε αχνα σημαδια στο χωροδικτυωμα του πλαισιου. Οσο και να τα ετριψα μετα ανα τα χρονια, ποτε δεν εφυγαν τελειως.

2 ώρες πριν, phanispal είπε

Απλά δεν είναι εύκολο να βάλεις χέρι ανάμεσα στις ακτίνες, γι' αυτό ψάχνω κάτι πιο handy. Και σε κάποια σημεία εκεί κοντά στον άξονα δε μπαίνει καθόλου χέρι.

Για τετοια σημεια παιρνεις μια βουρτσα με χερουλι που ειναι για καθαρισμο μπανιου.

17 ώρες πριν, SaFiS είπε

@Haldol Μαλακή οδοντόβουρτσα...

Είμαι σίγουρος ότι δε θα μπαίνει, γιατί δε μπαίνει το δάχτυλό μου (και δεν είμαι χοντροδάχτυλος)! :P

Αλλά θα το δοκιμάσω άμα αποφασίσω να σηκωθώ απ'τον υπολογιστή

• 4 μήνες μετά...

Αμέλησα να ασχοληθώ τόσο καιρό και λόγω καιρού, αλλά το Σάββατο επισκέφθηκα ένα πλυντήριο μοτό να κόψω κίνηση.

Με το που τις είδε ο άνθρωπος εκεί μου είπε ότι δεν είναι ανοξείδωτες αλλά γαλβανιζέ και δεν πρόκειται να γυαλίσουν ό,τι και να κάνω, και μόνο αν τις κάνω χρώμιο θα δω αποτέλεσμα.

Το κόστος για λύσιμο ακτίνων, επιμετάλλωση/επιχρωμίωση, δέσιμο και λοιπά ξεφεύγει βέβαια.

Τελικά πήρα ατσαλόμαλλο και αλοιφή Glanol και τις καθάρισα. Όχι ότι γυάλισαν, αλλά καθάρισαν πολύ εύκολα.

Θα δοκιμάσω να τις περάσω ξανά, πάντως είναι δύσκολο να βάλεις χέρι για σωστό αποτέλεσμα.

Αυτός στο πλυντήριο μου είπε ότι τον τελευταίο καιρό η Union βγάζει τις ίδιες με επιχρωμίωση, δεν ξέρω αν ισχύει όμως.

Άμα έτριψες με το σύρμα την επιφάνεια που είναι γαλβανιζέ, πιθανότατα αφαίρεσες μεγάλο μέρος της επίστρωσης οπότε τώρα είναι σκέτο ατσάλι η επιφάνεια και θα σκουριάσει πολύ εύκολα

Θα δείξει, αν είναι όντως γαλβανιζέ οι ακτίνες.

Πάντως κάποια σημεία τα έκανα και με σκέτο πανάκι μικροϊνών, η αλοιφή έκανε καλή δουλειά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...