atheatos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δοκίμασε να στείλεις τον screenshot απο τo bench στην seagate https://www.seagate.com/gb/en/contacts/ δεν χάνεις τίποτα να το αναφέρεις. 4 ώρες πριν, lneam είπε προσωπικα δεν εχω εμπιστοσυνη στους seagate, οι αλλοι ας εχουν καλο είναι να μην έχεις εμπιστοσύνη στους δίσκους γενικότερα....
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Στις 10/1/2023 στις 1:33 ΜΜ, atheatos είπε Δοκίμασε να στείλεις τον screenshot απο τo bench στην seagate https://www.seagate.com/gb/en/contacts/ δεν χάνεις τίποτα να το αναφέρεις. καλο είναι να μην έχεις εμπιστοσύνη στους δίσκους γενικότερα.... Και που να έχει;
atheatos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, Dragonlordcv2002 είπε Και που να έχει; Στο backup.
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, atheatos είπε Στο backup. Συμφωνώ απόλυτα !
lneam Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Στις 10/1/2023 στις 1:33 ΜΜ, atheatos είπε καλο είναι να μην έχεις εμπιστοσύνη στους δίσκους γενικότερα.... 1 ώρα πριν, Dragonlordcv2002 είπε Και που να έχει; 1 ώρα πριν, atheatos είπε Στο backup. 1 ώρα πριν, Dragonlordcv2002 είπε Συμφωνώ απόλυτα ! μετα απο αυτα που διαβασα, προσπαθω να καταλαβω που θα πρεπει να κανω backup. Σε κατι που ενω δεν θα εχω εμπιστοσυνη στο "υλικο" και την ιδια στιγμη θα εχω ασφαλεια σε μια τεχνικη που κανει χρηση σε κατι που δεν του εχω εμπιστοσυνη ως "υλικο" !!!!!! δεν εχει καμια λογικη βαση
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, lneam είπε μετα απο αυτα που διαβασα, προσπαθω να καταλαβω που θα πρεπει να κανω backup. Σε κατι που ενω δεν θα εχω εμπιστοσυνη στο "υλικο" και την ιδια στιγμη θα εχω ασφαλεια σε μια τεχνικη που κανει χρηση σε κατι που δεν του εχω εμπιστοσυνη ως "υλικο" !!!!!! δεν εχει καμια λογικη βαση Θα έχεις διαφορετικά backups, απλό είναι. Και ιδεατά σε διαφορετικές τοποθεσίες.
lneam Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 23 λεπτά πριν, random_dude είπε Θα έχεις διαφορετικά backups, απλό είναι. Και ιδεατά σε διαφορετικές τοποθεσίες. σε κατι που ΔΕΝ εχει ασφαλεια. ωραια λογικη
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, lneam είπε σε κατι που ΔΕΝ εχει ασφαλεια. ωραια λογικη ΟΚ, μην χρησιμοποιείς υπολογιστές τότε. Problem solved.
atheatos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, lneam είπε μετα απο αυτα που διαβασα, προσπαθω να καταλαβω που θα πρεπει να κανω backup. Σε κατι που ενω δεν θα εχω εμπιστοσυνη στο "υλικο" και την ιδια στιγμη θα εχω ασφαλεια σε μια τεχνικη που κανει χρηση σε κατι που δεν του εχω εμπιστοσυνη ως "υλικο" !!!!!! δεν εχει καμια λογικη βαση Νομίζω παίζεις με τις λέξεις. Aν έχω backup δεν πάει να είναι και μάρκα με έκαψες οι σκληροί που χρησιμοποιώ. Έχω σε raid σύστημα και seagate και wd . Αν βρω καποιον (CMR παντα) σκληρό φτηνα που καλυπτει τις αναγκες μου απο χωρο δεν θα κατσω να ψαξω αν ειναι seagate ή wd. Δεν θα μεινω χωρίς backup επειδή ειναι seagate. Εσύ μείνε, χωρίς backup..... Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2023 από atheatos
topdim Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Παιδιά ειρήνη υμίν. Πιστεύω το πιο ασφαλές μέσω για Backup είναι το Cloud, αν δεν υπάρχουν βέβαια φόβοι περί διαρρεύσεις δεδομένων, γιατί απλά η εκάστοτε εταιρεία έχει την υποχρέωση, να προστατεύει αυτή τα δεδομένα σου. Έπειτα, πιστεύω ότι είναι ένας Bluray δίσκος, των 25GB, που είναι και φθηνοί, αρκεί βέβαια να είναι καλή μάρκα το δισκάκι και να μην το έχεις για σουβέρ. Τέλος, για εμένα έρχεται το RAID 1 ή τα πολλαπλά αντίγραφα σε διαφορετικούς σκληρούς, αν δεν θέλει κάποιος να μπλέξει με RAID. Στο θέμα μας τώρα, έκανα ένα chat με Seagate και μου πρότειναν την λύση, για αρχή, από το disk manager, να σβήσω τον σκληρό και να κάνω νέο partition, που όντως στην αρχή, φαινόταν να λειτουργούσε και ο σκληρός μετέφερε σταθερά με 160ΜΒ+, έως ότου μετά από λιγα GB μεταφορών, ξανά παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα. Τελικά μίλησα με τεχνικό, ο οποίος δεν δέχτηκε το surface test από to Hard Disk Sentinel (των 15ωρων) και μου πρότεινε να κατεβάσω το δικό τους πρόγραμμα, SeaTools και να τρέξω ένα short self-test, το οποίο πέρασε 100% και ένα Long Self-Test, το οποίο ακόμα τρέχει και ότι αν περάσει αυτά τα δυο, τότε ο σκληρός δεν έχει θέμα και καλά. Λέω και καλά, γιατί είμαι σίγουρος ότι θα τα περάσει και απλά θα συνεχίσει να έχει το ίδιο θέμα. Βέβαια στο πρόγραμμα τους, είδα ότι ένας άλλος σκληρός μου, ένας Seagate 3TB Barracuda XT (ST33000651AS), έχει θέμα λέει στο Airflow Temperature, πράγμα που στο αγορασμένο Hard Disk Sentinel, δεν μου βγάζει κάτι και αναρωτιέμαι, ποιο πρόγραμμα να πιστέψω τελικά?
άδικος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Στις 10/1/2023 στις 9:32 ΠΜ, random_dude είπε Ρεαλιστικά μιλώντας ένα πραγματικό clean room στοιχίζει εκατομμύρια. Αμφιβάλλω αν οι περισσότερες εταιρείες που επισκευάζουν σκληρούς δίσκους έχουν τέτοια περιβάλλοντα. Έχουν portable & mini clean rooms 1000-8000€ αν όχι δωμάτιο. Μην γίνεσαι υπερβολιστής.
atheatos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 23 λεπτά πριν, topdim είπε Παιδιά ειρήνη υμίν. Πιστεύω το πιο ασφαλές μέσω για Backup είναι το Cloud, αν δεν υπάρχουν βέβαια φόβοι περί διαρρεύσεις δεδομένων, γιατί απλά η εκάστοτε εταιρεία έχει την υποχρέωση, να προστατεύει αυτή τα δεδομένα σου. Έπειτα, πιστεύω ότι είναι ένας Bluray δίσκος, των 25GB, που είναι και φθηνοί, αρκεί βέβαια να είναι καλή μάρκα το δισκάκι και να μην το έχεις για σουβέρ. Τέλος, για εμένα έρχεται το RAID 1 ή τα πολλαπλά αντίγραφα σε διαφορετικούς σκληρούς, αν δεν θέλει κάποιος να μπλέξει με RAID. Στο θέμα μας τώρα, έκανα ένα chat με Seagate και μου πρότειναν την λύση, για αρχή, από το disk manager, να σβήσω τον σκληρό και να κάνω νέο partition, που όντως στην αρχή, φαινόταν να λειτουργούσε και ο σκληρός μετέφερε σταθερά με 160ΜΒ+, έως ότου μετά από λιγα GB μεταφορών, ξανά παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα. Τελικά μίλησα με τεχνικό, ο οποίος δεν δέχτηκε το surface test από to Hard Disk Sentinel (των 15ωρων) και μου πρότεινε να κατεβάσω το δικό τους πρόγραμμα, SeaTools και να τρέξω ένα short self-test, το οποίο πέρασε 100% και ένα Long Self-Test, το οποίο ακόμα τρέχει και ότι αν περάσει αυτά τα δυο, τότε ο σκληρός δεν έχει θέμα και καλά. Λέω και καλά, γιατί είμαι σίγουρος ότι θα τα περάσει και απλά θα συνεχίσει να έχει το ίδιο θέμα. Βέβαια στο πρόγραμμα τους, είδα ότι ένας άλλος σκληρός μου, ένας Seagate 3TB Barracuda XT (ST33000651AS), έχει θέμα λέει στο Airflow Temperature, πράγμα που στο αγορασμένο Hard Disk Sentinel, δεν μου βγάζει κάτι και αναρωτιέμαι, ποιο πρόγραμμα να πιστέψω τελικά? Μήπως είναι εύκολο να παρατηρήσεις την θερμοκρασία του σκληρού κατά την διάρκεια του τεστ ή όταν σου παρουσιάζει το πρόβλημα. Πιθανόν να υπολειτουργεί μετά από κάποια θερμοκρασία και καλό είναι να το αναφέρεις στον τεχνικο. Το raid δεν είναι backup και είναι ένα απλός ένας λίγο πιο ασφαλής «σκληρός». Τέλος πάντων δεν θα σχολιάσω άλλο , αν κάποιου δεν του αρέσουν τα μακαρόνια Στέλλα δεν σημαίνει ότι η Μελίσσα που φτιάχνει τα μακαρόνια Στέλλα δεν είναι καλή. Η seagate φτιάχνει σκληρούς πολλά χρόνια και ασχολείται με την βελτίωση τους γενικότερα. Οι σκληροι οποιασδήποτε μάρκας μπορούν να παρουσιάσουν το ίδιο πρόβλημα αν έχουν πρόβλημα στο μηχανισμό που κινεί της κεφαλές. Δεν το κάνει πάντα αλλά όταν υπερθερμανθεί από τις πολλές μετακίνησεις της κεφαλής σε διαφορετικά σημεία του δίσκου μπορεί να το παρουσιάσει. Σωστά είπε ότι το surface test δεν αποτελεί απόδειξη γιατί δεν ζορίζει με γρήγορες μεταφορές τον βραχίονα της κεφαλής αλλά κανει μια πιο γραμμική κίνηση στο δίσκο, κατά τον ελεγχο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και η seagate να στον αλλάξει το δίσκο με ένα με πιο «ξεκούραστο».
topdim Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, atheatos είπε Μήπως είναι εύκολο να παρατηρήσεις την θερμοκρασία του σκληρού κατά την διάρκεια του τεστ ή όταν σου παρουσιάζει το πρόβλημα. Πιθανόν να υπολειτουργεί μετά από κάποια θερμοκρασία και καλό είναι να το αναφέρεις στον τεχνικο. Το raid δεν είναι backup και είναι ένα απλός ένας λίγο πιο ασφαλής «σκληρός». Τέλος πάντων δεν θα σχολιάσω άλλο , αν κάποιου δεν του αρέσουν τα μακαρόνια Στέλλα δεν σημαίνει ότι η Μελίσσα που φτιάχνει τα μακαρόνια Στέλλα δεν είναι καλή. Η seagate φτιάχνει σκληρούς πολλά χρόνια και ασχολείται με την βελτίωση τους γενικότερα. Οι σκληροι οποιασδήποτε μάρκας μπορούν να παρουσιάσουν το ίδιο πρόβλημα αν έχουν πρόβλημα στο μηχανισμό που κινεί της κεφαλές. Δεν το κάνει πάντα αλλά όταν υπερθερμανθεί από τις πολλές μετακίνησεις της κεφαλής σε διαφορετικά σημεία του δίσκου μπορεί να το παρουσιάσει. Σωστά είπε ότι το surface test δεν αποτελεί απόδειξη γιατί δεν ζορίζει με γρήγορες μεταφορές τον βραχίονα της κεφαλής αλλά κανει μια πιο γραμμική κίνηση στο δίσκο, κατά τον ελεγχο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και η seagate να στον αλλάξει το δίσκο με ένα με πιο «ξεκούραστο». Δυστυχώς ο σκληρός ειναι εκτός εγγύησης, απλά εψαχνα τροπο για να σιγουρευτώ στο αν σώζεται ή τον πετάω
atheatos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, topdim είπε Δυστυχώς ο σκληρός ειναι εκτός εγγύησης, απλά εψαχνα τροπο για να σιγουρευτώ στο αν σώζεται ή τον πετάω Οκ. Δες μήπως με καλύτερη ψύξη δουλεύει καλύτερα και κρατά τον μέχρι να τα φτύσει τελείως για light εργασίες. Δυστυχώς η τεχνολογια SMR έδωσε μεγάλη πυκνότητα αλλά είναι δύσκολη στην διαχείριση της κεφαλής. Κάνε και το άλλο μέσα από την διαχείριση συσκευών , δες τις πολιτικές του τόμου του δίσκου και παίξε με τις επιλογές που έχει. Ίσως να μην διαχειρίζονται τον δίσκο σωστά τα windows και πιθανόν στην πλακέτα του όταν στο κουτί εξωτερικός υπήρχε κάποιο chip που διαχειριζόταν την εγγραφή και την κίνηση της κεφαλής.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, atheatos είπε Νομίζω παίζεις με τις λέξεις. Aν έχω backup δεν πάει να είναι και μάρκα με έκαψες οι σκληροί που χρησιμοποιώ. Έχω σε raid σύστημα και seagate και wd . Αν βρω καποιον (CMR παντα) σκληρό φτηνα που καλυπτει τις αναγκες μου απο χωρο δεν θα κατσω να ψαξω αν ειναι seagate ή wd. Δεν θα μεινω χωρίς backup επειδή ειναι seagate. Εσύ μείνε, χωρίς backup..... Το raid δεν είναι backup. Δεν είναι αυτή η λογική του. Η λογική του είναι το high availability. Έχω δηλαδή αρχεία 50 ΤΒ θα τα βάλω σε raid για να εξασφαλίσω ότι δεν θα χάσω δεδομένα αν σκάσει ένας δίσκος. Αλλά δεν είναι backup γιατί μπορεί να σκάσει όλο το raid ή να πάρει φωτιά το μηχάνημα ή να μπουν και να μου το κλέψουν ή να το κατουρήσει ο σκύλος. 2 ώρες πριν, topdim είπε Βέβαια στο πρόγραμμα τους, είδα ότι ένας άλλος σκληρός μου, ένας Seagate 3TB Barracuda XT (ST33000651AS), έχει θέμα λέει στο Airflow Temperature, πράγμα που στο αγορασμένο Hard Disk Sentinel, δεν μου βγάζει κάτι και αναρωτιέμαι, ποιο πρόγραμμα να πιστέψω τελικά? Το πρόγραμμα του κατασκευαστή θα πιστέψεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα